| Autor |
Zpráva |
hana
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:37
- Nahlásit
ko4ka
víš, ono to je u každého jiný. Lepší příklad jsou kuřáci - 5 procentům kouření vyloženě svědčí, ale jak poznat, že patříš k těm 5 procentům? Stejně tak astma se rozvíjí u každého různě - a taky nejde o měsíce, ale o roky, někdy i desítky let. Ještě se všeho můžeš dočkat. Ne, že bych Ti to ale přála. Můj osobní veterinář má astma, alergii na psí srst a na stafylokoky. Už po telefonu poznám, jestli zrovna nemá na stole nějakého psa se stafylokokem / to pěkně huhňá a kašle/, přesto má doma 3 psy. Ale je smířený s tím, že možná jednou bude litovat. Já se s lidma domlouvám tak, že pokud mají psa, dbají na úpravu bytu a péči o psa /ve všech příručkách pro astmatiky je to popsáno/, pokud ještě psa nemají a chtějí, doporučuji pudla apod. nebo venkovního psa.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 16:10
- Nahlásit
hana
no, je fakt, že náš první pes je pudl, labrouše máme rok. Já teda si myslím, že to nemůžu mít tak hrozný. Pravda je, že od tý doby, co k nám přišel labrouš, tak se u nás uklízí velice často ( prach, vysávání,... ),jelikoš je poznat, když se to nějakou dobu nedělá. Ale můžu zaklepat na dřevo, že mám asi štěstí a nepatřím k těm, co se každou chvilku dusí a těm by pes asi zrovna dobře nedělal
|
evina
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 21:25
- Nahlásit
Aknah:bohužel mám stejný problém a moje děti jsou též atopici po mě.Doktorka mi vždycky říká,že méně znamená více.To znamená,že pokud to není nutné,tak stačí jen obyčejná voda.Když už,tak používám sprcháče pro citlivou pokožku.
ko4ka:mě alergoložka zase řekla ať si dalšího psa raději nepořizuju a nechám děduli jen dožít.1,5roku jsem byla bez psa a naprosto žádné zlepšení.Psa mám samozřejmě opět(to bylo jasné hned,že další stejně bude)a problémy takové,že patrně vůbec nesouvisí s vlastnictvím psa.Ale je fakt,že mám knírače a ten nijak moc nelíná.
|