Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / rozumíte řeči vašeho psa?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 23:17
- Nahlásit

Já myslím, že to s tím naskakováním není tak černobílé a může to znamenat víc věcí. Náš omega pejsek Korálek dnes naskakoval na alfu Píďu z čiré náklonnosti (nebo možná usmíření). Mercy někdy naskakuje na mně a určitě to není z dominance, vždy mě respektuje, je to z náklonnosti a taky z erotických přetlaků.

Tchor
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 23:19
- Nahlásit

brut
Svet psu doma opravdu nemam zkusim to najit na netu, ale dneska uz ne jdu z chvili spat.

Soukromej nazor na odbornost Sveta psu je u me dost skeptickej. U PPC je to trochu lepsi, ale taky nic moc.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 23:22
- Nahlásit

Tchor
Já to čtu pro zajímavost...ale fakt by mně zajímalo, co na ten článek řekneš...

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 06:31
- Nahlásit

brut
tohle číslo nemám, na netu to nikde nevidím, takže nepřečtu.

Ale tyhle články beru tak nějak s rezervou.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 07:12
- Nahlásit

já tu plně souhlasím s Tchořem....osobně si taky myslím, že úroveň SP je dost nízká co do té odbornosti a u PPČ mi to taky slavné nepřipadá....Pokud se týče psího chování, jsem jednoznačně pro výklady Rudy Desenského, protože ten opravdu ví, o čem mluví. A hlavně, jak Tchoř napsal - chce to sledovat nejen to jedno gesto, ale celou psí mluvu těla. Naši psi po sobě lezou pořád a vždycky poznám, kdy to dělají jenom tak ve hře a kdy to myslí vážně. Když vidím mlaďocha, jak se snaží na staršího naskočit celý napružený, uši našpiclované dopředu, v ksichtíku odhodlaný výraz a ocas vysoko zdvižený nahoru, tak ho okamžitě usměrňuju, ať se klidní. Když ale pejsové na sebe nahopsávají s takovým "vysmátým výrazem", ušima v zadu, ocasem normálně, ještě k tomu hravě střídavě zvedají přední packy jak cirkusová kobyla, pak se v klidu bavím, jak si ti pesani krásně hrají.

MORIE
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 07:20
- Nahlásit

A co si myslíte o naskakování fenky na dítě? Naše 9-ti měsíční feňula to udělala teď poprvé na 10-ti letou neteř. Uši měla vzadu (ta fenka ). Udělala to v situaci, že ji neteř divočela a hráli si spolu. Neteř byla ve výškové úrovni fenky a fenka jí hupsla na ruku.

MORIE
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 07:21
- Nahlásit

brut
Pro naši feňulku zase Jiříkovo vymyslel název rasy JEPICH (jezevčíko-pinčí-chrt)

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 07:32
- Nahlásit

MORIE

a jak se v případě té Tvé neteře fenka tvářila....co přesně dělala - to že měla uši vzadu moc nestačí... a hlavně tohle se nejlépe posuzuje v situaci samé. Ono se to i blbě popisuje přes net a člověk si to popsané může taky představit všelijak, takže pak třeba napíše něco, co ve skutečnosti ten pes vůbec nedělal...chce to zkrátka vidět.

MORIE
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 08:27
- Nahlásit

Hm, tak dalších výrazů jsem si už nevšimla. Pokud to fenka příště zopakuje, zaměřím se na všechny výrazy.

brut
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:05
- Nahlásit

Evik
fromeli

Mně jenom zajímá názor na konkrétní článek a ne na časopis.....i v blbém časopise se může najít kvalitní článek.....a že těch blbostí vychází....

Já celou dobu mluvím o naskakování na člověka a ne psa na psa....to jsme se nějak nepochopily

Já vím, že se mám zaměřit na postavení celého těla a na výraz.
......moje zkušenost s naskakováním na lidi je snaha o podřízení si jich ( běžně to dělali oba naši puberťáci,než se "uklidnili a vyjasnili si postavení v rodině"; feňulka ne, ta naskakovala na pejsky nebo jiné fenečky - teda víc si jich nepamatuju nebo jsem byla malá a nezajímala jsem se o to..)

brut
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:07
- Nahlásit

MORIE
Taky pěknéééé
Jiříkovo válí....možná by si ty názvy měl nechat patentovat...

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

brut
já taky hovořila o naskakování na člověka, což u naší submisivní poseroutky rozhodně není nic dominantního.

Článek bych si klidně přečtla, kdyby byl na netu

brut
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 12:11
- Nahlásit

fromeli
Já ho mám jen v časopisu....nějak je občas zapomínám vracet do knihovny

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 07:07
- Nahlásit

Nase byvala fenule umela jedno vzacne gesto, ktere se malokdy vidi, kdyz mela velkou radost, cenila horni predni zoubky, bylo to neco jako uvitaci usmev pro paniky po delsi nepritomnosti a opetovnem shledani, taky jsem se o tom gestu docetla v knizce pozdeji, kde mi to potvrdili.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 19:30
- Nahlásit

dejavu
Vypadá to jako by si vyhrnula ret nahoru?

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 21:52
- Nahlásit

brut
jj, tak nejak, jakoby vrcela, ale je to trochu jine

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 22:15
- Nahlásit

Ovčanda zase strašně ráda vyštěkává přítele. On se bojí jejích slin, takže před ní pořád couvá a dává ruce na břicho, takže to bere, jako by se jí bál a má hroznou radost, že ho může vyštěkat. Pořád jí to vysvětluju, ale dokud se to nenaučí přítel, je to marné. Když je s ní sám, neštěká-vysvětluju si to tak že když ji sám musí jít schovat, nemůže se spoléhat na to, že tam jsem a že s ní nějak komunikovat musí, nemlže uhýbat a zvedat ruce. Nikdy ho lae nekousne, jako třeba při obranách nebo když se přetahujeme o něco-to je schopná mě pěkně poštípat. Jeho se ale nedotkne, jenom štěká a háže po něm sliny.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání