Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak to je mazec
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:40
- Nahlásit

brut
no můžeme doufat

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:41
- Nahlásit

sarax
To jo, jinak mu vymyslíme nějaké mučení....naštěstí nemá bojového psa, tak se nemusíme bát..

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:43
- Nahlásit

brut
otázka je zda není bojovej michalm sám a už jsme malinko OT

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:45
- Nahlásit

sarax
Já vím, nejen malinko, ale pořádně...
To dělá to vedro a jahodové orgie..

tosca
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:51
- Nahlásit

Pokud vím, tak se na předvídání zdravotních potíží se nedá vycvičit každý pes. Jsou to jedinci, kteří pro to mají vlohy. Ta zmiňovaná RTW (jmenuje se tuším Daisy, pokud je to tatáž o které vím já ) byla cvičena právě proto, že se u ní tyto vrozené vlohy projevily. Paní toho využila a výcvikem nechala upravit její chování. Učili ji např., že pokud panička při záchvatu upadne, nesmí si lehat na ní, ale ani k těsně k ní (lidé se pak báli pomoct, přece jen RTW je dost velký pes), dále se učila aktivně přivolat pomoc. Pokud vím, tak RTW se běžně pro tento výcvik nepoužívají, ale protože tady byly vrozené schopnosti předvídat potíže (sama od sebe se snažila paničku na přicházející záchvat upozornit), byla pro výcvik samozřejmě vhodná.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 09:05
- Nahlásit

lížou místo, kde "cítí" problém

v tom případě mám odumřelé palce, paty a plosky chodidel

Jinak je to úžasný, co psi dokážou, nejeraději bych dala každému nevidomému a jinak postiženému člověku svého psa.
Bohužel ten výcvik je dost drahý a potažmo i pes.

tosca
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 09:16
- Nahlásit

Jimmi
mám odumřelé palce, paty a plosky chodidel

V těchto případech je nejčastější příčinou tvrdá kůže (pes se ji snaží odstranit, protože podle jeho názoru tam nepatří) a nebo plíseň (nemusí být ani patrná, ale pes ji cítí)

Jinak moje mamka má problémy s páteří, posunutá plotýnka, důsledkem bývá občas snížená citlivost v jedné noze od kolene dolů a špatné prokrvení. Jeden z našich psů to vycítí dřív, než máma zaregistruje problém a začne ji systematicky jazykem masírovat tuto nohu od špičky prstů, přes kotník až ke kolenu. Pokud žádný problém není, spokojí se s palcem a chodidlem

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 09:20
- Nahlásit

tosca
tak to jsi mě fakt potěšila

tosca
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 09:56
- Nahlásit

Jimmi
Že jo? Zvlášť s tou druhou možností na chodidlech
Já tušila, že to potěší

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:07
- Nahlásit

tosca
málem jsem si vykloubila kyčel, jak si ty prsty prohlížím..ale je fakt, že se chodím koupat na veřejné koupaliště, tak kdo ví?

evina
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:27
- Nahlásit

Manžel již několikrát hodil hubu na bruslích.Parádně se vždy sedřel neb frajírek jezdí bez chráničů.V ten moment se z našeho psa stává ta nejlepší pečovatelka.Neustále chodí kolem manžela jen aby vystihl moment,kdy mu bude moci lízat rány

michalm
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:29
- Nahlásit

sarax
komu?
brut
ale hlidam, zas tak spatny to nebylo, pac se porad tady

sarax
brut
naplacat? beru, to ja rad, ale nechcete si na to sehnat zastup? pred vama bych se cervenal

michalm
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:30
- Nahlásit

brut
mam bojovou Berusku a nebudu vaht ji pouzit
zrovna vcera sem volal na nejakou pani s kniracem - nebojte, ona netrha, ona je polyka cely

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:38
- Nahlásit

evina
krvelačná šelma

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:41
- Nahlásit

Jimmi
souhlasím s tosca, prventivně si vykoupej nohy v hypermanganu....a nech si je olizovat dál.....Brut mi je taky líže....mám zatvrdlou kůži na patách a dokonce ji i ožužlává, je to lepší jak pemzou, ale víc mně to šimrá

tosca
Já mám taky problémy s páteří a s nohou, Denynka mi od malinka lehá podél bolavé nohy a zahřívá....nedělá to pořád, ale jen ve chvíli, kdy v ní ztrácím cit.....Brut mi jí pro změnu olizuje....občas na sebe vzájemně vrčí, protože pomáhat chtějí oba.
Ještě k tomu výcviku....vycvičit se podle mně dá skoro každý pes, ale ne na všechno. Některý třeba jen na " hrubou" pomoc a jiný i na jemné uchopení třeba mobilu.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 10:45
- Nahlásit

michalm

naplacat? beru, to ja rad, ale nechcete si na to sehnat zastup? pred vama bych se cervenal
když na sebe nebudeš dávat pozor, tak to bude přímo od nás....a červenání budeš mít jako trest...

Jejda, tak to se budu Berušky bát....aby nezbaštila Bruta nebo přímo mně

Jinak na sebe ale fakt dávej pozor.....ty záchvaty nic moc...

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 11:59
- Nahlásit

michalm
asi mamince ne???komu asi jinýmu????a ona ti sežene nějakou pečovatelku a bude....

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:25
- Nahlásit

tosca
A když naše pejsa soustředěně olizuje manželovi hlavu při spánku? Tak v tom mám hledat za příčinu co?

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

už několik let jsem alergická nakov, na břichu mám téměř permanentně ekzém (od knoflíku od riflí,opasku,apd...) a kdykoliv sipes za mnou lehne a pozná,že jsem si to zase rozškrabala (svědí to jako čert) tak mi to olizuje dokud to úplně nevyschne (né že bych mu to dovolila,ale někdy když usnu tak si vleze pod peřinu a "léčí" mi břicho...

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:30
- Nahlásit

Tak Tess ze všeho nejradši léčí polaštář, ten taky dokáže čtvrt hodiny v kuse olizovat...

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:32
- Nahlásit

syska
tak aspoň máte polštáe zdravý jak blázen

joo tovon líže i peřiny taky (kolikrát je to tak mokrý,že si mylsím,že se tam pochcal a namlátím mu....)

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:32
- Nahlásit

Syska

Netrpí manžel na bolesti hlavy?

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:36
- Nahlásit

Mar3
kolikrát je to tak mokrý,že si mylsím,že se tam pochcal

hihihi, teď jsem se od srdce zasmála. To jsou teda lízálci, ti buldočci..

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:37
- Nahlásit

No na nic si nestěžuje...

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:43
- Nahlásit

moje kamarádka má křížence NO a ten pozná,když se blíží jejímu synkovi epileptický záchvat , cvičený na to není , takže pesan spí s klukem v pokoji

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:45
- Nahlásit

n ošak von mě vůbec teďka olizuje víc - jestli mu chutná slanej pot?!? kolikrát mám ruky a nohy jako bych vylezla z vany...

michalm
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:47
- Nahlásit

brut
sem o.k. kdyby ne, tak uz by to urcity lidi vedeli... az na tu hlavu teda
sarax
tak tohle nebudu radsi ani komentovat pamatujes, kdo se ji libil?

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:57
- Nahlásit

michalm
to je vidět...

Syska
Mému příteli Basty olizováním vyléčil ekzém na čele ve chvíli, kdy nezabrala žádná léčba....

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:38
- Nahlásit

brut
hmm mě se ten ekzém teda nelepší......ani po olizování...ale jinak mi na to taky nezabírá nic

tosca
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:53
- Nahlásit

brut
Výcvik - pokud vím, tak na to předvídání problému ne. Na první pomoc (byť hrubou) v případě záchvatu určitě ano, ale na to, aby to vycítil předem a upozornil, na to musí mít ten pes dar od přírody. Má ho spousta psů, ale ne každý a ne na všechno.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání