| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:07
- Nahlásit
Mám zase jeden, asi docela pitomej dotaz, ale pro mě docela důležitej. Veverka má krátkou srst, takže její chlupy jsou jednak všude a taky se šíleně do všeho zapíchávaj a nejdou sdělat. Mně osobně to nevadí, zvykla jsem si, že na 90 % oblečení mám vrstvu chlupů a že černý a obecně tmavý oblečení nikdy nebude tak úplně pro mě.
Problém nastává v okamžiku, kdy přijde na návštěvu (ex)přítel, kterej se narozdíl ode mě není ochotnej smířit s tím, že černý věci k Veverce nosit prostě nemůže a potom on schytá sprdunk doma, že je celej od Veverčiných chlupů a následně to schytám já.
A tak už od včerejška přemýšlím, jak to udělat, aby těch chlupů bylo co nejmíň? Jediný, co mě napadá, tak minimálně jednou za den luxovat a psisko vyčesávat ne dvakrát za týden, ale taky denně, aby těch chlupů bylo co nejmíň. Máte někdo ještě nějakej typ jak se těch chlupů co nejefektivnějc zbavit?
No a když jsem to teda probírala se svojí maminkou, tak vymyslela, že když přijde (ex)přitul k nám na návštěvu, tak se před dveřma převleče a bude tady převlečenej do věcí, který nebude nosit domů a před odchodem se převleče do "normálního" oblečení Ale tohle planuju navrhnout až jako poslední možnost
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:12
- Nahlásit
Eimy
Vidím efektivní ideální řešení. Po posledním společném venčení - PLÁŠTĚNKA!!! Doma na věšáku nech permanentně viset plášťenku a igelitové návelky s gumičkou. Přítula oblékni do úboru mladého pionýra v branném cvičení a má po problému. A Ty ostatně taky.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:12
- Nahlásit
Eimy
nic jinýho než uklízení a vyčesávání neznám.
Jen v době línání na špagetu zkouším něco jako "trimování", docela to pár dnů výměny srsti ušetří.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:13
- Nahlásit
Eimy
.. a co udělat z expřítele, jen přítele...
prý pomáhá hodně a často kartáčovat.. psa.... a pokud to nepomůže pořádně vykartáčuj přítula(ex)...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:14
- Nahlásit
Garfield
jo tak pláštěnka mě nenepadala Zkusim to navrhnout Jen mám strach, aby se nenaštval, že si z toho dělám akorát srandu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:16
- Nahlásit
Gája
.. a co udělat z expřítele, jen přítele...
O to se právě snažím
Jinak dík za rady, tak budem kartáčovat a kartáčovat, dokud z toho nezblbnem Jen abych pak z toho věčnýho kartáčování neměla tiky
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:21 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Eimy
mám ještě jeden nápad... až přijde k vám, tak ho svlékni a nech ho "jen tak" , na holé kůži chlupy moc nedrží . Oblékni si ho, až půjde od tebe... hodně štěstí
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:22
- Nahlásit
Gája
Jo to mě taky napadlo, jenže to by doma nesměla být maminka
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:29
- Nahlásit
Eimy
mamince oblékni pláštěnku a galoše, do ruky jí dej vodítko, na jehož konci je Veveruška a nechť se jdou holky projít.. Budeš mít chvíli klid od chlupů i od maminky...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:36
- Nahlásit
Eimy
Ať se přítel před odchodem od vás objede lepícím válečkem, jen při velkém množství chlupů a častých návšetěvách se to asi prodraží.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:42
- Nahlásit
Maya
Já kdysi dostala k vánocum takovou prima věc, není to lepící váleček, ale chlupy to sbírá taky - na výstavě nám to nabízel chlap jako nastavec na vysavač. Jen "odchlupit" ho celýho zabere moc času a on vždycky hrozně spěchá, když už de domů
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:46
- Nahlásit
Ať se přítel před odchodem od vás objede lepícím válečkem, jen při velkém množství chlupů a častých návšetěvách se to asi prodraží
na to by mohla stačit izolepa
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:52
- Nahlásit
Maya
Ať se přítel před odchodem od vás objede lepícím válečkem, jen při velkém množství chlupů a častých návšetěvách se to asi prodraží.
Když si koupí ten váleček, co stačí po použití opláchnout vodou a nechat vysušit, tak se to ani moc neprodraží
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:03
- Nahlásit
Kamca
No my sme takovej váleček měli a on po čase přestal lepit, takže byl k ničemu... A vzhledem k četnosti návštěv množství chlupů by to asi fakt bylo nic moc...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:09
- Nahlásit
Eimy
Já to dělám s případnou návštěvou tak,že dopředu upozorním,že máme psa (kdyby na to náhodou zapomněli) a ať se podle toho oblíknou.Padají mu chlupy a slintá.Pokud mě chtějí navštívit musí počítat s tím,že neodejdou úplně čistí.Většinou se jím snažím doporučit tepláky,ale zatím v nich nikdo nepřišel
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:18
- Nahlásit
abby
No jooo, to já mu taky furt říkám, že ať si uvědomí, že jde k nám, ať si vezme ty béžový kalhoty a von si stejně vezme černý Protože před tím přece jdem do hospody a to by byla katastrofa, kdyby ho kamoši viděli v něčem jiným než v černým No a pak to schýtám, že je celej chlupatej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:18
- Nahlásit
Eimy
Já myslím, že přítel buď může chvátat a nebo být bez chlupů, oboje najednou nejde.
Každopádně u válečku platí, čím častější používání, tím kratší doba trvání, pak už má člověk grif na několiké přejetí od krku k patám za pár vteřin.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:20
- Nahlásit
Eimy
Tak pak už fakt jedině do trenek
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:21
- Nahlásit
Maya
No jooo, to já vim, že obojí naráz nejde teď to ještě vysvětlit jemu
No uvidim jak s tím budem válčit
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 18:48
- Nahlásit
ehmm tak ja mam jednoho bilyho a jednoho cernyho psa..oba kratkosrsti a linaj strasne..nechcete nekdo zajit na navstevku?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:22
- Nahlásit
StaHi
Já mám jednoho krátkosrstého černo-bílého, poctivě línajícího, s kvalitníma nevysávatelnýma chlupama...jo a nejde ničím vyčesat (teda ještě jsem na nic účinného nepřišla). Návštěvu berem taky, na nás nezapomenete
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:56
- Nahlásit
Dáška
Zkoušelas tu trimovací pilku? Ta pomáhá, jen je lepší tím psa vyčesávat venku a já to vždycky zapomenu Jestli jste nezkoušeli, tak připomeň před coursingovým rejem, já to nabalím a můžete na Molči testnout
Jinak dík všem za rady Některý (pláštěnka, vyslíknutí do naha ) jsem přetlumočila. Setkaly se s usměvnou rekací - jak jinak . A sama jsem se odhodlala a koupila vyčesávací rukavici a vysála pořádně komplet celej byt... Vysledkem byly černý gatě s minimem chlupů, i bez dalšího "odchlupování" Takže celekm úspěch, ale představa, že budu dvě hodiny vysávat pokoj před každou návštěvou... to asi radši fakt zavedu tu pláštěnku
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:19
- Nahlásit
eimy priste zkus pouzit vycesavaci rukavici i na pritula treba si na ty chlupy nakonec jeste rad zvykne
ja pouzivam v podstate totez, akurat to neni rukavice (ale videla jsem ji u svyho taty, a proto ty valeci smajle), ale neco jako na hrebelcovani koni..vycesu toho dost, ale s ucinnosti na pul dne...takze ja (i pritul) uz sem rezignovala na byt ci obleceni bez chlupu..beru to asi takhle: mam psy a mam je rada a je to na mne videt, i kdyz nejsou zrovna se mnou
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:25
- Nahlásit
StaHi
No jestli jednou budem bydlet spolu, taky na to samo prdim Mně chlupy nevadí a jestli jemu jo, měl vybírat jinde Tady jde momentálně čistě o jeho maminku, které vadí, že od nás chodí obalenej psíma chlupama
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:37
- Nahlásit
no v tom pripade rukavici radne vycesat (ex)tchyni! protoze jestli ted zavahas, mohla by ti pak chodit kontrolovat domacnost, jestli jako uz si ty chlupy zmakla...protoze preci jeji synacek nebude bydlet v chlupatym byte...a kdyby to nahodou, nahodou nepomohlo, zveme vas na navstevu i s tchyni k nam..myslim, ze po takove zkusenosti uz nikda brblat nebude bo ju v nejhorsim opijem jak zakon kaze a domluvime ji...nasim domovem je plzen
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:41
- Nahlásit
alternativou reseni je sehnat co nejvetsi pocet co nejvic linajicich psu, navstivit maminku a definitivne vyrovnat chlupny skore
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 07:50
- Nahlásit
Jak se zbavit co největšího počtu chlapů?
ji sjeď strojkem dohola
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:31
- Nahlásit
Mucholabka
Chlapů se zbavovat nechci
A to oholení mě taky napadlo, čekala sem kdo s tim přijde
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:32
- Nahlásit
StaHi
No to doufám, že mě nepotká A pokud jo, budu to asi muset řešit operativně Ale jako oni mají jinak Eimy moc rádi... Jen ty chlupy...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:54
- Nahlásit
Eimy
My na rej bohužel nejedem Ještě jsem ju nezkusila, ale zdá se mi, že na to má ta vydra chupy moc krátké. Na některý uzávírání drah jedete? Že bychom to prubly tam.
Jinak to vysávání- vysávám taky dvě hodiny, každej den a na kolenou jenom hadicí, protože ty chlupy musím po jednom vyšprtávat z koberce, jinak to vysavač nebere. To je taky momentálně jediný důvod, proč naši Molču doma nechcou. No ještěže už bude září a stěhujem se do školy.
Jinak to holení mě napadlo taky, ale dovedeš si představit, jak ty psiska budou potom hnusný?
|