Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dřevěná kousací kost-je bezpečná???
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:25
- Nahlásit

Chtela bych se zeptat, jake mate zkusenosti s drevenou kousaci kosti pro psy...byla mi doporucena...neb pes kousal nas dreveny stul a dalsi zarizeni...
Prodavaji ruzne velikosti, koupila jsem zatim tu nejmensi, neb je docela draha a ja nevedela zdali si ji pes vubec vsimne...

No a k memu podivu se hned do ni pustil...pekne zvejkal, spokojenej si ji zuzlal, ale pak z ni zacal vykousavat trisky...kost se opravdu dobre stepi na trisky....
Je to opravdu vhodne pro psy??? Muze to byt preci nebezpecne...proc se to pak prodava??

wami
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit

nika00
drevenou kousaci kosti pro psy

Co to je...?

Ja znam akorat drevene cinky, ty slouzi k aportu, ale nikoliv k okusovani...

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit

nika00
já myslím, že se to prodává jako aport.

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:27
- Nahlásit

nika00
Já si taky myslím, že je to jako aportík!! Kdopak ti to poradil?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:28
- Nahlásit

nika00
tak jestli je to aport,tak ten je jen k donaseni,ale ne ke kousani,to bych spis doporucila hracky z eburu,z tvrdeho kaucuku,zdravotne nezavadne.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:31
- Nahlásit

me ve zveraku doporucili tohle jako nahradu za kousani stolu atd...
jj je to ta drevena cinka...

ale i tak..kdyz to budu pouzivat jako aport, on to stejne bude kousat...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:33
- Nahlásit

nemethova5
kdyz on prave na kaucukovy veci prdi...a misto toho kouse boty a stul....proto mi ve zveraku rekli ze jako drevo za drevo...

asi pekna blbost..

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:34
- Nahlásit

me ve zveraku doporucili tohle jako nahradu za kousani stolu atd...

Jakože pes má potřebu kousat dřevo...tak místo aby kousal stůl, tak ať kouše dřevěnou činku, třísky netřísky...to je podle mě blbost. To bych se radši přikláněla k těm kostičkám z buvolí kůže apod. Myslím, že to, že bude kousat dřevo, mu k ničemu nebude, spíš by se mu ty třísky mohly zapíchat do dásní atd....

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit

Syska
no prave....ve zveraku neresili trisky, ale jen to ze jako prestane nicit stul atd...
je fakt ze teda kdyz sem mu nechala tu kost-cinku, tak kousal ji a ne stul ani boty...ale kdyz sem videla jak odlamuje ty trisky, tak sem mu to vzala...

buvoli kosti kupuju..jenze to drti chvilku a pak to sezere....navic kdyz nejsem doma, tak se nudi, buvoli kost sezere, ev. mu ji sezere sadny a on se nudou pak pusit do bot a stolu.... i kdyz tam ma hafo hracek proti nude...at uz to jsou plysovy, nebo gumovy atd

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:40 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

nika00
musíš kupovat kost z bůvola větší
Já jezevčadně kupuju na zabavení stejné jako pro labradorku
ty malý dávám jen jako čistidlo zubů, když chci, aby to slupla rychle

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:40
- Nahlásit

Myslím, že by to chtělo zajít jim do toho zveráku omlátit tu čínku o hlavu, by se jim rozsvítilo
Určitě to není na kousání...pokud teda nemáš bobra

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit

fromeli
ja koupila skoro tu nejvetsiiii a jeste je na koncich zauzlovana....jenze kdyz koupim dve-kazdemu jednu, tak oni sou schopny to spolknout, jen aby tu sbvou meli sezranou a mohli tu druhou tomu druhemu ukrast a taky spolknout...a navic kdyz jsou doma sami a oba maji kost, tak se o ni rvou...

Trotelchen
bobra nemam a tu kost jim teda pujdu omlatit o hlavu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit

To jsou mi odborníci ve zveráku
Souhlas s Trotelchen a když už kousat dřevo, tak dám psovi polínko a ne činku za 250,-Kč

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit

Ketrin
stala jen 120..
jinak polinka jsou taky triskovany...ale zkusim treba vetev z oresaku

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:47
- Nahlásit

Sára, když jsme doma, krade dříví ze stodoly, taky dřevěný kolíčky na věšení prádla... Ještě nikdy se mi nestalo, že by si zarazila tříšku, ale je pravda, že jí pokaždý tu tlaminu kontroluju, protože se bojím... Ona dokáže z polena nakousat takový tříšky, že je pak po ní sbírám a hážu do kamen...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit

Jandula
no aspon mas usetrenou praci...

me se prave kdysi stalo u sandy, ze nasla na zahrade vetev a kdyz ji kousala, kousek se ji dostal mezi zadni stolicky...napric celou hubou...mela to skrz levou a pravou stolicku pres cele patro...takze to pak byla operace...

prave proto me dost podesilo to, co se stalo z te cinky...

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:07
- Nahlásit

nika00
Tohle se Sáře stalo taky, jen já jsem na to přišla až dost dlouho, žrala normálně, všechno, jen jí začalo smrdět z tlamy...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:10
- Nahlásit

Jandula
a to ji to tam nevadilo..ja na to prisla prave proto , ze sandy furt jakoby neco honila v tlame a vyplacovala jazyk a jakoby se snazila kejchat...sem ji to vyndavala asi 10minut..

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:11
- Nahlásit

nika00
Ne nevadilo, nebo jsem si toho já sama nevšimla, byla ještě hodně malinkatá...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:15
- Nahlásit

je fakt ze kdyz jsou mali, tak jim nic nevadi...
ja mam dobry ze sandy si nejak naznaci, kdyz ji neco nekde vadi..horsi je to ted s jimmym...ten hned zacne panikarit...a nemam sanci mu pomoct...protoze se zacne vzpirat a uplne plasi..sandy je tunta,necha si libit vsechno..
treba ted o vikendu sem vyndavala jimmymu kliste, co mel na pindikovi.... no hruuza, vypadalo to, ze ma zachvat, jak se snazil vymanit..

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

nika00
treba si myslel chudak,ze chces vykroutit kliste i s pindikem,pak by byl z neho eunuch,tak se branil.

Endy
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit

nika00
Připoměla jsi mi mojí kámošku,která měla v kuchyni vždy nějakou větev pro čubinu na kousání.Taky proto,aby nekousala nábytek.Musela to být silná větev z ovocného stromu,čerstvá,z té prý třísky nejsou.Vždycky na jaře,když se na zahrádkách prořezávaly stromy,udělala si zásobu na celý rok.Její čubina vypadala spokojene a ten bordel z toho se jenom zametl.

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:32
- Nahlásit

Endy
to by mamu asi odvezli....mit doma vetve... , ale zkusim prosadit nakou mensi

nemethova5
ja mam ted psa poprve, vzdycky sem mela jen fenky...a jak nak nejsem zvykla na ty pindiky, pac cubinku vzdy hladim po brisku, tak jednou sem takhle cumela na tv a jimmy mi lezel na kline a ja mu chtela pohladit brisko a malem sem mela infarkt kdyz sem mu sahla na pindu...a on mel infarkt dvojnasobnej, uplne se leknul, kdyz sem mu o nej zavadila...
je to hroznej nezvyk...celej zivot holy briska a ted tam je nakej cumbrlik

jooo jinak jeste hloupej dotaz....ale fakt mam psa poprve...je normalni, ze kdyz kadi, ze mu pinda vyleze ???

Orry
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:33
- Nahlásit

nika00
nam rockysek okousal nasadu u kostete...taky mi ve zveraku poradili na kousani tu drevenou cinku, ale rocky ji nekouse..z venku si vetsinou prinesene vetvicku, kterou doma zuzla...

jinak k tem buvolim kuzim, kostickam a ouskam...tak i timhle si muze pejsa kdyz je bez dozoru ublizit...Rocky se kouskem malem udusil..nastesti jsem byla doma a mohla jsem zasahnout...

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:42
- Nahlásit

Orry
hoi svato....tys mela pronej ty hrtany, vid?? me prijdou takovy blby...ze sou duty....jinak oni delaj jeste buvoli kosti ale takovy ty gumovy...co se daj ohejbat atd....prodavaj je v neprodysnym pytliku bez vzduchu...ty sou tak meky,ze by se snad nic stat nemelo...

jinak svato, ty mas ty dva kluky...tak jak je to s tim pindou a kakanim?

Orry
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:03
- Nahlásit

nika00
jj byly to ty hrtany..a v jednom zveraku mi zas rekli ze by to Rocky nemel ted zrat vubec..tak ti nevim...jinak o tech mekkych kostech vim...ty mel hned ze zacatku, jenze mu to nak nejede...vetsinou to necha nekde povalovat az to samo zase stvrdne..a stejne jako ty, musism tyhle pamlsky hlidat, neb by se o to psiska tahali...jinak jsem videla ty hrtany prodavat i v celku...

jinak svato, ty mas ty dva kluky...tak jak je to s tim pindou a kakanim?

mnoo nevim...Orrymu to mozna taky nekdy "vyjelo" ale nejak jsem si nevsimla ze by to bylo jako pravidelne...ale zrejme s Jimmym sijou hormony

nika00
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Orry
to mozna taky nekdy
"to" no myslim ze to neni hormonama...on mu vyjede vylozene pokazdy kdyz kadi,...kdyz dokadi tak mu zas zaleze...sem jako myslela ze si ho nak vytlaci
ja neviiiim...

jinak ja hrtany nikdy nekupovala prave proto ze se mi zdaji takovy ostry....a ty mekky zuzlaci kosti sandy fakt zuzlala a bavilo ji to...
myslim ze buvoli kosticky rockymu nevadi...ty hrtany bych nedavala...

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:27
- Nahlásit

nika00
Nám větve opravdu zabrali,jeden pes,když byl malý a měl ničitelský obodobí,tak byl doslova "odchovanej" na větvíchz každý procházky jsem mu tahala klacky,sice z toho byl doma bordel,ale škody se snížili o 90%

Bugs
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:41
- Nahlásit

Ahojky všichni,můj hafik si taky nosí domů klacky,ale já mu je teda bohužel domů neberu on si je rozkouše,to je v pohodě,ale on to i žere.Jak jsou na tom vaši pejsci???Ajak ho odnaučit aby to nepolikal,ale vyplivl to vždycky ven??Má někdo radu

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 20:20
- Nahlásit

Bugs
moji psi žerou klacky oba ,říkám, že si kartáčují střeva - a dobře se uklízí bobky

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání