Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Plavání se psem
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 13:24
- Nahlásit

Včera jsem byla sama doma se psem.Byla celý den moc hodná a já s ní šla večer plavat.Najivně jsem si myslela,jak to dobře zvládnem.No co,zvládali jsme to ve třech,tak proč by to nešlo ve dvou.Bohužel jsme si sebou vzala jen firsbeečko,ale co,i to umíme aportovat (jen se nám občas ztratí ve vodě).
Takže jsme naklusali k vodě,kde bylo ještě celkem dost lidí,ale zase ne tolik,aby nám to vadilo.Hodila jsem jí frisbíčko do vody,ona pro něj pěkne doplavala,přinesla ho.Lidi na břehu koukali a já na ni byla hrdá.Tak jsem jí to tam znovu hodila a Abby pro něj opět nadšeně plavala.Jenže ho nemohla najít takže se začala potápět a hledat ho.Pán na břehu volal na celý kolo "hele on se potápí" a všichni vstali,dívali se a začali komentovat.Jenže to se Abby rozhodla,že tam ho asi nenajde,takže začala plavat dál na což někdo na břehu zareagoval "asi se to utopí". Takže jsem mu s ledovým klidem řekla,neutopí,klidně to přeplave celý a zavolala si psa zpátky.Bohužel se nám ani po několika pokusech nedařilo Frisbee přinést (asi jsem ji špatně navigovala),takže jsem se dívala okolo,jestli tam nebude někdo,kdo by nám ho chtěl přinést.Lidí tam sice bylo dost,ale nikdo se k tomu neměl.Takže mi nezbylo než do vody vlézt sama.V klidu jsem se slíkla do plavek,doplavala pro něj s největším klidem (když pořád všichni čučeli).Řekla jsem si,když jsem tady,tak si zaplavu.Zavolala jsem na Ebču,že jdeme plavat a plavali jsme spolu.V duchu jsem si říkala,to čumíte blbečci,jak nám to spolu hezky jde.Jenže Ebča se asi rozhodla,že mi to zkomplikuje a zašala mi lézt na záda.Normálně ji stačí chytit,nasměrovat jinam a je to v pohodě.Bohužel tentokrát ne.Ať jsem se ji snažila od sebe odhánět,tak se pořád vracela a sápala se na mě těma svýma drábkama.Už jsem začínala být hysterická,protože to bolelo, byly jsem dost daleko od břehu a vypadalo,že se asi utopíme obě.Nakonec jsem ji nějak zpacifikovala,nasadila nejrychlejší rychlost a snažila se ji uplavat.Samozřejmě nikdo na břehu neměl nic lepšího než koukat a pobaveně se chechtat.Takže jsem jako největší frajerka,s naprostou samozřejmostí vylezla z vody,čapla psa a vydala se k autu.Mokrá,podrápaná do krve a s jedinou myšlenkou,sama s ní už nejdu.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 14:14
- Nahlásit

abby

Prostě klasická hodina plavání

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 14:18
- Nahlásit

ko4ka

To jo plus obrovský kus suverenity

Zajímavý je,že se bavilo hlavně mužské osazenstvo na břehu

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 14:20
- Nahlásit

abby
Taky jsem si zpočátku užila šrámů až do krve, naučila jsem parchanta, že jen ukážu směr rukou a on se tam vydá a když jsem ve vodě, kde dosáhnu tak máme naučený, že mu nastavím levou ruku na opření předních pacek a ve vodě si odchytnu ty zadní a chovám ho v náručí, než opět popadne dech, vyblinká ty spolikaný ryby, ušima mu vylezou z hlavy žáby a pulci a plave se dál.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 14:22
- Nahlásit

Garfield

Já vím,že se to musí naučit.Jen jsem si říkala,že to tak hezky zvládáme.Jenže mi nedošlo,že si ji vlastně vždycky předáváme,zavolá jeden,druhý.Jenže najednou nikdo nevolal a ona se mě držela jako klíště.
Však co,kdyžtak to můžu svalovat na domácí násilí

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 21:05
- Nahlásit

abby na tohle pomáhá, když má pejsek aportek v tlamě, pak má jiný starosti a nedrápe se na Tebe. Holky jsme to naučili zrovna tak Byly jste v Popůvkách ?

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 21:29
- Nahlásit

wensday

No,ona měla aportek.A já se jí ho snažila vyrvat,že jí ho hodím dál a dá mi pokoj.Ale držela ho pevně,takže jsem ji nakonec musela podplavat.
I tak jsem nebyla "nejhorší".Když jsme přijeli,tak tam jedna slečna chytala svýho hafana.A chytala ho,i když jsme odcházeli.Prosila tam všechny,ať jí ho chytnou,ale nedalo se to.

JJ,byli jsme v Popůvkách.Chodíme tam každý večer a smočíme se i s pejskem.Jen mi příjde,že už tam není moc dobrá voda.
Musíme se domluvit a jít spolu.

wensday
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2006 10:41
- Nahlásit

abby jasně, v týdnu napiš, kerej den a asi v kolik tam budete, přijedeme

abby
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2006 11:42
- Nahlásit

wensday

My jezdíme každý den mezi sedmou a osmou.Takže se pak můžeme konkrétně domluvit,jak se vám to hodí.

Hafina
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2006 10:57
- Nahlásit

abby
Jé a bude te tam i dneska? Rádi bysme vás zase viděli a pejsci si spolu určitě rádi zaplavou...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2006 13:01
- Nahlásit

Hmmm já chodím plavat sama se 3 psy, ani jsem netušila v jaké nebezpečí se vydávám

abby
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2006 16:46
- Nahlásit

Hafina

Čau,dneska tam jedeme tak na šestou,tak jestli tam budete,bude to fajn.

Ketrin
Tak teď už to víš

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 07:55
- Nahlásit

abby
promiň, přečetla jsem si to až dneska ráno, včera už jsem se pak k počítači nedostala. My tam včera byli tak kolem 19:10, ale vás už jsem tam neviděla. Škoda.
Ale až pojedete tak mi sem písni, teď už jsem zase v práci, takže sem na netu do 15 hod a pořád sem mrkám...

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 08:21
- Nahlásit

abby, Hafina
Kudy do Popuvek?
(Poradte nebrnakovi... )

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 08:45 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

wami
Pro tebe je to si dost daleko. Záleží, kudy pojedeš. Buď se dá jet přes Jihlavskou (to je tam, co je Fakultní nemocnice Bohunice) a to jedeš od Krematoria v podstatě stále rovně až do Popůvek, kde na jediné křižovatce, co tam je, odbočíš vpravo a na téčku vlevo a dojedeš až k rybníku.
A nebo můžeš jet přes Bystrc (tuším, že pro tebe lepčí). To musíš jet po té hlavní co vede kolem zastávky tramvaje u ZOO (ne přímo kolem ZOO), pořád nahoru kolem odbočky k přehradě a pak na velké křižovatce odbočíš vlevo na tu čtyřproudovku co vede směr Kohoutovice, Žebětín, nikde už potom neodbočuješ, až ve Veselce se dáš do prava a pak už je to stejný. V Popůvkách na jedine křižovatce...
Nevím ale jestli jsi to pocholila. No možná radši ještě mrkni do nějaké mapy. Tohle bylo autem.
Jo a IDSko tam jezdí 401 a 402 ale nevím, odkud jedou, nějak se mi to nepodařilo na DPMB najít. Zastávka je to Popůvky, Vintrovna.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 08:52
- Nahlásit

Hafina
Jo, je to docela daleko...
Skoda, mohla bych sice nekdy zmenit plan, ale kdyz uz si kvuli koupaku pujcim auto, zajedu si (asi radsi) na ten kaolinak...

Kazdopadne dik...

A jeste dotaz - kdyz opominu dva zamilecke kacaky na koupani psu, netusi nekdo, kde se timhle smerem (tzn. Mokra Hora, Reckovice, Sobesice, Oresin... ) vyskytuje nejaka voda, kde by se dalo si zaplavcit se psem?

abby
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:05
- Nahlásit

Hafina

V pohodě.My Jsme sebou vzali ještě psa od našich,který plaval ve svých 6 letech poprvé (labrador),takže to byla docela sranda.

Taky by mě zajímalo,jestli se dá v okolí Brna někde koupat se psem.Ty Popůvky už nejsou nic moc

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:50
- Nahlásit

A v Mariánském údolí jste byli? My tam zamlada chodili...

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:55
- Nahlásit

Terri
Jo, Mariansky je proflakly, ale jednak ja osobne to mam vcelku daleko, druhak je tam lidi jak na Jadranu...

Radsi bych nejaky soukromicko...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:57 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
je tam lidi jak na Jadranu...
jen u prvního rybníku, u druhého zas jen na jedné straně. Třetí je kačák, tam už ne. Ale k druhýmu se většině nechce šlapat

Ale je fakt, že v sezóně je tam plno městských procházkářů

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:06
- Nahlásit

Terri
No ja nevim, jedno leto jsem bydlela kousek odtama a chodila se tam ucit, ale fakt bylo narvano u vsech tri...

No da se to, ale soukromicko to neni...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:17
- Nahlásit

wami
hmm, no jo, je fakt, že já tam byla naposledy možná před pěti lety - zavzpomínat na staré časy a ne v takových vedrech. Ani u nás ve Slezsku už nenajdeš moc soukromíčka, kde nejsou všudevlezevši plavci a neplavci, tak jsou rybáři (komáři a jiná havěť)

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:22 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
Ani u nás ve Slezsku už nenajdeš moc soukromíčka
Vim o dvou - jedn rybnicek mame ve vesnici, ale letos uz to neni koupani pro lidi, podtrhly se tam brehy... Takze zustava reka...

No druhy je mezi Karvinou a Ceskym Tesinem, 2 jezera vznikla vystoupenim podzemni vody diky dulnim vlivum, nadherna cista vodicka, nad ranem a kveceru tam neni ani moc lidi (pres den teda des, ale i tak se to da, kdyz clovek popojde dal), s pejsama to mame na kole kousek (tak 2 kilaky)...

(OT - nejede mi brunifid, dosla ti ta SZ, co jsem posilala? )

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:23
- Nahlásit

wami
ale ráda na ně vzpomínám, když jsem tam chodívavala když jsem byla malá a pak jak mi bylo asi 12, to tam byl jeden stáneček a ta hospoda u třetího rybníku. A babka tam prodávala třešně kilo za 12 kč. Pejsa lítal lesama (chodili jsme křížem krážem a nevěděli kde vylezem), plavali pod větvema prvního rybníku na druhé nepřístupné straně... jó to byly časy.
Tam jsem taky ve vodě poprvé čuměla z očí do očí užovce
No a přehrada - to byl svátek! A ani jedno tehdejší léto nebyly nikde sinice...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:25 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
mezi Karvinou a Ceskym Tesinem
tak to se máš! u nás sice dva štěrkáče, ale jeden obložený lidmi a druhý rybami. Tam ale chodíme... Řeka pro lidi taky není.
A bylas někdy v Heřmanicích v tom lomu co se topí lidi?

SZ mi došla, díky , ale už jsem neodeslala odpověď, kleklo to...

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:27
- Nahlásit

Terri
Řeka pro lidi taky není.
U nas teda reka pro lidi je... Mame tam lednacky, pstruhy,... Docela dobry, jen voda je desne ledova...

bylas někdy v Heřmanicích v tom lomu co se topí lidi?
Ne, ale je to tim, ze zatim po okoli moc nejezdim autem, az bude auti v provozu, tak se tam treba zajedu kouknout...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:28
- Nahlásit

wami
U nas teda reka pro lidi je... Mame tam lednacky, pstruhy
to je, jako bys žila v jiném kraji A tím myslíš Odru?

Já v tom lomu taky ještě nebyla, ale prý je tam hezky a krásná voda (ledová ). Jináč zakázaný Kružberk a špinavá Harta. Ale to mám taky z ruky...

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:32 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
A tím myslíš Odru?
Ne, Stonávku...
Jinak mám po ruce ještě Těrlickou a Žermanickou přehradu, jenže tam už několik let voda kvetla, tak ani nemám chuť to tam letos zkoušet...

Jsem ráda za ta šachetní jezírka, hlavně tam moc lidi není, protože je to krásně schované mezi haldama...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:35
- Nahlásit

wami
Ne, Stonávku
no jo, můj zeměpíš :-D
V Brně si pamatuju ještě jedno parádní lomové jezírko, průzračné, 4 metry hluboké skoro od břehu, vše v bílém jílu. Akorát nevím kde to bylo, je to ale vidět z Židenic, někde jak je Hády (takový maják, rádio vysílač či co).

wami
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:48
- Nahlásit

Terri
Ona je to říčka malinká, napájí akorát tu Těrlickou přehradu, jinak je zajímavá akorát jako přírodní památka, tvoří přirozené složité meandry (mezi Stonavou a Albrechticemi), ale mimo mísntí teda nijak známá není...

ještě jedno parádní lomové jezírko
v Líšni, nad Zetorem, to budou znát holky, jak tady to fórum založily, ale já tam ještě nebyla, tak nemůžu nic říct...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání