Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pokousaný psem
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:02
- Nahlásit

prosím poradte mi jak mám postupovat při pokousání psem. Manžel při odchodu od zákazníka byl pokousám foxteriérem. Má roztržené montérky a na noze má krvavý šrám. Majitel psa řekl, že pes je očkovaný a manžel odešel. Mě se to ale nezdá. Co máme dělat?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:05
- Nahlásit

dojít k lékaři a nahlásit majitele psa...ten bude chtít aby majitelé donesli potvrzení o očkování a další postup vám řekne

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:05
- Nahlásit

Jo a má to manžel hlásit v zaměstnání? Dost to spěchá, prosíííím.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:06
- Nahlásit

sarax
veterinář nebo lidský doktor?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:07
- Nahlásit

monika
Přítel byl s pokousáním od psa na pohotovosti a chtěli po něm vyšetření toho psa, jestli nemá vzteklinu,ale myslím, že jim by stačil očkovák, protože ten pes, oc pokousal přítele, ho neměl.
Ale když nebyl na pohotovosti či u lékaře, tak nevím...Já bych tam zašla...raději.

petl
Člen
- Nahlásit

monika
Myslím že by to musel hlásit jen pokud by byl (třeba z důvodu návštěvy lékaře) nepřítomen v práci. Jinak je to asi na něm.

sarax
Člen
- Nahlásit

monika
at jde k lidskýmu a pokud byl v práci je to pracovní úraz,takže hlásit....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:08
- Nahlásit

monika
samozrejme,bere se to jako uraz,pes musi na vysetreni proti vztekline,neexistuje,aby dotycny jen rekl,ze je pes ockovany,na veterine se vystavi dva papiry,za pet dnu jde opet pes na vysetreni.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:21
- Nahlásit

děkuju moc, jde k doktorovi a nahlásí to v práci. Kdo to dá vědět majiteli psa?

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:37
- Nahlásit

monika
Majiteli psa to musí nahlásit sám a ten je povinen doložit potvrzení o očkování psa....v nejhorším případě by musel manžel na policajty ( ale to snad nehrozí). Jinak naprosto souhlasíms ostatníma...lidský doktor, nahlásit v práci a doložit od majitele psa potvrzení...
Držím palce

Nikka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:37
- Nahlásit

Moniko pracuji jako zdravotní sestra u OL, takže postižený přijde k lékaři, ten ho ošetří a vystaví mu papír pro majitele psa, kde je napsáno že ten a ten byl pokousán a že je potřeba do 3 dnů od pokousání dodat papír z veteriny,že pesan je řádně očkován a nemá vzteklinu,pokud tento papír OL nedostane informuje Policii a pokousaný se musí podrobit vakcinaci proto vzteklině.Tato potvrzení od veta musí být 2 v průběhu jednoho týdne. Dřív museli být tři,ale vzhledem k tomu,že vzteklina se u nás prakticky nevyskytuje tak stačí 2.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:48
- Nahlásit

Díky moc všem, manžel jel k lékaři a čekám netrpělivě co mu řekne. Já sama nechápu, že se majitel psa nijak nestaral a ani nesnažil. Manžel říkal, že jen máchnil rukou a že pes je v pořádku, že se nemusí bát. To prý na něj houknul přes branku. Kurnik, a to měl na zahradě ještě dalmatina.
Kdybych neměla doma sama psinec tak nad tím možná máchnu rukou, ale pak nemají být lidi zlí na pejskaře, když se takhle chovají.

Jsem se zase vytočila, se omlouvám.

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:51
- Nahlásit

monika
napiš pak jak dopadnul...a pána bych poslala do řiti
a jak v tý práci mu poradí taky lékař tuším....

Nikka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:53
- Nahlásit

Moniko v práci ať to nahlásí co nejdříve je to PRACOVNÍ ÚRAZ,pokud nebude mít pracovní neschopnost(která je při pracovním úraze hrazena 100% platu),tak mu z toho kápne,alespoň bolestné v řádu několika stovek

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:00
- Nahlásit

pak dám vědět, zatím pořád čekám a jsem vytočená.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:16
- Nahlásit

monika
To se ti nedivím...taky bych byla a pořádně....hlavně abybyl pes opravdu očkován.....a ne jako pes našich sousedů..

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

monika
vis moniko,je to o bezohlednosti lidi,doufam,ze ten pes je ockovan,pokud se manzel s panem nedohodne,automaticky lekar vystavi regres a posila to na policii,ja toto martyrium prosla taky,tak vim o cem pisu.pak napis,co a jak.dana

sněhule
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 14:50
- Nahlásit

monika
Ahojky, ať manžel co nejdřív aspoň telefonicky v práci ohlásí pracovní úraz a pozor na to, aby byl co nejdřív úraz zapsán u zaměstnavatele do knihy úrazů. Pro případ, že by se mu rána později třeba zanítila apod.. Už teď má nárok na odškodnění (bolestné). Ale tady hodně záleží na přístupu zaměstnavatele, částka to asi nebude velká, takže se nevyplatí se v případě, že by se zaměstnavatel cukal soudit. Ale ať to aspoň nadhodí. Zaměstnavatel si to stejně vyúčtuje na Kooperativě u které má zákonnou pojistku.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:08 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Tak sepsané v zaměstnání to máme, jelikož jeho lékařka už skončila, ale byla tam sestra tak je dohodnutý, že se staví hned zítra ráno to sepsat. Má to jen vydesinfikované od sestry. Za majitelem psa jsme se zastavili cestou z práce a ujišťoval nás, že do pátku vyřídí s vetem vše potřebné.

Ptala jsem se, jestli je čubina takhle ostrá pořád, nebo jí vadilo třeba to, že z manžela cítila jiné psy. Problém byl v těch montérkách. Bývalý přítel jejich dcery jednou pejsinu nakopl a byl v monterkách a ona si to teď takhle pamatuje a je zlá na všechny příchozí v mundůru.

Jinak je to naprosto nevychovaný foxteriér, kterého majitel evidentně nezvládal, nepřišla na přivolání a prý ji chytá večer celá rodina aby šla vůbec domů. Mají v domě ještě dalmatina, ale ten je mladých.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:17
- Nahlásit

monika
Další nevychovaný pes a další pokousaný...hlavně, že máte všechno vyřízené, už můžeš být klidnější......držím palce, aby se rána nezanítila.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:19
- Nahlásit

brut
já myslím, že to bude v pohodě. Jen teď nevím koho litovat víc. Ten pes za to v podstatě nemůže.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:30
- Nahlásit

monika
Většinou za to pes nemůže, bohužel......

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:00
- Nahlásit

Tak mám další zprávy. Večer nám volal syn majitele psa a místo omluvy, že jejich pes pokousal manžela začal manželovi nadávat, že mu zkomlikoval život a chtěl po manželovi prohlášení , že nepůjde na nemocenskou. Nechápu ještě teď a čumím jak puk.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:06
- Nahlásit

monika
Doufám, že manžel žádné prohlášení nikomu nedal....to mi přijde dost a dost podivné. Myslím, že pokud nedodají potvrzení, tak tady někdo psalNikka, že OL to předá policii.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:09
- Nahlásit

monika
A to ten manže lšel za jejich branku nebo jak se to vůbec stalo? Víš, já mám totiž psa k tomu, aby nám nidko za branku nechodil. Jednou nám nějaký dobrák otevřel branku, za kterou byli tři malí a cizí psi, takže jsme měli na pár hodin o zábavu postaráno a od té doby jsem alergická na to, když někdo vleze za branku, když vidí psa.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:12
- Nahlásit

brut
neboj, manžela to tak namíchlo, že poslal chlapa do háje s tím, že prostě čeká na to potvrzení a o ničem jiném s ním nemíní diskutovat. Když mu ještě manžel oznámil, že to nahlásil jako pracovní úraz tak chlápek zkoušel něco jako ať manžel dokáže, žeto byl jejich pes a tak podobně. A pak začal takové kraviny, že se před návštěvou neohlásil předem a bla bla bla. Že manžel nevlezl do zahrady sám, že ho pustil otec, který s ním celou dobu než manžel vyzkoušel připojení internetu byl a že pes manžela napsdl v okamžiku odchodu když otec odemykal branku jaksi nedomyslel. Mě to připadalo, že nejme asi jediní koho pejsa pokousal a pán se bojí. No ale je to jedno, nahlášené to je, zítra se to sepíše u doktora a pak už se to bude řešit v jejich kompetenci. Kamarádka mi říkala, že když její pes někoho kousnul, že s ní komunikoval doktor a ne ten postižený, takže máme chlapa totálně na háku.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:15
- Nahlásit

Aháá, jo táák.

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:16 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Mucholabka
Pán měl objednané měření připojení . Doma byl majitel psa a když manželovi odemykal branku při odchodu tak ten foxteriér manžela kousnul do nohy. Má tam asi 6 cm dlouhý krvavý šrám od zubů a roztržené montérky. Kdyby to nešlo do krve tak to ani nehlásíme, ale takhle se prostě bojíme. Nechceme nic jiného než potvrzení, že je pes v pořádku.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:17
- Nahlásit

monika
Já se taky vždycky bojím, když vím, že lidi mají doma pesany ( teda ne v paneláku, ale u baráku....kór na vesnicích.....) Hlavně že si je objednají.....nemají chtít internet
Manžel je rozumný

monika
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:21
- Nahlásit

brut
No manželovi se spíš stává, že ho psi hodně očichávají. Cítí tam naše čubiny, ale ještě nikdy ho žádný nekousl. Byl z toho fakt překvapený. On sám by nikdy nevlezl do zahrady, kde je pes. Vždyt sami máme psy a víme proč jsou venku puštění, ale nepředpokládal, že když je pes s pánem, tak ho pokouše. No holt každý máme ty své psy vychované jinak. Tam ten nebyl bohužel vychovaný vůbec.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání