| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:12
- Nahlásit
Já vlastně ani nevím, jak reagují psi, kteří mají dobře zmáknuté sportovní obrany...
Já vím, že dokud se Garfielda někdo bojí, tak mu opravdu řve za zadkem, chytá ho za nohy, nebo na něj s rozběhem skočí, povalí na zem a řve mu do obličeje, ale tím to končí, resp. pak jsem zasáhla já, tak nevím, co by následovalo. Jenže on se dosud setkával jen s těmi, kteří se ho báli a tu jeho "agresivitu" svým strachem bohatě přiživovali.
Ale jsem si naprosto jistá, že kdyby tehdy dotyčný napadený zařval a zadupal směrem na Gafa, tak se mi schoval možná i do náprsní kapsy i se svými 33 kg.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:13
- Nahlásit
Měl ho kousnout do pr...e není-liž tak?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:14
- Nahlásit
Terri
neni jen by z toho byl pruser.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:14
- Nahlásit
Garfield
tak se mi schoval možná i do náprsní kapsy i se svými 33 kg
coz neni pri velikosti tveho obleceni zas takovy problem
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:17
- Nahlásit
Tchor
nepřiměřená sebeobrana?? Hm, naučit psa rozmlátit někomu hubu košíkem, to asi ne..
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:19
- Nahlásit
Garfield
Psi,kteří mají dobře zmáknuté sportovní obrany reagují tak,že hledají rukáv.
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:21
- Nahlásit
Terri
....hubu a popřípadě i něco jiného )))
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:22
- Nahlásit
alaskamana
to se bohudík pleteš, ono to s tím, jestli má pes nebo nemá zmáknutou sportovní obranu, nemá nic společného, jde jen o to, jakou má pes odvahu, jak je připravenej a jakou má důvěru v majitele
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:25
- Nahlásit
Ebony
Jak jsem tak viděla sportovní obrany, tak pořád žiji v tom, že pro psy je to velmi zábavná hra, kterou zbožňují. Milují figuranta, milují svůj rukávek a jen s obrovskou vervou a zápalem chtějí ulovit svůj rukáv a čekají pochvalu. Počínání figuranta ve smyslu křiku, obušku a nešetrného smýkání psem bylo vždy velmi mírné a přátelské. Stále mám pocit, že většina psů, kdyby je pořádně praskl po hlavě nebo s nimi třískl o zeď, tak by okamžitě vycouvali. Což by opravdický útočník jistě alespoň zkusil.
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:34
- Nahlásit
Ebony
to se bohužel nepletu,cvičím už téměř dvacet let a vím kam se obrany posunuly
Jistě,že se mezi sporťáky také najde udatný ochránce .Tak půl psa z deseti
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:35
- Nahlásit
Garfield
no právě, že sportovní obrany nemají už s obranou psovoda nic společného, ale na druhou stranu pes, kterýmu je pomocí sportu tak trochu vsugerováno, že je dobrej, skvělej a každého porazí, má víc sebevědomí, než pes,se kterým se nedělá nic. Navíc třeba ta odolnost na obušek taky dělá svoje.
Ale to, jestli tě pes ubrání v raálu a v životě s tím nemá nic společného, na to opravdu musí být pes. A navíc, psi spolehlivě poznají, kdy jde jen o hru, a kdy jde o "život", alespoň ti mí určitě.
Málokterý útočník za střízliva si dovolí jít proti psovi, který vykazuje nějaké známky agrese, to už by musel být profík, a na druhou stranu, vytáhne bouchačku a můžeš mít třeba krokodýla...
Ale nějak mi tohle téme nesedí, protože úvahama se dá dojít daleko, ale jsou věci, na který se prostě připravit nedá.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:39
- Nahlásit
alaskamana
no právě proto to se sportovníma obranama nemá NIC společného
půl psa z deseti se najde kdekoliv, v jakkékoli populaci, ať cvičí nebo ne
prostě když je pes sračka, tak s ním můžeš cvičit třeba supertart a stejně ti to bude k ničemu, a když je srdcař, tak tě ubrání i s ipotrojkou - já nevím, co je na tom k nepochopení!
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:42
- Nahlásit
Ebony
Hele jednou jsme na cvičáku zkoušeli odvahu našich rukávníků.Bylo to za šera,padala mha .Jakmile útočník vykročil z mlází všichni psi do jednoho zdrhli.(Šli pojednom).Je fakt,že dva se ještě vrátili podívat,jak se páníček drží,ale zákus neporvedl žádný.Okamžik překvapení si vybral svou daň Věřím,že kdyby měl útočník rukáv ,alespoň část z nich by si kousla,možná tedy,ale jsem si jistá,že po svlečení rukávu by si udělali své oblíbené kolečko s kořistí
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:46
- Nahlásit
Ebony
Já tě chápu,neboj
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:53 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
alaskamana
Proc se teda na Tartovych zavodech na prednich mistech umistuji sportovni psi?
Bylo to za šera,padala mha.Jakmile útočník vykročil z mlází všichni psi do jednoho zdrhli.(Šli pojednom).Je fakt,že dva se ještě vrátili podívat,jak se páníček drží,ale zákus neporvedl žádný.
Kdo tuhle "zkousku" vymyslel by potreboval poradne za usi, nedoslo vam ze jste preskocily v priprave psa ne cele schodiste, ale nekolik podlazi. Vubec bych se nedivil kdyby si nekteri psi odnesli dlouhodobe nasledky na sve psychyce.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:59
- Nahlásit
alaskamana
to jsem ráda
na mýho starýho psa to taky jednou zkoušeli, ve vaťáku, byl to záchranář s IPO3
vyběhli na mě na objektu, a chlapec skončil s prokouslým bokem, naštěstí se to svezlo po tom vaťáku a nebylo to na šití
a na Muminka vyběhli s klacíkem v kovbojským plášti s kloboukem a já se musela omotat kolem sloupku u cvičáku, neb, jak říkal figurant, málem se pos.al, protože přemýšlel že by mu asi nestačilo strčit jen ten klacík do huby
ale já holt dělám jen to IPO
ale vážně si myslím, že je to taky o vztahu, protože jsem měla i slabší fenu v povaze, o který jsem stopro věděla, že za mě položí život, protože jsem jí za to stála, a to mě možná těší víc, než třeba náš hovád, kterej někoho sejme jen tak, protože na to prostě má
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:04 - Změnil/a: alaskamana
- Nahlásit
Tchor
Přece mi nebudeš tvrdit,že Ipák,kterej je zvyklej kousat stále jen na ruku, ti najednou vyhraje Tart?Bez nácviku tartového kousání?Mimochodem TART se opravdu asi nejvíce přibližuje praktickému využití,s tím souhlas.Měla jsem na mysli pochopitelně psy Ipové - což je dnes nejmasovější skupina,ne?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:09
- Nahlásit
alaskamana
Nikdo netvrdil bey nacviku, ale sportovne. Znam dost lidi co delaj tart ciste sportovne a ti psi jsou casto mnohem lepsi nez sluzebaci.
Rozdil mezi sportovni a praktickou obranou neni v tom jestli se kouse na rukav nebo na ringo.
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:09
- Nahlásit
Tchor
Kdo tuhle "zkousku" vymyslel by potreboval poradne za usi...víš,že už ani nevím ,ale byla to blbost.To víš, byli jsme mladí,blbí a posilnění...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:10
- Nahlásit
alaskamana
já jsem šla s Ipovým psem rovnou na ZPO1, bez jakékoliv přípravy, pes nikdy neběhal v lese, nikdy nedělal tak dlouhou hlídačku, prostě nic z tý zkoušky, udělali jsme ji za dobře.
co je to Tartový kousání? Myslíš ringo, já znám spoustu psů, co si napoprvé kousli do ringa naprosto bez zábran.
Navíc si myslím, že masovost je jedna věc, a úroveň je druhá, jestli v IPU nebo Tartu je jedno. Znám spoustu lidí, co si hrají na tart a psy jim visí na rukávu za dva zuby a mají reakci na klacek. A naopak.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:11
- Nahlásit
Garfield
Tak i já přemýšlím, jestli by mně Brut byl schopen ubránit. Zatím nejeví žádné známky strachu, tak doufám, že se časem dostane i na obrany ( přece jen je mu zatím necelý rok).
Teď máme zkušenosti do té míry, že byť sebeopilejší chlap se ke mně za tmy nebo šera nepřiblíží...Brut nejen vrčí a později i štěká, ale v případě nedodržení vzdálenosti délky vodítka, tak vyráží naproti "vetřelci" a má tendence kousat. V této chvíli pro změnu nevím já, jestli je to dobře nebo špatně. Tím, že tak dalece v cvičení ještě nejsme, tak netuším, jestli někde nedělám chybu ( nechci ho odradit, ale zároveň ho nechci podporovat v nějakém zbytečném napadání).
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:12
- Nahlásit
Ebony
Asi tak. Dulezity je jaky ma pes "srdicko" kdyz ho ma tak zvladne skoro cokoli, ale kdyz ho nema pozenou ho vsude kde se neco zmeni proti tomu co ma nacviceny.
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:13
- Nahlásit
Tchor
Znam dost lidi co delaj tart ciste sportovne a ti psi jsou casto mnohem lepsi nez sluzebaci.
Ale jo,já však o Tartu nemluvila.Je to dle mého celkem okrajová záležitost v porovnání s Ipem.I když mně osobně nejsympatičtější.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:40
- Nahlásit
Tchor
Trotelchen
Co mel ten pes udelat. V prvni rade mel mit kosik a tim kosikem mu udelat mrizkovanej oblicej.
?? to dáváš lidu návod??
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:42
- Nahlásit
Tchor
Terri
neni jen by z toho byl pruser.
někde jsem četl, že prej někteří psi mohou kousat do prrrr i žurnalisty a docela v poho...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:43
- Nahlásit
Trotelchen
?? to dáváš lidu návod??
Jo, protoze to je primerena sebeobrana.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:11
- Nahlásit
V prvni rade mel mit kosik a tim kosikem mu udelat mrizkovanej oblicej.
no vidíš a můj pes nosí košík aby nežral hovna
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:25
- Nahlásit
Tchor
?? to dáváš lidu návod??
Jo, protoze to je primerena sebeobrana.
hmmm mmmh nene
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:54
- Nahlásit
TROTELCHEN:v prci mam pred pouzitim psa postipovat a postupuji: vyzvat,varovat,pouzit kos a neni-li jina varianta tak pes bez kosa,ale na voditku.To vramci internich smernic nasi firmy pro konkretni objekt.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 18:32
- Nahlásit
Trotelchen
JJ je to posuzovany jako sebeobrana mirnejsimi prostredky (pokud ma pes kos). Ale vetsinou je to napsany tak ze pachatel "upadnul" na obrubnik.
|