| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:54
- Nahlásit
Včera jsme poprvé vzali naši malou k vodě.Brala jsem to tak,že retrívři jsou plavací pejsci,tak jí uděláme radost.Jaké bylo naše překvapení,když nejenže nadšeně do vody neběžela,ale nereagovala ani na házení klacíků,pamsků apod. Vím,že ne všichni retrívři a labrouši mají rádi vodu,ale my ji chceme v září vzít k moři,takže bysme rádi,aby vodu ráda měla.Jak jste učili vašeho pejska plavat vy? Podotýkám,že jsme byli na rybníku,kam člověk vlézt nemůže,takže nalákat na to,že jsme ve vodě my,nešlo.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:01
- Nahlásit
abby
Záleží na tom, jak je malá - štěndo je přirozeně nedůvěřivé, tak si ještě nemusí troufat.
Pro začátek to rozhodně chce, abyste byli ve vodě taky. Nebo jít se spřáteleným psem vodomilem. A pak aportíčky jen tak daleko, kam pes dosáhne a postupně vzdálenost prodlužovat. Rozhodně však na psa netlačit a postupovat po malých krůčcích, aby se nezradil.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
Kolik jí je?
Jako u aportování atd., i u vody platí, že vše má svůj čas. Třeba půjde do vody až se budete koupat vy, nebo za starším zkušenějším psem. Některé štěně se do vody vrhá už v 7 týdnech - pokud má příležitost- jinému to trvá déle.
Loni jsem cvičila labradora, jehož první majitel tvrdil, že do vody nejde ani za nic. Brzy se do vody vrhal " v kotrmelcích" a na soutěži vyhrál cenu za "nejlepší vodu".
Já po té trošce zkušeností, co mám, na nic nespěchám. Štěně musí ke všemu uzrát.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:09
- Nahlásit
Je jí 6 měsíců,takže už to není úplné štěně Taky jsme si říkali,že se pokusíme domluvit s někým jiným na koupání,protože u nás se většinou nemůžou koupat lidi tam,kde pejsci a naopak.
Chceme to teď zkusit u rodičů v bazénu,ale někdo mi říkal,že pejsci mají z bazénů strach.A je fakt,že pejsan mých rodičů (labrouš) vodu nesnáší,protože u nich jednou spadl do bazénu.A rozhodně v ní nechceme vyvolat odpor k vodě.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:10
- Nahlásit
abby
A nemáš nějakou kamarádku, která má psa vodomila??? To by určitě pomohlo...
Mně se retrieverka, která je bojácná, taky ze začátku nehrnula do vody, pak se jen brouzdala a asi po měsíci začala sama plavat, když už začne plavat, tak je dobrý hodit klacík, když k němu plave, tak trošku dál kamínek, pak zase a takhle to prodlužovat, jen bacha, abys ho moc neunavila...
Jinak Sára se mi odmítá koupat v moři, takže i tohle tě může potkat, v jezeře a rybníce v pohodě, ale do moře, kde jsou vlny nevleze...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:16
- Nahlásit
abby
Ten pes o kterém jsem se zmiňovala výše, šel do vody poprvé v 8-9 měs. (už nevím přesně). Takže nic není ztraceno.
Bazén se mi nezdá vhodný, už kvůli chemii.
Najděte klidné místečko, kde to nebude jiným lidem vadit, a jděte si zaplavat. Vsadím se, že se přidá.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:34
- Nahlásit
Dík.Budeme trpělivý Já jen měla strach,abysme ji nevyplašili.
A nevíte,kde se v Brně dá koupat se psem?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:40
- Nahlásit
A co se bazénů týče,to máme druhý problém.Moji i přítelovi rodiče mají bazén a ona z něj chodí pít.Když jsme u "tchýňky",tak je to v pohodě,protože nebývá sama na zahradě,takže se dá okřiknout,ale u našich je to pohroma.Většinou je tam s našima a moje mamka jí řekně,ať to nedělá,ale nijak důrazně,takže to dělá pořád A takhle je to se vším.Včera jsme byli u veta se psem o našich a naše Abby byla jako utržená z řetězu.Pořád táhla a neposlouchala,takže jsme ji musela dost okřikovat.A mamka mě pak sprdla,že na ni pořád křičím a co si budou myslet lidi.Snažila jsme se jí sice vysvětlit,že jinak to nejde,když nechci,aby něco dělala,tak jí to musím dát vědět,ale stejně se na mě koukala jako na největšího trapiče na světě
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:49
- Nahlásit
abby
Vychovávej si jí podle svýho, je to tvůj pes, ty za něj ručíš, ty s ním žiješ atd.
Fena mojí tety taky nejradši pije z bazénu, ale jak moc je to zdravé nebo ne ti říct nemohu, záleží, kolik dáváte chemikálií...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:59
- Nahlásit
Jandula
To se neboj.já jsem jí hnedka řekla svoje.Jejich pes je zlatíčko,ale ve městě by být nemohl,protože není vůbec vycvičenej chodit na vodítku a tak.Takže jsem jí řekla,že ji musím pérovat,aby nedopadla taky tak.
Ona je hodná a normálně jde na vodítku a netahá,ale včera se chovala jako z utržených vajec.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 22:23
- Nahlásit
Tak my jsme shodou okolností byli dnes poprvé u rybníka, /jezevčice Bára 5 měsíců/šla jsem schválně tam, kde skoro nikdo nechodí. byla jsem také moc zvědavá jak bude na vodu reagovat.
Když viděla že jsem se ponořila do vody asi 5 metrů od břehu,nahodila zoufalý výraz, vlítla do vody a plavala mi zřejmě na pomoc, nebo se bálůa, že jí zmizím.
Bylo to srandovní, vypadala jak ondatra, tak jsem ji moc a moc chválila.
Tak se chci Aby zeptat, byla jsi v té vodě také??
Myslím, že to je dost důležité - protože naše první fenka jako štěně vlezla do vody také s pocitem, že nás musí zachraňovat, jinak ji to ani nenapadlo.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:34
- Nahlásit
abby
Zkus jít do Mariánskýho v Líšni, na přehradě je to zakázaný.V Mariánským není nikde zákaz koupání psů a super rybníčky! Teda aspoň vloni tam ještě nic nebylo...taky tam chceme s pejsou zajít...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:37
- Nahlásit
syska
abby
k té Líšni - ale je tam ve vodě strašnej binec (u krajů) takový ty naplaveniny a mrtvý rybky -fůůj. je tam fakt málo míst,kde se dá toho psa dát do vody (mluvím ze zkušenosti cca před 14 dny)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:41
- Nahlásit
abby
taky se hodne lidi koupe i se psama v lomu u Zetoru, 2 malinkaty rybnicky jsou v Zamilcu (tam ale clovek nevleze, zato muzu nabidnout plavaciho pejska).
Jinak kdyz je trosku vic casu, tak je to super u Blanska (hned u zeleznicni trati) a - ted mi vypadl nazev vesnice - ale za Brnem je kaolinak (zatopeny kaolinovy dul), tam jsme v lete se psama nejcasteji, koupou se tam aji lidi aji psi a je to asi nejlepsi koupak v Brne a okoli, pac tam neni tak narvano jak v Marianskym...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:43
- Nahlásit
Mar3
Marti, ale co si pamatuju, tak ten bordel byl u toho prvního rybníku jen u té hráze ne?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:44
- Nahlásit
abby
Vy jste někde z Lískovce? Já jsem ze Starýho Lískovce a jezdíme s Ariskem do Popůvek. Tam se klíďo můžeš koupat i se psem. Aris je vodomil, takže jestli budete někdy chtít, tak se mi klíďo ozvy a můžem tam vyrazit spolu. Můj mail je hafina25@centrum.cz
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:45
- Nahlásit
wami
Jo lom v Blansku je super, čisťounká voda. Jezdíme tam často, voda je tam průzračná i po parným létě. Kdysi se tam těžila modrá skalice, tak o toho má voda i takovej modro-zelenej nádech. Je dost ledová, hlavně na začátku léta, ale pesanům to určitě nevadí a koupou se tam dost často...ten lom za Brnem by mě docela zajímal! Zkus si vzpomenout...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:48
- Nahlásit
Syska
ja si nevzpomenu, na tohle nemam pamet, ale az budu mluvit s chlapem...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:13
- Nahlásit
wami
Není to náhodou u Lažánek?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:13
- Nahlásit
Syska
mozny to je... Ale ja si to fakt nevzpomenu!
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:20
- Nahlásit
wami
To je jedno...
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:39
- Nahlásit
abby
my sme na to isli postupne, posledny mesiac sme sem-tam chodili k vode a na prvy krat sa nechceli vody ani len dotknut, len na nu stekali Potom sa odvazili namocit si nohy, a stale sa odvazovali kusok viac a viac...hadzali sme im palicky ale len do uplne plytkej. Potom pes zistil, ze aj ked si strci hlavu pod vodu, nic sa mu nestane a hrozne ho bavilo pustat "bublinky" a vyberat veci zo dna. Ked uz sa odvazil vojst do vody po chrbat, tak sme si povedali, ze je uz ten spravny cas mu vysvetlit, ze sa da aj plavat, a na rukach sme ho odniesli do hlbsej vody, kde sme ho zlozili a pridrzovali, aby sa nemetal, a nechali ho "svojskym" stylom doplavat tie dva tri metre na breh. Na dalsej vychadzke sme to zopakovali a uz plaval uplne sam. Fena sa to naucila prave vcera Sice chvilu to vyzeralo ze sa utopi, lebo trieskala packami po vode, ale o chvilu prisla na spravnu techniku Tak vela zdaru
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:43
- Nahlásit
popoluska
Slovenština je nádherná...
hadzali sme im palicky
trieskala packami po vode
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:48
- Nahlásit
syska
no právěže byl všude,až u toho úplně posledního nadruhé straně mariánskýho konečně nebyl )nebo resp.bylo ho málo...)
KDE JE LOM U ZEOTORU???? TAM BYC HZAŠLA,AEL FAKT NETUŠÍM,KDE TO JE..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:50
- Nahlásit
Mar3
My akorát byli jednou v zatopeným lomu na Hádech. Je to oplocený a v podstatě je tam zákaz, ale lidi tam mají díru v plotě a normálně se tam chodí koupat. je to tam ale takový strašidelný, hodně zarostlý rákosem ale voda je taková zvláštní modrá...ale jsou to už tak dva roky, takže nevím, jak je to tam teď, jestli to třeba už někdo nehlídá.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:51
- Nahlásit
Hafina
My jsme tam s ní nevlezli.Byli jsme v Popůvkách (ten druhý rybník)a nevypadalo to tam,že by tam lezli i lidi Teda,já se ani v rybníku ze zdravotních důvodů koupat nemůžu,takže to bude jen na příteli.
Určitě se ti ozvu a mohli bysme tam vyrazit s pejsanama.Kdyby tam nevlezla,tak si alespoň pohrajou.Jinak ona nevypadala,že by se té vody bála,pořád k ní chodila a čuchala,jen do ní nevlezla.A pak ji tam přítel hodil a ani ji to kupodivu nenaštvalo.Jen tam nechtěla být sama.
A co máš za pejsana ty?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:51
- Nahlásit
Mar3
zeptej se Wensday, az ji tu nekde uvidis, ona tam chodi pravidelne...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:56
- Nahlásit
abby
Jsi asi jako já, já vlezu do rybníku a pak týden trpím.... Mezi námi děvčaty...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:05
- Nahlásit
já chodím jenom na koupaliště,ale tam to se psem asi nepůjde
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:13
- Nahlásit
Mar3