Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Za pár dní to bude rok...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

co jsme si domů přivezli malou strakatou kuličku, která se víc batolila, než chodila a věčně spala, nebo baštila, nebo čůrala a pořád kňučela a krásně voněla štěňátkem. Dnes je z ní 14ti měsíční mladá psí slečna. Tak jsem si trošku zavzpomínala na ty roztomilé chvilky s našim štěňátkem, které posléze začalo ničit všechno a všechny kolem sebe, včetně nás. Nesčetněkrát jsem si říkala, cože jsem si to uvázala za balvánek na krk a dnes už si náš život bez ní neumím představit. Zvlášť minulý týden, když měla zdravotní problémy, jsem si uvědomila, jak moc k nám přilnula a my k ní. Nikdy nezapomenu, jak zářily očka našim děckám, když jsme si ji vybrali, naložili do auta a vezli si ji domů. Je v tom trošku sentimentu a tak mě napadlo, jestli i vy si vzpomínáte na dobu, kdy jste si svého pejsana přivezli domů...? Nejvíc mně mrzí, že ta doba tak rychle uběhla a my jsme ani neměli čas si to pořádně vychutnat a užít. Ze všech maličkostí, kterým se teď směju, jsem tehdy dělala tragedii. Dnes už bych se chovala jinak (snad rozumněji a s nadhledem), taky mi k tomu pomohly ty diskuze s vámi...

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:54
- Nahlásit

Gája
ja taky vzpominam a to to bude tohle zari uz trinact let...presto na ten den nikdy nezapomenu..splnil se mi sen..muj prvni vlastni pes
jj cas straaaaaaaasne leti

ted mam i rockyska...a toho si tez uzivam jak nejlip to jde

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:59
- Nahlásit

Orry
...to věřím , taky si říkám, jestli se mi splní časem ten druhý pes, tak si to užiju... když potkám někoho se štěňátkem, tak mu hróóózně závidím. Až budou děcka starší a samostatnější tak do toho jdu..

Kalliope
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:01
- Nahlásit

Gája
jj, taky vzpomínám, když jsme si přivezli tu malou černou kulička, která ještě měla problémy s koordinací, věčně padla, protože se děsně srandovně batolil a když běhal, joj to byla sranda, vždycky se rozeběhl a pak upadl, protože to neustál , nebo když si hrál tak v nejlepším se jak mrtvola svalil na bok a spal, nejdřív jsem z toho byla vyděšená, že mám třeba doma narkoleptika ale po čase jsem zjistila, že je to normální, prostě si hrál a najednou spal, nebo když kousal kočce do ucha a čim víc jsme ho okřikovali tim víc jančil, byla s nim děsná sranda, když přišel do nového domova, vážil snad ani ne pět kilo a teď má 40 a pěkně zlobí

Frog
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:05
- Nahlásit

Taky na to strašně ráda vzpomínám. Toto je foceno druhý den co jsme si dogušku přivezli. Vyrostla opravdu tak strašně rychle,že je to až neuvěřitelné.
Takhle vypadá dnes:

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:11
- Nahlásit

Kalliope
Ještě vzpomínám, když jsem si ji vybírala ze dvou fenek, tak se mi děsně líbila její sestřička, ale byla silně hyperaktivní a to mně trošku odrazovalo (zvlášť u bíglů), Sára ležela v proutěném košíčku jako hromádka neštěstí a vůbec nejevila zájem o okolní svět... trošku vyděšeně jsem se paní chovatelky ptala, jestli není nemocná a neumře nám..., když si ji odvezeme. Paní jen kroutila hlavou, že ji vůbec nepoznává, že je to zdravé a čiperné štěně. Odváželi jsme si ji domů a já se jen modlila ať vydrží... Dnes je to nejaktivnější člen z rodiny..

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:12
- Nahlásit

Frog
.....krásná hafulka a jak dlouho už ji máš??

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:18 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Tak já si každý rok - 13.července vzpomenu, jak sem si jela pro Michelle k té babě, jak sem měla snahu a první odpoledne jsem jí koš s polštářem dala do výklenku v kuchyni a několikrát za noc sem vstávala, abych před bytovkou předváděla, jak má čůrat a ona to furt ne a ne pochopit a vždy se vyčůrala doma. Další den spala u postele a o několik dní později po alergické reakci na včelu se natrvalo usídlila v posteli.
Byla to na jednu stranu mazlivka, ale na druhou stranu neposeděla a furt něco prováděla, ohlodávala nás, což trvalo tak půl roku, pak se po hárání zklidnila a dneska je to důstojná dáma ale mazlem zůstala

Lucinda
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:19
- Nahlásit

Taky se přidám. Jela jsem si tehdy pro labradorku. Do domku, kde všude na stěnách bylo paroží, kůže ze všech možných zvířat, prostě myslivecké doupě. Pan chovatel nás posadil do obýváku a vpustil černou kouli dovnitř. Lítala jak šílená, hned roškubala kůži z jezevce na zemi a to doslova. Chvíli nebyla v klidu. Měla divně velké břicho (právě se nažrala), vypadala jak těhotná myš. Byla prostě ošklivá, ale naše. Kousat přestala ve třech letech a skákat ve čtyřech. Dneska je jí 8 let a už konečně dostala rozum. Často vzpomínám na větu chovatele " Vykoupal jsem jí, aby tak nesmrděla. Byli jsme včera na kachnách" To mojí berušce byli 3 měsíce a to smradění ve zdechlinách jí zůstalo dodnes.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:25
- Nahlásit

Gája
Bodejt bych nevzpominala...
Takhle jsem milaska poprve drzela na kolenou...

Stravila jsem bezesnou noc rozhodovanim se mezi temihle dvema raubiri...

Poprve doma...

No a tohle mi z nej vyrostlo...

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:29 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

Ani se mi nechce věřit že už to bude rok a půl co jsme si jeli pro tu naší černou obludu. Radši nebudu popisovat jak to vypadalo u těch "chovatelů", normální člověk by si odtud štěně asi nevzal..Tenkrát to byla taková černá chlupatá kulička, medvíďátko, které sotva stálo na nohou... Když jsme si ho přivezli byl ze všeho hrozně vykulený - z koček, lina v kuchyni, vysoké trávy na zahradě... Teď se nebojí ničeho a já si říkám, že alespoň ten respekt k velkým psům mu mohl zůstat

A po roce a půl

Frog
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:34
- Nahlásit

Gája
Je jí potvoře teďka 18 měsíců

Denisa
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:38
- Nahlásit

asi v 1 měsíci - to byl chov "morčátek", moje je ta celohnědá

a takového štěníka alias Tip a Tap jsem si vezla už domů...

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:44
- Nahlásit

hmm, mně je tak líto, že jsem tehdy neměla digifotyho stroj

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:51
- Nahlásit

..to jsou nádherný fotečky a víte, že já ani snad žádnou z toho ranného štěněcího věku nemám.. Jen si vzpomínám, že i můj chlap se divil, že ji vůbec nefotím, tak jsem pak začala a dnes máme víc jejích fotek, než těch našich..

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:56
- Nahlásit

no to jsou krásná štěnda, tak já se taky přidám
je to už skoro dva a půl roku, co se narodil můj choďáček Akouš. Takhle vypadal jako dvouměsíční miminko

tady už mu byli 4 měsíce http://www.cz-pes.cz/gallery/1106308423_4mesice.jp g

tady je už dospělý skoro 2,5 roku

Docela mě mrzí, že našeho druhého pejsu od štěnda nemáme, ale letos v květnu to byl pro změnu rok, co jsme si ho přivezli z útulku Tohle je Griffča

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:00
- Nahlásit

minulý víkend jsme jeli kolem vesničky, kde se feňule narodila a měla jsem takový nápad... zastavit se u chovatelky a nechat Sáru pozdravit se s matkou, nakonec k tomu nedošlo, myslíte, že by se poznaly?? Prý se psi nepoznají...

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:01
- Nahlásit

tak taky pridam srovnani

Orry jako stenatko

a ted, 13let

Rocky v breznu 06

a ted, pul roku

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:04
- Nahlásit

Gája
ja taky fotek Orrycka jako stenda nemam..vlastne jenom dve...ale v te dobe mi bylo 10 a nemela jsem ani fotak

zato Rocky, ma uz cele album a to je mu teprv 6mesicu

jinak si opravdu druheho pejska asi vic vychutnavam...mozna taky proto ze kdyz byl orrycek stendo si uz ani nepamatuju..prijde mi ze to strasne uteklo..kdezto Rocky je stene naaaaak dlouho

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Nooooo...tak my už ten rok máme taky za pár a přesně 28. října jsme si prďoli přivezli domů... Je to neuvěřitelný, jak to letí, bylo to takové nic pod paži, vypadala jako králíček. V posteli spí od druhého dne (po probdělé noci) a už si bez ní ty peřinky nedovedem představit..

Ještě u maminky:

Už v novém domově:

A slečna Tess nyní:
http://www.mujpes.cz/galerie/30612.jpg

Kalliope
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Orry
a ještě bude !!

Mar3
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:19
- Nahlásit

a teď - 9 měsíců:

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

Orry
...super fotky, Rockýsek mi připomíná naši hafinu, jen ta naše má víc těch flíčků..
vidíš to je nápad, založím jí album..

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:21
- Nahlásit

Kalliope
jj ja vim ted nam zacina puberta...taky super

abby
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:23
- Nahlásit

Gája

Já taky občas vzpomínám,jaká byla jako štěně.A to ji máme teprve půl roku Ale vzhledem k tomu,co jsme si užili s jejíma průjmama,kdy jsme v noci,v zimě běhali třeba každou půl hoďku ven a trvalo to několik dní,než jsme se zase mohli alespoň pár hodin v kuse vyspat,pak to začlo zase na novo,tak po štěňátku nestůňu.Ale pěkně se u toho hublo
Ale ta radost,když udělala první tuhý hovínko.Já ječela na celý sídliště

A tuhle mám nejradši.Je to štěně zlaťíka verzus štěně leonbergera

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

jak tak koukam tak vam zavidim ty fotky...ja mela sandy az od 4mesicu a z te doby mam jen taky 2 fotky....rikala sem si ze uz bych chtela jedina psa od malicka abych videla jak poradne roste..no ale nedavno sem prisla k jimymu...a ten steneci vek mi zas utek, pac sem ho nasla uz jako pubertaka....i kdyz se stale chova jak stene....to neva...ale ted si s fotkama vynahrazujeme...a uz mame psich fotek vic nez cely rodiny

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

Gája

jooooo album je super vec..akorat kdyz vybiram ktere fotky dam opravdu do nej vyvolat tak je to fakt tezky (me se libi vsude ) a tak to dopada tak, ze stene v pul roce ma fotek skoro vic nez ja za svych 23let

jinak co se tyce toho poznani sve vlastni maminky..tak ti taky nevim...Orry svoji maminku videl cca 2x...a vzdycky oba vrteli ocasky a orry knucel...proste trosku jina reakce nez normalne (on je dost sverazny na okoli), ale nevim jestli to bylo jako tim PES-FENA...

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:28
- Nahlásit

abby
nooooo zrovna nedavno jsem s pritelem vzpominala jak jsme venku rockyska prosili aby udelal konecne tu louzicku a taky jak hoooooooooooooooooooodne spal

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:30
- Nahlásit

Zkopírováno od Mar3: A Tess je ta vzádu...

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:30
- Nahlásit

to ja zase vzpominam ze sandy se bala chodit na voditku....a ja ji musela vencit tim zpusobem ze sem musela vedle ni behat, pac jinak vubec nechtela jit

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání