| Autor |
Zpráva |
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:57 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Mám takový problém a možná mi budete umět poradit. Bydlíme v domku se zahrádkou a naši fenku jsme naučili venčit se na vyhrazené místo na zahradě. Když jsme v práci a je zavřená, vydrží v pohodě 9 hodin v čistotě. Potom ji vypustíme ven a celý den je na vzduchu, když potřebuje, tak se vyvenčí a dvakrát denně s ní jdeme na prochajdu do přírody.. V zimě je spíš s námi v domě a když potřebuje ven, zavadí čumákem o žaluzky a my jí otevřeme, v klidu se vyčůrá a když vidím, že stojí za dveřmi, pustím ji opět domů. Problém nastal, když jsme ji dávali nedávno do psího hotelu, kde venčí pejsky čtyřikrát denně a zbytek dne jsou zavřeni. Jelikož ta naše psí holka není zvyklá na takovou pravidelnost, stala se jí nehoda... Za tu ovšem chtějí v psím hotelu nemalý příplatek a navíc se to těžko dokazuje. Jak ji naučit pravidelně venčit, když je většinu dne venku (zvlášť teď v létě). Podle mého názoru se to snad ani nedá uhlídat.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:02
- Nahlásit
Gája
musím se přiznat že mi to při pondělku asi nějak nemyslí,neboť netuším na co se vlastně konkrétně ptáš?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:05
- Nahlásit
Za tu ovšem chtějí v psím hotelu nemalý příplatek
Oni chtějí příplatek za to, že se čuba počůrala??? Co to je probůh za hotel?!
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:07
- Nahlásit
Anu
možná jsme na tom dnes stejně... tak jen ve stručnosti, jak naučit psa, aby se vyčůral v určitou, stejnou dobu, možná to ani v našem případě nejde, mě štve, že doma je čistotná a v tom hotelu ne, možná tam hrála roli i psychika (cizí prostředí, stesk, apod.)..
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:09
- Nahlásit
Ketrin
Nechci být konkrétní, protože u nás není konkurence a zřejmě se budu muset na ně opět někdy obrátit. Funguje tady pravidlo, jestli se ti to nelíbí, běž jinam..., ale kam? Možná je to správné, co já vím, nedokážu to posoudit. Snad kdybych se podobnou činností živila, chovala bych se podobně. Spíš mi vadí problém mé fenky.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:12
- Nahlásit
Gája
aha tak to potom jo. Pokud vím vesměs všechny zvířata mají rádi pravidelnost-ve venčení,v krmení a tak. Nikdy jsem psa neměla trvale na zahradě tak nevím.Každopádně minulý pes i Anub ví že kolem třetí chodíme domů a děj se vůle boží (pokud nemají zrovna akutní průjem) tak to drží.Stejný čas si dle možností zachovávají i o víkendu. Nikdo je to neučil,prostě se tak děje každý den,týden,rok...V tom hotelu si myslím,že to je úplně o něčem jiném.To byla v kotci nebo u nich doma?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:16
- Nahlásit
Gája
Spíš mi vadí problém mé fenky.
Já vím, promiň, moje poznámka byla mimo. Ale myslím, že sis sama odpověděla v příspěvku 9,07. tvoje fena žádný problém nemá.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:20 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Anu
Byla v takovém přístavku (zděném), kde bylo několik "místností" s mřížema místo dveří, na zemi dlažba, pořádek, čisto, nemůžu si stěžovat. Chápu, že je to nepříjemné, uklízet po několika psech několikrát denně, tak za to chtějí peníze, já jim to nemám za zlé, je vidět, že o psy je postaráno dobře a dokonce dva psy, které si majitelé nevyzvedli, tak si nechali. Lidi jsou to fajn, příjemní a evidentně mají vztah ke své práci. Těžko jim však můžeš dokázat, že pes se tam nepočůral.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:24
- Nahlásit
Gája
že je to nepříjemné uklízet po několika psech několikrát denně, tak za to chtějí peníze
no ja nevim, podle me proste kdyz davam psa do hotelu, tak platim za komplet servis, tj. i z obcasnou nehodu. pochopil bych, kdyby to byl pes, ktery se bude vencit zasadne jenom uvnitr, tak ze si o nejaky peniz navic reknou, ale scitat vycurani a pak to panickovi osolit .... asi bych priste jel autem par kilometru navic, abych nasel jiny hotel, i kdyz me to bude stat na benzinu vic. jde o princip ....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:28
- Nahlásit
Gája
jde o to jestli se počůrala neboť to nemohla vydržet,či proto,že značkovala (anubis pravidelně obchácává babičce doma kytku-neboť z ní cítí jiného psa) a nebo měla strach.Kdyby jsi mi psa dala domů na hlídání,rozhodně bych neřešila jestli se počůrala nebo ne.Musí to být docela šok-psychický.Pokud to udělala jen jednou,tak to snad není na utrhnutí uší. Nevím nikdy jsem psa do hotelu nedala a nikdy ho nedám,takže by ti spíš poradil někdo kdo s tím má více zkušeností..Dle mého názoru se nejedná o to,že by nevydržela ale byla ve stresu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:30
- Nahlásit
Gája
a jak řiká Jirikovo vyčítat počůrání mě příjde úplně na hlavu...kdyť to ke psovi patří stejně jako žrádlo či venčení....
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:31
- Nahlásit
Jirikovo
ono by to nebylo asi pár kilometrů navíc, ale hódně desítek kilometrů navíc... Jinak tam platíš jednotný příplatek za znečištění a je jedno, jestli to pes udělá jednou denně, nebo desetkrát denně.. jak jim dokážeš, že k žádnému znečištění nedošlo??? Je to všechno o konkurenci, divím se, že takových zařízení není víc, opravdu to není špatný kšeft a možná by se i nabízené služby zlepšily... ve prospěch klientů
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:34
- Nahlásit
Gája
no vis co, ja proste nepochopim, podle me znecisteni je chyba, ze s nima chodi oni malo ven, za coz jim uz jednou platis ....
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:43
- Nahlásit
Jirikovo
Já vím, ale vždy máš možnost volby a když není konkurence, je to špatné.. Možná si za to můžu sama, protože jsem je na to předem upozornila, že tento problém může nastat a hned mi to naúčtovali s tím, že když se "nic nestane" peníze mi vrátí, ale znáš to, vždyť by byli hloupí... Nejhorší je, že já fakt jiné hlídání pro psa nemám, budu se snažit to minimalizovat, ale stejně vím, že se na ně opět někdy obrátím.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:45
- Nahlásit
Gája
jsem z toho docela hotová.Z hotelů i z toho,že pro psa není jiné řešení.Asi bych jela klidně 150km dál než todle. Asi nemáš problém ve psovi ale v hotelu a v tom ti neporadím. jak to dělají se psi? Kdyť ti věčně značkují a je to přirozené? To by mi to taky naučtovali?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:49
- Nahlásit
Gája
to si dělaš srandu? Poplatek za znečištění? To je snad normální, že se pes někdy nestihne vyčurat.Asi bych vážně uvažovala o jiném hotelu nebo bych tam pejsu ani nedávala. Taky se ti může stát, že z toho bude mít trauma a bude se ti třeba počurávat i doma. Raději ani nedomýšlím, co tam asi bylo když to našli.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:51
- Nahlásit
Anu
tak ty myslíš, že je normální, když se pes vyčůrá v místnosti pro něj určené??? (není v tom ironie, je to jen dotaz)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:53
- Nahlásit
Gája
pes se může počurat z nervozity. Mohla být porostě hotová z toho, že jste ji tam nechali. I dítě když je psychicky špatné se počurává.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:55
- Nahlásit
Naše stará kokřice se nám vždycky vyčurala v bytě, když se jí něco nelíbilo. Dostali jsme andulku a za chvíli byla louže. Donesli kluci morče a křečka a byla louže. Dovezli jsme Dorku a byla louže a to samé se stalo když přibyla u nás Fanynka. Prostě takhle reagovala. Pak už jsme jí ani netrestali, prostě jsme jenom čekali, kdy se vyčurá uprostřed obýváku, před náma na truc.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
monika
co když to fakt bylo několikrát denně, to já právě nevím, navíc u naší "zahradou odchované" fenky, bych tomu věřila, protože ona má pravidelnost jen ráno, po návratu z práce a večer před spaním... někdy, když jdeme na prochajdu, tak se ani nevyvenčí, protože už je ze zahrady vyvenčená.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
Gája
já si neumím tu "místnost" představit-jak to popisuješ,každopádně pokud to není přímo obývák kde pes leží u nohou pána ale nějaké ohraničení kde je více psů-né jen tvůj,kde je částečně venku,popřípadě vidí ven nemůžu si pomoc mě to jako "pelíšek ,či náhrada útulného domova" nepřipadá.Na čem ty psi spí? Nadlažbě jen tak? Navíc píšeš že jste dovolovali vašemu psovi čůrat na zahradu-když už to nemohl vydržet.Tudíž taky částečně si čůral "do svého" i když venku. To Anub i tátův Andy nikdy nečůrají (nikdo je to neučil,klidně můžou)na zahradu-maximálně ocvknou rohy plotu aby bylo jasno.mě to přijde naprosto normální.ale pravda je,že fakt nevím jak to vypadá.zkus psa půjčit kamarádce do bytu a uvidíš jestli se jí tam počůrá-já bych se vsadila že ani náhodou
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:00
- Nahlásit
Gája
teď trošku měním názor-pokud je fena zvyklá jak teď píšeš se normálně na zahradě vyměšovat a zároveň to je její útočiště,tak pak to možná (ten hotel)pojala stejně jak zahradu. Já zahradu používám jen jako zpestření a psi chodí pravidelně ven.Ani je nenapadne se tam vykadit či vyloženě počůrat. Od toho se snima chodí na procházky a to pravidelně-skoro vždy ve stejný čas.Pak dost možná je opravdu problém na tvé feně,neboť pes zvyklí si dělat kdy chce -to asi během jednoho týdne nezměníš
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:15
- Nahlásit
Anu
spíš mi jde o to, že na té zahradě to fakt neovlivníš - neuhlídáš... bobky dělá zásadně při procházce, ale na čůraní jsme jí vyhradily kousek, kde to nemůže nijak ohrozit. I proto jsme chtěli fenku, protože nemá potřebu značkovat. Navíc v tom hotelu nebyla tak dlouho, aby si zvykla na nějakou pravidelnost.. Je fakt, že tou zahradou si to člověk trošku usnadní a co vím, tak spousta lidí to řeší podobně..
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:20
- Nahlásit
Gája
to já ti to nijak nevyčítám,každého je věc jak venčí svého psa.Ale pak se asi není čemu divit,že když nemůže tak jde do svého koutku a to stejné dělala i asi v tom hotelu-Protože když může doma-na zahradě tak proč né tady. Já nevím ani jak hodně to tam počůraval atd.každopádně vím,že pes který je zvyklý (teď nemyslím tvůj) se jen venčit na zahradě a nemá zaběhnutý rituál-pravidelnost venčení tak má pak problémy při nějaké změně-třeba se přestěhují do bytu nebo tak.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:29
- Nahlásit
Anu
To já taky nevím, jak hodně a jestli vůbec se tam počůrávala, jinak nevěřím, že by si pes nedokázal rozlišit zahradu a vnitřní prostor, ať je jakýkoliv. Například doma ji máme v dílně, která se postupně předělala na psí pokoj, její teritorium a neznečistí ho nikdy, vyjma ranného štěněcího věku a hárání, kdy se to stalo asi tři noci po sobě. Jinak se nepočůrá ani doma, v dílně, v kotci, v garáži, ani u kamarádky. Já bych spíš řekla, že se v hotelu na zahradě neuvolnila a potom to na ni přišlo v té "hotelové psí místnosti".
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:31
- Nahlásit
Gája
já se přiznám, že jsem nějak ten váš systém venčení nepochopila. To jako ty určuješ, kdy se může a kam vyčurat? Naše holky chodí kdy chcou a kam chcou. Doma vydrží tak dlouho dokud nepříjdu a pak čurají i volně na procházce. Prostě když potřebujou ony.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:36
- Nahlásit
Gája
jak jsem psala neumím si ten prosto představit.Nevím jak je tvůj pes naučený na pravidelnost procházek.Za mýho psa bych dala ruku do ohně,že nic neudělá-pokud nemá akutní průjem,přesto kdyby mi řekli v hotelu že se počůraval tak mě to nijak neudiví,neboť tam je pro ně stres,jiné prostředí,spousta psů.Vůbec by mě to nepřekvapovalo. Ale tvého psa neznám a nemůžu posoudi.Navíc ani sama nevíš jestli to je vlastně pravda či z tebe chtěl vytáhnout jen peníze...asi bych to neřešila a pokud nechceš dávat psa jinam tak se s tím poplatekem za počůraní holt budeš muset smířit s vědomím,že víš že tvůj pes je čistotný
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:46 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
monika
Na tom není nic k nepochopení, ráno ji nechám vyvenčit než jdu do práce a vydrží v domě než se vrátíme, potom ji opět vypustím a je venku do večera, asi do 22 - 23 hodiny, na noc jí zavřu opět domů a vydrží do rána, na zahradě se venčí, když potřebuje a na procházce jde na velkou a občas se vyčůrá. V psím hotelu byla zavřená v místnosti s okýnkem a mřížovýma dveřma, místnosti jsou různých velikostí podle druhu psa a příplatku, samozřejmě můžeš si zaplatit větší místnost pro pejsu, někdo tam měl dva pudly v jedné větší místnosti. Čtyřikrát denně jdou se psy na zahradu je vyvenčit.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:52 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Anu
Když máš oplocený prostor na zahradě, kde se může pes vyvenčit, máš výhodu, že procházky nemusí být ve stejnou dobu, na procházky chodíme, hlavně aby se vylítala a "začichala si" protože má čumáček pořád u země.. Nikdy jsme žádný problém neměli a to jsme s ní byli i na dovolené na horách.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:55
- Nahlásit
Gája
no takže tvůj pes vesměs nemá žádné pravidelné venčení? Je zvyklý si odpoledne udělat potřebu kde chce na zahradě. A odpoledne sní předpokládám taky nechodíte pravidelně,myslím jako mi co máme psa v bytě,že ani nesundávám boty a hned letíme? přijdeš domů a psa vypustíš? Chápu to dobře.Pokud ano tak fakt není divu,že se tam počůrá. Tím neřikám,že to je špatný způsob,jen že ten zaběhlý riutál opravdu nemá
|