Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / koupání v rybníku-lidská blbost
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
jajinax
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 21:35
- Nahlásit

Před chvílí jsme se vrátily s hafinou z koupání...nedávno jsem objevila pěkný rybníček s celkem čistou vodou(myslím,že jedinej na okrese), asi 10 km od nás, počkala jsem až nebude takový vedro a taky aby nebylo u rybníka moc lidí, kolem půl sedmé jsem tedy nasedla s pesou do auta a natěšená, jaký budu mít pěkný podvečer, jsem vyrazila směr koupání.Dorazím, u rybníka nikdo, zabrala jsem si jeden plácek a hurá do vody,já jsem potom vylezla, oblíkla se a házela jsem fence kamínky, protože plave za žblunknutím(omlouvám se všem "vodním aportérům", vím že to není správné) a najednou za sebou slyším asi 13-ti letýho kluka jak se ptá svý maminky-co to bylo? Paní mu začala ironicky a patřičně hlasitě vysvětlovat, že to byl kámen, protože se místo lidí koupou v rybníce psi a pak se pustila do mě, jestli mi to není blbý koupat tam psa, že na koupaliště ho taky brát nesmím, že to je hnus a jak jsem bezohledná, proč tam nechodím, až když tam nejsou lidi-myslela asi o půlnoci? a blablabla.... chvíli jsem překvapeně koukala, pak jsem se snažila ovládnout vztek a nakonec jsem se jí jen zeptala, jestli je tam někde cedule, že se tam psi koupat nesmí, že já jsem žádnou neviděla a tím to pro mě končí! Hafa samozřejmě vesele plavala dál. Paní kousek poodešla a svému synkovi povídá:Pojď, v jednom rybníku se s čoklem koupat nebudeš! ještě, že už byla dál...! Asi si myslela, že po jejím proslovu psa okamžitě vylovím a pojedu domů. Každopádně mi paní koupání pěkně otrávila! Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale potřebovala jsem se nějak vyventilovat :) A zítra tam jedu zase!

Tony
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 22:47
- Nahlásit

No, myslím, že je v hodně lidech někde zakořeněn předsudek, že koupat se tam, kde je pes, je patřičně hnusné. Přiznám se, že ač moje mamka má vztah ke psům veskrze kladný, taky kdysi mluvila o jednom písáku, ať tam nechodíme, že tam soused koupe psy. Já nevím, přijde mi, že ty lidi nepřemýšlí, kolikrát je ten pes čistější než ty lidi, co se tam koupou ne jenom těm lidem nedochází, že se koupou v rozpuštěných výkalech vodních ptáků, v rozloženém těle ryby a nevím v čem ještě a že proti tomu, co do vod vypouští průmysl, ten pes opravdu nic neznamená.
Druhou kapitolou jsou ovšem nezoodpovědní pejskaři a nevychovaní psy, zažila jsem u vody bulteriéra který se prošel každému po dece, výkaly na břehu... dokud budou k vodě chodit se psy takoví, tak se těch pohrdavých pohledů nezbavíme.

Tami
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 22:58
- Nahlásit

Mě se dnes stalo něco podobného, šly jsme navečer podél Orlice na procházku s mou malou štěndou jezevčíka a v místech kde je několik přístupů k vodě jsem ji chtěla osvěžit, plavat tam nemůže, je tam proud.
Byli tam nějací dva - vypadalo to na milence ve středním věku na zapřenou - a on povídá ...zrovna, když chceme jít do vody, bude se tam koupat nějakej čokl...
Vůbec jsem si dementa nevšímala, Barušku jsem osvěžila a za chvíli jsme pokračovaly dál, v tomhle případě to nemělo cenu, spíš jsem ho naštvala, když jsem si ho nevšímala.
I když se dokážu ozvat, zvláště když jde o pejska, přišla jsem na to, že občas pasivní odpor - naprostá nevšímavost - dokáže druhé pěkně vytočit.

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2006 23:44
- Nahlásit

i já mám podobný zážitek ... byli jsme na jedné pískovně - cedule vstup zakázán, pískovna plná lidí, a protože mámin přítel tam dělá, tak jsme se šli vykoupat i s hafanama ... lidi v pohodě, akorát jeden tatínek když viděl že jdou holky do vody tak velmi hlasitě řekl svým synům "jdem z vody, se psama se teda koupat nebudu" - my na to nic, protože když je tam zákaz vstupu tak tam nemá co dělat ani on holky si pěkně zaplavaly, Berni se počachtala na břehu ... a já jsem, taky celkem nahlas, řekla mamině, že je zajímavý, že pes ve vodě vadí, a to že tam čůraj malý děti ne ...

Sylva
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 00:24
- Nahlásit

jajinax
Tys to zažila až dnes?? Já mám pocit, že kdyby se některé naše koupání obešlo bez těchto scén, asi mi to bude chybět a někoho k tomu začnu štengrovat. Teď o prázdninách je to s prarodiči a jejich vnoučátky teda síla. A když ne s nimi, tak začnou rybáři brát zákony do svých rukou. Nikdy nejdu tam, kde je nejvíc lidí. Naopak. Oni ale přilezou na naše místo, vidí dva psy, usádlí se tam a za chvíli začnou prudit a vyhrožovat. Vysvětlovat jim to, co píše Tony o volně žijících zvířatech a taky večer koupání koní a zmíněném čůraní jejich vnoučátek, je naprosto zbytečné. Proč dělají z dětí takové bohy, co můžou naprosto všechno a nikdo vedle nich nesmí existovat? Mě taky vadí jejich řvaní, rozcachtaná, kalná voda, spousta odpadků po nich, ale ani nepípnu. Beru to jako věc která tak je a tečka. Na těch pár reportérů co udělali ze psů zabijáky, by jsme měli podat žalobu, nebo lépe poslat je párkrát se psy mezi lidi. Včera se mi ale povedla věc! Stálo mě to asi půl hodiny času a hromadu trpělivosti, ale pocit jsem závěrem měla dobrej, takže zkusím zopakovat. Rybář na mě začal, s pěnou u huby, řvát ať okamžitě vypadnu s těmi psy, nebo volá policii a majitele pískovny a prezidenta USA a já nevím koho. Klidně jsem se ho ptala co tak strašného psi dělají a že mi to může říct slušně. On se vyřval a šel volat tu armádu. Šla jsem za ním a neodbytně mu vysvětlovala, že žádný přestupek neděláme, hovínko (o němž taky řval) ráda seberu, ať mi ukáže tu škodu, že ji ráda zaplatím atd. Končili jsme ve shodě o bezohlednosti většiny jiných lidí co ničí přírodu a my "ekologové" ji musíme bránit. Skoro, skoro se mi omlouval, že se tentokrát s výstupem o pořádku trovna netrefil do člověka. Když mi popisoval chování těch co si říkají lidi, začala jsem trochu chápat jeho nesnášenlivost. Já taky, jako vy ostatní, z místa činu neutíkám jen proto, že tam řve nějakej paranoia. Ale co by jste řekli kámošovi, kterej nejen, že se vás v situaci, kdy na vás neprávem řvou nezastane, ale naopak začně vykládat jak chápe ty lidi a raděj ať jdeme jinam atp. ? Od té doby jsem s ním u vody nebyla. Haf

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 07:28 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

My byli v sobotu na chatě na Sázavě, tam v osadě má psa skorem každej, takže koupačka v řece se psem naprosto normální věc. Jelikož je ta chata pár metrů od břehu, tak tchán se sousedem tam udělali dřevěný schody do řeky, který se mimo sezonu vyndavaj, aby při jarních povodních nebylo po nich
No a odpoledne tam přijelo auto, zaparkovalo a nakvartýrovali se lidi k těm schodům.
Nejdrřív sem šla já s Michelle, pak švára s labíkovou, když jsme byli ve vodě přišel soused s retrívrem, další s jezevcem a když přišel další s ovčounem, tak jen s konstatováním, že to není normální osada, že tolik psů najednou v řece není normální sbalili deku a šli hledat proti proudu jiné ležení

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 07:40 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit

tak ja uz si taky pomalu zvykam na ty rejpave reci v jizerkach se rockysek poprve koupal a jendou probehl (mel to po ceste na nasi deku) kolem jedne zenske a te se mohla po...pry tak debilniho psa nevidela mnoo me do oci nic nerekla, takze jsem ji ignorovala...
taky jsem se setkala s tim, ze na me jedna baba rvala, kdyz Orry lital na terase v cerstve napadanem snehu..pry jestli ten pes musi nicit ten snih a jednou sel Orry po takove zidce a zenska mi vynadala jestli ten pes musi chodit po te zidce kdyz vim ze tam chodi deti podle ni by mel pes asi litat..ci co..

chtela jsem se zeptat jak je to treba s parkama...muze tam pes nebo ne?? musi byt parky nejak oznaceny?? oploceny??

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 07:45
- Nahlásit

No to u nas za barakem se par lidi rozhodlo udelat prolizky pro děcka a občas hlídají z okna jestli tam náhodou není pes a pak dělají čurbes.
Jak nemám ráda konflikty, tak říct mi půl slova, když tam procházím s psicí domů, asi bych se s něma pořádně rafla. Pokud je ti psi tak extremně štvou, maj si kolem toho udělat plot a ne pak nadávat každýmu, komu tam pes (třeba i omylem) vběhne... Každopádně v tomhle případě sem ignorovala i cedulku "zákaz vstupu se psy" protože Veverka fakt lítat neumí a domů se ňák dostat musíme

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 07:47
- Nahlásit

jo to mně několikrát zdupali v líšeňským lomu (matky od rodinek s děckama) že to je neuvěřitelná,že ten pes sitady lítá takhle navolno kolem nich a že mu ani nenamlátím,ale co,sama bych prý potřeboval a zmlátit a psa zavřít doma do kotce a byl by pokoj....osobně si myslí,že jestli můj 30 cm vysokej pes někomu přeběhl přes deku,tak je to furt lepčí než 5 pytlů petflašek a obalů od tatranek co tam zbylo po nic......

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 08:27
- Nahlásit

Mar3
no navíc ten lom je případ zmíněnej výš - je tam beztak zákaz vstupu, všichni tam lezou dírou v plotě, takže nikdo nemůže remcat, když tam jdeš se psem.....oni tam taky nemaj co dělat.
P:S. Ovšem včera tam bylo abnormálně nabito i o 1/2 7 večer, jen jsme holky namočili a padali odtama......

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 08:33
- Nahlásit

wensday
jo,šak mně ta baba zdrbala po 20:00 - šla sem tam po cvičáku,kterje končil v osm večír....něco málo tam pojedla,sáček tam nechala-trochu popila,petflašku tam taky nechala,odpadku z kabelí k tomu přisypala a valila kolem 9 dom aji sděckama...

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 08:44
- Nahlásit

Tak my na letovické přehradě měli zas jinej zážitek. Tessinka po vykoupání se vrhla na slečnu opalující se nahoře bez a začala ji oblizovat a lísat se k ní, no ona nejspíš miluje pejsky, protože jí to přišlo milý, z atímco nás chytaly mdloby a odchytit jsem ji musela jít já, neboť Zdenda říkal, že by si ještě myslela, že je ňákej úchyl..
Ale zas k tý slečně. Strašně složitě se převlíkala do plavek pod tričkem a nakonec si ten vršek svlíkla a opalovala se nahoře bez....

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:15 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

isdpch
u Čerčan, osada Vysoká Lhota Je to na silnici mezi Čerčanama a Pyšelama.
Hospodka Pyšelka je naše oblíbená

jajinax
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:19
- Nahlásit

Tak koukám, že to je vlastně normální , mně se to fakt ještě nikdy nestalo a to mám psici 6 let, chodím většinou koupat do příměstských rybníků nebo do místní řeky, jenže rybníky jsou příšerně zelený a v řece je zas málo vody... tak mám zas o jednu zkušenost víc

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:29
- Nahlásit

fromeli
my mame ve Lsteni...osada Montana
Pyselku znam..tam delaj (delali) horky maliny nebo boruvky se slehackou

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:37
- Nahlásit

Orry
Lštění znám, tam chodíme na prochajdu, z osady do Čtyřkol, přes most do Lštění a zpátka do Čerčan a zase dom

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:40
- Nahlásit

no lidi,to je hnus,ja jsem se sice s nicim zatim takovym nepotkala,spise lidi meli kladny vztah k tomu,ze se mi pes koupe v rybniku,ja nevim,ale,me ty lidi neprijdou normalni,jako,kdyby pes byl spinavy zvire,kolikrat je na tom clovek s hygienou hur nez clovek.

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:51 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit

fromeli
mnoo vidis a to brachy pritelkyne ma v Pyselich chatu...takze tu trasu taky znam
my jsme od vesnice trosku mimo..mame srub v lese..takze dal od civilizace...ale tady na netu cezar ma chatu primo ve Lsteni

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:54
- Nahlásit

nemethova5
to bych rekla...pejskare klidne z parku vyhodi..ale fetaka se boji
a tem co vadi koupat se se psem at si jdou na normalni koupaliste to je jako kdyz jsme ted byli v jizerkach a byli ubytovani se psem a nekteri lidi z pensionu se jako koukali fujj pes..ale to jsem fakt neresila..jejich problem..kdyz jedou do pensionu kam smi psi ze jo

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:00
- Nahlásit

Orry
tak to ja nevim,co ty lidi tam delaji,kdyz se jim pes hnusi,ne?ja nevim,delaji ze psu,jak by to byl nejaky prasivec,proboha,nereknu,kdyby jsme zili v nejakem islamskem state,tam je pro ne pes prece spinave zvire,no jenze jak se tam divam na ty lidi,tak mi pripadaji jeste spinavejsi.kam chodim na rybnik,tak tam chodi i s konema,vzdycky se zeptaji,jestli nam to nevadi,nam psickarum urcite ne,no ono je celkem sranda pozorovat,jak pes plave s konem.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:06
- Nahlásit

My chodíme k rybníku, kde se lidi koupat nesmí a rybáři jen na povolených místech. Samozřejmě, že je to ve vedrech obležené..
Takže všichni musí držet klapačku. Ale my se samozřejmě chováme slušně

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:08
- Nahlásit

nemethova5
ja to taky nechapu..kdyz nemam rad psy tak si vyberu hotel kam nesmi..a je jich rozhodne vic nez tech kam muzou...
nekdo je proste stitivka a kdyz se ho pes dotkne tak je hned zle..navic nas pejsa je jeste stendo..tak nechapu ze nekomu muze vadit..ale videla jsem ty pohledy kdyz jsem si v tom pensionu (chate) vzala psa do kuchyne

jj kdyz jsem jezdila na konich...tak jsme taky plavili...a nekteri taky remcali..ale min nez u psu

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:16
- Nahlásit

Orry
hold jsou lidi divni,je to fakt,hotelu a pensionu pro zvirata celkove je dost malo,ale je to zajimave,ze kun jim nevadi,ze?

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:26
- Nahlásit

nemethova5
spis se vic boji ono kdyz kun pusti do vody koblizky to pes ve vode neudela

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:31
- Nahlásit

nenavidim takovy lidi, je mi z nich na bl...
po psovi se do vody stitej...ale ze se tam koupou lidi kolikrat naky prasivy s nakejma zanetama, to nikomu nevadi....tyhle lidi zasadne posilam do pr....

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 10:47
- Nahlásit

To ja mam uplne jiny zazitky, jezdím se ted v tech vedrech koupat se psy na rybnik Probostak, je to z meho konce Prahy 15 km, takze pohoda, jsem tam za chvilinku.
Koupou se tam asi nejaci tolerantni spoluobcane nebo je to tou vodou, nevim, ale prestoze jeden muj pes stekal a vykalel se na plazi (jasne, ze jsem to hned sebrala), prestoze tam jezdi pani se ctyrmi roztomilymi civavami, do je vzdy vezme do podpazdi a ony zacnou jiz ve vzduchu plavat, kdyz pod sebou vidi vodu a pak se snazi spasit lidem na matracich, prestoze nekteri psi litaji lidem pres deky, nikdo nikoho nebuzeruje, vsichni se opaluji, usmivaji se a koupou, s nikym se nehadaji a netvori dusno.
Tady pripojuji par fotek odtamtud, plus fotku vody, viz dole na strance http://www.tipynavylet.estranky.cz/stranka/stara-b oleslav-a-brandys

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:01
- Nahlásit

dejavu
jo tak tam sme byli hned 2x....z jedne strany mi pani rikala at psa klidne necham ze tam chodi za jejich cubinou, a ze si chtej popovidat a z druhy strany nakej chlap od rodinky obtlloustlejch furt kricel..kssssc jedes,,di pryc...
no asi si nevyberes

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:03
- Nahlásit

Orry
s tema koblizkama mas pravdu,to se psi do vody nevytentujou,hold priroda,no.nika00
jo to je fakt,lidi s lupenlou a spol.dejavu
super!!!!

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:05
- Nahlásit

nemethova5
lupenka neni nakazliva

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:06
- Nahlásit

nika00
jednak je tam spoustu zakouti, kde lze byt nerusene sam a jednak kdyz nekdo odhani meho psa, nevadi mi to, chapu to

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání