| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 15:09
- Nahlásit
máte sním někdo zkušenosti? já krmím teda masem ale když se mi mechce vařit nebo když nestíhám tak krmím Eminentem ale kamarát mi doporučil Pronature. Prosím poraďte díky
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 15:17
- Nahlásit
Petra
naši chovatelé pronature28 (to je štěněcí) krmili štěnda, takže jsme jednou měli jeden 15kg pytel, ale strašně špatně se nám shánělo (v praze!)
naše zkušenost je celkem dobrá, pesina prospívala dobře, hovínka přiměřený, myslím, že je to prémiovka
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 15:21
- Nahlásit
zuzka
díky za odpověď.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 18:27 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
My krmíme Pronature už tři roky. Na granulích jsou pejsci celkem dost, vařím jen tak dvakrát týdně. Nemáme žádné problémy, ani zdravotní, pejsci vypadají hezky a mají krásně lesklou srst. Mercy a Korálek (2,5roku) to žerou od narození, tedy od odstavení, nejdřív měli štěněcí a teď baští všichni dospělácké pro malá plemena. Celá čtyřčlenná smečka (6,5 roku, 4,5 roku a 2 x 2,5 roku) prospívá skvěle a granulky chutnají. Testovala jsem jeden čas Anku, Nutram, K9, Royal Canine a Eukanubu a ještě asi dvě značky, ale vždy jsme se vrátili k Pronature - víc chutnal. Royal Canine a Nutram taky chutnaly, ale cena je u nich dost vyšší. Takže jsme fandové a zastánci Pronaturu, i když i tady se blbě shání - jezdím pro něj na druhý konec města.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 18:34
- Nahlásit
Pronature je super - vřele dopopručuju pro všechna vývojová stádia psa. a shání se opravdu obtížně - v jm kraji jen jeden prodejce
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 18:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
moll
Mně tady na kterési diskuzi o granulích setřeli, že je to z kuřecí moučky a ne z masa. Tak jsem se dívala na pytel, a fakt je to z moučky. No a co. Kosti jsou stejně prospěšné.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 18:57
- Nahlásit
naši pesové zcela evidentně proti kuřecí moučce nic nenamítají - chutná jim, mají lesklou srst, svalstvo v poho, bobky v přiměřeném množství a v super kvalitě - prostě paráda. jednou jsme zkusilia už jsme u toho setrvali. taky jsme zkoušeli např. Skoki- od Firstmatu - super složení, ale pesové to prostě nechtěli žrát. takže teď jsme vyladili na pohodu a jsme šichni spokojení
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:38
- Nahlásit
moc Vám Všem děkuji za odpovědi, vyzkouším to a pak vás budu informovat.
Můžu se zeptat ještě na přibližnou CENU?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:47
- Nahlásit
moll
já pro granule jedu kuuuuuuuuus cesty tak beru hodně psích věcí a vnímám spíš konečný součet než položky a navíc když koupím aspoň 3 pytle naráz, tak je jakási lehká sleva, ale mám dojem že 15 kg pytel nějak kousek přes 800,-Kč. teda těch tzv. normálních, ne štěněcích nebo senior - tz nevím, ale zítra pojedu i pro seniorku, tak budu chytřejší
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:49
- Nahlásit
moll
moc díky zajímá mě cena pro velká plemena, když budeš tak hodná a vzpomeneš si jinak ty ceny budou určitě rozdílné ale né o moc
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 08:56
- Nahlásit
Petra
já to taky cpu do obříků - ty "normální". granule jsou štěněčí, normální a seniorka a jsou označený číslama, které si nepamatuju. poptám se a napíšu.
p.s. : odkud jseš?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:01
- Nahlásit
moll
od Poděbrad,ale kámoš pro to jezdí do Prahy tak mi to přiveze
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:18
- Nahlásit
aren
není kuřecí moučka jako kuřecí moučka.Budu machřit byla jsem na přednášce o výživě.Všechno je jen kuřecí moučka-maso jsou keci. To se jen tak píše.Ale jsou země-např.Kanada-kde mají přesně popsané ze kterých částí kuřete se skládá ta kuřecí moučka...což je skoro celé kuře. A jsou granule kde pod pojmem kuřecí moučka je peří,kosti atd.....chce si to jen prověřit na pytlu.Taky jsem to nevěděla.Ukazovala mi to a dost mě zklamal ProPlan kterým krmím neb neměl definované dle známky co to je pojem kuřecí moučka a výrábí se v Polsku.....a
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:18
- Nahlásit
Petra
myslím, že garanulky budou pesovi/pesům chutnat.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:20
- Nahlásit
Anu
dost mě zklamal ProPlan
no a kolik peněz stojí a pak se dozvíš, že složení nic moc, ale hlavně jméno a reklama.....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:21
- Nahlásit
moll
až to bude tak napíšu jak si pochutnaly
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:33
- Nahlásit
moll
jenže problém je v tom,že ty jako normální smrtelník se to nikdy nedozvíš. Já nevěděla,že granule se nedělají z masa ale z moučky.Že má každý stát jiné parametry co se pod pojmem moučka schová.Něco jiného má Kanada a něco jiného Polsko..To že napíše výrobce že to je z masa,to si dovolí jen tady v česku,neb mi národ věřící reklamám na to věřím...
krmím ProPlanem,je to zatím jediné krmivo co mi žere,vypadá dobře ale....už mám objednanéh něco jiného (né však levnějšího spíše na opak) tak doufám,že mu to holomkoj bude chutnat.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 11:55
- Nahlásit
Anu
nezávislé hodnocení se obyč člověk asi nikdy nedozví - to máš pravdu. tak prostě musíme dělat, co si myslíme, že je nejlepší pro pesana i pro naši kapsu.
jáí a reklamy - čím větší reklama, tím podezřelejší se mi zdá zboží. asi bych byla dobrý výzkumný objekt pro psychology
|
moll
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 20:29
- Nahlásit
Petra
tak nakoupeno a hlásím cenu:
Pronature 26 large breed chicken = 825,-Kč
Pronature 21 less active and seniors all breeds chicken = 810,- kč
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 07:48
- Nahlásit
moll
moc díky, včera mi psal kámoš co mi je má přivézt že stojí 720,- patnácti kg, že budou rozdíli sem věděla ale že stovku, ty obchodníci jsou mizerové, určitě čtou naš rozhovor a od toho se rozvíjí ceny ,
ale třeba má množstevní slevu, ty si ale taky psala že toho bereš víc viď,
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 16:15
- Nahlásit
Petra
myslím, že stovka na 15 kilovce zas není tak velký rozdíl - teda pro obchod - pro nás (určo pro mě) je. jedu pro granule 36 km tam a 36 km zpátky, tak toho dycky naložím plné auto a ještě dobrůtky a zrní pro myšoidy a ..... hromadu dalších věcí. a ještě příjemně pokecám s majitelem, takže nákup granulí je příjemná akce na celé odpoledne.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:24
- Nahlásit
moll
Ahoj tak už mám Pronature 15kg pro velká plemena za 750Kč
Krásně to voní a pesum to chutná
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:49 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Ahojky, mě říkala prodavačka ve zverimexu, že Pronature se dělá prémiovka i superprémiovka. A superprémiovka stojí kilo 100kč. Časem se chystám to taky zkusit, prý je to nějaké bylinkové krmivo. (Teda nejenom z bylinek)
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 11:46
- Nahlásit
Verca
Petra
před asi týdnem jsem byla na nákupu a dostala jsem letáček, že granulí pronature je místo puppy-adult-senior od teď víc - každý druh se namnožil aspoň na dva nebo i více podruhů, takže jsem dostala letáček a mám nastudovat, co vlastně chci. pro začátek jsem zůstala u starého Pronature 26, po kterém se pesové můžou utlouct. další změna - uvidím. jen obaly se mi nelíbí tak jako ty staré - mají takovou jemnější grafiku a přijdou mi nevýrazné a vzájemně málo odlišné. ale to neva - hlavně když granulky jsou dobré.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:02
- Nahlásit
moll
A co vyrábějí pro pejsy o váze 30-35kg? Jo, Brutovi je 14měsíců....jsem zvědavá a hlavně bych chtěla vyzkoušet jiné granulky....tyhle mu asi už nestačí...prosím, jukni se mi do letáčku...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:23
- Nahlásit
brut
leták mám doma, tak večer nastuduju a napíšu - můžeš prosím mé hlavě staré děravé připomenout, jakého máš hafoše?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:33
- Nahlásit
moll
Mám australáka......a že by jsi měla starou a děravou hlavu se mi nezdá
Jinak díky
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 12:41
- Nahlásit
brut
fajn - kouknu a napíšu
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 13:14
- Nahlásit
holky tak to nevím jaký mám já Pronature jen si pamatuji tenhle název. Juknu na to a zítra to upřesním jak se to selé jmenuje.
Jen vím že je to z bylinkama
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:36
- Nahlásit
Petra
s bylinkama by měly být všechny odrůdy pronature - aspoň to tak píšou
|