Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Cestování do zahraničí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:58
- Nahlásit

Léto je v plném proudu a předpokládám,že někdo (stejně jako my) vyrazí se psem na dovču do zahraničí.
Tak tady dávám odkaz na www stránky,kde si můžete zjistit,co je v té které zemi potřeba,aby byl váš miláček vpuštěn.

http://www.svscr.cz/index.php?basket=-74889&sid=12 239ab9fb2552092b2f37f8bee48a62&art=930

Máča
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 18:30
- Nahlásit

četla jsem si to a pochopila tak, že když chci vyjet se psem teď o prázdninách např. do Itálie, musí mít pas, být očipovaný nebo tetovaný a musí mít platné očkování proti vzteklině. Nepotřebuju teda už žádné razítko od veterináře do pasu o zdravotním stavu psa? Na ifauně se o tomto bavili a psali tam v tom smyslu, že to razítko do pasu potřebujeme.

michalm
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 18:36
- Nahlásit

taky jsem to hledal a nepochopil, ale odvodil sem si z toho, ze po EU neni treba, ale do vyjmenovanych tretich zemi je lepsi - zalezi na konkretni destinaci do ostatnich je potreba stejne tak jako serologicky vysetreni na vzteklinu

abby
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 19:56
- Nahlásit

Máča
michalm

No,já to mám z pořadu Chcete mě? a tam říkali,že každá země to má jinak a byl tam odkaz na tyto stránky.
Do některých zemí potřebuješ i rozbor krve,že bylo očkování úspěšné a ten rozbor musí být taky určitou dobu starý (to má každá země jinak).

To razítko podle toho potřeba není,ale když ho budeš mít,nic nezkazíš.

michalm
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 21:41
- Nahlásit

to by prave melo byt to, ze do EU staci pas, provedeny potrebny ockovani a citelnej cip dle ISO norem (cisla ted nemam po ruce) a pak je seznam vyjmenovanych zemi, kde do vetsiny to taky staci, nekam musi byt jeste to potvrzeni o vztekline z krve, nekam staci jenom ze je pesa zdravej a pak jsou zeme, ktery nejsou na seznamu vyjmenovanych tretich a tam snad i musis mit ten krevni rozbor (hlavne kvuli zpetnymu dovozu) - kam by jste chteli vyrazit?

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 10:08
- Nahlásit

michalm

My bysme chtěli jet v září na 14 dní do Chorvatska.Ale záleží na financích (momentálně doděláváme kuchyň) a kolik mi zbyde dovolené.
A ty se někam chystáš s Baruškou?

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 10:15
- Nahlásit

abby
zrovna dneska jsem si nějak vzpomněla, že jsem si nekoupila ještě červencovýho psa, přítele člověka a tam je zrovna konkrétně napsaný, že do Chorvatska je nutný mít kromě tetování nebo čipu a očkování proti vzteklině i potvrzení o zdravotním stavu psa od veta a potvrzení o nákazové situaci v místě bydliště od příslušné veterinární správy.... asi to je i na webu, ale jen tak pro zjednodušení...

Nemáte někdo nějaké zkušenosti s Itálií? Zjistila jsem si, že stačí jenom europas a čip, ale spíš mi jde o nějaké tipy nebo jak je to s ubytováním, jestli mi vezmou psa na privát nebo do hostelu?

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 10:32
- Nahlásit

Mel

Fakt a jak se ten časák přesně jmenuje?
Teda,jestli ještě budem muset lítat na veterinární správu,tak se asi pojedem koupat do nějakýho bahňáku u nás

Co se týče ubytování v Itálii,to nevím,ale já jsem nám to zjišťovala na netu.Dneska tam už je napsáno,jestli je tam možné být se psem nebo ne.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 10:41
- Nahlásit

Já nevím, já mám zatím psa na chorvatském očkováku, kde doopravdy musím mít při cestování do EU: pas, resp. očkovací průkaz, čip, vzteklina a potvrzení od veterinární správy o tom, že v okolí není vzteklina... Ale to se týká chorvatského psa...

Co se týče cestování do CHR: stačí evropský pas pro zvířata, mezinárodní čip (pokud není, tak vlastní čtečka) a očkování proti vzteklině... Žádný další potvrzení nepotřebuješ, ale vím, že se objevily nějaké fámy, že když jedeš se psem do CHR a nemáš to potvrzení, že tě nemusí vpustit zpátky do EU (ale je to kravina, prostě máš psa registrovanýho v EU, tak tě tam s ním musí zpátky pustit)

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 10:47
- Nahlásit

Jandula

Takže myslíš,že nemusíme obíhat místní úřady?

Já jsem o tom taky nic na netu nenašla,takže mě Mel trochu vyplašila.

kočlík
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:00
- Nahlásit

já jsem se o tom bavila s naším veterinářem, protože se taky chystám vydat se s pesem k moři a ten mi taky říkal, že stačí ten pas a čip ale prý je dobré mít tu kapičku za krk proti srdeční červivosti myslím že se to jmenuje strong hold.

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:06
- Nahlásit

kočlík

To my se taky poradíme s vetem.Hlavně nevím,jestli jí funguje ten čip,protože jí to nikdo nekontroloval a nejsem si jistá,jestli má vet čtečku.Nevíte,jestli se to dá nějak zjistit.

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:10
- Nahlásit

abby
hele, tak teď jsem mrkla na stránky veternární správy ČR a to, co psali v tom časopise je blbost, takže sorry za plašení.
Tohle je napsáno a SVČR:
Zpětný návrat a dovoz zvířat do České republiky z vyjmenovaných třetích zemí
02.05.2006

Pro cestování se zvířetem mimo území EU musí být splněny dovozní podmínky platící pro konkrétní třetí zemi. Pro umožnění návratu občana ČR, který to této země vycestoval se svým zvířetem, zpět na území EU nebo dovozu zvířete, musí být dodrženy tyto požadavky:

1. veterinární osvědčení pro neobchodní přesuny vydané úředním veterinárním lékařem třetí země nebo v případě zpětného návratu pas
2. identifikace zvířete mikročipem nebo tetováním
3. očkování proti vzteklině

Členské státy mohou povolit dovoz štěňat a koťat mladších 3 měsíců, která nejsou očkována proti vzteklině, pokud jsou provázena veterinárním osvědčením pro neobchodní přesuny a od narození pobývala v tomtéž místě aniž by přišla do styku s volně žijícími zvířaty, nebo jsou provázena matkou,na které jsou závislá (rozhodnutí Komise 2004/839/ES).

Pokud bude z těchto třetích zemí vyjma Andorry, Islandu , Lichtenštejnska, Monaka, Norska ,San Marina, Švýcarska a Vatikánu dováženo více než 5 zvířat v zájmovém chovu, musí být zvířata ještě doprovázena potvrzením veterinárního lékaře,že 24 hodin před odesláním zvířat bylo provedeno klinické vyšetření a zvířata byla shledána v dobrém zdravotním stavu a jsou schopna přepravy do místa určení.

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:12
- Nahlásit

abby
co má Abby za čip? Já mám v pasu nalepený číslo čipu a je tam i napsáno, že je to Datamars, ten splňuje ISO normy, takže s přečtením by neměl být problém

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:19
- Nahlásit

Mel

Jo ona má ten stejný.Ale někdo mi říkal,že se stalo,že instalovali psovi čip a ten nefungoval.Proto se ptám.Vím,že někde to kontroluje vet přímo po aplikaci.Ale náš starý vet byl d... a koukal jen na to,jak z nás vytřískat prachy.Byl to sice známej,ale asi si říkal,že jsou zubaři bohatí nebo co.Asi jsem mu měla donést Zdendovu výplatní pásku,aby viděl,že v nemocnicic z nás milionáři asi nebudou.Nakonec jsme veta změnili,protože nám stejně nedokázal pomoct.

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:31
- Nahlásit

abby
No, tak to zkus u toho novýho veta, čtečku už má podle mě kde kdo a jenom ji přiloží ke krku a má to.
Já myslela, že ti jde o to, aby to nebyl nějaký ten starší typ čipů, které nejsou univerzální... Podle toho, co jsem si přečetla o Datamars čipech, neměl by s nima být vůbec problém, nicméně zatím jsem s ním taky necestovala, tak uvidíme letos (jestli teda Gary pojede s námi)

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:35
- Nahlásit

Mel

Jo,stejně tam tento týden jdeme pro kapky do uší.
Já myslím,že vzhledem ke stáří našeho psa,snad už ani ty starší nebyly.
Jestli tam pojedete,tak napiš.A Gary se bude i koupat?

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:37
- Nahlásit

Já to taky ještě jednou ověřila, Chorvatsko patří mezi tzv. vyjmenované třetí země, do kterých stačí pas, čip (resp. tetování) a očkování proti vzteklině...

A klid, stalo se mi jen jednou, že chtěli vidět pas pro psa...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 11:44
- Nahlásit

Jandula

Jen ať se podívají,když ho máme.

Já se právě taky dívala na ty ww stránky a proto mě překvapilo,že to Mel původně říkala jinak.

Santino
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:30
- Nahlásit

Lidičky do vyjmenovaných třetí zemí,Chorvatsko,Švýcarsko atd potřebujete,pas,čipování nebo tetovaní,platné očkování proti vzteklině ,potvrzení od veta a razítko od statní veterinarní ne starší než 3dnu .

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:33
- Nahlásit

Santino

A jak to víš,na stránkách SVS CR je něco jiného

Santino
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 12:37
- Nahlásit

abby
vim to zvlastní zkušenosti a určitě tam je to samí .

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:23
- Nahlásit

Santino
já zase z vlastní zkušenosti vím, že to tak není...

Razítko potřebuješ ve chvíli, kdy do Chorvatska toho psa budeš trvale dovážet.

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:27
- Nahlásit

No fakt je,jestli se nepletu,že na těch stránkácj je napsáno,co potřebuješ pro vývoz z Chorvatska a ne do Chorvatska.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:43
- Nahlásit

abby
Hele, tak tam cinkni, na veterinární správě ti určitě i po telefonu řeknou, jak to tedy je...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 13:53
- Nahlásit

Jandula

Až to bude aktuální,tak si to zjistím přesně
Akorát mě teďka napadlo,že by v té době mohla třeba začít hárat,protože jí bude cca 10 měsíců.

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:35
- Nahlásit

abby
No, zatím nevím, jak to bude. Chceme jet na dovolenou do Itálie, tak nějak to tam projet autem a asi vezmem i Garyho, jestli nebudem cestovat zase tak moc. Jestli se to podaří, jsem právě děsně zvědavá, co Gary vs. moře
Jinak, já taky spoléhám na stránky SV ČR, přijde mi to směrodatný. Proč by tam psali nesmysli? Itálie a ostatní státy, které budem projíždět, jsou členem EU a ani nemají žádné zvláštní požadavky, takže my pojedem jenom s pasem Spíš mě zajímá, jaké mají předpisy o cestování se zvířaty (viz. náš neurčitý zákon), to budu muset ještě nastudovat...

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:40
- Nahlásit

Mel

Ty jo,vidíš to mě nenapadlo.
My je momentálně porušujeme i v ČR,protože přítel není schopen vybrat,čím ji zajistit -mříž,síť,pásy ....

abby
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:42
- Nahlásit

Jandula

Prosím tě,jak je s přepravou psa ddo Chorvatska.Myslím celou cestu z ČR.Jsou nějaký zvláštní předpisy na přepravu?

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 15:03
- Nahlásit

abby
I když mě stavili policajti, tak mi nikdy nic proti psovi na zadní sedačce umístěném nikdo nic neřekl... V Chorvatsku není žádný předpis nebo nařízení, který ti říká, jak má pes jezdit...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání