| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:29
- Nahlásit
Včera odpoledne v parku se stala taková věc. Byla tam opět ta nevidomá paní se svým retrívrem a asi byl opět na procházce, protože byl na flexině. Moc jsme si jich nevšímali. Ale po chvilce jsem si všimla, že se retrívr rozběhl za cizím pejskem. Jestli se jí nějak vysmekl nebo jestli ho pustila, to nevím. Horší je, že nebyl k přivolání! Paní tam stála a volala na něj, ale on si tam tak běhal s tím pejskem a na paniččino volání vůbec nereagoval. Až ho musela dovézt ta paní s tím cizím psíkem. Co vy na to?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:34
- Nahlásit
no - užíval si svobody. nemám nic proti asistenčním psům, ale vždycky se mi zdám že mají smutný oči.....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:38
- Nahlásit
Syska
To nevím,měla jsi se zeptat té paní,jestli je to normální.
Nedávno jsem viděla pořad o cvičení těchto pejsků a myslím,že přivolání je základ.Ale říkali tam,že je to to nejtěžší,co se pes může naučit.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:41
- Nahlásit
Syska
Na jednu stranu se mu nedivím, ale je mi jasné, že tohle nesmí udělat. Teda hlavně nepřijít na přivolání. Koho by bavilo být furt na vodítku a "nesmět"se vyběhat s jinými psy. I když takhle dopadají i jiní psi a nemusí být ani vodící. Asi bych ho "reklamovala". I když to bude asi těžké.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:42
- Nahlásit
abby
Normální to asi není. Ona ho určitě navolno nepouští, ale myslím, že se jí vysmekl a pak si fakt užíval té nabyté svobody.Já si taky myslím, že to přivolání zvlášť u těchto psů, je hodně důležitý, protože co pak ta panička, musí se pak spolehnout, že jí ho někdo přivede zpět. Naštěstí v tom parku je všichni znají...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:45
- Nahlásit
Syska
já si taky myslím,že pes, co umí otevřít pračku,rožnout,otevřít dveře atak,by měl 100% přijít na přivolání....kór jak jí muselo bejt,když tam stála,nic nevidí,volá,neví,kde pes je,jak je daleko,kam šel,jak se dostane domů....to musel pro ni bejt strašnej pocit....
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:46
- Nahlásit
Určitě to není v pořádku. Tito psi musí poslechnout 100%
Paní by měla kontaktovat cvičitele a domluvit se s ním na řešení problému. I ona by se totiž měla naučit, jak nechávat psíkovi volno na hraní, za jakých podmínek, jakými povely. Možná se pejskovi zalíbilo hraní s druhými psy, zvlášť, když to předtím dělat nesměl. Ale neposlechnutí přivolání je určitě téma pro toho, kdo ho cvičil.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
Mar3
No právě, my jsme šly akorát okolo a já už jsem k ní chtěla jít, protože ten její Hoky je vždycky nadšenej z Tess, že ho zkusíme nějak přivolat na ni, ale už jsem viděla tu paní jak ho vede na obojku. Prostě podle mě je to špatně...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:48
- Nahlásit
Syska
no možná by se měla domluvit s někým,kdo tyto psy cvičí (možná někým jiným,než ten,co jí ho cvičil=víc hlav-víc ví) a zeptat nebo domluvit se na nějakým řešení...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:49
- Nahlásit
Syska
A je to opravdu asistenční pes? Nemá ho jen jako kamaráda,prostě jako bežnýho pejska,ale nikoli jako asistenčního?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:52
- Nahlásit
jana33
No chodí s ním klasika na takovým tom vodícím "aparátku" (já nevím, jak to popsat), ale už jsem to tu jednou psala, že asi 2x denně s ním chodí na procházky jen tak, že je na flexině a může si i pohrát s jinými pejsky...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
Syska
no, třeba když není v postroji, tak má něco jako dovolenou. Nebo utíká i s postrojem?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:00
- Nahlásit
Syska
a to ho normálně pouští, aby se vyběhal s pejskama?... jinak na flexině přece není na volno a na flexině si normálního běžnýho hraní se psama přece neužije... asi se vyvlíkl a zažíval "dobrodružství", že je navolno a lítá se psama... nedivím se vůbec, že ho nepřivolala... ani takoví psi nejsou roboti na dálkový ovládání...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:01
- Nahlásit
Denisa
To já právě nevím, jestli ho pouští nebo jestli se jí včera jen vysmekl. Já ho ještě úplně na volno běhat neviděla. Ale je možný, že včera byl a pak zahlídl pejska a prostě nebyl k přivolání...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:03
- Nahlásit
gabifi
Když je v postroji, tak vodí...zastaví se před přejitím silnice apod...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:06
- Nahlásit
Syska
že asi 2x denně s ním chodí na procházky jen tak, že je na flexině a může si i pohrát s jinými pejsky...
no jo, tak asi jen na flexině... to si volnosti neužije, to je jasný...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:08
- Nahlásit
Denisa
To asi ne, určitě se mu to zalíbilo, jak se ocitl na volno...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:44
- Nahlásit
Syska
Pes byl bud nedocviceny nebo ho pani zkazila neduslednosti, videla jsem to u asistencnich psu uz nekolikrat, preda se vycviceny pes nekomu, kdo treba specha a nenecha ho sedat na chodnicich a zene ho na silnici, protoze ho to zdrzuje, az to, samozrejme, pes prestane delat vubec. Jeslize pes panicku nerespektuje, muze ignorovat i privolani a pani by se s nim mela vratit do vycvikoveho strediska, kde by spolecne tuto potiz odstranili.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:05
- Nahlásit
Syska
ahoj, máma má taky vodicího psa a je fakt, že i ten náš si vyzkouší nepřijít na zavolání a má tendence zdrhat si pohrát za pejskama. Je fakt, že ho většinou venčím já nebo táta, mamka moc ne, jelikoš nám bylo řečeno, že je to pes a potřebuje si taky "psychicky" odpočinout. Tím, že by ho venčila máma a furt si ho přivolávala, tak je to na nic a když je možnost, že je šance, aby ho vyvenčil někdo kdo vidí, tak se může chovat jako normální pes. Je to labrador, takže už jejich povahu trochu znám a retrívři mají všeobecně tuhle "blbou vlastnost", jsou přehnaně přátelští ke všemu zdánlivě sympatickýmu co potkaj
( pes, člověk, co se na ně usměje ). Myslím, že například německý ovčák by takhle nadšenej nebyl a držel by se své paní. Jenže, to je o rozdílných povahách plemene. Souhlasím s tím, že by se paní měla zeptat tam, odkud má vycvičeného pejska, aby s tím v budoucnu neměla takové problémy. Měli by jí tam poradit co s tím. Otázkou je, jak to začalo, jestli je to už taková povaha pejska nebo jejím nedůsledným výcvikem, jak dlouho už toho bafana má a jak se mu moc věnuje. My ho máme rok a půl a je fakt, že to ze začátku nebylo jednoduchý, jak pro mamku, tak pro psa, tak i pro nás s tátou. Chce to čas. On si každej řekne, že ten pes asi není vycvičenej, ale to, že je s tím vším spoustu starostí a že je to furt jen pes a ne vodicí stroj, tak to už nikomu nedojde....
Kdyby někoho tohle víc zajímalo, můžete mrknout na naše www stránky ( www.druheoci.wz.cz )
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:12 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
All :
Na flexině by se vodicí pes ani venčit neměl, obzláště ne tím, koho má vodit. Jednak není na volno a jednak pokud najednou vyletí a trhne, může svému majiteli ublížit. Pokud byl bez postroje, je to něco jako kdyby ten pes věděl, že teď se blbne a nepracuje. Pokud se psovi nasadí postroj musí přepnout a ví, že se maká a nedělaj se hovadiny! Takže pokud ho paní venčí sama, tak ať jí dovede v postroji někam kde si hraje a venčí a pak ať mu ho sundá, nechá probéhnout a přivolá. Musí ho volat dost často, aby si pejsek zvykl si jí hlídat. Nevím, jak se k nim chovají lidi v parku, ale pokud se jí takhle vyškubne a uteče, tak by měli být co k čemu a psovi okamžitě vynadat a donutit ho poslechnout a ne nechat ho hrát ještě s jejich psem. Je to drsný, ale pes si dá pak bacha si ke každýmu lítat
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 00:23
- Nahlásit
ko4ka
Děkuji za odkaz na vaše stránky. Jsou moc pěkně napsaný a taky přehledný.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:35
- Nahlásit
ko4ka
Pěkné stránky se spoustou informací
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:27
- Nahlásit
ko4ka
Moc se mi libi vas pristup jako cele rodiny k tomuto problemu, jsi fajn holka, ze mame takhle pomahas a povzbuzujes ji, stranky jsou urcite uzitecne, jen je zaregistruj ve vyhledavacich, aby je naslo co nejvic lidi.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:47
- Nahlásit
brut
tosca
dejavu- já myslím, že jsem je do vyhledávačů dávala, nebo ne? Musím to zkontrolovat Ale jinak díky za pochvalu. No, chtěla jsem, aby o tom trošku lidi víc věděli, protože občas poslouchat ty jejich hlášky vůbec není jednoduchý... A I když, já to už chápu, dokud v tom někdo nežije, tak to nemůže pochopit, já nebyla o nic jiná. Taky jsem si myslela, že se člověk "zapřáhne" za psa, udá směr a jede se, ale když jsem viděla průběh výcviku, tak jsem pochopila, že to tak jednoduchý není a taky to, že ti psi, i když maj speciální výcvik, tak prostě občas neposlouchaj
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 09:54
- Nahlásit
super stránky ko4ka ! Sem se zas dozvěděla něco novýho, teďka už zas třeba budu brát některý věci trochu jinak.....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 10:21
- Nahlásit
Mar3
díky, jsem ráda, že plní svůj účel
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 12:33
- Nahlásit
ko4ka
Souhlasím s dejavu, také jsem si Tvé stránky prohlížela. Je fajn, žes sesbírala materiály které tam máte, protože na SONS atd. kde obvykle jsou, tolik lidí třeba nezavítá.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 15:11
- Nahlásit
když už jste ty stránky prohlíželi a líbí se vám, určitě je něco, čím se dají doplnit. Nějak zrovna nemám nějaký vlastní nápad, takže kdyby někoho něco napadlo, sem s tím! Děkuji za celé druhé oči
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 17:13
- Nahlásit
ko4ka
pěkné stránky!!!
a Jitku L. známe, je moc fajn, cvičí nás na agility
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 18:05