Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nepravidelné venčení...
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:57
- Nahlásit

Gája
aha, takže blbě nastavené to mají oni. No ale myslím si, že stát se to mohlo. Já taky nečurám na povel tak proč by měla ona když nemá co. Navíc je zvyklá na jiný systém a režim. Bylo pro ni prostě málo chodit 4x denně. Poplatek za znečištění je ale hovadina a ještě jsem o tom neslyšela. Jednou mám cenu a mělo by v ní být zahrnuto vše a ne řešit, jestli se tam pes vyčural anebo ne a navíc jak ti to chtějí dokazovat.

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:59
- Nahlásit

Gája
Já vím jaká je výhoda zahrada,jenže bohužel-bohudík ? Ani nevím Anubis je naučený na pravidelné venčení-chodí ven hlavně kvůli venčení. Jenže můj pes prostě na zahradě nic neudělá-bláhově jsem si myslela,že ho tam jako vypustím a on se vyčůrá a já si budu moc ráno přispat,či večer nebudu muset do tmavých ulic a vypustím ho na zahradu.Jenže milý pesan mě vyvedl z omylu. prostě zahradu si udržuje v čistotě a teď jsem za to ráda. Chodíme spolu ven jako kdyby jsme bydleli v paneláku.sousedi co venčí psi jen na zahradě nevěřícně kroutí hlavou,proč se psem chodíme ven.Možná tak jednou denně naprochajdu ale na vyčůrání? Já se snažím vysvětlt,že nám to takhle vyhovuje,pes má zaběhlý riutál,zahrada je v čistotě a mi jsme víc spolu.

Syska
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:07
- Nahlásit

jako mi co máme psa v bytě,že ani nesundávám boty a hned letíme?

Tak to je jako u nás...

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:08
- Nahlásit

Anu
prostě to asi nepochopíš, vydrží doma 9 hodin a nečůrá, když je venku, tak se samo sebou vyčůrá, na to ode mne povel nepotřebuje, jo, je to výhoda mít na zahradě prostor, kde se pes může vyvenčit a možná to jednou taky oceníš. V paneláku je situace jiná, nechceš mi namluvit, že ten či onen pes je na tom hůř, nebo líp. Stejně jako panelákový se má dobře u tebe, tak sousedův zahradní pes celodenně zavřený v kotci je chudák. Naše fenka má tu výhodu, že se na zahradě vylítá, vyblbne a ještě se vyčůrá.

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

Syska
někdy mi babi otevře dveře a ani nemusím ke dveřím heč,už čeká u branky.To určitě takový servis nemáš viď?

Syska
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:11
- Nahlásit

Anu
No tak to ani náhodou, já musím vyfunět čtyři patra, odolat návalu psí lásky, nasadit obojek, pobrat pytlíky a vyrazit....

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:14
- Nahlásit

Jenže milý pesan mě vyvedl z omylu. prostě zahradu si udržuje v čistotě

Naše špageta se taky na zahradě, na dvorku nevyčůrá.
Když jsme na chatě, tak s ní musíme na prochajdu, protože jinak stojí u vrátek a předvádí stejné alotrie jako doma v bytovce u dveří.

Jinak co se týče pravidelnosti či nepravidlnosti - my nemáme moc pravidlený režim, spíš jde o to, že mezi venčeníma není prodleva nad 9-10 hodin, těch 10 je fakt maximum, spíš to bývá kolem těch 8-9. Ale když jdu venčit po 4 hodinách, tak se vyvenčí naprosto v klidu.

U fenky v hotelu nejspíš šlo o psychiku, pokud se vůbec do kotce vyčůrala.

tosca
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:14
- Nahlásit

Gája
Pokud je ten poplatek "za znečištění" jednorázový a jinak jsi s hotelem spokojená, tak při příštím využití služeb s ním prostě počítej a neřeš to.
Pokud ji chceš naučit pravidelně venčit, musíš ji mít v době mimo venčení zavřenou tam, kde se venčit nesmí = v bytě a chodit s ní pravidelně ven. Podle mě je to hloupost. Systém, který máte se mi líbí víc. Při příštím využití služeb hotelu bych si prostě odložila navíc peníze na poplatek za znečištění (já osobně bych jim ho zaplatila předem, ať mě pak s takovou informací neotravují, že na ni nejsem zvědavá). Kdyby ho automaticky účtovali do svých služeb a nezdůrazňovali to, tak na to ani nepřijdeš, maximálně konstatuješ, že jsou dražší, než jinde.

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

monika
Přesně tak jak píšeš, tak to je, nevím jestli to byla chyba v tom systému venčení, nebo v naší feňulce, je pravda, že chodí venčit každého psa jednotlivě, tak kolik mu asi dají času na pořádné vyvenčení, ale to je jedno, já to nekritizuji, spíš mi šlo o to jak fenku přizpůsobit na jiné prostředí, jiný režim, ale asi to nejde..

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:16 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Gája
ale ty si mě nepochopila já ti nic nevyčítám. Já ti řikám,že máme zahradu a zároveň se ke psovi chováme jako kdyby byl v paneláku.Ani jednou jsem neřekla,že to či ono je lepší či horší a vůbec jsem ti tvůj způsob nevyčetla ani nerozmlouvala. Každý dělá co chce. Sousedi nemají psa v kotci ale v bytě a na venčení ho jen "vystrčí ven"pes udělá potřebu a maže dom.Druhý soused má psa na zahradě furt a jen na noc chodí domů. Ani jedni z nich nevidím,že by se psem chodili ven mimo zahradu. Já mám zahradu a nevenčím na ni.Pes má na ni přístup a může-ale nechce. Ty máš zahradu venčíš psa venku-mimo-necháváš ho i doma.Prostě každý to má jinak. Žádná varianta není špatná a nepovyšuje nad druhou.

Jen jsem chtěla říct,že mě neudivuje že to tvá fenka nevydržela (pokud to je pravda a nekecali) neboť přeci jenom venčení 4xkrát za den a nebo být celé odpoledne venku je rozdíl.Už končim.

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:18
- Nahlásit

Jen jsem chtěla říct,že mě neudivuje že to tvá fenka nevydržela (pokud to je pravda a nekecali) neboť přeci jenom venčení 4xkrát za den

mně tedy venčení 4x za den přijde dostačující. Otázka je, jak ta venčení vypadají, ale to by měl hotel sdělit předem v nabídce.

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:19
- Nahlásit

fromeli
já si právě myslím,jestli pod tím venčením totiž není 4x5minut.Jak řiká můj děda "rychle se ani pes nevysere"

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:22
- Nahlásit

já si právě myslím,jestli pod tím venčením totiž není 4x5minut
no tak to bych tam psa vůbec nenechala
No já bych jí tam nenechala ani za jiných podmínek a sem moc ráda, že v případě nouze je u nás postaráno.

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:27
- Nahlásit

fromeli
No já bych jí tam nenechala ani za jiných podmínekjsem též ráda,že mám kolem sebe tucet lidí od rodičů z obou stran,babiček a kamarádů ke komu psa dát,když potřebuji jet pryč.

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:29
- Nahlásit

Anu
no my bez psa nejezdíme, prostě dovču plánujem tak aby mohla s náma. Muž by asi jel bez ní, ale já sem v tomhle ohledu velkou překážkou, takže se psem nebo vůbec

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:33
- Nahlásit

fromeli
tak ono ani tak nedejde o dovolenou,prostě se může stát cokoliv a je třeba nějak jet,ale prostě psa do hotelu nedám. Možná mít normálního bezproblémoho psa tak jo,ale Bužumbir by tam snad vypustil dušičku...

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:40
- Nahlásit

tosca
Hlavně díky za pochopení, myslím si totéž.. tedy, že náš pes se má dobře. Víš, v zimě se jí venku nechce být a je s námi v obýváku a když potřebuje, tak ví, že brnkne o žaluzie a já jí otevřu na proběhnutí, nemusí to být jen znamení, že chce čůrat, někdy je jí jen horko a chce ven, ale dlouho tam stejně nevydrží (v zimě).

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:40
- Nahlásit

Anu
no tak pořád jsme dva, já a manžel, takže to by musela být velká shoda náhod

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:48 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Anu
To jsem ráda, že jsme si to trošku vysvětlily, my dvě..
Víš, já mám hodně nepravidelných aktivit a proto na tu zahradu spoléhám, přiznávám, že kdybych neměla zahradu a prostor na ní, tak si psa nepořídím, aspoň ne teď, pokud musím děti vozit na kroužky, dělat s nimi úkoly, shánět pomůcky do školy atd. Možná jednou to bude snažší, ale teď je to blázinec, občas si nosím práci domů a na procházku s feňulkou jdu opravdu, když splním povinnosti, které jsou potřeba pro normální chod rodiny. Věřím, že to tak má dnes skoro každá z nás, proto z toho nedělám žádnou vědu, jen zdůvodňuji nepravidelnost venčení mimo zahradu...

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:02
- Nahlásit

Gája
Já věřím,jaká je zahrada výhoda,taky jsem ji chtěla využívat,jenže pesan 1,5roku života žil v garsonce a nesměl se vyčůrat a teď to už má v sobě a prostě na zahradě sám není ani minutu a už vůbec se nemůžu spolehnout že se tam vykadí či vyčůrá-např.bohužel minulý týden měl průjem,strašně brečel že potřebuje ven,tak ho babička zavedla na zahradu(nemůže moc chodit) a pes utekl domů a vykadil se na schodech-ale by to průjem a nemohl to vydržet.Prostě tu zahradu bere jak zpestření nic víc. Jak si pesana naučíš od mala,tak to funguje.Nevím jak si přišla,že ti někdo něco vyčítá,nebo snad že se pes nemá dobře,todle jsem ani jednou nenapsala.

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:10
- Nahlásit

Anu
Teď teda se mi nechce číst, co jsem psala, ale taky si nemyslím, že jsi mi něco vyčítala, jen jsem se snažila vysvětlit, že pokud náš způsob venčení vyhovuje nám i fence, tak je to v pořádku a i když s ní nelítám několikrát denně venku, myslím, že není o nic ošizená.. neber si to osobně. Spíš mě trápila ta událost v hotelu, ale už se mi nechce to dál řešit, až bude větší nabídka, tak si můžu vybírat. Ale jinak jsem byla spokojená a myslím, že i Sáruš to ustála v pohodě.

zuzka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:08
- Nahlásit

Gája
u nás to taky funguje tak, že má ve dveřích díru na zahradu a když se jí chce, tak jde
na velkou procházku chodíme jednou denně
už jsem se setkala s názorem, že není správné nechat psa vykonávat potřebu na zahradě, jenže nám to nevadí a navíc tak není problém ji nechat delší dobu doma samotnou (náš rekord je 26 hodin), aspoň se pak nestresuje

hotel jsem zatím nemusela použít, naštěstí máme vstřícné rodiče (koneckonců my jim jejich psa taky hlídáme )
ale pokud jsme někde na návštěvě nebo na dovolené, venčíme v pravidelných intervalech nebo si Bela řekne, že chce ven

pokud vám ten hotel jinak vyhovuje a ten poplatek za znečištění není nijak horentní, tak bych to neřešila, najít dobrý hotel pro psy je docela těžké
pokud se toho ale posbírá víc, možná bych hledala jinou možnost
(třeba dát peska do rodiny - tedy najít někoho třeba se stejným plemenem (to není podmínka, ale spíš budou vědět co a jak) a podobným zázemím a domluvit se s ním na hlídání)

brut
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:18
- Nahlásit

Gája
Taky máme nepravidelný režim venčení. Myslím, že v tom problém není. Chyba byla na jejich straně v tom, že ti napočítali službu znečištění navíc a nezahrnuli ji do ceny.
Souhlasím se zuzka, pokud jsi jinak s jejich službama spokojená, tak si příště připrav peníze navíc ( znovu ti naúčtují znečištění) a požádej je, aby tento poplatek zahrnuli do ceny a neúčtovali ho na konci.

Gája
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:34
- Nahlásit

zuzka
brut
Holky, děkuji moc. Já ji tam hned tak nedám, brzy jedeme na dovču a sousedka se mi nabídla, že ji vyvenční a postará se o pití a stravu, tak jsem ráda. Ten hotel byla nouzovka, ale věřím, že ho občas (min. 1 za rok) využiju. Jsem totiž takový ješita, než abych za někým přišla a žádala o pomoc, tak se snažím si to řešit sama, i když to někdy stojí zbytečné peníze navíc. Já nemám ráda pocit vděčnosti. Může se stát, že bych jí to nemohla oplatit a potom bych měla výčitky. A v tom hotelu na mně udělali opravdu dobrý dojem - zatím...

brut
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2006 00:19
- Nahlásit

Gája
to je fajn, tak držím palce

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání