| Autor |
Zpráva |
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 15:36
- Nahlásit
Bent
mě vloni našlechtěná pudlice, v životě jsem se žádného zvířete tak neštítila
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 15:48
- Nahlásit
kokoška
Mě to pes udělal asi před šesti lety a ještě dneska, když si na to vzpomenu se mi zvedá kufr. A nejhorší bylo že čím víc jsem mu nadával, tím víc se ke mě lísal a otíral se o mě. Než jsme došli domů smrděl jsem i já jako odklízeč mrtvol.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 16:02
- Nahlásit
Bent
čím víc jsem mu nadával, tím víc se ke mě lísal a otíral se o mě jo jo, máme zážitek jako přes kopírák, ale jednou za život stačí, co?
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 16:12
- Nahlásit
kokoška
To jo, ale život ještě zdaleka nekončí. Maličká takové čuně zatím není, ale co já vím co ji jednou napadne ?
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 18:54
- Nahlásit
my ked sme si kupili Ajdinku,tak smrdela ako krava.ako keby lezala v kravich vykaloch .Bolo to strasne.Smrdeli sme my auto a cely byt.trvalo to tyden a vsetci hovorili"ty si ale krasny havo,ale preco tak smrdi??? "....nakoniec som ju vysprejovala Diffusilom pre psy a kocky a bolo zasa ok.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 22:10
- Nahlásit
Garfield
i když se koupe v relativně čisté (rozhodně nepáchnoucí) přehradě, tak tam asi rybičky žijou, že?
My Belu pro jistotu po každém koupání doma osprchujeme čistou vodou a pokud ji někdy nesprchnu (byla tam jen po břicho, to nestojí za to ...) je to hned znát
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 07:22
- Nahlásit
...hmm je pravda že co je t to teplo a pes mi leze furt něka md ovody tak taky smrdí víc - že by se mu třeba víc mastila srst nebo něco? nevím...ale pravda je,že víc smrdí tky - ale šampon to spraví vždycky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:31
- Nahlásit
Garfield
Tak s tímhle mám taky letitou zkušenost.Jak je teplo a čuba se ráchá třeba 4 dny za sebou,smrdí jak psí kšíry.Je celkem jedno,že ta voda je čistá a já se v ní rochním taky.Začne to (na rozdíl od ryby) od ocasu přes kejty a postupuje to směrem dál.Bohužel se mi nepovedlo za ty léta vykoumat co s tím.Až se koupat přestane,postupně přestane i smrdět.nevím ,zda by pomohla vždycky sprcha,je to ovčanda a když jí večer osprchuju,bude mokrá ještě ráno a nejspíš bude smrdět ještě víc. takže snad jedině kolíček na nos nebo nevim...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:46 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
davidkova renata
Já ho zkusím vyšampónovat, ale v těchto vedrech je to skoro ztráta času a energie, protože bez vodních nádrží a řáchání se nevydržím ani já, ani pes. Takže sice bude krásně vonět po fialkách, ale jen do dalšího dne než vleze do príglu.
A že bych psovi zarazila nejzábavnější atrakci (plavání) jen aby nesmrděl, to asi né.
Ale zkusím ho vyšampónovat a tak 3 dny počkám bez koupání. Jestli začne smrdět znovu, tak to přehradou není, pak bych zkusila anální žlázky a když ani to nepomůže, tak ho prostě vypustím do Boubína.
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:54
- Nahlásit
Nám pes začal taky tak strašně smrdět,z ničeho nic. Nikdy předtím se mu analní žlázky nemačkaly, ale pro jistotu jsme s ním zašli a měl v nich zánět jako hrom,14 dní každý den mu do nich vstřikovali antibiotika.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:21
- Nahlásit
Garfield
Hele, ale na príglu je zákaz koupání psů ne??
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:34
- Nahlásit
Garfield
Já si myslím, že to šampon na chvilku spraví. Měli jsme to samé s Cézarem byl to ovčák a já vždy tvrdila, že je to kachna a né pes. Čím víc se koupal, tím víc smrděl. Šampon to vždy spravil.
Takže bych řekla, že je to tím koupáním. Jakmile se přestal koupat, tak přestal smrdět.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:43
- Nahlásit
Cezar
No to máš pravdu,šampon to na chvíli spraví,jenže v těhle vedrech ten pes prostě do vody leze denně.A jak říká Garfield-přece jim to nezakážem.Právě se balím a jdu s čubou k vodě,aby si obnovila odér.Takže v Boubíně bude asi brzo plno...
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:50
- Nahlásit
davidkova renata
Já to Cézarovi také samozřejmě nezakazovala, kdyť v tomhle vedru by to bylo i týrání, ale bohužel už Cézar jev psím nebíčku a to číslo co jsme si vzali z útulku zatím o vodu nejeví zájem. Nevím jak to bude vypadat až se budeme koupat i mi, to tam asi poleze také a teprve pozná jak je to fajn. Takže pak určitě bude také velmi dobře vonět i když jsem to zažila jen u toho ovčáka, sestry pes - kříženec se také koupal stejně jako Cézar a ten nesmrděl, takže nevím čím to bylo, proč jeden smrděl a druhý né, když se koupali úplně stejně a ve stejné řece.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:53
- Nahlásit
n oten můj tam tayk neleze úplně (dycky jenom p obřicho) a je malej akrátkosrstej---ale za nějakej čas (cca 14 dní) smrdí taky jak prase........koupání mu ale taky nezakazuju,ba naopak ho do vody ženu,a´t se aspoň truchu zchladí.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:19
- Nahlásit
Cezarhlavně na něj jdi pomalu,časem se mu to určitě zalíbí.Čuba se zkraje taky tvářila,že jako nic moc,ale teď je vidět,jak jí to baví.Taky je lepší,když je tam pozvolný přístup,než že tam žblu´ˇnkne najednou.
a s tím křížencem to je klidně možný,u nás se koupe hafo psů,ale smrdí nejspíš jen ten můj.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:25
- Nahlásit
davidkova renata
On už si tedy máchal nohy, ale dál se mu asi nechtělo. Já to nechám na něm, ale myslím si, že jak se to naučil sestry Matýsek od Cézárka, tak se to naučí i Beník od Matýska. Já ho určitě nutit nebudu, nechám to jen na něm.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:30
- Nahlásit
Pokud si dobře pamatuji sáhodlouhou přednášku veta, tak psi většinou smrdí zapařením......takže doporučení znělo : vykoupat, běhat do doby než proschne, vykartáčovat a zase běhat do úplného uschnutí. V případě koupání v rybníku ( bahnitém) doma osprchovat pitnou vodou a postupovat dle výše zmíněného.
Teta měla chlupatce, kteří se moc rádi koupali a pokaždé po několika dnech hrozně smrděli - zapařením. Krátkosrstá plemena na to moc netrpí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:35
- Nahlásit
Garfield
Vitaj v Klube smradlavych psov
|
bord
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:33
- Nahlásit
Garfield
Ten pach je nejsilnější na kříži
Není to trochu kruté,věšet ho za běhy jeho hnuté??
Co ten pejsek chudák zkusí - jako roztaženec viset musí.
Chceš-li mít z Garfa Svatého
měla bys vydržet trochu smradu malého.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:44
- Nahlásit
Pejsčice takhle smrděla, měla zubní kámen, ale je fakt, že to bylo cítit z mordy. Já bych asi šla na veterinu - páchnul nám takhle kocour, byla to vnitřní záležitost a bohužel to dopadlo špatně. A radši být u veta za poděsa, než si potom vyčítat, že se něco dalo dělat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:47
- Nahlásit
bord
Dobroty jsem ztělesněním,
ze smradu však děsně pěním,
zamořil mi pes můj život,
kvůli smradu jsem teď sirot.
Společnost mě opustila,
na kraj města vyhostila.
Divný mix těch umrlých pachů,
nahání i dětem strachu,
trochu výkal trochu ryba,
že by v šampónu je chyba?
Nebo žlázky ve psím zadku,
je třeba dát do pořádku.
Smrady už mám v očích mžitky,
v bytě zdechly už i kytky.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:56
- Nahlásit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:04
- Nahlásit
Garfield
hele uz je mi jasny, proc jsi me premlouvala, at u tebe zustanu do nedele. chtela jsi svet pripravit o mou spolecnost a nechat me zdechnout smrady .... za trest jsem na labradorim foru zverejnil tvou fotku z coursingu ....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:05
- Nahlásit
Garfield
hod ho do mocuvky... Pak sice bude smrdet taky, ale aspon budes vedet, proc!
|
bord
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:32
- Nahlásit
Garfield
Na svůj ksichtík dej si masku a pak všechno pěkně popořádku. Do huby vraz mu Orbitku,
do zadku voňavou kytku,jenom na kaktusy bacha dej,
jinak bude děsnej rej.
Vymeť všechny otvory,nosní,ušní,řitní
- jen proboha plyn předtím vypni,kdyby Gafík pustil řachu,
ať nejste náhle oba v prachu,
poté na wapce mu dopřej lázeň.
Pokud pes ti bude smrdět více,jako plná popelnice
zbývá už jen depilace.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:43
- Nahlásit
Garfield
bord
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:04
- Nahlásit
No, takže smraďoch byl řádně vykoupán, vyšampónován a voněl jak plyšové štěňátko. Voněl celý, všude a všude hezky. Druhý den sice voněl pořád, ale na kříži opět začal být cítit (v žádné vodní nádrži nebyl, po koupání uschnul venku na sluníčko, žádné zapaření nehrozilo). Přesto začal páchnout.
Za další nosí odchlýplý ocas od konečníku.
Za další z něj po kilogramech opadává srst.
Navštívila jsem tedy veta, že mi smrdí pes a že pelichá a že si myslím, že jsou to anální žlázy, přestože nesáňkuje, ale sem tam se ožene po zadku (nijak často) a nosí odchlíplý ocas.
Vetka vzala ubrousek přiložila ho k psímu zadku, pak další, pak další, pak další, pak nevěřícně kroutila hlavou, kde se to v tom psovi bere, pak další, pak pes zhubl o dalších 5 kg a bylo to hotové, vyřízené.
Do druhého dne pach téměř zmizel, pes nosí ocas řádně mezi půlkama jak slušný NO a vůbec. Už mám zase Garfielda místo smraďocha.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:16
- Nahlásit
Garfield
Tak to ti zavidim, ze to malo "len" takyto dovod
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 11:27
- Nahlásit