| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 09:37
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s těmito krmivy? Jaký na ně máte názor a myslíte, že splňjí nároky výživy štěňat a dospělých psů velkých plemen ( např. retrieverů apod. )?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 09:58
- Nahlásit
ko4ka
Já mám zkušenost s Chicopama a ne moc dobrou. Brut měl po nich stále hlad a taky mu dost vypadávala srst. Postupně jsme zjistili, že to co zbaští, to taky vykaká, tak jsme přešli na jiné.
O těch druhých nic říct nemůžu, raději granulky neměním, když nám vyhovují ty co máme.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:02
- Nahlásit
brut
my bohužel přejít musíme,jelikoš naše granule máme problém sehnat. Musíme si to nechat dovážet a i to už padlo, takže koukáme po něčem jiným. Čím krmíš ty?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:10
- Nahlásit
ko4ka
My krmíme Calibra junior 15 kg ( je to kuřecí s rýží s lososovým olejem). Cena u veta 1250,- v krámu nevím, nikde jsem je neviděla ( teda přiznám se, že jsem se po nich ani nedívala), na výstavách je mívají taky většinou za tuhle cenu + 3kg balení v ceně nebo jiný dárek.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:17
- Nahlásit
brut
na tu Calibru jsme se taky koukali....jenže těch granulí je a vůbec nevíme co vybrat. Nějaká kvalita za přiměřenou cenu...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:25
- Nahlásit
ko4ka
Já vím, taky jsme koukali a vůbec nebylo lehké se v nich zorientovat. Calibru jsme zvolili i díky tomu, že je v ní kuřecí maso a je hypoalergenní. Pravda je, že Brut po ní průjem nemá a má pěknou srst.
Nedávno jsme z nouze ( vet u kterého kupujeme granulky měl dovču ) koupili Proplanky a nic moc. Brut dostal průjem, dorazil to páníček, když mu koupil Pedigree a po tom měl teda super sr**ku. Honem jsem kupovala zase Calibru.
Jdu nakoupit a budu zde zase tak za dvě hoďky.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:26
- Nahlásit
ko4ka
Krmíme Fitminem pro malá plemena a to výstavního psa a je v dobré kondici. Pro jistotu přidávám vitamíny na srst, různá, střídáme to. Obecně není nad Purinu Proplan, jenže ta je pro tloustnoucího psa příliš výživná. Po operaci jsme dávali Fitmin Light (snad jediný výrobce light krmiva i pro malá plemena) a pejsek prospíval velmi dobře. Na svých psech nešetřím, ale tady bych řekla, že se jedná o poměrně vysokou kvalitu za nízkou cenu. Snad to výrobci vydrží.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:33
- Nahlásit
Vistra
díky za radu, včera mi odepsala jejich výživářka, ale stejně sháním názory lidí, co to zkusili ( každej si bude vychvalovat značku, pro kterou dělá ), tak jsem ráda, že se ozval někdo zasvěcenej Mně se to právě zdálo i dost levný, ale je fakt, že je to český krmivo a neplatí se dovoz jako u těch např.kanadských nebo amerických. Nemyslím, že je co je český, tak je špatný a americký dobrý..... Tak já nevím, mám to zkusit nebo nemám...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 10:50
- Nahlásit
Já krmím masem, ale když granule, tak můj favorit je Nutram
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 11:13
- Nahlásit
joli
ten jsme teď zkoušeli jeden pytlík Lightky a zdá se mi dosti jalová
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 14:41
- Nahlásit
ko4ka
My jsme krmili Fitminem, ještě když byl hafan štěně protože nám ho doporučil veterinář. Myslím že to bylo pro štěňata velkých plemen, teď už si moc nevzpomínám. Hafan neměl pěknou srst, ani mu to nijak nechutnalo. I přesto jsme potom ještě krmili Oskarem od Fitminu. To bylo to samé. Možná ještě horší. Kvůli tomu jsme přešli na Acanu a jsme spokojení. (Nechci dělat reklamu Acaně) .Takže já osobně s Fitminem dobré zkušenosti nemám. Celkově myslím že nejde říkat o nějaké značce že je lepsí než ta druhá. Protože každému psovi sedne něco jiného. Asi to chce vyzkoušet...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 14:59
- Nahlásit
ko4ka
Krmili jsme s Chicopee loni od září asi do června a zdálo se nám ok. Doporučila nám ho paní, která s ním krmí mastifku, že je tam ok výživa pro klouby (to jsem nějak nestudovala, dávám Alavis), přešli jsme na tohle krmení po Acaně a pejsině mnohem víc prospívalo. Teď je pro změnu na Ance a nemůžem si stěžovat. Fakt to chce asi zkusit. (Acana u nás vyhovuje jen potkanovi )
Fitmin nemáme vyzkoušený. Jo a myslím že lightky budou jalový všecky...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 15:02
- Nahlásit
ko4ka
Krmila jsem, myslím, že to bylo jehněčí..... Každopádně to byl zelený pytel! Žrala ji celých 9 let fenka am. buldoka a byly jsme obě spokojené
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 17:11
- Nahlásit
Já teď krmím taky Nutramem jehněčím a fenka vypadá spokojeně.
Chicopee light dává moje známá a je s tím spokojenější než byla s Acanou.
Všechno je ale individuální, nedá se říct, že co svědčí jednomu bude i druhému a naopak. Chce to ozkoušet.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 17:47
- Nahlásit
já krmila starší doginu Fitminem a bylo to bezva. Srst supr, kondice taky, jenom se mi zdálo, že je dost odpadu. Malou doginu krmím Happy Dogem a tak jsem ji začala kupovat i té starší. Jsem maximálně spokojená. Odpadu o poznání míň a fena vypadá krásně. Malá taky perfektně prospívá.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 21:32
- Nahlásit
Já jsem další zastánkyní Nutramu teď jsem na zkoušku koupila jehněčí a kuřecím a rýží, tak jsem na hnědku zvědavá... jinak bezvadně prospívá na kuřecím Nutramu myslím, že i cena a dostupnost je ok...
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 21:37
- Nahlásit
Hmmm jak se tak na to divam...tak kazdemu psovi jede neco jineho...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 14:38
- Nahlásit
No, tak díky za rady, po poradě s vetkou a výživářkou asi zkusíme Calibru...No co, zkusíme a kdyžtak vyměníme
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:12
- Nahlásit
Nedá mi to a musím udělat Fitminu trošičku reklamu. Nedávno jsem objednala na www.fitmin.cz jejich nové krmivo fitmin medium puppy a byla jsem příjemně překvapena. Nová řada se vůbec nedá srovnávat s předchozími (Artur, Oskar, Berta). Krmivo je velice chutné a jediné co moje mladice - 6-ti měsíční feňule SBT žere bez konzervy, bobíka a jiných ochucovadel. Podívejte se na jejich internet.obchod, můžete objednat i několik různých vzorků po 0,4 kg, je to levné a poštovné do 3kg včetně je 25,-Kč, což je taky gut. Čubině kupuju i ProPlanku a Happy Dog, Fitmin jí ale rozhodně jede nejlépe. Myslím, že nová řada za vyzkoušení stojí.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:17
- Nahlásit
ko4ka
my krmíme ProPlankou (jehněčí) a jsme spokojeni.Ostatní krmiva nevyhovovala (Royal Canin,Advance,K9,........).
Bavila jsem se s paní na cvičáku a ta říkala,že Calibra jejím psům vůbec nevyhovuje,tak se vrací k ProPlanu.Ale je to hodně individuální.Každému vyhovuje něco jiného.Lepší je koupit malé balení a uvidíš.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:22
- Nahlásit
mi též ProPlanem.Např.po K9 byl pes tak vychrtlí že málem dostal hodnocení podvyživený a radší týden nežral než žrát K9.....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:42
- Nahlásit
Já se přiznám, že jsem vyzkoušela na svém psovi kde co, levný drahý a nakonec jsem zakotvila u Kronche.
Fitmin té jejich nové řady jsme měli také. Granule jsou podle psaní na pytli polité jakousi játrovou polevou...nevím nechutnala jsem, ale je pravda, že Jimovi granule chutnali. Nicméně jich neměl hodně, jenom tři kila a ty spokojeně schroupal. Jenom nevím jestli by mu ještě chutnali po snědení jednoho 15 kg balení.
P.S. Mě osobně ty granule nakysle smrděli...ale mě smrdí všechny, tak nevím..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:45
- Nahlásit
Jimmi
Od Kronche používáme lososové odměny a všichni psi z okolí se po nich můžou utlouct.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:40
- Nahlásit
ko4ka
Ze jmenovaných krmiv bych pro velké plemeno určitě doporučila Nutram (je o třídu výš a za rozumnou cenu).
Jinak znám řadu ch.s., ve kterých se velká plemena krmí Fitminem - psi jsou po exteriérové stránce v pohodě, ale mají dost často potíže s DKK a lámavostí uší...nevím ale, zda se to dá svést na krmivo (fakt je, že jejich psi k tomu mají i dědičné predispozice).
My občas používáme Fitmin pro velká plemena (takové půlměsíčky) jako pamlsky při výcviku a psům chutná, dobrou zkušenost máme i s Fitminími vitamínovými premixy.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:12
- Nahlásit
Já krmím svýho boxera taky Happy dogem a jsem moc spokojená a pes taky. Od Kronche jsme taky jednou měli losovou odměnu a moc mu to chutnalo, měli sme i vzorek krmení, ale dost mně odradilo jak ty granule smrdí po rybině.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:44
- Nahlásit
Vcelka
Ten smrad je opravdu cítit dost daleko. Já byla minulý týden na chatě a tam se ke mně pro odměnu přihnalo 5 jorkšírků. Sranda byla ve chvíli, kdy si sedli vzorně do řady a čekali na pamlsek. Panička byla na mrtvici ( měla obavy, že je Brut sežere či co) do chvíle, než pochopila, že pejskům se nic nestane, jen budou pečlivě omyti a řádně oslintáni ( teda nechápu, ještě jsem nikdy neviděla psy, kteří se při Brutově mytí ani nehli - tihle tak upřeně sledovali mňamky v mojí ruce, že by se snad nechali i sežrat).
Musela jsem jich pár dát paničce, jinak bych ještě ke všemu měla doma jorky.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:22
- Nahlásit
My máme ted fitmin a celkem spokojenost, nehledě na to, že k 15kg pytli jsme dostali nerezovou misku plnou granulek zdarma a 10% slevu na příští nákup těhle granulek
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:09
- Nahlásit
Vcelka
to máš pravdu, smrdí dost a to ještě tomu psiskovi musím jeho granule pocákat rybím olejem...též velmi voní, jak to neudělám, misku s granulema posunuje po pokoji, kuchyni a vůbec všude možně a tříská s ní o nábytek.....takže mu většinou urychleně vyhovím a pádím do práce
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 18:20
- Nahlásit
Tak mi dneska budem zkoušet tu Calibru, mám pro štěně 3 kg juniorky a pro dospělýho labíka 15 kg lightky. Takže pokud to nesedne, tak se dá vyměnit vždycky. Potom nás zaujal ten Fitmin, Nutram, Bosh, K-9 a Acana ( takový ty klasický používaný granule )....Takže výběr by byl
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:00
- Nahlásit
Ja mam mladocha taky na Fitminu a spokojenost... (Mel nejdriv steneci, ted zatezovku.)
Ale je fakt, ze u nas jsou granule spis jako priloha, krmim hlavne masem...
|