| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:20
- Nahlásit
O víkendu jsem byla se štěkem v lese. Ubytovali jsme se na malém plácku a už jsme valili: "Ke mně, k noze, sedni, lehni, aport, drž, pusť, zůstaň, vstaň, hledej...." Kolem občas projel cyklista, či rodina s kočárkem a já měla pocit, že obdivně zírají, jak je ten pejsek šikovnej, jak má radost ze života, jak hltá každý paniččin pohyb a může se přetrhnout, aby jí udělal radost. Byla jsem už fakt velkej kynolog a v podstatě jsem ve skrytu duše uvažovala o čestném místě v nějakém velkém kynol. klubu (něco jako síň slávy).
Posléze se v dáli objevila nějaká paní rovněž s NO. Jak nás uviděla, ihned se po pejskovi vrhla, připla si ho na vodítko a šli k nám (pejsek měl koš a přesto byl odchycen, docela hbitě). K celé trapné situaci došlo asi právě z tohohle důvodu. Můj první dojem byl, že vystrašená panička si rychle hlídá svého drobečka, nebo že drobeček je zlý a agresivní a musí ho zpacifikovat. Tak jako tak to na mě působilo, jakože pejsek by zřejmě bez vodítka a koše současně paničku neposlechl či tak něco. Prostě první dojem!
Takže já jsem frajersky přivolala svého štěka k noze, dala lehni a zůstaň a čekala až paní s pejsekem přejde. Žádné vodítko, žádný koš, ryzí poslušnost. K mému údivu funkční.
Paní se přiblížila a říká: "Prosím Vás můžu ho pustit, pohrají si spolu?", souhlasně jsem přikývla, že z naší strany problém nebude. Psa pustila a tito dva míšani začali lítat jak o život, honit se, kočkovat (tedy pejskovat) a my se s paničkou daly do řeči. Její pes byl postavou velmi blízko Garfieldovi, byl velmi jemný, lehký, ateletický. Nebyl tak podvýživený a hubený, ale jinak úplný Garfield až na barvu srsti (pálený, krásná lesklá hladká srst). Paní se mě hned ptala, kolik mu je a jestli chodíme někam na cvičák, že by taky ráda někam chodila. Tak jsem jí sdělila, že chodím tam a tam a z těch a těch důvodů a jaké to tam je a jak to tam funguje a víceméně jsem ji začala poučovat, že záleží na tom, jaké má nároky, co chce se psem dělat a co né, co už pejsek umí a co né a že další cvičáky jsou v Brně takové a makové. Paní mi sem tam odpověděla tak, že jsem usoudila, že mi v zásadě rozumí a zřejmě už někdy na cvičáku byla a už má malinko i ujasněné, co chce s pejskem dělat. Pak jsem svůj monolog ukončila, zapálila si cigaretu a začala mluvit paní.
Úsměv mi zamrzl, když jsem zjistila, že paní chodí na cvičák už několik let někam mimo Brno a je tam maximálně spokojená, jen potřebuje pejsu vytáhnout i do jiného prostředí a zkusit ještě i něco jiného a hlavně blíž, protože jim chybí už jen ZVV3 a IPO2 a IPO3 a pejsek se na domácím cvičáku začíná nudit a ztrácí jiskru v projevu... Pak dlouze hovořila o složených zkouškách, vítězství na výstavách, o hodinových stopách na suchém vyprahlém poli, o kousačkách a přílišné hravosti psa s nepřesvědčivým projevem... A pak už jsem jen mlčky s otevřenými ústy zírala, jak si její exteriérový pracák s PP a s X úspěšně složenými zkouškami hraje s mojí vypelichanou slepicou bez PP, zato s DKK, bez jediné zkoušky a bez vyhlídky jakéhokoliv zlepšení.... a mlčela jsem... a mlčela a i ten výcvik mě úplně přestal bavit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:24
- Nahlásit
Garfield
Joo, to je dycky super, kdyz si clovek mysli, jak na tom neni dobre... A neni...
A jinak - znas to: Mluviti stribro, mlceti zlato...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:27
- Nahlásit
Garfield
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:29
- Nahlásit
Garfield
to je sice trochu trapas, ale nic si z toho nedělej....bylo to přece veskrze pozitivní setkání ne? Pejsové si báječně pohráli....co na tom, že Gaf nemá tři pr....zkoušek a PP? Stejně to pořád bude Tvoje milovaná hodná a poslušná "slepica", ne?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:29
- Nahlásit
Puvodne jsem si myslel, ze si Garfield podobne prihody jenom vymysli, aby nas tady pobavila. Pak jsem dospel k nazoru, ze ma proste smulu a vsechny tyto veci neodolatelne pritahuje. Ted uz ale moc dobre vim, ze vsechno to co se ji deje je zpusobeno tim, ze proste jenom ONA si umi tak krasne nabehnout jinym lidem na smec. Proste fakt machr ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:34
- Nahlásit
Jirikovo
Bohužel, bohužel, každá z mých historek je pravdivá, občas jí musím dokonce ubrat na tragičnosti (pro mě), neboť bych taky jinak mohla přijít o svéprávnost.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:36
- Nahlásit
garfilede,ale víš zase jak budeš zocelená? co tě přeci nezabije.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:38
- Nahlásit
Garfield
Kdyz me taky obcas prijdes na tyhle drobne trapasoidni prihody jak magnet... Ale netusim, proc...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Garfield
já bych svého kříženečka Píďu taky za žádného šampiona nevyměnila ani náhodou.
(ani Sárečku ani Mercíčka ani Korálka)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:41
- Nahlásit
Někdy si myslím, že nám ostatním se takové příhody stávají taky, ale neumíme to tak hezky podat.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 09:42 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Garfield
Co bychom dělali, kdybychom tě neměli??? Víš, jak dokáže být veselé pondělní ráno, obohacené o tvůj víkendový zážitek???
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:04
- Nahlásit
Garfield
... tak to je super historka! a umím si to docela živě představit...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:06
- Nahlásit
Garfield
to si delas srandu,ne?jak jsi popisovala,tak ten pes od te pani nevypadal na to jak ho odchytla,ze vubec nejake zkousky ma!!!prosim te,bud uplne v klidu,ty muzes byt hrda na sebe,ze tvuj hafan posloucha na slovo,jeste k tomu v cizim prostredi,no a ze mas psa bez PP?ja mela prvniho taky bez PP a udelala jsem s ajaxem ZVV3!ted mam papiraka a stejne mezi tim nedelam zadny rozdil.taky jsem par takovych potkala,jejich pes byl jednicka na cvicaku,vsechno super,ale pustil se pes v cizim prostredi a na volno a pes byl v cudu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:08
- Nahlásit
nemethova5
ja mela prvniho taky bez PP a udelala jsem s ajaxem ZVV3
Hele, kdy to bylo? Ja myslela, ze vrcholovy (trojkovy) zkousky muzou delat bezpapiraci az od lonska... Je to jen pro zajimavost...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:13
- Nahlásit
nemethova5
třeba paní byla "jen" zodpovědná osoba a prostě si psa drapla když ho měla po ruce ne?! ... taky to tak dělám v těchto případech...
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:18
- Nahlásit
Garfield
Teda tvůj příspěvek mě pobavil!!! Jsi úžasná, že svůj úlet nejen prodejcháš, ale i nás ostatní tím dokážeš pobavit. Dost jsem se v tom " machrování s cvičeným psem" poznala. Občas to dělám taky. Lara teď 21.5 udělala první zkoušku - ZZO( den před prvními narozeninami) a taky mám pocit, že jsem mistr světa. Vlastně se mi stalo něco podobného - u nás v ulici chodí paní s dobrmanem. A jak si pejskaři povídají, tak jsem se chlubila, jak chodíme na cvičák, jak je práce se psem náročná, ... atd - prostě to, co popisuješ. A paní mě nechala vyžvanit a pak z ní vypadlo, že celý život ( a už je v důchodovém věku) ona i její manžel a i syn, dělají s dobrmany na republikové urovni - těžká sprcha.... ale mluvila o tom tak zajímavě a padaly z ní dobré rady. Připadala jsem si taky jako idiot, ale byla moc milá a nedala mi nic znát.Pokaždé se s ní ráda potkám. Tak klid - nejsi v tom sama - je nás víc!!!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:20
- Nahlásit
wami
pockej zajdu se podivat do papiru,nejaky cas to povoliy,mam jeste vykonnostni knizku pro bez PP,takze 24.rijna 1992,rozhodci jan stebel,znamka na uspokojive.jo,to se povolilo rok a pak to zas zamitli,ted muzes delat vse i s krizencem,dnes uz bych si na trojku netroufla,jinak jsem mela skoro pokazde p.zarembu,jestli ti to jmeno neco rika,byl to ras na stopy,dvakrat jsem vypadla na trojce,kvuli stope.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit
nemethova5
jo,to se povolilo rok a pak to zas zamitli
To jsem byla jeste male ditko, ale nevedela jsem to vubec, dik za info. Tak doufam, ze ted uz to "povoleny" zustane nafurt.
Jinak rozhodciho neznam, my teprve zaciname, s Lumpem mam ZZO a ted od soboty ZOP, pripravuju nas na ZPU1 a ZM... Ale to jeste nejakou dobu bude trvat...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:30
- Nahlásit
wami
jo,to uz zustane na furt,me bylo v te dobe 17let,jeziz,to byl krasny vek!!!kurnik,vy to tam mate v tom brne fajne,tady se malokdy delaji prave ty ZOPKY az ZPU2-kterou bych si potrebovala udelat,vzdycky prijdu pozde,nebo mi do toho neco prijde,tady na severni morave je plno lidi,co maji o ty zkousky zajem,dela to jen par cvicaku,nez mi se s kamoskou dohrabem,tak je to uz plne obsazene,jeste k tomu nejsme mobilni,ty,ale pokud bych mela nejake finance,tak by jsme s kamoskou jeli na zkousky do brna,u nas tyto zkousky dela p.rozhodci hon,super clovek a je objektivni.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:30
- Nahlásit
wami
Ahoj a jak dopadlo přivolání , teda spíš volno . Nedávno jsme to tu diskutovali.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit
nemethova5
me bylo v te dobe 17let
me 12...
kurnik,vy to tam mate v tom brne fajne,tady se malokdy delaji prave ty ZOPKY az ZPU2
Doufam, ze se tam teda delat budou, jinak to holt budu jezdit delat do Brna... (taky vlakem... )
u nas tyto zkousky dela p.rozhodci hon,super clovek a je objektivni.
Ted je v Brne hodnotil p. rozhodci Novak, sam ty zkousky vytvarel - byl v pohode, hodnej...
ira
a jak dopadlo přivolání , teda spíš volno
Jednak to bylo na cizim cvicaku... Druhak - dokonce jsme byli dani ve dvojici te druhe slecne za vzor! Jen ja vim, ze to krasne vystreleni ode me na povel "volno" zpusobil kos, co mu vylitl tak metr pred cumakem...
|
ira
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:41
- Nahlásit
wami
Tak super !! Velká gratulace !
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit
ira
Tak super !! Velká gratulace !
Diky, i kdyz nevim, jestli je zcela vhodne gratulovat mi ke kosovi...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:51
- Nahlásit
Denisa
tak ja nevim,pokud ja bych drapla sveho psa,tak bych ho podminila tim jeste ke rvacce,takze radsi zavolam povel k noze,i kdyz kazdy pes je jiny,mas pravdu pani je opravdu zodpovedna,aby nedoslo ke rvacce.wami
gratuluji ke zkouskam,rozhodciho p.novaka neznam,pokud je z brna,tak oni jsou rozhodci rozdelovani asi do kraju,podle pole pusobnosti,budes si muset hyckat kosi,treba jim neco nosit dobreho do zobaku.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:53
- Nahlásit
nemethova5
wami
Aha KOS jako KOS, já myslela, že koš bez diakritiky a pořád jsem nechápala, jak a proč by měl psovi z hlavy ulítnout koš...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:53
- Nahlásit
Garfield
Moje děti svého času komentovaly mé historky slovy: Maminka přehání, aby měla co vyprávět...
a to myslím sedí i na Tebe
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:55 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
nemethova5
tak oni jsou rozhodci rozdelovani asi do kraju,podle pole pusobnosti
netusim...
budes si muset hyckat kosi,treba jim neco nosit dobreho do zobaku
Nebo budu muset dat do zobaku psisku, aby mel to "volno" spolehlivejsi...
Garfield
kos jako ptak...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:56
- Nahlásit
Garfield
To je podobné jako "Nádherné setkání" a "Nadměrné štěkání"...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:57
- Nahlásit
wami
ja nevim,hajan by si kosaka odtahl do pelechu a staral by se o neho jak o vlastni,ja nevim,kde se v nem ta chuva bere!porad by o nekoho, pecoval.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 10:57
- Nahlásit
Ja bych nejakyho takovyho ''stiraka'' potrebovala dostat k nam na cvicak. nas sef porad machruje a skutek utek, potrebovala bych aby ho nekdo pekne setrel
|