Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Chov psů a jejich majitelé
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:27
- Nahlásit

Garfield
Jo, já myslím, že vím, co máš na mysli. Moji dvouletí čudlíci mají taky takové úlety, ovšem při jejich váze to působí trochu jinak. Taky je to s dospělostí přechází.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:32
- Nahlásit

Toho psa měl před tím než si pořídil rodinu.
Máš pravdu,byla velká chyba si toho psa pořizovat a asi nevěděl,že má nějaký problém,takže to ani neřešil.Nevím.Dlouho jsem s ním nemluvila.Od začátku měli s tím pejskem nějaké zdravotní problémy,takže jsem je ani moc nevídali.Spíš jen s tím labroušem.

Nejsem žádná chovatel,jen majitel pejska.Vlastně jsem měla jen dva.Jeden labrador a druhý zlaťák.A přestože jsou to oba dost podobní pejsci,tak je každý úplně jiný.

A na retrívra mi nesahejte.Je to pes jako každý jiný.Nemůže za to,že je takový zlatíčko

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:33
- Nahlásit

aren
Anu

Za prvé si myslím, že to s dospělostí přejde a ono to i přechází.

Za druhé nejhorší co jsem mohla udělat - typické situace:
S někým se bavím a pes mi sedí u nohy. Pes uvidí člověka o 50 km dál. Začne řvat, skákat a šílet, protože já jsem debil a nevidím, že člověk přichází a že nám ukousne oběma hlavu. Jsem slušně vychovaná a tak se v půlce hovoru neotočím a nezačnu tam řešit psa a řvat jak pavián, nýbrž jen syknu: Gery ticho!" a trhnu vodítkem. Pes řve dál. Já se věnuji rozhovoru a škubu vodítkem a sykám: "Gery ticho!"

No a všechny obdobné situace, kdy se na to člověk opravdu vysere a dělá něco jinýho a psa nechá samovolně se vychovávat.

Dnes už žádný "Gery ticho" neexistuje a škubání vodítkem je o ničem. Dnes stačí jednou vlítnout na psa, vrazit mu hlavu do asfaltu jak pštrosovi do písku. Zašeptat zlým a hnusným hlasem: "Gááárrrfíííllldeee!" a trošku přitlačit stisk ruky a je klid. V jedné fázi jsem psa rvala do země a škrtila takřka neustále, dnes už jen občas.

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit

sice k tématu,ale z jiné stránky
mám sousedku, je jí 80 let, naposledy měla psa jako školačka (byl to kokr jejích rodičů), teď koketuje s myšlenkou, že si pořídí štěně labradora, protože její 9 letý vnuk by chtěl pejska a nesmí ho mít v nájemním bytě, kde bydlí. Nechci být zbytečně kritická, ale dost mě tím nápadem vyděsila:
*myslím, že člověk v tomhle věku by si neměl pořídit štěně, které má vyhlídky na cca 15 let života
*sousedka o psech neví nic, jen to že jsou roztomilí a mají 4 nohy a ocas
*myslím, že k živým tvorům nemá správný vztah - když jí zemřela sestra, odmítla si vzít jejího kocoura, protože by ji péče o kočku obtěžovala ( o co je snažší mít kočku než psa)
* neustále cestuje, je to emigrantka, která tráví léto u nás, zbytek roku tráví v Zurichu a Madridu (nepočítám návštěvy přátel po celé Evropě v průběhu celého roku)
* představuje si, že pes bude uložen někde v kufru pod postelí a objeví se jen když ona bude mít zájem a náladu ?
* je hodně opatrná na peníze, když jsem jí vylíčila, kolik nás stála naše stará fenka, když měla rakovinu a teď za kolik peněz kupuju granule pro mlaďošku, tak jen lapala po dechu - prý ona by to nedala
* dokonce nechce ani psa s PP, to je moc drahé, vezme si štěně bez papírů od rodičů s PP
prostě jsem se jí snažila taktně naznačit, že pes vážně není zvíře pro ni. Nejsem si jistá, že jsem ji dostatečně odradila, ale aspoň mi slíbila, že zajde s vnukem do útulku a zkusí si půjčit nějakého psa na procházku a pak se uvidí.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:42
- Nahlásit

Garfield
Jo, tak tuhle chybu jsem udělala taky...pak jsem měla z jeho hysterčení a vystartování pár modřin, takže teď to řeším stejně jako ty....a pomáhá to. Už se neválím se psem venku 3x denně, ale jen 4x v týdnu. Pevně doufám, že až dospěje, tak se vše uklidní. Do té doby se ale pokaždé budu hodně neochotně svlíkat u doktora.....ty modřiny, odřeniny..se dost špatně vysvětlují, kór když jsou na dost podivných místech.

abby
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:45
- Nahlásit

Kokoška
A vymluvila jsi jí to?

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 15:24
- Nahlásit

abby
vždyť to tam píšu, v posledním odstavci
Vylíčila jsem jí dost barvitě, jak to doma vypadá, když má pes průjem, kolik co stojí, jak často musí na procházku, že poslouchat musí každý pes bez rozdílu velikosti, že by u ní byl chudák, když ona na zadku neposedí a všude lítá letadlem atd...

abby
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 15:39
- Nahlásit

To jsem nějak přehlídla.Ale udělala jsi to moc hezky

abby
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 15:45
- Nahlásit

To je nejhorší,takhle pořizovat psa kvůli dětem.Hlavně by o tom měl být přesvědčený rodič,že ho chce,protože výchova a starosti budou hlavně na něm.Znám to z vlastní zkušenosti.Když jsem byla malá,tak naši pořídili psa kvůli bratrovi,protože se jich bál a nějaký dobrák jim poradil "tuhle" léčbu.Nevím,jestli mu to pomohlo,ale ten pes byl chudák.Ale tohle bych tady neměla zmiňovat nebo mě ukamenujete

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 16:33
- Nahlásit

kokoška
Co takhle zkusit babku uškrtit?

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 16:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

kokoška
Ne. Děláš to dobře. Povídej ji, jak se pes doma počurává, jak blije do postele, jak jsou všude chlupy, jak v noci štěká a nedá se spát, jak ohryzává nábytek, strhává záclony, žere boty, a tak, určitě víš.
A vůbec - jdi ji navštívit s nejakým neposedným štěnětem labradora které se krátce předtím napilo olejové vody a předveď ji to.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 16:37
- Nahlásit

kokoška
Nebo! "Paní, nemohli bychom si u vás na půl dne odložit pejska, potřebujeme jen něco zařídit..." ať vidí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 20:03
- Nahlásit

kokoška
No kdyby šlo do tuhýho,můžu ti na chvíli půjčit svou ovčandu.Má razanci asi jako tsunami a podobně ničivé učinky. než bába zrekonstruuje kvartýr,na psa ani nevzdechne..

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 22:17
- Nahlásit

davidkova renata

Sylva
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2006 19:08
- Nahlásit

davidkova renata

kokoška
Na pár hodin půjčím svého miláčka v jeho průjmových dnech a nocích
Obávám se, že ta "přehodná babička" by si mohla myslet, že to jenom ty máš tak špatné zkušenosti se psy atp. Podplať, v zájmu čtěněte, které by u ní mohlo skončit, někoho dalšího, kdo jí vysvětlí kdo je to pes.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2006 20:02
- Nahlásit

Na pár hodin půjčím svého miláčka v jeho průjmových dnech a nocích
Sylva
No to je taky mooooc bezva!A ta moje navíc ještě parádně bleje!

kokoška
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 15:44
- Nahlásit

aren,abby, davidkova renata
díky za nabídku psů odstrašovačů, ale mám obavu, že bych sousedku nepřesvědčila. Každý nezkušený pejskař si myslí, že jeho pejsek bude úžasný, poslušný a čistotný sám od sebe.
Spíš než na demolici bytu a zahrady se jí budu snažit ukecat na prachy (je trošku lakotná), takže jí vylíčím, co by stály letenky a veter. prohlídky psa při tolika cestách, které ona podniká. Vždycky přes plot obdivuje moji pejsu, že je načesaná, hezky ostříhaná a na zahradě nic neničí, ale už neposlouchá, když říkám, že musím psa pravidelně koupat, denně česat a na zahradě není bez dozoru neboť i při své drobné konstituci dokáže plavným skokem překonat 150 cm zeď a jít k sousedce štěkat a pouštět hrůzu na zahradníka (na psovi by šetřila, ale na zahradníka má )

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání