moll
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 14:59
- Nahlásit
babička vypadá už strašně a já za ní zase musím do nemocnice
já v podobných situacích myslela spíš na to jaký ten člověk býval dřív, co všechno uměl a zvládal a tak.... a jak mu teď musí být, když vidí, jak na tom je - že nemůže chodit, mluvit, hejbat se, ..... dycky si říkám, že pro ty nemocný lidi je lepší, kdzž jsou duševně mimo a vpodstatě neví o kvalitě svého žití - i když člověk jim do hlavy nevidí a může si jen představovat, co prožívají
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2006 16:50
- Nahlásit
Vite, ja nad tim premyslela uz kolikrat...
Moje teta ma roztrousenou sklerozu. Pridala se k tomu mrtvicka. Probrala se po ni, ale tak, ze muze hybat jen ocima...
Je takhle v LDN uz nejakych 6 let.
Reknete mi, jakou kvalitu jeji zivot ma? Vidi, jak si jeji manzel nasel novou druzku - smirila se s tim, co ji zbylo. Berou ji obcas z LDNky na zahradku. Tam sedi a kouka. V LDNce sedi a kouka do stropu - ted uz tam ma televizi mozna, nevim, dlouho jsem tam nebyla. Navstevy nechce, kazdou obreci. Mysli ji to (teda ted, bez realnych impulzu uz mozna ne), ale proste nemuze delat nic, nemuze si cist, nemuze se o sebe postarat, nemuze nic.
Nemohla by ani rict, jestli uz na to kasle.
Je mi ji strasne lito, neumim si predstavit, ze by mi mozek fungoval naplno, ale telo vubec. Ja bych to nejspis vzdat chtela, zivot by nemel smysl...
|