| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 22:13
- Nahlásit
monika
Přítel má zatím taky kliku...všichni psi se k němu hrnou, jen ten jeden o kterém panička tvrdila, že je nejhodnější a nikdy nikomu nic neudělal na něj vystartoval
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 23:12
- Nahlásit
monika
jj vychovanej teda nebyl ani za mák...ani pes a ani pán....i to se stává
a samozřejmně je dobře že se to hlásilo,když to šlo do krve,pán měl sám běžet s manželem k lékaři a předvést očkovák....
|
Nikka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 07:55
- Nahlásit
Moniko, s tím já mám taky své zkušenosti, když jedu na návštěvu ke lidem(píchnout inj nebo změřit tlak,nabrat krev atd..)tak mám taky s pesanů někdy strach,taky mi vždycky říkaj, nebojte sestřičko on nekouše ,no a bác kalhoty jsem měla rotržené asi 10x(naštěstí pracovní)...a odpověď..nezlobte se, on z Vás cejtí doktořinu, to ON nemá rád ale naštěstí NIKDY nic do krve.Jsou to většinou ti pejsci s tím zakrouceným ocáskem(nevím jak se jmenují), teda těch se musím přiznat,že se trochu bojím a to máme doma dobrmana
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:02
- Nahlásit
Nikka
no oni ti mrnaví psi jsou na tohle nebezpečnější a zákeřnější než ti velcí hafani.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:03
- Nahlásit
monika
tak to je svata pravda a lidi je nekdy dost podcenuji
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:17
- Nahlásit
Mám zkušenost z té druhé strany.Před pár lety mi přišla ubrečená holka domů,že naše kníračka kousla nějakou ženskou a byl z toho pěkný poprask.Za chvíli u nás zvonila policie,dokonce mě chtěli předvést na oddělení a výsledek po pár dnech byl,že ke kousnutí vůbec nedošlo,jen zbytečný povyk a spousta starostí okolo.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 23:26
- Nahlásit
Endy
no tak já myslím, že už to máme dořešeno. Majitel psa donesl potvrzení, že je pes v pořádku, v pondělí musí donést ještě jedno, manžel má ránu vydesinfikovanou a dostal tetanovku. V práci to s ním sepsali, byl proškolen, že pokud je pes volně puštěný, třeba i s majitelem, nesmí vstoupit dovnitř a svět se točí dál. O nic jiného nám nešlo. Máme taky psy a vím, jak by mi to bylo nepříjemné.Jen mě ještě zarazilo, když majitel psa manželovi dvakrát zopakoval, že potvrzení ho stálo 600,- a to ho to ještě čeká v pondělí. Asi si myslel, že mu to manžel proplatí. A omluvy se taky nedočkáme. Teda asi.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 06:47
- Nahlásit
monika
my jsme platili 500kč a v tom byla i ta druhá prohlídka,takže jestli spíš nekecal.
Ale s tím, že nesmí vstoupit na pozemek, i když se psem je majitel, jsem teda netušila.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 07:22
- Nahlásit
monika
600 za potvrzení, že je pes zdravý? Vždyť jde o stejné vyšetření jako třeba před výstavou ne? Za to já jsem nikdy neplatila u našeho veta víc než 100 kč Si to nejspíš ten majitel vybájil a ještě by to snad chtěl proplatit....to je tedy drzoun No to víš, od takových lidí se omluvy nedočkáš.
Verča
Ale s tím, že nesmí vstoupit na pozemek, i když se psem je majitel, jsem teda netušila.
to je nejspíš jen nějaké bezpečnostní opatření zaměstnavatele, aby se jako podobný pracovní úraz nikdy neopakoval a podnik to nemusel proplácet V zákoně to nejspíš nikde nebude.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
Verca
Evik
Zaměstnavatel nikde žádné takové opatření nemá, to jen jedna paní ( bezpečačka) byla chytřejší než ostatní nebo blbější?......
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:10
- Nahlásit
Po mě naštěstí za potvrzení vet žádné peníze nechtěl.Nakonec jsem k němu na žádost policie musela jít dvakrát pro potvrzení,šla jsem bez psa,protože nás vet dobře zná a ještě se divil,že jsme to my.Ženskou označil za hysterku,která ukazovala na noze nějaké škrábnutí a nedalo se určit,zda je od psa.Kdyby mě to mělo tolik stát,tak bych to snad po ní chtěla zpátky.Sama pak do protokolu uvedla,že si zranění přivodila pádem,jak se našeho psa lekla.
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:38
- Nahlásit
brut
Jsme asi nějak mimo, ale tvému příspěvku nerozumím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:54
- Nahlásit
sněhule
Moniky manžel pracuje ve stejné firmě, jako můj přítel....jen každý na jiném konci republiky.....zaměstnavatel je jeden a tentýž
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:55
- Nahlásit
brut
Zaměstnavateli nic takového neurčuje zákon, ale zaměstnavatel má právo, v rámci interních bezpečnostních předpisů, takové nařízení vydat.
Jinak vyhledávání možných rizik úrazů je součást pracovní náplně bezpečnostního technika, takže paní bezpečačka má právo (a vlastně i povinnost) doporučit zařazení takovéhoto opatření do směrnic týkajících se bezpečnosti práce.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 16:38
- Nahlásit
tosca
to je sice asi pravda, jenže doteď to asi tam nebylo. Manžel byl zřejmě první pokousaný zaměstnanec. Pro mě je důležité, že je pes v pořádku a nic jiného nechceme. Majiteli psa určitě potvrzení proplácet nebudu a snad se z toho poučí. Pro mě je to jen nezodpovědný pejskař, který dělá nám ostatním ostudu a zbytečně zle.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 16:53
- Nahlásit
monika
ještě abyste mu propláceli potvrzení..když mám pako psa,zavřu ho když k nám jdou dělat a je to.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2006 00:14
- Nahlásit
tosca
Nic takového v interních předpisech není.
Jinak vyhledávání možných rizik úrazů je součást pracovní náplně bezpečnostního technika, takže paní bezpečačka má právo (a vlastně i povinnost) doporučit zařazení takovéhoto opatření do směrnic týkajících se bezpečnosti práce.
V tomto případě paní bezpečačka postupovala jinak, než má nařízeno, ale nehodlám to dál rozebírat.
monika
Hlavně, že máte to potvrzení...snad se pán poučí ( teda asi ne, ale doufat můžeme... )
|