Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Chudák zvířato
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:26
- Nahlásit

Nejenže zůstalo moje Gafátko bez domova a bez svých jistot a řádu, ale navíc, když jsem se včera rozhodla mu to vynahradit, jít s ním brzo z práce a udělat mu hezké odpoledne na sluníčku, všechno dopadlo trochu jinak.

S ohledem na dění okolo jsem za poslední dny nevyspalá, unavená, oči jak angorák, zkrátka jsem trošku mimo. Takovej malej Ítý. Včera jsem se tedy vydala z práce i se štěkem, slibujíce mu: "Miláčku můj plyšovej vydrž, jen někam zajedeme něco vyřídit, pak vyhodíme penízky v bance a celý den už budeme jen v lese."
Vyrazila jsem se psem a kabelkou napěchovanou penězi do města. Tu a tam jsem zastavila, odběhla něco na vteřinku zařídit a vrátila se zpět a kvačila dál. Asi za hodinku bylo vše vyřízené a tak že vyklopím poklad v bance a jedu domů do tepláků a tenisek a do lesa. A ejhle, co čert nechtěl, neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, k bance jsem dorazila bez kabelky, bez klíčů od podnájmu, od práce, bez dokladů, bez mobilu, bez peněženky, bez ničeho. Kuřátko holátko, uplakané štěňátko.
S ohledem na stav psychického vyčerpání, nespaní a nejezení jsem byla zralá na mašlu. Stála jsem tam vyklepaná histerka, skákající po autě, vyhazující vše včetně sedadel a volantu a zuřivě hledající kabelku. Kabelka byla v čudu a já taky. Sedla jsem tedy do auta a tryskomyší rychlostí si to jak raketa pálila Brnem hledat. Nikde nic. Potupně jsem vyžebrala od neznámých lidí na ulici pětikačku na telefon, abych z budky mohla zavolat na jediné místo, kde by ještě kabelka mohla být. Nebyla tam. Šílená hrůzou, nepříčetně řvoucí jsem usedla za volant a valila do práce, odkud jsem schopná zablokovat telefon, kreditky, zpunktovat policii a nahlásit úmysl sebevraždy. Jak tak kalím tím naším Bérnečkem, brečím, nevidím, neslyším, jsem v bezvědomí, kde se vzalo, tu se vzalo auto předemnou a prásk do něj. Ticho. Tma. Hvězdičky před očima. Ve vteřině jsem byla zase nohama na zemi. Vyskočila jsem z auta a na šokovaného řidiče, jemuž se nic nestalo (což se nedá říct o jeho vozidle) prostě zařvala, že je mi to strašně líto, ale že jsem v hrozným průseru a nemám ani mobil, ani doklady, ani povinný ručení, že mě má nechat třeba zavřít, ale teď tu s ním nic řešit nemohu. Vychrlila jsem na něj číslo na pevnou linku, ať večer zavolá, že vše dáme do pořádku. Práskla jsem dveřma a jela dál.
V práci bylo kruté zjištění, že není jak proniknout dovnitř k mému diáři a pevné lince. Zvoním, řvu, mlátím, kopu do dveří. Přichází kolega a otevírá mi. Srážím ho hned ve dveřích a utíkám dál s křikem: "Sorry já nemám čas." Kolega se sbírá ze země nechápe. Stručně mu vysvětluji situaci a už žhavíme telefony na různá místa. O chvíli později volá mužský hlas, vyřiďte slečně Garfieldové, že si tu zapomněla kabelku.... Hrůza, stres a strach opadá, kamarád na mě kouká, hlásí: "Zhluboka dýchej holka zlatá, protože není větší katastrofa než ženská, blonďatá a ještě úplně histerická..."

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:39
- Nahlásit

Někdo tu kdysi psal, že bys měla napsat knihu, já myslím, že už by to vydalo na tisícidílnou telenovelu. Ale zase se v Tvém životě pořád něco děje. No teď je otázka jestli není lepší trošku stereotypu a nudy. Hlavně, že to skončilo happyendem.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:41 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Garfield
tak nevím, mám se smát nebo brečet?

moll
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:41
- Nahlásit

jo, když je člověk v ...., tak na něj i .... padají. hlavu vzhůru, bude líp (možná)

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:42
- Nahlásit

No já bych řekla, když nejde vo život, tak jde vo ho*no

Petra
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:43
- Nahlásit

Garfield
Ahoj holka moc krásně napsané, byla jsem docela spocená, a napnutá jak to dopadne. Měla si štěstí na snad jediného poctivého člověka v naší krásné zemi České

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:53
- Nahlásit

Garfield
Nebóój, zase bude dobře, prožíváš si teď nelehké a zmatené dny, ale ty brzy pominou, bude léto a třeba dovča a třeba něco moc hezkého na tebe čeká. Je to šílený stres a samá depka, prožije si to každý a nejednou za život, jen ty o tom umíš tak hezky psát. Moc a moc ti všichni držíme palečky a nedej se. Většinou platí, že když se něco se.e, tak se to se.e pořádně a se vším všudy, ale potom zákonitě přijde zase něco moc hezkého. Buď statečná a neztrácej hlavinu, už za týden ti bude líp, za měsíc ještě líp a v létě to bude super. Moc ti fandím, sama jsem si prožila takových situací až dost (jsem taky o 4 roky starší než ty). Drž se, už kvůli Gafovi.

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 08:53
- Nahlásit

Jsem přišla na sqelou metodu léčení depresí. Smutek a strach nejlíp zaženete větším strachem. Jakože zklamání z krachu vztahu jsem ve vteřině vyléčila ztrátou cizích peněz, ztrátu cizích peněz i přítele jsem v sekundě zažehnala autonehodou a tak to lze stupňovat, jen ten vrchol ledovce si tak nějak neumím představit

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:00
- Nahlásit

Garfield
A víš, že máš pravdu, vzpomínám když mě nedávno bolel žaludek, no děs, křeče šílené a za chvíli na to, mě chytl zub, v tu ráno bolest žaludku jakoby zmizela, asi ten zub bolel víc a přehlušil bolest břicha, kterou jsem potom už nevnímala. Možná to funguje, ale rozhodně nedoporučuju léčit menší bolesti -většími.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:51
- Nahlásit

Garfield
to mi připomělo B. Mac Donaldovou...
"je to jako když třískáš hlavou o zeď, protože je to tak příjemný, když přestaneš"

wami
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:55
- Nahlásit

Garfield
Hm, tak katastrof uz bylo docela dost...

Je nacase hodit vsechno za hlavu a ted uz musi konecne prijit ta lepsi cast zivota!

Bent
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:18
- Nahlásit

Garfield
Když situace vypadá tak, že už černější být nemůže, určitě za tebou kráčí stěstí...

Aja 2
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:56
- Nahlásit

Zdravím už staré přísloví říká,když tě bolí hlava praštˇse do palce,toto funguje je to hezky napsané

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:59 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Bent
Moc hezké, jen kdyby to tak bylo vždy. Někdy totiž, když máš pocit, že už to nemůže být horší, tak se ukáže opak. Ale potom to štěstí určitě přijde...

Zdenka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:03
- Nahlásit

Moc mi připomínáš mě samotnou,člověk se musí dostat na dno aby se měl od čeho odrazit a uvidíš pak bude mnohem líp

ola
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:06
- Nahlásit

Garfield
Moje 98letá babička říká : " Zase na tebe čert roztáhl prdel...." A je v tom kus pravdy!

brut
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:18
- Nahlásit

Garfield
Naštěstí vše dobře dopadlo, tak hlavu vzhůru a drž se!!!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:19
- Nahlásit

Garfielde já vím, že tohle asi nebude moc znít jako útěcha, ale ber to tak, že fakt může být ještě hůř. Jste s Gafíkem živí a zdraví. Ty máš jeho on má Tebe.......
Já jsem včera o svého psího kamaráda přišla....umřel mi můj 15letý knírek Ferda. Mám ale ještě Akouše a Griffču, tak si tolik nezoufám....Chce to dívat se vpřed a snažit se ve všem najít něco pozitivního

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:24
- Nahlásit

Evik
Tak to je mi líto... Hlavně, že netrpěl (teda alespoň doufám) a že ty máš Akouška a Griffču...

Garfield
Život je pes, ty se koukej sebrat, jsi mladá, krásná holka, většinu života ještě před sebou (já vím, mně se to kecá, když nejsem ve tvé kůži)... Najdi sobě a Gafouškovi nějaký krásný bytík, ve kterém budete oba spokojení...

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:26
- Nahlásit

Evik
Tak to je smutné, zvlášť když jste byli spolu tak dlouho . Ještě že na to nejsi sama.. Jinak jsi to moc hezky napsala..

ola
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:26
- Nahlásit

Evik
Tak kníroušek odešel do psího nebe? To je mi moc líto! 15 let je ale krásný věk!

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:34
- Nahlásit

jojo, Ferdík odešel do psího nebe....Praskl mu nádor u konečníku a krvácení se nedalo zastavit. Vete už jen mohla kostatovat, že lepší euthanazie než kdyby měl vykrváce. Nešlo nic dělat, ale nebolelo ho to. Stalo se to, když jsem byla ještě v práci. Moje mamka byla s Ferdou do poslední chvíle, držela ho za pacinku. Dostal nejdříve narkózu, aby usnul pomalinku a v klidu a pak už to poslední "vysvobození"...
Já jsem s Ferdou prožila skoro celé své dětství, nikdy na něj nezapomenu. Byl to můj úplně první pes a na to se nezapomíná.

wensday
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:57
- Nahlásit

Garfield
Vydrž, teď už může být opravdu jenom líp
Evik
Chjo, to je smutný, je teď v psím nebi s naší Wensday......

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:16
- Nahlásit

Evik
to je nám moc líto

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:22
- Nahlásit

wensday

aspoň tam má kamarádku - Ferda nebyl takový úchyla jako je náš Akouš, ale s fenečkama se kamarádil a několika se i tak obřadně dvořil - nikdy ale zbytečně neobtěžoval....Byl to gentledog Když na něj teď tak myslím, uvědomuju si, jaký to byl skvělý pes. Výchova skoro žádná, ale přirozený intelekt a věděl, že jeho místo je u nás....Díky za projevené soustrasti, ale já už se teď snažím nesmutnit. Beru to tak, že je teď někde, kde ho nic netrápí a jednou se s ním snad tam nahoře shledám.

wensday
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:54
- Nahlásit

Evik
je to možná trapárna, ale my píšem našemu Wesdykovi a naši kamarádi svým pejskům, kteří je opustili, semhle, napiš Ferdovi taky !!!! http://gbook.ftt.cz/book.php?id=8368 ¨

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:58
- Nahlásit

Evik
Brečím tu teď za Tebe. Sice nevím jestli a o kolik je snažší ztráta pejska, když máš jiného (natož dva), ale patnáct let je prostě patnáct let. Nad tím nejde prohodit: "to je život, jdeme dál", to se musí prožít.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:30
- Nahlásit

Evik
to je mi fakt mooc líto....
jak jsem se nejdřív bavila nad garfieldovým příspěvkem,tak jsem pak bulela jako malá
Garfield
mno jiní jsou na tom hůř,tvý kabelky prachy a rozum není to nejhorší

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:37
- Nahlásit

sarax
Já myslím, že o kabelky a prachy tolik nejde, spíš celková situace, kterou Garfík (Lenka) prožívá a do toho spousta jiných problémů, které život jen komplikují. Ale ona to kočka zvládne.

Cezar
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:59
- Nahlásit

wensday
I když ta adresa nebyla pro mě, přesto jsem ji také použila, já vím , že je to jaksi nepravděpodobné, ale kdyby tak to šlo jak si to člověk představuje, tak by to bylo strašně fajn.
Garfield
Ztráta pejska je hrozná věc, kór když to musíš rozhodnout a máš jen jednoho, pak je doopravdy nejlepší si ihned pořídit dalšího, mluvím z vlastní zkušenosti.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání