| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:54
- Nahlásit
Gája, Jimmy
nejen dítě, ale všichni dvounozí členové smečky jsou na prvním místě před psem.
To určitě. Ale nějaké ohledy si zaslouží i ten pes. A přesto, že je dítě na prvním místě, je i pes "pořád jenom člověk". Není to kus hadru. V tom souhlasím s Evik
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:58
- Nahlásit
Syska
Voda je f poho, už se tam těším na vlastnu kuožu.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:03 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
aren
No jasně, vždyť všichni co tu jsme, tak ty svoje psiska milujeme, o tom není pochyb, ale protože se o ně staráme, živíme, cvičíme, léčíme....atd., tak máme právo za ně rozhodovat (třeba kdy je pohladíme)... Hrát si s ním máš taky když máš náladu ty, ne on. Všechno má své meze a pes má taky svá práva...rozhodně jich je míň, než těch našich...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:05
- Nahlásit
"Není to kus hadru" někdy bych si přála býti tím hadrem v naší domácnosti.....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
Gája, Jimmy
jasně, že pes musím být v hierarchii lidsko psí smečky na tom posledním místě. Prostě ale člověk i u sebevíc vychovaného psa musí mít uši a oči pořád "na stopkách" a myslet pořád na to, že i ten vychovaný a neagresívní pes může někdy mít "své dny" nebo "mu rupnout v kouli"...třeba z toho vedra
V podstatě tu všichni píšeme totéž a všichni tedy se všemi souhlasíme
Jinak vedro jako takové s mým mlaďochem nic nedělá, ale starší pejsa je z něho rychle hotový, polehává a je "protivný" když má něco dělat.....pokud po něm zrovna nic nepotřebuju, pak ho nechávám odpočívat, ať si užívá klidu. Pokud je ale potřeba splnit nějaký důležitý povel jako např. "nežertyšneky", nebo "nežersouseda" (povel ticho:lol , pak to musí splnit bez kecání, resp. kecy může mít, ale splnit musí, byť by k tomu byl donucen Prostě ten absolutismus využívám jenom, když je potřeba.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:18
- Nahlásit
Evik
k tomu není co dodat....
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:22
- Nahlásit
U nás funguje osvícená monarchie
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:26
- Nahlásit
Zet
U nás funguje osvícená monarchie
Ta je nejlepší .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:29
- Nahlásit
Gája
tak máme právo za ně rozhodovat (třeba kdy je pohladíme)...
Jo, určitě máme právo za ně rozhodovat, vždyť taky rozhodujeme pro jejich dobro. Taky máme právo vyžadovat absolutní poslušnost, protože jsme alfy, máme zodpovědnost. Ale chtít mermomocí hladit někoho kdo o to zrovna nestojí, mi přijde drobátko ujetý.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:33
- Nahlásit
aren
Ale chtít mermomocí hladit někoho kdo o to zrovna nestojí, mi přijde drobátko ujetý.
Ujetý to není, je to podle mně přirozený, momentální a citově podložený stav, který si nemůžeš plánovat. Mně přijde ujetý, hladit někoho, když ho hladit nechci...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:45 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Gája
Hlazení jako takový mi přijde, že je projev lásky, a k té patří ohledy na přání milovaného. Tak to cítím já. A proto mi přijde míň ujetý pohladit někoho kdo zrovna po pohlazení touží, i když já zrovna náladu nemám, než se vnucovat někomu kdo chce mít teď klid.
Pak totiž vyvstává otázka, že jestli vyžaduji, aby se někdo bez reptání podrobil mým projevům něžnosti, jestli je to skutečně něžnost, co takhle projevuji.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:53 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
aren
Teď to s tím srovnáním možná přeženu, ale když tě milovaná osoba chce pohladit, tak ji taky nepokoušeš, nezbiješ, neroztrháš občanku.. atd. maximálně požádáš, aby toho nechal(a), že nemáš náladu. U psa je to trošku problém, mluvit neumí, tak si myslím, že se může sebrat a odejít jinam... To vrčení mi nepřijde jako přátelské upozornění. Ale jasněže psi nemají rozum, aby vyhodnotili jakým vhodným způsobem nám to sdělit a proto je na nás, jak si je vychováme, abychom s nimi mohli "komunikovat" bez zbytečných oboustranných incidentů...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:03
- Nahlásit
Gája
Jo, rozumím. Takhle jo.
Akorát si myslím, že to zavrčení, případně chňapnutí naprázdno, znamená v psí řeči právě to: "požádáš, aby toho nechal(a), že nemáš náladu". Vyjetí navážno považuji samozřejmě i já za nepřípustné.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
U nás vládne totalita. Psa pohladím, kdykoliv jdu kolem a taky psa pohladím, když si pro pohlazení příjde. Děti psa, pokud spí obtěžovat nesmí, ale pokud je vzhůru tak si ho jdou taky pohladit. Vrčení a ani jiné negativní projevy se u nás nikdy netolerovaly. Pelech je útočiště psa a dítě tam (pokud je tam pejsa) nemá co dělat. Beru to tak, že se pes uklidil a chce mít klid. U nás je pohoda a pohodoví jsou jak pesani, tak děti.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:09 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
monika
Hle, osvícená monarchie .
(I pes má možnost vyjádřit, že chce mít klid a je to respektováno)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:10
- Nahlásit
aren
málokdo rozpozná, jestli to bylo upozornění, nebo na vážno. Ty jako majitel psa se sebereš a odejdeš a psa necháš, ale dítě nebo i cizí dospělý v domnění, že psa uchlácholí to třeba zkusí znova a je zle. Pes by vrčet na rodinné příslušníky neměl. Nikdy!!
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:12
- Nahlásit
aren
Naprostý souhlas,vše je o vzájemné empatii.Vcítit se hlavně do sebe(to je pro někoho celkem velký problém)a dál to běží samo,pes si to přečte na bázi mimosmyslového vnímání,pachů,atd.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:14
- Nahlásit
Erin
Svatá slova .
A i my bychom se měli snažit porozumět druhým a učit to i děti.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:17
- Nahlásit
monika
Jo, tak by to mělo být..problém je, že naše Sára si udělá pelech kde chce a dost často ho podle nálady, teploty, světla...mění. Dost ráda se rozvalí i na sedačce, kam si dotáhne svoji deku a považuje to za svůj pelech...nechci dopadnout jako jedni známí, kteří ve strachu ze psa, dobrovolně sedávali na zemi a i návštěvy upozorňovali, že tamto křesla je "psí", nechť na něj nesedáme, pejsovi by to mohlo vadit....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:21
- Nahlásit
Gája
no já teda nechci být protivná, ale Sára bude za chvíli malý tyran pokud ji nazastavíš a neodkážeš do patřičných mezí. Místo je jenom JEDNO, to že si lehne i jinam je TVÁ dobrá vůle a ne její rozmar. Naše doginy si taky jdou lehnout kam chtějí, ale pokud je odtamtud vyhodím, tak se seberou a buď si lehnou jinam, nebo jdou na místo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:22
- Nahlásit
Gája
já teda, když jsem přišla ke staršímu psu, který kousal, jsem mu za každý kousanec, za každou výhrůžku dala pohlavek..nebo vynadala, záleží od povahy psa. Chce to sice čas, ale časem to opravdu přejde. Taky je dobré provokovat a takové situace vyhledávat záměrně-vyčistit uši, chytnout za tlapu, odsunout, když překáží, polechtat na noze...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:27
- Nahlásit
Mucholabka
souhlas.
Gája
Tchýně má srnčího pinče. Pes je tyran rodiny, hajzlík, který už pokousal všechny (jen mě respektuje což tchýni vytáčí maximálně) a když spinká na některém z jeho zrovna oblíbených míst tak mají vypnutý zvonek a sedí jak přibití a ani nemluví aby se náhodou nevzbudil. Pak je prý protivný. No asi bych nejdříve zflákala tchýni a spol a pak toho psa (i když ten za to nemůže).
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:31
- Nahlásit
monika
tak to je drsné, takovou tchýni nezávidím.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:36
- Nahlásit
Mucholabka
nabízím ji , ale nikdo ji nechce. Se nedivím. Už jsem uvažovala, že bych ji nabídla Trotelchenovi, třeba by z ní něco hezkého a milého vytvořil. To by bylo pro něj to pravé ořechové
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:38
- Nahlásit
monika
Sára fakt tyran není (nikdy bych to nepřipustila) , protože i když mění místa k povalování, tak na nás nevrčí... to byl příběh cizích lidí. Já jsem jen nadnesla, že takto nechci dopadnout, protože mi víc lidí radilo, nechat ji v pelechu v klidu a někdy je těžké rozeznat, které místo považuje za svůj pelech. Je takový cestovatel..ale na místo si nároky nedělá. Pokud ji odněkud vyženu, tak bez problému odejde. Včera to byl zřejmě nějaký skrat...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:39
- Nahlásit
monika
aspoň by se nenudil. Nechtěla by tchýně ještě jednoho takového pinče?
Je to taky trochu hajzlík, rád štěká a rve se psama. Podle mě by se s nějakým cílevědomý člověkem nebo naopak s nějakým flegmoušem, kterému je jedno, kde pes je a co dělá, snesl.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:11
- Nahlásit
Gája
tak to se omlouvám, jsem to asi nepochopila správně.
Mucholabka
jediný cílevědomý člověk co se týká psů jsem já a ke dvěma doginám a protivné kokřici by teda fakt zatím jít nemohl. Tchýně s tchánem by ho ještě víc zkazili. Rex je dacan a dalšího psa nesnese ve svém okolí.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:14
- Nahlásit
monika
nemáš za co se omlouvat, to je v pohodě...já ji sama tady někdy prezentuji jako totálního zlotřilce, tak se ani nedivím...ale není to tak hrozné...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:15
- Nahlásit
Gája
já zase Dorku jako zlatíčko a někdy bych ji zabila
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 14:26
- Nahlásit