Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bezmoc psovoda
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:42
- Nahlásit

Jandula

Já myslím,že kdyby ses nachomýtla k něčemu takovému,tak bys určitě pomohla.Člověk nějak nepřemýšlí,dělá to instinktivně.Něco jiného je pomoct nebo přihlížet,jak někdo pomáhá.Určitě bys alespoň zavolala záchranku.
Já jsem poučená a když je autonehoda a vím,že nemůžu pomoct,tak ani nevylézám z auta.Když jenom přihlížím,tak se mi zvedá žaludek,třesou se mi ruce..... Když ale víš,že musíš pomoct,tak jednáš tak nějak v klidu,racionálně.Ono se to hrozně těžko vysvětluje,pokud jsi to nezažila.

Nejhorší jsou čumilové,kteří jen koukají,pletou se a nic nedělají.

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:53
- Nahlásit

abby
Zrovna nedávno jsem na tohle téma diskutovala s několika lidmi. A shodli jsme se, že raději se 100x zastavíme a skloníme se "zbytečně" u opilce než 1x nepomoci někomu, kdo to potřebuje. I toho opilce bývá často lepší nechat odvézt, zvlášť, když se kácí u frekventované silnice.

Jandula
Každý má povinnost pomoci dle svých možností a schopností. Nikomu samozřejmě nepomůžeš, pokud se skácíš vedle. A já se taky nepletu tam, kde už je pomocníků dost. Ale kolikrát pro tu aktivaci pomoci stačí se opravdu zastavit a případně pak okolí přímo požádat, že je třeba pomoci. Vzít vlastní mobil, vytočit číslo a dát ho do ruky tomu, kdo je schopen popsat stav člověka, který potřebuje pomoc.
V každém případě, teď už řešíme zraněného člověka. Ta holčička zraněná nebyla a pes před incidentem s autem taky ne. Tady se jednalo o lhostejnost lidí v době, kdy šlo něčemu zabránit, ne o neochotu nebo neschopnost pomoci, když se něco stalo. A jak jsi sama přiznala, to je případ, kdy by ses pomoct snažila.

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:01
- Nahlásit

tosca

No,mě už se naštěstí dlouho nestalo,že by se někde poblíž někdo skácel.A když se to stalo,tak jsem nějak zareagovala.

Bohužel mému příteli takhle umřeli oba prarodiče.Babička dostala mrtvičku v Tescu a neodbornou (špatnou) pomocí umřela.A jeho děda se skácel na ulici-asi infarkt,bohužel než mu někdo pomohl,bylo pozdě.

Někdy opravdu stačí jen se zastavit a zeptat se na pomoc.I když tam může být hodně čumilů.My jsme takhle jednou potřebovali pro někoho vodu.A nikdo z přítomných neměl.

Bavíme se o lidech,protože "proč se divit" že nepomohli psovi,když se u nás nepomáhá ani lidem

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:01
- Nahlásit

Když už se tady bavíte o té pomoci komukoli.Jsem na tom podobně jako Jandula. My jsme takhle jedno jeli autem a já koukám a v příkopě cyklista. Než to v mozku sepne tak po vteřině řiká, zastav, tam ležel cyklista. Rychla couvačka zpět. Vyřítím se z auta, že mu jdu napomoc a nejdnou se zaseknu a začnu couvat, neb jsem si uvědomila, že může být i mrtvý a začala jsem couvat. Teda spíš celé moje tělo, jako když se začne ovládat samo. Naštěstí jel okolo i otec přítele, tak čli chlápka zvednout. Byl živej, ani opilej nebyl, řikal, že mu nic neni ať ho necháme. Dala jsem pod něj deku a jeli jsme jen na protější pole a řikám, takhle to nejde nemůžeme ho tam nechat!! Jsme se vrátili, že ho prostě dopravíme do nemocnice. Okolo jel nějakej týpek na scooterovi, tak ho hned prošacoval zda nemá mobil, že by jsme jako někomu zavolali z jeho známejch. Jenže v mobilu neměl ani jedno tel. číslo. Týpek řek,ž je určitě vožralej a ať ho necháme bejt a odjel zase pryč. Clápek furt jen opakoval, že mu nic neni a že ho oustila žena atd. Zavolali jsme teda 112 co s ním a přijela záchranka. Chlápek měl zlomenou ruku (chudák, předtím jí za něj tahali, aby se mohl posadit), byl v hodně velkym šoku. Záhranáři nám děkovali, že jsme se na něj nevykašlali, neb opilý nebyl vůbec.

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:09
- Nahlásit

Meggi

Já mám sestřenku u záchranářů a když někdy slyším ty story.....
Nechtěla bych to dělat ani za nic.Já na takový věci nemám žaludek.A mám pak vždycky noční můry.Naštěstí se člověk k takovým událostem nepřiplete často.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:28
- Nahlásit

Ahojky,je mi moc líto zbytečně zmařeného pejska i holčičky.Já bych to určitě nenechala jen tak.Oni jsou většinou cikáni srabi.Ńesmíte jim dát na jevo,že se jich bojíte.Já i Jimmík jsme na ně alergičtí a dovedu si s nimi poradit.Dříve ještě za totality jsem prodávala v obchodě v cikánské čtvrti,kde bylo cikánů hodně měla jsem u nich respekt.Taky se mi jednou při večerním venčení stalo,že mě obklopilo hejno výrostků měli nějaké hlody.Nosím u sebe plynovou pistoli,řekla jsem jim že se jich nebojím a ať tahnou.Jimmík silně vrčel.Potom jsem mezi nimi poznala jednoho místního cikána,tomu jsm vynadala a tem je odvedl.Nesmíme se jich bát.Nesmí jim všechno procházet.U nás teď je rasizmus na ruby ,cikánům jdou všude na ruku.Mějte se hezky ahojky.

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:28
- Nahlásit

tosca
mamině to všechno zdrátovali, umělého tam nic nemá ... už chodí na první rehabilitace, aby svaly neochably, samozřejmě by už šla nejradši do práce dělá ve školce, tak doktora ukecávala, že po prázdninách by třeba už mohla ... odpověď doktora byla "až budete dělat dřepy" - takže si taky ještě počká ...

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:33
- Nahlásit

jitka HS

To je sice fakt,ale když si trofnou,tak je jich víc a zase taková hrdinka nejsem.mám sice slzák,ale nějak ho zapomínám nosit

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:55
- Nahlásit

tosca
Vím, že je má povinnost pomoci... Taky vím, že tohle téma bylo na počátku o pejskovi, ale pak se to stočilo na to, že lidi nepomůžou atd, já jsem třeba jen uvedla důvod, proč já pomoct většinou nedokážu, prostě můj zdravotní stav mi to neumožní...

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:06
- Nahlásit

Jandula
Špatne jsi mě pochopila, já Tě nechtěla kritizovat, spíš naopak. Ta povinnost je podmíněna Tvojí schopností a možnostmi. Tzn. nemáš povinnost pomáhat, pokud to ohrožuje Tebe (Tvoje zdraví). Což upadání do bezvědomí určitě ohrožuje.
A dále mi šlo o to, že je rozdíl pomoci tam, kde teče krev a tam, kde se jedná pouze o to nebýt lhostejný. Protože když někde bude stát plačící malé dítě, že se ztratilo, tak pokud ho budu ignorovat, znamená to nedostatek citu a přebytek lhostejnosti. Pokud tomu dítěti poteče z kolena krev, závisí moje pomoc na schopnosti snášet pohled na cizí krev a přestože mi to nebude lhostejné, nemusím být schopna pomoci (alespoň přímo na místě).
Proto si myslím, že srovnávat "nepomoc" raněnému s "nepomocí" pro dítě v nouzi moc nejde.
Jinak já taky netvrdila, že bych šla dát tomu "uraženému" občanovi přes hubu. Já bych drapla to dítě a pokusila se ho dostat do bezpečí.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 14:25
- Nahlásit

tosca
Máš pravdu, je zajímavý, že mně pohled na krev nic nedělá, ale jakmile vidím člověka v bezvědomí, tak se klátím (a to jsem chtěla být zdravotní sestřička)...

Holčička chudák z toho bude mít trauma, chlapovi bych taky přes držku nedala, protože tak odvážná fakt nejsem

jitka HS
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2006 22:38
- Nahlásit

Pro abby,to já bych svoji kůži lacino nedala.Ten slzák chce mít stále u sebe.Já když můžu,tak chodím se psem často do lesa.V tom připadě mám pistoli stále s sebou,už jsem si zvykla nechodit bez ní.Mě Jimmík upozorní ,že je někdo v okolí a tak jsem ve střehu.Jezdíme spolu i do lázní Jáchymov,kde také chodíme každý den do lesa a i tady je dost cikánů.Pistoli mám samozřejmě s sebou.pojedeme už za 14 dní.Je to asi těžké překonat strach.Já to mám jednodušší jsem bývalý dálkoplaz/noční dálkové pochody/,kde jsem chodila i sama.Dále úpracuji celý život v obchodě,kde jsem také sama.Tak mě život naučil se o sebe postarat.Přeji aby v budoucnu nebyl ten slzák nikdy třeba,ale jistota je jistota.Mějte se krásně ahojky Jitka.

Klárča
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 20:32
- Nahlásit

My jsme jednou jeli z Luhačovic a od tama je to takový šiiiikmý kopec. A uviděli jsme v příkopu nějakou slečnu jak leží schoulená.Projelo tam x aut a nic. Žádná pomoc. Až my jsme zastavili. Ta slečna byla v pohodě,jen jí rupl řetázek u kola a čekala na rodiče až pro ni přijedou.
Nikdo ale nemohl vidět,že jí nic není....fakt děs.

Kamca
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 21:25
- Nahlásit

jitka HS
Kolik taková plynová pistole stojí a kde se dá sehnat? A na jakém principu obrana s ní vlastně funguje? Díky.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 01:06
- Nahlásit

Pro Kamcu,plynová pistole se dá koupit pravděpodobně v každém obchodě,kde prodávají zbraně a střelivo.Jak funguje je podrobně vysvětleno na w.stránce o plynových pistolích.Je tam článek z odboru prevence kriminality ministrstva vnitra,cena je různa od tisícovky nahoru.Koukala jsem na ceny,já jsem za ní dala asi šest stovek.Mějte se fajn ahojky Jitka.

Kamca
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 09:10
- Nahlásit

jitka HS

díky

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 10:04
- Nahlásit

Já si vzpomínám na svůj vlastní pocit bezmoci a také obdivu, když do našeho jedoucího autobusu naběhlo dítě, tak 12 letá holka (je to už tak 10 let zpět). Tupý náraz, autobusák prudce zabrzdil a lidi vyběhli ven co se stalo. Na silnici byla v klubíčku ta holka, třepala se, a valila jí krev z krku.
Všichni z autobusu chvíli stáli a v šoku čuměli, některým se udělalo špatně. Z chodníku už ale u ní byli dva pohotoví mladí chlapi, jeden ji strčil prsty do krku a přimáčkl tepnu, druhý rychle hledal zranění a volal záchranku. Ta tam byla snad za 3 minuty, ten chlap celou dobru držel krkavici, druhý hlídal polohu do které ji dali.

Tehda mi právě probíhalo hlavou celé tohle o čem píšete...a ten pocit cítím kdykoliv si na to vzpomenu, mám to vryté...

Mar3
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2006 10:49
- Nahlásit

to je fakt hrozný - taky vůbec nevím,co bych udělala - jednou se mi do psa zakousl jinej pes, a jak jsem si tisíckrát předtím říkala,že kdyby se t ostalo,tak určitě začnu okamžitě cizího psa mlátit,riskovat vlastní zranění a budu toho mýho bránit,tak najednou vidím,pes na krku mýho psa,já jsem zůstala stát zdřevěnělá a zmohla jsem se jenom na to zakřičet ((
pak ho naštěstí pes pustil....

....takže bych asi jenom taky ochromeně zírala...je to fakt hnus, kolikrát si říkám,že to ani snad nemůžou být lidi!!!

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání