| Autor |
Zpráva |
Teriik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 08:25
- Nahlásit
Ahoj lidicky,moje kamaradka musi z rodinnych duvodu darovat Rhodeskeho Ridgebacka do dobrych rukou aktivnich lidi bezproblemoveho psa [5-ti leteho] ... nejlepsi by bylo kdyby byl budouci majitel z Libereckeho kraje ... v pripade ze byste meli nekdo zajem tak zanechejte v odpovedich svuj kontakt...
A jeste bych byla rada kdyby jste mi poradili internetovou adresu,kde bych mohla inzerovat to same co tady...kdyztak moc a moc dekuju .. mejte se...
|
Teriik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 08:26
- Nahlásit
jo jo vim ze mam spatne nadpis ... : Rhodesky Ridgeback
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:13
- Nahlásit
Teriik
můžu se zeptat co to je za důvod "z rodinných důvodů"? Mám taky psa,kterého jsem si vzala z od minulých majitelů z "rodinných důvodů" a už mi z toho pojmu vstávají vlasy na hlavě,co se pod tím pojmem dá všechno skrýt.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:33
- Nahlásit
Anu
není to jedno?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:40
- Nahlásit
Verca
myslím že není.Protože jsem si taky bláhově myslela,že to např. kůvli tomu že dítě má alergie či co.Ve skutečnosti ty rodinné důvodu znamenali naprostou nevychovanost psa,asocializaci,napadání atd.Kdybych to věděla a řekli mi to hned tak si ho nevezmu.Znám spoustu lidí co mají nějaký problém a schovávají to za rodinné důvody.. Pak se může stát to že pes koluje z ruky do ruky či nakonec skončí z rodinných důvodů v útulku-neříkám,že to je tehle případ. Když nabízím psa tak napíši proč už ho nechci.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:45
- Nahlásit
Verca
Není, jelikož těch důvodů může být celá řada od povahy psa po třeba nemoci ( To by ses divila co všechnou jsou lidi schopni skrýt za "rodinné důvody".) a myslím,že potenciální nový majitel by měl vědět, proč dávají psa z domu...
Když bych si chtěla takového psa vzít, nebo někomu nabídnout rozhodně "rodinné důvody" mi jako vysvětlení stačit nebudou...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:46
- Nahlásit
Anu
Bylas rychlejší
Jinak tam mělo být potencionální samozřejmě
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 09:51
- Nahlásit
Frog
na toto reaguji poměrně rychle-po mých zkušenostech....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:02
- Nahlásit
No já myslím, že když to s tím pejsou vydrželi 5 let, tak to nebude problém v povaze. Navíc psali bezproblémového a jen aktivním lidem. Snad to budou vážné důvody.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:33
- Nahlásit
taky souhlasím s tím, že by ten, kdo dává psa pryč z "rodinných důvodů", měl sdělit alespoň pár slovy pravý důvod. Jen samotné konstatování "rodinné důvody" opravdu může svádět k pochybnostem, jak psala Anu nebo Frog...
V tomhle případě se asi nejedná o problémového psa, ale i tak...
|
Teriik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:14
- Nahlásit
Takze ja vam tedka vysvetlim ty vase ,,rodinne duvody'' a nebo vubec duvod proc ta pani pesana prodava ... jde o to ze uz je v letech a pejsek proste poterbuje pohyb a je hravej ... ta pani ho proste uz nezvlada a tak si mysli ze mu bude lip u aktivnejsich lidi kteri mu budou davat dostatek pohybu a vyziti ... staci vam to takhle??
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:24
- Nahlásit
Teriik
no nevim asi mám dneska rýpavou,ale když ta paní je stará tak musela vědět,že pes je otázkou 10-13let a že toto plemeno potřebuje pohyb,aktivitu,čas,výcvik….
musím se přiznat že jsem čekala něco typu narození dětí,ale že si starý člověk najednou uvědomí že je starý mě teda nanapadlo.Každopádně u mladých lidí mu bude asi líp.Tak držím palce ať má nové super paníčky
|
Teriik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:48
- Nahlásit
Anu
...myslim si ze je porad lepsi aby si stary clovek uvedomil ze je stary nez aby pejsek dalsich 5-8 let stradal protoze nebude mit tolik pohybu atd...a taky mi prijde zbytecni na tom hledat mouchy...ten ejsek je bezproblemovej a jen k sobe potrebuje nekoho kdo se mu bude fyzicky vic venovat....mas jeste nejaky dotaz?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:02
- Nahlásit
Teriik
už ne.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:14
- Nahlásit
Frog,Anu
Jejku, to jsme se asi špatně pochopili. Já měla dojem, že se tu chce rozjíždět diskuze, jak jsou nějací lidé hrozní, že si pořídí psa a pak kvůli narození dítěte ho dají pryč. Nevěděla jsem Anu, že ty máš takovou zkušenost...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:22
- Nahlásit
Verca
no to víš, taky jsem naletěla na rodinné důvodu-prý kvůli miminku….no bylo to kvůli miminku to je pravda,ale kdyby pes měl alespoň základní poslušnost (a tou myslím chodit na vodítku,sednout,nekrást věci ze stolu,ze sektorky,neničit,nenapadat) tak to zvládnou skvěle,neb pes miluje děti.Ale takto to zvládnout fakt nemohli,takže to hodili (myslím důvod) jen na rodinné důvody a kvůli miminku.No docela mě čekal očistec,neb byl pro mě šok že zvíře 1,5roku staré si neumí ani sednout a chodit sním na vodítku se podobalo orání pole.... jsem už v celku chytlavá na to jak je všechno rodiný důvod a kvůli jakým malichernostem dávají lidé psi pryč....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:28
- Nahlásit
Anu
No to je jasný.
A jak to vypadá teď s Anubem a vztahem ke psům? (myslím od toho napadení)?
Omlouvám se za offtopic.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:41
- Nahlásit
Verca
no blbě. Dřív k němu přišel pes a když už se mu jako nelíbíl tak poněm chňapl-ale né snad zle-pes to pochopil a tím bylo hotovo.Teď vedle sebe nesnese žádného cizího psa tak na 2metry a běda psa který mu chce čuchnout k zadku-dosti důležitý seznamovací rituál-navíc nečeká s jakým ten pes k nám jde.On hned vrčí a útočí. Navíc mám pocit,že mi už co se týče psů nevěří.Prostě jsem do něj rok vkládala myšlenku hodných psů a postupně to bylo O.k: Teď už mi nevěří,nedívá se na mě co já na to,je mu to fuk.Když sedíme např.včera jsme byli na pivě na terase-tak celé 3hodiny se klepal a úpřímně čučel na zestárlého jezevčíka který si nás nevšímajíc seděl pár stolu dál. Je prostě vyjukaný a nehodlá už nic riskovat. Já se též strašně bojím a jsem histerka tím on je taky histerka.....basenji je sám od sebe problematický vůči psům,asociál ještě víc, no a zrazený asocíal v podobě basenji je závěrečná.prostě jiným slovy to je v háji.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:47
- Nahlásit
Anu
NO a co Ruda? Nepomohl by?
Jak to chceš teda řešit?
Je to fakt smutné, když se člověk tolik snaží a pak jedním incidentem je roční snažení v háji.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:55
- Nahlásit
Verca
jéé, já už jsem asi stará nebo nevzdělaná, nevim, prosim tě co je to offtopic ??
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:08
- Nahlásit
Kalliope
Jako že mluvím mimo mísu, mimo téma.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:11
- Nahlásit
Verca
Já u Rudy byla. Strach ze psů se neřeší skočením na psa,svalením na záda a je klid. To se řeší agrese a tak. On se bojí,má strach a jediné co pomůže je dělat jakoby nic.žádné nesmíš,žádné vzruchy či podměty,prostě dělat že to je normální situace být u psa-nedovolit aby Anub někoho kousl a když chce tak trhnout vodítkem a znova ho pustit ke psovi ale na povoleném vodítko-což prý značí jako že přichází v dobrém. Teď jsme ve stádiu kdy budu ráda že snese přítomnost psa (furt se bavím o psovi cizím,staré kámoše nezavrhl) a bude relativně v klidu. A furt dokola.Co vám přijde normální-že projdete na chodníku kolem psa,je pro něj horor.Už z dálky několika desítek metrů je naježený a schovává se mi k nohou,když už se pes blíží tak vrčí a snaží se uniknout-což nemůže tak projistotu kouše -většiou jeho taktika zabírá-ostatní psi a lidé přecházejí na druhý chodník a já poslouchám jakou to mám nevychovanou bestii na vodítku.To mě taky moc vadí jak na mě lidi hledí.Co na dělám v parku si už asi nikdy hrát nebude......
přitom si umí hrát...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:14
- Nahlásit
Anu,
a bylas za Rudou teď někdy? Ruda nejenom napravuje agresory, ale i ty strachové reakce. Měla bys vidět, jak mého mlaďocha během chviličky dostal do pohody.... Zkus se s ním ještě dohodnout. Anubískovi by to jistě pomohlo
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:19
- Nahlásit
Evik
no nevim.Pravda že jsem tam nebyla teď po útoku,ale jeho terapie-pustit k psa k těm jeho československým vlčákům a trhnout vodítkem když chtěl nedejbože vyjet měla smysl do budoucna-jako že nám ukazoval co a proč dělá.Ale nejsem si jista jak se léčí panický strach ze psa .Podle mě to je jen o čase a zvyku,že zas mu nikdo neublíží.Já když měla bouračku tak pak jsem do auta sedalo hodně dlouho s těžkým pocitem a jen čas ten můj strach "otupil". Možná dělám i já něco špatně,já se taky bojim,protože vím,že Anub na toho psa vyjede a on se bude samozřejmě rvát. není to provokotér ani si nechce napadaním uplatňovat dominanci,je to dobrák,ale strašně se jich teď bojí a svůj strach prostě zákonitě přetočil to útoku-neb nejlepší obrana je útok že?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:06
- Nahlásit
Anu
Já s tebou souhlasím. Taky bych řekla, že čas vše napraví, jen to bude Anubískovi asi dost dlouho trvat. Bude to chtít hodně trpělivosti jak tvé tak jeho. Asi bych se snažila chodit co nejvíce mezi pejsy a pomalu ho zvykala na to, že ne všichni psi jsou parchanti. Jen si nejsem jistá, jestli i když už nebude vyjíždět po jiných mu nezůstane averze proti plemenu, které ho napadlo. My totiž měli stejný problém s kokřicí. Dneska už nevyjíždí po jiných psech, ale nesmí kolem ní projít rotwajler, to se mění ve stohlavou saň i když je jí 14 let a nevidí a neslyší. Najednou má síly na rozdávání a šlo by jí o život.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:16
- Nahlásit
monika
To je stejné,jak vidí chrta a to i malého vipeta tak se může zbláznit. Napadli ho grauhaundi,ale Anubisovi to je jedno jestli to je grauhaund,či daurhaund,vipet prostě to je hubená,bezsrstá vižle- a ty ho napadli-Takový chlupatý barzojové mu nevadí.Teď jsme byli na závodech a byl z těch chrtů tak hotový,že jsem si nemohla jít ani pro cenu (neb vyhrál)protože v kruhu stáli hodní vipetící a Anubis tam odmítal vstoupit.Naštěstí těch chrtů moc neznám a na závodech se jim budem snažit to přestát. Nejvím mě štvou ty pohledy lidí jak pohrdavě na nás koukají,je mi to moc líto,že ani jeden za to nemůžem a máme takovu "vizitku" zvláště když už byl v celku o.k.
toto je fotka porovnání výšky Anuba a toho grauhaunda (fotky jsou samozřejmě úplně jiní psi,ale té výšky a síli)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:31
- Nahlásit
Anu
myslím že nezbývá, než ti popřát hodně trpělivosti a Anubískovi taky. Bude to těžké a dlouhé.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:32
- Nahlásit
Anu
Myslím,že by ses měla snažit najít nějaký hodný flegmatický pesany,dát mu košík a venčit s nima. Důležité je,aby to fakt byli pesani,kteří mu nic neoplatí. Třeba ho i první procházku,dvě mít stále na vodítku,jenom aby o nich věděl a až později se pokusit o bližší kontakt. Prostě snižovat vzdálenost od strachovýho podnětu jako u jiných fobií. Každopádně držím palce.
P.S. A kde ho ti greyové napadli?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:33
- Nahlásit
monika
díky však na téma anubis se svěřuji stále jaké jsou-či nejsou pokroky...kdyby měl aspoň normální základ psa,ale u takového asociála todle je opravdu skoro závěrečná....musím dom měj se
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 14:41
- Nahlásit
jana33
na závodní dráze před tréninkem. ono je dost těžké sehnat psi kteří nestartují když vidí vrčícího Anuba ale snažím se o to.Fena mu může trhat ucho a je mu to jedno.Rita-ten rotvajler na fotce-nejlepší kámoška mu dokonce ty jizvy může i oblízat,ale to asi taky jediný pes ke kterému má takovou důvěru. no jo no pár minut lidské blbosti a problém natrvalo....
|