Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bezmoc psovoda
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Meta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:23
- Nahlásit

Včera u ČB multikina se prý přihodilo toto: pejsek malé holčiny zavrčel na osobu nepřizpůsobivé menšiny, ten pejska nejprve nakopl do bříška, pak sednul do auta a pejska přejel. Vidělo to prý hafo lidí, ale všichni jen v šoku zírali. Umíte si představit něco hnusnějšího? Pejsek nepřežil.

viky
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:24
- Nahlásit

Meta
coze ? To snad neni mozny, chudak pejsek a chudak holcina....

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:27
- Nahlásit

Meta
To je strašný. V brněnským parku v Lužánkách se nedávno stalo, že cyklista přejel malé štěně, jezevčíka nebo co, prý jel jak blázen a on mu nějak vběhl do cesty, taky bylo hned mrtvé. Já to neviděla (naštěstí), ale paní, co se s ní potkávám na venčení mi to vyprávěla, ta to prý viděla na vlastní oči. Fakt šílený...

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:32
- Nahlásit

Syska
Jenže, když někomu pes vběhne pod kolo, je to neštěstí, ale udělat to schválně, to je hnus všech hnusů. Dohadujeme se tady v kanceláři, co bychom udělali, být u toho, ale mám strach, že člověko neudělá nic, protože ho ani nenapadne, že by někdo byl něčeho tak příšerného schopen.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:40
- Nahlásit

Meta
na jednom závodě mi paní vyprávěla že nechala přívázané dva psi u krámu (plemeno basenji-takže malý 13kilový pejsek) a vyběhla z obchodu při výstřelu a prý ji policista jednoho zastřelil-prý ohrožoval chodce...stalo se to v Plzni...kupa svědků,že pes nic nedělal (když pominu morální hodnotu posa,která tisíckrát převyšuje skutečnou-cena štěněta nejde pod 15tisíc) tak se ani neomluvil ,nezaplatil a nic se prý nedělo-žádné vystvětlení-prostě nic.Když to projde policistovi,tak proč né cigánovi...je to ale strašné....

viky
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:43
- Nahlásit

nevim co bych delala, kdyby se to stalo me, ale vzhledem k me cholericke povaze by asi dotycnej neprezil.
Nektery lidi sou opradvu hovada prvotridniho kalibru.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 08:48 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

to je tedy hnus... Myslím, že být kdokoli z nás, co chodíme sem, na místě té události, nenechali bychom toho šmejda ujet. Já osobně bych asi byla schopná se s ním porvat. Je mi jasné, že ta holčina nemohla udělat nic, ale dospělí kolemčumilové ano a že neudělali nic je skoro taky trestuhodné. Každý čumí, ale pomoci to ne...

Já jsem se kdysi do do krve rozhádala se sousedovic synem, když schválně strašil našeho psa motorkou tím, že najížděl co nejvíc k chodníku, po kterém jsme s pejsou šli....Tenkrát mi bylo asi 15 nebo kolik a synovi sousedů asi o 5 let víc. Já jsem ale už taková "od rány", tak jsem ho seřvala (on nechápal "co si ta holka dovoluje") a ihned po příchodu domů jsem zvonila u sousedů a řekla jim, že udělá-li to jejich syn ještě jednou, že už si nebudu jenom stěžovat, ale nechám psa, ať si to s ním vyřídí sám. Tenkrát jsem byla strašně naštvaná a asi jsem to i trochu přehnala, ale sousedi jsou slušní lidé a nejspíš synátorovi domluvili. Asi mu nejspíš zabavil otec motorku, protože jsem ho pak dlouho neviděla jezdit
Dodnes s tím klukem spolu ale nemluvíme a náš pes do smrti nenáviděl motorky kvůli tomu incidentu...

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:25
- Nahlásit

Jsme divný národ.
Malá holčina stojí s pejskem na ulici - předpokládm, že se jednalo o skutečně malé dítě s malým psem.
Pes zavrčí, "uražená" osoba psa nakopne.
Pes se svalí na zem a zůstane ležet (divné, normální pes buďto kousne, nebo - častěji - zařve a uteče).
Dítě odběhne od psa minimálně metr a zůstane stát a brečí (nebo co dělala?).
Lidé se zastaví a zírají, jak "uražená" osoba nasedá do auta.., startuje.., rozjíždí se..., dojede k psovi, přejede psa. Všichni jsou v šoku, nikdo nic nedělá.

Nezdá se vám to divné. Mě ano.
Když pes vběhne pod auto, je to zlomek sekundy, tohle přece byly desítky sekund, možná několik minut.
Když někdo nakopne psa, pes zařve a pokouší se dostat pryč (i když je zraněný) nebo to v něm vyvolá útočnou reakci.
Pokud ho měla holčina na vodítku, proč byl tak daleko od ní, že ho mohl chlap přejet? Pokud uskakovala před přijíždějícím autem, proč stála se psem v místě, kde auto mohlo vjet? Proč hned po prvním útoku zůstala stát a čekala, co se bude dít?
Jestli byla holčina opravdu malá, kde měla rodiče?
Proč se jí nezastal nikdo z kolemjdoucích už ve chvíli, kdy chlap psa nakopl?
Předpokládám, že se jednalo opravdu o velmi malé dítě. Protože větší dítě s dostatkem rozumu by po nakopnutí psa buďto začalo ječet jak siréna nebo bralo nohy na ramena (a pes nejspíš za ním).

Jsme divný národ.

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:26
- Nahlásit

Meta
Sice je to neštěstí, ale ti cyklisti si o to přímo koledujou. Jezdí jako blázni. Většinou si neuvědomují, že po cyklostezce nebo po cestách, kde jezdí chodí i lidi. Občas nestíháme uskakovat. Radši s Arisem na takový místa ani nechodím.
Co kdyby mu tam místo psa nešťastnou náhodou vlítlo třeba dítě??

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:29
- Nahlásit

tosca
jojo, taky mi to přijde dost divný. Ale zase ze zkušenosti vím, že pokud tě napadne spoluobčan tmavší pleti, nikdo se tě nezastane, protože se ho všichni bojí. Radši dělají, že nic nevidí, protože mají strach, že sami schytají. A jak víme, snědí spoluobčané nikdy nejsou sami, většinou mají za zadkkem hned několik členů své velmi velké rodiny...

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:37
- Nahlásit

Hafina
Mno, přinejmenším bych drapla dítě a psa (byť cizí) a odtáhla je z jeho dosahu. Vždyť podle popisu je nikdo neobstoupil. On kopl psa, šel k autu, nasedl ...
Možná si lidé mysleli, že odjede, ale asi bych aspoň šla zjistit, jestli se dítěti nic nestalo...

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:38
- Nahlásit

Hafina
To máš pravdu, údajně tam byl prý přítomen i nějaký policajtl v civilu a povídal, že kdyby něco udělal, tak by byl obviněn z rasizmu.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:42
- Nahlásit

údajně tam byl prý přítomen i nějaký policajtl v civilu a povídal, že kdyby něco udělal, tak by byl obviněn z rasizmu.

to jsou jen výmluvy...zákon by měl platit pro všechny a ne jen pro někoho....bohužel realita je jiná...

viky
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:43
- Nahlásit

Meta
at uz jdou s tim rasizmem do prdele, ja nevim kdo koho tady v tehle republice ''utiskuje'', kdyz te cigan napadne, tak to neni rasove motivovany cin ?

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:47
- Nahlásit

tosca
No jo, jenže to bys udělala ty, nebo já.
Mě když mlátila spoluobčanka tmavší pleti, tak se mě taky nikdo nezastal. Je to už dlouho, ale ta avrze vůči nim mi zůstala. A taky strach, že zase dostanu do budky. Radši už na ně ani nekoukám, mám prostě strach. Ale zjistit, jestli se jim něco nestalo, nebo jestli pes nepotřebuje odvést na veterinu bych šla.

viky
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 09:51
- Nahlásit

Strasne me zarazi, ze lidi vidi, jak se auto riti na dite se psem a nikdo tu malou ani neodtahla bokem ? To jako kdyby je prejel oba, tak budou vsichni delat jako ze nic jenom pro to, ze je to cigan a ze maji srach, ze budou obvineni z rasizmu ? ja tohle asi nikdy nepochopim - my jsme opravdu uzasnej narod jen co je pravda..

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:04
- Nahlásit

viky
spíš myslím, že lidi byli v šoku - než domysleli jak zareagovat na to kopnutí, přišlo něco, co by je ani ve snu nenapadlo. Asi bych se taky nezmohla ani na přečtení SPZ. To je na tom snad to nejhorší - ta bezmoc. Teď vím o důvod víc, proč se nemají se psem ven posílat děti samotné. Ani když je pejsek lehce ovladatelný.

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:16
- Nahlásit

To je hrozný.taky mi nějak logicky nedocvakuje,jak se to mohlo takhle seběhnout.

Nikdy jsem nebyla rasista,ale od té doby,co mě jedna cikánka pěkně dokopala,protože jsem se na ni prý škaredě podívala nebo co,tak jsem.Nechci s nima nic mít a když je vidím,jdu na jiný chodník.Z praxe vím,že třeba i revizor v šalině je nikdy nekontroluje.Je mu jasný,že lístek nemají a stejně by z nich nic nedostal.Max. po čuni.
Jsme vážně divný národ.

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:26
- Nahlásit

abby
jj, tak nějak, taky jsem škaredě koukala

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:26
- Nahlásit

Sice je to vůbec nesouvisí se psy, ale napíšu to sem - jen to totiž podle mě potvrzuje, že jsme divný národ - a navíc když nemusíme tak "nevidíme a neslyšíme" ... moje mamina měla úraz - zakopla o obrubníček na čerpací stanici když šla platit, a bohužel zakopla tak nešťastně, že si rozdrtila při pádu čéšku v koleni. Skončila na zemi přímo před vchodem, ve dveřích dovnitř do benzínky, obličej zkřivený bolestí, nebyla schopná se pohnout - a dva nebo tři lidé ji PŘEKROČILI v těch dveřích, ani se na ni nepodívali - prostě jen aby s tím neměli nic společného .... nakonec jí přišla pomoct obsluha čerpací stanice ... takže já se už nedivím vůbec ničemu ...

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:36
- Nahlásit

Janiii
Pozdravujte maminku! To myslím vážně. Měla jsme podobný úraz před třemi lety, ale měla jsme štěstí, se mnou byl manžel. Do té doby bych nevěřila, že si lze rozbít čéšku hloupým uklouznutím a pádem na koleno.
Já seděla na kraji chodníku, kolem chodili lidé, manžel volal sanitku. Bolet to nebolelo, ale koleno nemělo tvar, abychom si troufli s ním hýbat. Byl říjen, slušně chladno, já se třepala jak ratlík (stresem i zimou). Kolem chodily davy lidí a zvědavě koukali, co se to děje (zajímavé, že téměř každý zpomalí a zadívá se). Zastavili se až dva studenti (znovu jim za to velké díky) s otázkou, zda mohou pomoci. Mohli a pomohli. Je zvláštní, že se z několika desítek lidí, kteří prošli našli jen dva, kteří nabídli pomoc. Přežila bych i bez nich, ale pomohli hodně.
Lidé jsou opravdu zvláštní.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:04
- Nahlásit

nojo, jde to s lidmi od desíti k pěti.....Dokud byla mezi lidmi bída jako ve středověku, nikdo nic neměl a všichni se museli dělit se všemi, tak se k sobě lidé chovali jinak a navzájem si pomáhali aby přežili. Jenomže dneska, kdy má každý skoro všechno, zapomíná se na to, co bylo kdysi, lidi nezajímají dějiny a každý se stará sám o sebe, protože žije v domnění, že ty ostatní vlastně nepotřebuje........To dnešní chování lidí je dobou, která je k takovému nevšímavému chování a jednání vlastně vychovává...je to smutné

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:07
- Nahlásit

Evik
Ne dobou, je to lidmi. Doba je taková, jací jsou lidé.

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:09
- Nahlásit

tosca
ráda vyřídím, už je to 8 týdnů, mamina už může chodit bez berlí, ale ještě to bude na dlouho ... ale od té doby už asi od nikoho nebudu čekat pomoc...
spolužačka měla ještě jeden otřesný zážitek, kdy šla tenkrát ze školy po městě, a pán kousek od ní dostal epileptický záchvat - upadl k zemi, mlátil s sebou - a co myslíte? lidi ho obcházeli, dívali se jinam jen ne na něj - spolužačka, tehdy 17tiletá, byla první kdo mu nabídl pomoc ... následně s pánem, který přiběhl taky pomoci, zavolali záchranku a po telefonu s operátorkou pánovi dali první pomoc ... děs, opravdu aby se člověk bál, že někdy bude potřebovat něčí pomoc ...

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:14
- Nahlásit

Tak to já můžu s klidným svědomím,že pomůžeme vždycky.Přítel je lékař,takže musí i kdyby nechtěl.Proto stavíme u každé autonehody a nabízíme pomoc.Musím bohužel konstatovat,že díky tomu jsem už viděla člověka,kterému lezl mozek z hlavy
A zatím se mě osobně nestalo,že by někdo nepomohl.Nemyslím při napadení,ale pokud má někdo zdravotní problémy.

Meta
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:18
- Nahlásit

Janiii
Já se zas tak nedivím, jednou se mamka snažila přivolat pomoct zfetovanému klukovi, který ležel v bezvědomí na ulici a dostala vynadáno jak od policajtů, tak ještě od doktora záchranky. Naštěstí se mamka snadno nedá zastrašit. Doktor pak kluka ošetřil a odvezl. Jenže této společnosti se zastrašování už stalo normou. A v tom se nic nezměnilo.

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:20
- Nahlásit

Janiii
8 týdnů a bez berlí??? Blahopřeji mamince k uzdravovací schopnosti! Mně povolili chodit bez berlí až po 6 měsících a ještě se doktoři kroutili. 4 měsíce mě drželi na 1/3 zátěži. Celá léčba trvala 8 měsíců, vešla se mi do toho 3 měsíční rehabilitace a pak i odstranění cerkláže (drátu, kterým byla čéška omotaná, aby srostla). 2 měsíce trvalo, než začala dorůstat kost tam, kde to bylo rozdrcené příliš a museli úlomky odstranit.
Závisí na tom, jak to mamince ošetřili (poskládali úlomky k sobě, vyměnili čéšku za umělou, protože poskládat nešla, vyměnili kloub, protože byl poškozený...), ale v každém případě je to opravdu na dlouho. Ať je mamka trpělivá. Držím ji palce, ať se jí to hojí lépe než mně a hlavně, ať ji nezeslábnou svaly na noze. Nejhorší je kvadriceps, ten se strašně špatně dostává do formy.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:27 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

moje máti je lékařka a teta vrchní setra u záchranky...to co se doslýchám od tety i od mámy je dost hrozné....Naposledy teta zasahovala u opilce, který se poté, co v opilosti zmlátil málem do bezvědomí manželku, pokusil podřezat si žíly...Záchranku z posledních sil zavolala ta žena. Záchranka dojela včas protože byli kousek vedle...neměli tam ale chlapy, kteří zůstali u té předchozí záchranné akce.... Teta se musela s tím ožralou-sebevrahem doslova poprat, přičemž sama utržila poranění ruky ...Nakonec to zvládla, toho cvoka odvezli do nemocnice, jeho ženu taky, ale co si myslíte? Teta zato, že jim doslova zachránila život dostala ještě od nadřízených vynadáno a kársné opatření, že tam jela bez mužské části osádky...
dneska se prostě nikomu nezavděčíte...

abby
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:31
- Nahlásit

Janiii

Nám se taky nekolikrát stalo,že se člověk skácel k zemi,šli jsme mu pomoct a on byl buď opilej nebo nadopovanej

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:36
- Nahlásit

Víte, ono je to hrozně těžký, teď mluvím sama za sebe, samozřejmě, že holčině a psovi bych se snažila pomoci, ale co se týče lidí mám obrovský problém, jakmile vidím člověka v bezvědomí atd, tak se kácím taky, při sebevětší vůli pomoct, já to prostě nedokážu, takže pro vás všechny se já můžu zdát jednou z těch, která člověka, který leží na ulici obejde a nedívá se... Teď mluvím naprosto upřímně, nechci se vymlouvat ani své jednání obhajovat, ale prostě to nejde, nevím, komu bych tím pomohla, když bych se tam válela taky... Stalo se mi to jednou v Hypernově v Průhonicích, člověk z ochranky tam dostal záchvat a zhroutil se, shluklo se tam spousta lidí, zavolala se sanita a já se zrovna musela zaseknout na pokladně... No a jak jsem měla ten obraz toho člověka v hlavě, tak jsem se složila taky... Nevím, jestli bych třeba dokázala pomoct při dopravní nehodě, třeba bych se překonala (vím, že bych určitě zastavila, když by tam nikdo jiný nebyl nebo mě někdo poprosil o pomoc), ale svého vlastního bratrance, který je jak můj brácha, jsem po dopravní nehodě na ARO navštívit nemohla...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání