Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak to je mazec
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:15
- Nahlásit

http://zajimavosti.blesk.cz/Clanek54743.htm

Petra
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:17
- Nahlásit

Syska
je to pěkný né
už jsem to četla

aren
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:17
- Nahlásit

Páni. Borec fenečka.

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:19
- Nahlásit

Petra
Jo, je to super. Hodila bych to sem dřív, ale teprve teď jsem se dostala v Blesku na poslední stránku a tam to bylo, tak jsemto rychle šla najít na netu...

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:20
- Nahlásit

Pes naučeným způsobem skousnul na mobilu tlačítko .......... a já mám po mobilu)

ale šikovná psí holčička!

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:22
- Nahlásit

tak to je opravdu hezké ta fenka si to ocenění zaslouží. Ale kdyby jí místo "medaile" dali pytel kvalitního žrádla....ale třeba i dali

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:25
- Nahlásit

no ale tady třeba: http://zajimavosti.blesk.cz/Clanek52410.htm

pozor na míčky....

tosca
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:26
- Nahlásit

No jo, ale u nás by to nefungovalo

Neboť volat záchranku z mobilu je teda docela proces, obsahující v ideálním případě sáhodlouhé vyptávání kdo volá, odkud volá, proč volá, zda je to opravdu ten, kdo volá ....
Sice to chápu, ale tím pádem možnost, že zavolá pes padá

No a ve včerejších komentářích k tomuto článku na iDnes byla celkem trefná poznámka - Když má někdo speciálně vycvičeného psa pro diagnostiku zdravotních problémů, neměl by tyto signály zaměňovat s žádostí jít ven.

Pupy
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:28
- Nahlásit

Tak je fakt hezký
No já naučit aby pupy zmáčkla dvítku tak to by se asi dlouho učila to bych to předvolání musela nastavit na všechny čísla pak by to možná zvládla

Fakt šikovná bíglička

aren
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:28
- Nahlásit

tosca
neměl by tyto signály zaměňovat s žádostí jít ven.
Třeba už trochu blbne, když jde na něho záchvat.

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:40
- Nahlásit

Nevycházím z údivu, že pes pouhým olíznutím pozná množství cukru v krvi. Ale v podstatě to jistou logiku má.

Frog
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:54
- Nahlásit

Garfield
Nevycházím z údivu, že pes pouhým olíznutím pozná množství cukru v krvi. Ale v podstatě to jistou logiku má.
Já jsem zase četla článek o paní kardiačce a její fenka rotvajlera zase rozezná kdy na ní má přijít záchvat. Nechala jí tedy udělat speciální výcvik a od té doby ji má oficiálně jako asistenčního psa pro kardiaka. Četla jsem to ve Světě psů nebo Pes přítel člověka, teď nevím ...

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:55
- Nahlásit

Frog-máš pravdu, já to četla taky.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:04
- Nahlásit

Nedávno běžel v televizi seriál o psích pomocnících ( bohužel nevím na jakém programu) a tam ukazovali tyto psy v akci.
Ale hlavně tam říkali, že každý pes pozná opakující se nemoc bolest či něco podobného u svého páníčka.
Většina psů majitele upozorní asi 30min před nastoupením záchvatu a tak lze zavolat záchranku nebo si vzít léky.....především se tam mluvilo o cukrovce, epilepsii a o kardiacích.
Člověk v tu chvíli vylučuje totiž jiný pach než normálně a pes reaguje na něj.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:09
- Nahlásit

myslím si, že pes přicházející nemoc poznat může. Kolegyně v práci měla fenu a dceru již dospělou,která k ní přijížděla na víkendy i s rodinou. Ta dcera procházela v té době různými vyšetřeními, neboť jí cosi bylo a nebylo ještě uplně jasné,jak na tom je.........fenka byla mazlivá a kamrádská ke každému, k rodině obvzlášt,ale v této době k dceři moc nechtěla, když už se s ní mazlila chovala se nervozně a koukala jak zmizet-pak lékaři jasně řekli, že je dcera vážně nemocná-selhala jí ledvina........po několika dialýzách se fenka už zase chovala normálně.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:16
- Nahlásit

žanda
a někteří psi reagují obráceně....lížou místo, kde "cítí" problém

aren
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:18
- Nahlásit

brut
lížou místo, kde "cítí" problém
To asi pokud se jedná o vlastního páníčka a chtějí pomoct. Pokud je to cizí člověk, může se pejskovi jevit lepším zdrhnout a nemít s tím nic společného.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:20
- Nahlásit

brute a nebo se chovají i "slušně") když jsem přišla z nemocnice tak jsem čekala uvítání,které mě "dorazí" a místo toho se kolem mě motal a vrtěl ocáskem jemný pejsek...........a brzy jsem poznala, že se uzdravuji,jak přidával na intenzitě...dokonce i první vycházku asi po týdnu se se mnou vlekl co noha nohu mine-což je u něj podezřelé) už se nevleče)

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:34
- Nahlásit

žanda
Jo, tak tohle znám taky....miláček byl první dny moc jemňoučký a miloučký, postupně ubíral, až se z něj stala zase dělová koule...

michalm
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 18:05
- Nahlásit

brut
tak bohuzel v tomhle mam totalni lemru, ktera nepozna absolutne nic
zas na druhou stranu to od ni nevyzaduju, tak me to netrapi

evina
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 21:22
- Nahlásit

Já viděla v televizi moc zajímavý pořad taky o psích pomocnících.Tam ukazovali,že je pes schopný poznat blížící se záchvat u epileptiků.Pes to dá páníčkovi najevo(ten to totiž zatím netuší)a ten si stačí sednout nebo lehnout aby se při pádu nezranil.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 21:30
- Nahlásit

michalm
Možná to jenom na Berušce nepoznáš...oni začnou měnit chování, ale asi by jsi to musel sledovat déle a přát si časté záchvaty....a to by jsi byl, promiň, ale blázen

Falco
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 21:45
- Nahlásit

Můj pes je velmi neduvěřivý k lidem mimo rodinu a zásadně se nenechává hladit ani krmit od nikoho kromě své smečky. Dodržuje to i u mých kolegů v práci přesto, že je tam často a zná je i několik let. Udělal jedinou vyjímku u mé kolegyně, kterou 3 roky ignoroval, až přišla do práce s nohou v sádře. V tu chvíli se proměnil v nejmilejšího plyšáka a nechal se od ní škrábat i na břiše. Kupodivu jí tuto výsadu neodňal ani po odstranění sádry, takže je jediná, kdo se s ním může mazlit.

Věřím tomu, že pes pozná nemoc podle změněného pachu a možná i chování člověka, ale nedokážu si vůbec představit, jak bych cvičila psa, aby skousl na mobilu jednu konkrétní klávesu. Vy jo?

michalm
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 22:37
- Nahlásit

brut
mozna jo, faktem je, za zatim asi 5 nastupujicich nezarigistrovala, ani se na me nepodivala, s ti ze 2 byli nic moc
ale verim, ze tohle je pripad od pripadu jiny

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 22:44
- Nahlásit

michalm
hlavně Beruška není na tohle cvičená a ty bys zasloužil přes hubu,že se nehlídáš...asi budu žalovat....

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:22
- Nahlásit

michalm
ty se nehlídáš? Pět je docela dost.....asi mi nezbyde nic jiného, než se přidat k sarax.......v tom pořadu říkali, že pes poznal jen ty silné, tak možná jsi na tom ještě nebyl tak špatně.....jen to proboha nezkoušej!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:24
- Nahlásit

brut
mno taky mně to štve..když si vezmeš 5 od února tuším?asi Michalovi naplácáme na holou a bude

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:32
- Nahlásit

sarax
Tak to by si zasloužil určitě.....za 4 měsíce to je ažaž

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:35
- Nahlásit

brut
bude mít radost jak jsme ho probraly

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:38
- Nahlásit

sarax
to bude, třeba si dá větší pozor .....příště

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání