Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pokousaný psem
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 22:13
- Nahlásit

monika
Přítel má zatím taky kliku...všichni psi se k němu hrnou, jen ten jeden o kterém panička tvrdila, že je nejhodnější a nikdy nikomu nic neudělal na něj vystartoval

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 23:12
- Nahlásit

monika
jj vychovanej teda nebyl ani za mák...ani pes a ani pán....i to se stává
a samozřejmně je dobře že se to hlásilo,když to šlo do krve,pán měl sám běžet s manželem k lékaři a předvést očkovák....

Nikka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 07:55
- Nahlásit

Moniko, s tím já mám taky své zkušenosti, když jedu na návštěvu ke lidem(píchnout inj nebo změřit tlak,nabrat krev atd..)tak mám taky s pesanů někdy strach,taky mi vždycky říkaj, nebojte sestřičko on nekouše ,no a bác kalhoty jsem měla rotržené asi 10x(naštěstí pracovní)...a odpověď..nezlobte se, on z Vás cejtí doktořinu, to ON nemá rád ale naštěstí NIKDY nic do krve.Jsou to většinou ti pejsci s tím zakrouceným ocáskem(nevím jak se jmenují), teda těch se musím přiznat,že se trochu bojím a to máme doma dobrmana

monika
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:02
- Nahlásit

Nikka
no oni ti mrnaví psi jsou na tohle nebezpečnější a zákeřnější než ti velcí hafani.

Orry
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:03
- Nahlásit

monika
tak to je svata pravda a lidi je nekdy dost podcenuji

Endy
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:17
- Nahlásit

Mám zkušenost z té druhé strany.Před pár lety mi přišla ubrečená holka domů,že naše kníračka kousla nějakou ženskou a byl z toho pěkný poprask.Za chvíli u nás zvonila policie,dokonce mě chtěli předvést na oddělení a výsledek po pár dnech byl,že ke kousnutí vůbec nedošlo,jen zbytečný povyk a spousta starostí okolo.

monika
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2006 23:26
- Nahlásit

Endy
no tak já myslím, že už to máme dořešeno. Majitel psa donesl potvrzení, že je pes v pořádku, v pondělí musí donést ještě jedno, manžel má ránu vydesinfikovanou a dostal tetanovku. V práci to s ním sepsali, byl proškolen, že pokud je pes volně puštěný, třeba i s majitelem, nesmí vstoupit dovnitř a svět se točí dál. O nic jiného nám nešlo. Máme taky psy a vím, jak by mi to bylo nepříjemné.Jen mě ještě zarazilo, když majitel psa manželovi dvakrát zopakoval, že potvrzení ho stálo 600,- a to ho to ještě čeká v pondělí. Asi si myslel, že mu to manžel proplatí. A omluvy se taky nedočkáme. Teda asi.

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 06:47
- Nahlásit

monika
my jsme platili 500kč a v tom byla i ta druhá prohlídka,takže jestli spíš nekecal.
Ale s tím, že nesmí vstoupit na pozemek, i když se psem je majitel, jsem teda netušila.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 07:22
- Nahlásit

monika

600 za potvrzení, že je pes zdravý? Vždyť jde o stejné vyšetření jako třeba před výstavou ne? Za to já jsem nikdy neplatila u našeho veta víc než 100 kč Si to nejspíš ten majitel vybájil a ještě by to snad chtěl proplatit....to je tedy drzoun No to víš, od takových lidí se omluvy nedočkáš.

Verča
Ale s tím, že nesmí vstoupit na pozemek, i když se psem je majitel, jsem teda netušila.
to je nejspíš jen nějaké bezpečnostní opatření zaměstnavatele, aby se jako podobný pracovní úraz nikdy neopakoval a podnik to nemusel proplácet V zákoně to nejspíš nikde nebude.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:03
- Nahlásit

Verca
Evik
Zaměstnavatel nikde žádné takové opatření nemá, to jen jedna paní ( bezpečačka) byla chytřejší než ostatní nebo blbější?......

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:10
- Nahlásit

Po mě naštěstí za potvrzení vet žádné peníze nechtěl.Nakonec jsem k němu na žádost policie musela jít dvakrát pro potvrzení,šla jsem bez psa,protože nás vet dobře zná a ještě se divil,že jsme to my.Ženskou označil za hysterku,která ukazovala na noze nějaké škrábnutí a nedalo se určit,zda je od psa.Kdyby mě to mělo tolik stát,tak bych to snad po ní chtěla zpátky.Sama pak do protokolu uvedla,že si zranění přivodila pádem,jak se našeho psa lekla.

sněhule
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:38
- Nahlásit

brut
Jsme asi nějak mimo, ale tvému příspěvku nerozumím

brut
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:54
- Nahlásit

sněhule
Moniky manžel pracuje ve stejné firmě, jako můj přítel....jen každý na jiném konci republiky.....zaměstnavatel je jeden a tentýž

tosca
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:55
- Nahlásit

brut
Zaměstnavateli nic takového neurčuje zákon, ale zaměstnavatel má právo, v rámci interních bezpečnostních předpisů, takové nařízení vydat.
Jinak vyhledávání možných rizik úrazů je součást pracovní náplně bezpečnostního technika, takže paní bezpečačka má právo (a vlastně i povinnost) doporučit zařazení takovéhoto opatření do směrnic týkajících se bezpečnosti práce.

monika
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 16:38
- Nahlásit

tosca
to je sice asi pravda, jenže doteď to asi tam nebylo. Manžel byl zřejmě první pokousaný zaměstnanec. Pro mě je důležité, že je pes v pořádku a nic jiného nechceme. Majiteli psa určitě potvrzení proplácet nebudu a snad se z toho poučí. Pro mě je to jen nezodpovědný pejskař, který dělá nám ostatním ostudu a zbytečně zle.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 16:53
- Nahlásit

monika
ještě abyste mu propláceli potvrzení..když mám pako psa,zavřu ho když k nám jdou dělat a je to.....

brut
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 00:14
- Nahlásit

tosca
Nic takového v interních předpisech není.
Jinak vyhledávání možných rizik úrazů je součást pracovní náplně bezpečnostního technika, takže paní bezpečačka má právo (a vlastně i povinnost) doporučit zařazení takovéhoto opatření do směrnic týkajících se bezpečnosti práce.
V tomto případě paní bezpečačka postupovala jinak, než má nařízeno, ale nehodlám to dál rozebírat.

monika
Hlavně, že máte to potvrzení...snad se pán poučí ( teda asi ne, ale doufat můžeme...)

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání