| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:21
- Nahlásit
ahoj, chci se zeptat jestli se da valeni (nebo i zrani!) v mrsinach ci vykalech nekaj odnaucit??!!! a nebo proste jenom hlidat a doufat, ze nic takoveho na prochazce nepotkame?? diky
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:26
- Nahlásit
Iste sa to da odnaucit...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:28
- Nahlásit
ahoj orry.....valeni to nevim...ja to odnaucuju 4 roky a marne...ale zrani se odnaucit da....
jestli ti neco takovyho zerou(mrsiny nebo hovna) tak davej smradlavy syrecky...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:34
- Nahlásit
nika00
mnoo Orry se vali...Rocky zase okusil kousek toho lid.hovna.. a vcera nasel rozslapleho sneka a mel tendeci se v tom valet...a Orryho jsem to za celych 13let neodnaucila...
jeje
a jak prosim te?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:37
- Nahlásit
Orry
ja sandy proste taky neodvolam, ani kdyz po ni chnapnu, placne sebou do toho a nemuzu ji odtahnout...
zrani hoven sem odnaucila...ale aspon si musi cichnout...
hoodne karat "FUJ" a ta¨hanai za kozich a doma prikrmovani syreckama...oni proste milujou kdyz zerou neco smradlavyho...syrecek vzdy malem sezrala i s papirem a venku nemela potrebu hoven...
jo jinak duffy se vcera vysrala ana kockolit a jimmy prisel a zacal to lizat...no to zas bude vse od zacatku :rolleyes"
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:47
- Nahlásit
nika00
jj to valeni asi fakt nejde...na Orryho muzu rvat jak chci..a presto se navonit stihne, ale hovna nikdy nezral..ale vim ze to nekteri pesani delaji....
jinak rockyska psi nezajimaji...jen lidske..a zrovna v tom parku je..bych toho cloveka snad zastrelila...vynadala jsem mu a vytahala za kuzi..ale ono je to asi fakt silne...tenhle pud...asi mu koupim takovy ty smradlavy veci ve zveraku
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 09:53
- Nahlásit
Orry
smradlavy veci ze zveraku nam nepomohli...fakt kup normalka syr ze samosky...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:00
- Nahlásit
nika00
ok..ale nejsou treba pro stendo moc slany?? teda fuuujjj ja je nemusim..takovej smrad
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:03
- Nahlásit
Orry
to nevadiiii..nebudes mu je davat kazdej den...ja je sandy koupim treba jednou za par mesicu...ale doporucuju dlouho neudrzovat doma....popr udrzovat ve vice igelitacich...je to puuuuch.....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:11
- Nahlásit
nika00
ehh ok..lepsi smrad ze syrecku nez z hoven a ty syrecky ma rada i mamka, takze mu bude hezky vonet dik za radu
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:11
- Nahlásit
Orry, steňa to spolahlivo neodnaucis, ale lahko mu zabranis, aby sa s tym dostal do kontaktu.
Ak budes stendo pozorne pozorovat, naucis sa z neho precitat, kedy mrsinu zacitilo a zabranis mu v tom fyzicky a presmerovanim na nejaku inu cinnost a sem tam si to precvicite, ked o tej mrsine budes presne vediet a stendo bude zabezpecene, aby sa do nej nedostalo...
Inak, povelom fuj (to prve si tiez precitaj):
http://www.cz-pes.cz/literatura-ucebnice-stene.php
http://www.cz-pes.cz/literatura-ucebnice-poslusnos t.php#PŘERUŠENÍ%20NEŽÁDOUCÍ%20ČINNOSTI
http://www.vycvikpsa.cz/articles/000015.shtml
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:12
- Nahlásit
Orry
no problemo
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:13
- Nahlásit
dá se to odnaučit,
zejména povelem FUJ a případně po psovi něco hodit.
Někdo používá řetízek, někdo klíče (nejlépe staré ), někdo plechovku od koly s rýží, taky plechovku se šroubkama ... prostě něco se zvukovým projevem
záleží na velikosti psa a na tom jestli umíš házet, já třeba neumím, takže jsem volila "bezpečnější" munici, abych psa nezranila
s těmi syrečky osobní zkušenost nemám (manžel prohlásil: radši hovno než syrečky ), ale od známých vím, že to zas tak zaručený tip není, ale na skladování doporučuji dát do sklenice než jen do igeliťáku
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:15
- Nahlásit
tak jeje byl(a) rychlejší
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:17
- Nahlásit
Já myslím, že odnaučit se dá to, aby se pes v tom přestal válet nebo to přestal žrát... Ale můj názor je ten, že nelze zabránit tomu, aby pes k tomu šel a měl tendenci se vyválet... přece když k něčemu běží, já to sama nevidím, tak nemůžu vědět, jestli je to mršina nebo není... když se začne pokládat nebo vidím, že něco žere, tak mu to zakážu...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:25
- Nahlásit
jeje
zuzka
diky
Jandula
na voditku mi to samozrejme zadny pejsa neudela...ale kdyz jsou na volno??!!! treba Orry jde v lese vpredu..a zacne se valet..muzu rvat jak chci, dokud k nemu nepribehnu a nestahnu ho pryc tak se tam bude valet..v tu chvili je mu to jedno..a je navoneny...kdyz vim ze tam mrsina je, tak mu nedam volno a drzim si ho u sebe
mno a ke stenikovi...tak ten proste jeste neposlechne...a kdyz ucitil to hovno (o kterem jsem nevedela) tak ho opravdu chytit neslo..je rychlej jak blesk..
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:26
- Nahlásit
Jandula
buď si istá, že pozorní dlhodobejší majiteľia hovnožrútov to vedia presne, kedy ich pes zavetril pochúťku...
Ja ním nie som (jedným ani druhým), ale toto som zažil mnoho krát, stačilo, ak pes spoluvenčiteľa zodvihol hlavu, zavetril a zaiskril očami, ušami, celým telom a už sa mu dostalo nadávok na hovnožrútstvo od svojho majiteľa, súčasne zmizol a keď sa vrátil, ovzdušie v jeho okolí výrazne zhustlo.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:31
- Nahlásit
jeje
a to jako tihle hovnozrouti pojidaji jen ta lidska nebo vsechny??? treba muj starsi pes se "jen" vali v mrsinach, ale nikdy nic takovyho nepojidal...a stendo ted zacalo delat tohle...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:37
- Nahlásit
Orry
moje bela patří i mezi hovnožrouty, ze začátku žrala skoro všechny, ale dneska ji zajímají jen lidský (jo a když se k tomu přidá záliba k pap. kapesníkům )
ale jak píšejeje, za nějakou dobu už to poznáš, ono to není tak, že by pes přiběhl a okamžitě začal to hovno žrát, tedy aspoň Bela to začne nejdřív důkladně očichávat, takže to je ten čas, kdy odvolat. Pravda, někdy ji podezřívám "zbytečně", ale lepší třikrát odvolat než ji to nechat jednou sežrat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:41
- Nahlásit
je to asi otazka lasky k nechutinam
ja sandy uz od hovna odvolam..nekdy si vsimnu pozdeji a tak si aspon lizne...
ale jde to..ale z mrsiny to nejde..muzu po ni hodit treba sud ale ji je to jedno..neslysi, nevidi, nevnima...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:44
- Nahlásit
zuzka
ok diky, ja jen nevim...jak proste v tomhle pripade dosahnes toho 100% odvolani...kdyz mi to ted stenik udelal, mohla jsem volat jak chtela..je fakt ze jsem na nej zarvala a on jen uzdibl, ale stejne...
je to skoro 3mesicni stendo, takze venku ma tendenci taky sbirat..treba vajgly a tak..ale to staci rict fuj a hned to pusti...ale tohle...
a co mam delat kdyz to hovno ma v hube?? a zere ho??
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:50
- Nahlásit
Orry
u štěněte asi ještě nemůžeš čekat skvělé odvolání
ale já jsem pro odvolat i když už to žere, jednak jsem zařvala FUJ a něco mrskla, když nebylo nic po ruce, tak aspoň šišku, klacík, kaštan nebo i zatleskala, zadupala, musíš upoutat pozornost ... a pak přivolat a dát něco mnohem lepšího než hovínko (např. párek je u nás vyjímečná odměna, ale výborná jsou i vařená drůbeží srdíčka...)
jinak nám se na přivolání osvědčilo utíkat pryč, to spolehlivě zabíralo, ale ne každý pes, je takový závislák
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:53
- Nahlásit
ja zrovna vcear skakala na ulici, dupala, tleskala vydavala zvuky utikala a nic !
jinak orry..kdyz ma sandy hovno v hube..vynadama otevru hubu a hovno vypadne..popripade zustane prilepeny za zubama...a to pak malem vrham....takze nechavam bejt at si s tim poradi..doma pak nacpu chlebem
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:55
- Nahlásit
nika00
jojo člověk občas vypadá jako šílenec
takový Jackil a Hide, to když se "zlobím" a pak nadšeně chvááálím
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 10:59
- Nahlásit
zuzka
ano, ja jsem taky zarvala FUUUUUUJJJ, zadupala a vytaha za kuzi, ale rockysek to nebral jako trest, ale jako skvelou vyzvu ke hre a honeni ...
nika00
otevrela jsem mu hubu a to hovno nevypadlo...tak jsem to taky nechala na nem...a stejne me tim hovnem umazal ruku fuuuujjj...psi by nebylo tak hrozny..ale lidsky..taky se mi zveda kufr...doma jsem pak taky vuni z tlamy neutralizovala
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:29
- Nahlásit
Orry
Je fakt, že tie ľudské bývajú extra aromatické, ale čo pes, to iný zlozvyk.
Niektorí kradnú z mačacích záchodov, niektorí zbierajú po dvore slepačince a staral som sa chvíľu o psa, ktorý sa vyšpinil a ešte sa nepostavil, už si z toho svojho mohutne zobol...
Keď už vieš, kedy to tvoj pes zavetril (ale nie si si istá), v tom momente ho treba zamestnať inak, napríklad "k nohe". Ja nikdy nedávam povel fuj, ak neviem na 100% o čo ide, aby som si ho nekazil. Preto fuj výchovu robím len na aranžovaných, resp. jasných situáciách. A oplatilo sa to. Pes funguje na prvý pokus, prosto, len jediný krát sa rýpal v koši, ležal na sedačke, atď.
Nakoniec, nemyslím si len ja, že koprofágia je vo väčšine prípadov naučený spôsob, ako získať pozornosť pánečka.
Prosto, komunikácia medzi psom a psovodom je zo strany psovoda často nulová, až do chvíle, kedy sa v tom pes vyváľa, či to ochutná. Pre psa nie je až tak podstatné, či je tá komunikácia pozitívna, či negatívna. Hlavná vec, že je nejaká. Najprirodzenejšou komunikáciou je pre psa reč tela a pes predpokladá, ak ste spolu na "výprave-venčení" vašu trvalú pozornosť. Často sa na chvíľočku pozastaví a očakáva nejakú reakciu a stačí mu minimálny posunok prstom, čímkoľvek, či len grimasa...
No a šteňatá to možno skúsia len preto, že videli, ako to odpratávala ich matka, ktorá sa zrazu stratila. Kto vie?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:36
- Nahlásit
jeje
Máš hezké stránky. Teď nemám čas, ale někdy si počtu.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:49
- Nahlásit
že koprofágia je vo väčšine prípadov naučený spôsob, ako získať pozornosť pánečka
fakt???
mně to tak nepřipadá, spíš se mi zdá, že ji to "aroma" láká
jinak by jí přeci bylo jedno, co sežere nebo v čem se vyválí, ale Bela si vyloženě vybírá
jak už tu psala Jandula, podařilo se mi ji naučit od toho odvolat, ale nikoli vyvolat nezájem o tyhle "dobrůtky"
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 12:12
- Nahlásit
zuzka
iste, len zober do úvahy, že ľudia, ktorí sa o, či už svojich, alebo celkovo, psov zaujímajú, sú napríklad aj tu zaregistrovaní, na týchto stránkach. No a pozri sa na počet tu registrovaných a nejaký odhad počtu psov v Čechách, či na Slovensku...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2006 13:01
- Nahlásit
já: jsem šťastná, že můj mladej nemá tendenci se válet v mršinách ani v ho...ch natož to žrát. Zato má ale neodolatelné nutkání vyválet se pokaždé v místech, kde předtím močila nějaká fenka (a je jedno, jestli hárala či nikoli). Chvíli mi trvalo než jsem přišla na důvod jeho válení.....Vždycky, když jsem ho přistihla, že se začíná válet, hned jsem velela FUJ, ale na místě válení nikdy nic nenašla.....bylo mi to divné, ale pak jsme jednou s kámoškou šli venčit společně - ona má fenku- a já pak přistihla Akouše, jak se válí v místě, kde se předtím jeho kámoška vyvenčila Nicméně stejně mu to válení se (i když vlastně skoro v ničem) taky netoleruju - stačí nám důrazné FUJ. Ale přesvědčit pesana, aby ho to válení ani vůbec nenapadlo, to fakt neumím....
|