| Autor |
Zpráva |
Gina
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 20:26
- Nahlásit
No, když jste tady nakousli tu obranu, tak bych si dovolila jeden dotaz. Nedávno jsme se dohádali s jedním krajským zatupitelem, co je to přiměřená obrana a jak se kouká na to , pokud je jejím nástrojem pes. Bylo mi vysvětleno, že i když mám psa v domě, např. v ložnici, někdo mi přeleze plot, vláme se mi do domu, vleze do ložnice a pes ho napadne, tak budu JÁ, kdo bude potahovaný za to, že neměl zabezpečenýho psa!!!!!!!! Čili, zloděje odsoudí za vloupačku, ale mě za ublížení na zdraví . Je tomu tak či je to zcestné?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 21:57
- Nahlásit
můj pes je mírumilovný lovečák, v životě o obranách nic neslyšel a když jednou večer jeden opilec usoudil, že mě oblaží svoji vtipností a duchaplností , tak jen ztrnul a sledoval ho - vůbec na něj neštěkal - to už mě přišlo, že se nějak divně kouká (ten pes ) , no a pak opilec klesnul na všechny 4 neb mého psa na svých zádech neustál ). Od té doby, když vidím opilce, přivazuju psa.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:04
- Nahlásit
Garfield
hele vzhledem k okolnostem usuzuju,že se toho vína bylo ještě málo v tý tvý krvi a příště nalej i Gafovi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:10
- Nahlásit
Tchor
A když k tomu to srdíčko nemá, je dejme tomu zbitý (to je můj pes), dá se něco napravit aspoň tak, aby aspoň necouval? Mi pes výborně vyštěkává, ale při náznacích začne štěkat vztekleji, ale couvá, bojí se. Tak teda jenom vyštěkáváme, protože i to ji baví a aspoň někdy vrtí ocasem přijde časem na to, že ji nic nehrozí? Mě se nebojí, já končím s modřinama furt
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:07
- Nahlásit
Můj pes mi dvakrát vystartoval jednou na ukrajince a podruhý na cikána, kteří na nás vyskočili ze křoví (venčím psa na takovém dosti odlehlém místě). Bohužel pokažde bylo šero a nebylo vidět, že mám za sebou psa na 8m samonavíječce. Netuším co ti dva pánové po mě chtěli a ani to radši nechci vědět. Bez štěkotu, jen slabé zavrčení, skok na záda (na záda proto, protože se stačili otočit, jinak nevím, šel mu po krku?) útěk, konec akce...nic víc, nic míň, pokaždé to trvalo několik vteřin...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:29
- Nahlásit
handula
Velkou vetsinu lidi pes zazene v okamziku kdy projevi nejakou akci proti utocnikovi, velka vetsina lidi se psu boji. Ale problem nasatva (a to dost casto i u cvicenych psu) pokud se clovek neboji.
1) Zneskodnit jednotliveho psa neni zas az takovy problem zvlaste pokud ma clovek k dispozici jakoukoli zbran.
2) velka cast psu se nech od sebevedomeho cloveka "vytlacit"
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 11:32
- Nahlásit
Mucholabka
To co ma pes ziskany stim se betsinou neco delat da, ale to co je vrozeny stim toho moc nenadelas. samozrejme se da vhodnym vycvikem posouvat hranice strachove reakce u psa zadoucim smerem, ale vzdy pouze v limitacich daneho jedince.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:47
- Nahlásit
problem nasatva (a to dost casto i u cvicenych psu) pokud se clovek neboji
to ano, ale zase cítí strach ze mě, hrozně jsem se lekla a on o tom ani vteřinu nepřemýšlel, odehrálo se to všechno v takové rychlosti, že snad ani nemohl zaregistrovat, jestli se báli nebo ne.
samozřejmě kdyby vytáhli pepřák nebo cokoliv jiného a začali se bránit, tak nevím,jak by reagoval, a je dost pravděpodobný, že by vzal nohy na ramena, ale v jeho prvotní reakce je prostě obrana, ať už sebe nebo mě...a to je pro mě důležitý, aspon mám o několik vteřin víc na rozmyšlenou co udělat dál..
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:53
- Nahlásit
handula
U spousty psu mas prvni reakci napadnout zdroj sveho strachu (pripadne jen nejistoty) a pokusit se ho zahnat, pokud uhne hura mam na nej a muzu kousat, pokud neuhne velka cast psu si kousnot ze predu netroufne. Pri nacviku obran je nejdulezitejsi aby figurant ume dobre zahrat strach a nejistotu aby psovi zvedal sebeduveru, ale to se dostavame zase nekam uplne jinam.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:02
- Nahlásit
umel dobre zahrat strach a nejistotu
To fakt jde? To vážně na to pes "skočí"? To je opravdu velmi zajímavé. Příbuzní se mého psa bojí, říkala jsem jim, ať se snaží chovat přirozeně, nejsou hysterický, mluví přirozeně, ale na psa to nenahráli....chová se k nim rezervovaně, a vím že ví,že mají strach...
proto mě tohle fakt překvapilo....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:05
- Nahlásit
Zahrat strach kdyz se psa nebojis jde opacne si myslim ze to pujde spatne.
|