| Autor |
Zpráva |
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 22:15
- Nahlásit
Už jsem tu zas, už opět píšu Není to zas tak extra dlouho, co jsem tu psala, že nemám kam v létě jet..Ted je to trošku jinak Tábor jsem našla, jistě tu někteří zaznamenali,že jsem se ptala po LVT Takonín. Propozice mám, vypadaj fajnově - ubytování chatky,plná penze, pevný program,z výcviku poslušnost, stopy, a hlavně možnost zkusit si celou sadu agi překážek..Skoro přesně, co jsem chtěla!Až to vypadá moc ideálně Psala jsem dokonce i pořadatelum a sdělovala naši situaci, jak to s Azorkem máme atak..a odpověd mě mile překvapila-že mě rádi uvidí,mezi prvními učstnicemi tábora byla taky taková kokřice-bručounka..a že na těchto pejscích je nejvíc vidět pokrok..Ale co je trošku zarážka je cena, možná normální,ale vzhledem k mým momentálním výdajum trochu velká Navíc začíná přesně v den, kdy mám přijet z dovolené a nevím, v jakém stavu Azorek bude(jestli nebude mít něco opět s polštářkama atak)...
ALE..kamarádka(s kterou jsem byla loni) mě začala přemlouvat,abych jela na agility do Loun, že by to ráda zkusila...a at jedu s ní..já nejdřív že ne, že to prostě nemá cenu, co my bychom tam dělali, že
Navíc plno záporu - ubytování ve stanu ( ne že by mi tovadilo, je t ofajn, ale když je bahno,zrovna nej to není),strava vlastní,výcvik pouze agility..a i když Azorkovi na zahradě stavím překážky,skáčem tak 15 min a dost, víc ho to už tolik nebaví, pokud nelákám na salám..k tomu nemá poslušnost,co když budem ostatním překážet ve výcviku,dostanu seřvání za to, co tam dělám s tímhle grázloušem, stejně bude muset být furt na vodítku, bez něj ho nikdy nepouštím,bude se opakovat lonský rok pod stanem na táboře - všude bude muset se mnou,uvazat nemužu-řve, pokud potřebuji do sprch,WC,jsem závislá na kamarádce-chuve .Pes mi furt chtěl zdrhat do stanu a i přes 30 stup.vedra zalézt do spacáku,takže musel být furt na vodítku,co kdyby si chtěl stan přivlastnit a nepustit mě tam
Prostě je toho mnoho...Ale začal mi ted hlodat červíček tím, že kamarádka přemlouvá..musím říct, že na jde takticky , říká že Azorka nemusí bavit ani poslušnost, že to je to samý,at zkusim něco nového, navíc v Lounech byl měla pár lidí mého věku, co už znám..vypadá to na fajn partu..prý by mi pomáhali..ale opět jsem na někoho odkázaná...
Termín ale vyovuje, cena jakbysmet! říkám si, že když ho to prostě nebude bavit, budem jen koukat a dělat si své...a občas zaskáčem...žádný intenzivní výcvik...díky agility by se měl utužit vztah a prý přirozeně se naučí přivolání, čemuž teda nevěřim, ale nezhorším to naopak, když ho budu do něčeho nutit?
Je tu plno otazníků...Na jednu stranu jsem byla přikloněná téměř určitě pro Takonín, že to nějak sama zvládnu,kdyžtak pojedu o den dýl, pak najednou se objevil červ, že je t odrahé,a že bysme zvládli i Louny, a pak si uvědomím, že když bude lejt, celej týden bude v prčicích, jestli máme zapotřebí někomu v něčem bránit, až mi bude třeba pes zdrhat...
Takže fakt nevím...Vás, lidičky moje, už tu trošku znám, vy mě také, Azorka určitě jakbysmet...
Proto bych ráda slyšela Váš názor...
A omlouvám se za tento sloh
A děkuju moc všem, kdo to dočtou!
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 22:20
- Nahlásit
Přikládám 2 fotky ze dneška
P.s. Stačí ho posadit za překážku, pak zavolat a už ví, že musí skočit, že fotím
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 07:06
- Nahlásit
Azorek je šikulka - pěkné fotky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 07:10
- Nahlásit
Leni, a kolik si říkají za ten tábor, jak se Ti zdá drahý? Kdyby Ti rodiče aspoň trochu přispěli (kdybys je šikovně přesvědčila tak by to podle toho co píšeš mohlo být fajn, ne? Pro Azorka a potažmo i pro Tebe by byl asi ten výcvikový tábor se "sem tam vyzkoušením" agi-překážek přínosnější než výhradně agiliťácký tábor....Když sama píšeš, že Azorka baví ty překážky jen chvíli a pak zájem opadá..... Ale rozhodnout se musíš nakonec stejně sama, v tom Ti tu asi nikdo moc nepomůžem
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:19
- Nahlásit
Evik
Ten v Takoníně 3 200, agility 900 Kč - bez stravy. Oni právě i rodiče ted mají za mě velké výdaje, potřebuju věci do tanečních,školní vejlet atak
Akorát že na tom Takoníně bych nikoho neměla, v Lounech by byla fajn parta, a fakt si říkám, jestli to nebude stejné jako s agi u poslušnosti, taky ho to nemusí bavit Hroší je že e musím rozhodnout co nejdřív, na Takoníně berou jen 15 lidí a už moc volných míst asi nebude... A ja vubec nevííím
Jo a Evi, díky moc, že reaguješ dycky na to, co píšu, jinak bych tu moc rad neměla Ostatní zřejmě nemají názor nebo to vubec nečtou
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:33
- Nahlásit
Azoracek
holka nedej na to že tam znáš dobrý lidi na tom druhém budou klidně lepší a já bych se rozhodla na ten v Takoníně, ono když připočítaš stravu tak tě ten zdánlivě levný příjde na stejné prachy
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:36 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit
Azoracek
Kdybych se měla rozhodnout já, tak bych nejspíš taky volila ten v Takoníně. Podle mě je takový všestranější lepší.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:52
- Nahlásit
a já se přidávám k holkám, a protože sama mám problémovějšího psa, pod stan bych taky nemusela_ navíc mi není taky už 20 )..........ale vybrala bych si podle sebe, co mě se zdá být lepší a to azoráčku jak píšeš je Takonín....a jak píše Petra- připočti jídlo a jsi na tom stejně.
|
Aminka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:09
- Nahlásit
Taky jsem v mládí v 16 jela sama na boxeří tábor. Nikoho jsem tam neznala, psice taky nic moc neuměla. Ale bylo to super, stejně praštění lidé a kamarády jsem tam měla hned. Sice ho úplně celý proštěkala (byla strašně ukecaná) ale složily jsme tam ZM. Výborně strávený týden.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:29
- Nahlásit
Azoracek
Taky se připojím s názorem, ať jich tu máš víc Určitě bych si vybrala ten Takonín:
1) cenově mi to podle toho, co píšeš, že zahrnuje, nepřijde tak moc - je to už celková cena, v tom druhém máš jen cenu výcviku a zbytek se ti nasčítá
2) v chatičkovém bydlení nebudeš nervózní a uvázaná u psa, nebudeš pořád závislá na nějakém pohlídání apod.
3) jestli je tvůj pejsek co do poslušnosti problematičtější, intenzivní trénink mu jen prospěje - bez poslušnosti byste si neužili ani agility (mmch o tu tady taky nepřijdete)
4) Takonín "znám" - jezdívali jsme tam na dětské tábory hodně let zpátky, myslím, že to bude stejné místo, je tam krásné okolí, příroda, rybník...
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 17:21
- Nahlásit
Tak děkuju moc za názory
Já jsem měla i problém v tom, že toho 8. přijedem z dovči a hned bych měla na tábor, takže bych musela přijet nějak o den dýl...a to už taky trochu chybí...
Nemyslim si, že by zrovna strava přišla na 2000, ráno + večer chleba s něčím, s sebou naky sůši a na oběd je tam prej levná hospoda nebo restaurace blízko...
Otázka je, zda bych ho nenudila i tím výcvikem, on není na žádný Sedni,lehni, vstan, prostě drezura...
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 19:37 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
Tak kamarádka opět se dala do práce a mozkové závity mi zaměstnává na plný obrátky
Zvlášt když mi napíše to, že kromě normoš výcviku tam bude její "super doprovodný program" v cituji přímo co psala:
treninky canicrossu, stopovani, tance se psem, dogtrekkingu ( to bude hodne ftipny vzhledem k mymu orientacnimu nesmyslu, ale uz mam mapu a planuju), koupani, poslusnosti,frisbee ( kdyz sezenu talir, snad jo) , flyballu, pruzkum mistnich domorodcu :-P a plno srandy.....:-D...jen pocitej ze toho nejspis moc nenaspis a kapku si prodouzis zivot ( jak je znamo, smich zivot prodluzuje :-D) ...a to vse bude uzpusobeno nalade nasi ale hlavne psu....nejvetsi cil = jen co nejvetsi utvrzeni vztahu pan-pes cas se najde vzdycky, je to soustredeni a ne tabor= si muzes chodit kam chces, chodit spat kdy chces, jist co chces a nikdo te nehlida...a co se tyce casu -rano asi do 11 bude cviceni a odpoledne od 5 bude cviceni, vzdy tak na 2 hodky, dle pocasi..."
Prostě když se nebude cvičit, plánuje co nejvíc zábavy...nic nucenýho, prostě aby to psa bavilo a měl z toho radost..
Tak pak se mám rozhodnout, když nabízí takovéto nabídky Samozřejmě pokud by zorino odmítal, jen bysme byli pozorovateli...
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 19:39
- Nahlásit
Je to čím dál tím těžší
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:06
- Nahlásit
Azoracek
To zní fakt dobře - taky bych něco takovýho přes prázdniny brala.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:23
- Nahlásit
Když si tak čtu, co všechno se na takovým výcvikovým táboře dělá, tak začínám uvažovat, že bych na nějaký taky vyrazila ... Chtělo by to ale nějaký, kde nepočítají jen se služebními plemeny, a který je takovej nějakej všeobecnej, abychom si mohli vyzkoušet všechno. Nevíte o něčem už ověřeném? Popř. nechýstáte se na nějaký takový?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:30
- Nahlásit
Azoracek
No, jak to tu čtu, tak si také myslím, že by pro vás byl lepší Takonín, ale jestli mám být upřímná,tak když si představím sebe na tvém místě, tak bych jela na ten agi....
a)cena je opravdu příznivá a ušetří se snáž, navíc si myslím, že na jídlo ti rodiče určitě přispějí, nebo ti alespoň něco nabalí sebou
b)termín ti lépe vyhovuje a navíc nepojedeš úplně do neznáma
c)cas se najde vzdycky, je to soustredeni a ne tabortakže bych řekla, že když výcvikáře poprosíš, tak se určitě najde čas aby ti pomohli a poradili s poslušností, kterou pak můžete drilovat sami ve volných chvílích
Vím, že moje důvody jsou spíše z lenosti a pohodlnosti, ale už jsem taková a tudíž bych jela na agi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:34
- Nahlásit
Azoracek
Mno, já si to tedy přečetla a přibližně spočítala.
Pokud pojedeš s kamarádkou na agillity, tak se stejně dostaneš finančně na cenu Takonína ( už jen ten chleba s něčím, sůši......mám taky děti a vím, kolik toho při pohybu dokáží spořádat a kolik to stojí, píšeš ještě hospůdka...to jsou další výdaje, potom pití....).
Pokud jsem pozorně četla, tak tvůj pesánek skáče rád, ale jen chvíli....to je dost jasný mínus, pokud bude trénink 2 hodiny 2x denně. A co budeš dělat s pejskem ve stanu, když ho agillity bavit nebude a bude celou dobu pršet?
Pokud máš možnost jet jinam, kde bude program pestřejší, tak tam jeď. A že nikoho neznáš? To v životě ještě nastane mnohokrát a alespoň už na to budeš připravená. V tomhle mně připomínáš mojí 16 letou dceru, ta by reagovala stejně....a pak by byla nešťastná a litovala.
Zkus si napsat na papír na jednu stranu klady a na druhou zápory obou možností a pak je porovnej ( nezapomeň to psát ale poctivě i s financema, nudou, špatným počasím, mrzutým pesánkem....). Uvidíš, co ti bude převažovat.
A dej vědět, myslím, že po zvážení všech pro a proti se rozhodneš správně.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:49
- Nahlásit
brut
Zkus si napsat na papír na jednu stranu klady a na druhou zápory obou možností a pak je porovnej
To už jsem udělala dávno a furt se nemužu rozhodnout, vychází to nastejno, na jednu stranu bych nerada litovala toho, co bysme tam fakt dělali na agi, ale když bych nechtěla, zas bysme třeba skákat nemuseli....na druhou stranu zas bych mohla litovat toho, že tam na Lounech bude fakt živo, když mi to tak kamoška všechno líčí
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:50
- Nahlásit
suesie
Jakej bys brala?Takonín?
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:52
- Nahlásit
A dej vědět, myslím, že po zvážení všech pro a proti se rozhodneš správně
O to se vcelku bojím
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:58
- Nahlásit
Azoracek
No nevím, možná jo - nemáš někde třeba odkaz na web k tomu Takonínu?
|
misule
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:59
- Nahlásit
No tak jak tu čtu vaše názory tak musím nesouhlasit...jsem tak ve věku Lenky ( je mi 16 ) a obzvláště poslední názor vyjadřuje pohled starostlivého rodiče, tak teďka ještě názor bláznivého puberťáka.
Dejme tomu, že cenově tábory vyjdou nastejno ( i když si to tak úplně nemyslím..). Poslusnost Azorka( jak jsem pochopila ) stejnak nebaví, tak proč nezkusit něco nového-s tím už se snad nic nezakzí. Navíc nevím kdo z vás tady cvičí agi ( já jo ), ale není to zdaleka jen skákání překážek...je to vlastně jedna velká hra...hlavně u začínjících psů...a pokud je azorek motivovatelný třeba na žrádlo, tak je zpoloviny vyhráno...on pozná že se mu vyplatí ten tunel proběhnout když na konci bude odměna....je to hlavně o tom psa hodně chválit...a myslím si že pes se alespon základní poslušnosti automaticky naučí....a cicit se může i na vodítku, tak jsem začínala se svým 3.letým křížencem...ponevadz jedina prekazka ktera dela na vodaku problem je skokovka, a tu se pes uci nejdrive prekonavat s psovodem....a kazdopadne si myslim ze to vztah posili vic nez poslusnost...
ale hlavne na tabor si jede uzit i panicek, a co kdyz budou v tokonine sami dospelaci? zablaceny stan se da prezit, myslim ze na kazdem cvicaku jsou prinejhorsim odkladaci kotce...ale ten ´doprovodny program´ vypada zajimave-hlaven vylety s mapou
takze ja bych volila louny, pac tam to vypada na zabavu, a to je nejdulezitejsi...a konec koncu vsestranny vycvik tam mas taky, i kdyz ne od uplnych profiku, ale tzas mas jistotu ze ti nebiudou nadavat. ( jinak agilitaci zasadne psum nenadavaj )
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:00
- Nahlásit
suesie
web ne, ale propozice mám ;o) chceš?
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:02
- Nahlásit
ponevadz jedina prekazka ktera dela na vodaku problem je skokovka
Tu umíme Teda na zahradě jo
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:04
- Nahlásit
misule
Tak mám pocit, že se nám tu názory dělí hlavně podle věku souhlasím naprosto s tebou - Louny!
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:07
- Nahlásit
myslim ze na kazdem cvicaku jsou prinejhorsim odkladaci kotce
Odkládací kotce ale ne-e, pes by celou dobu řval, není zvyklý nkěde takto zustavat sám, u babičky mu to neva, ale jinde jo takže musí chdoit všude se mnou...což zrovna taky není ideální
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:22
- Nahlásit
Azoracek
jj, chci, pošleš mi je na mail - suesie@seznam.cz
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2006 21:25
- Nahlásit