Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Poraďte mi...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Pavlušša
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 17:30
- Nahlásit

Ahoj lidičky,
potřebuju poradit a to nejen s jedním problémem.Bydlíme 4 v bytě 3+1 a chceme si pořídit pejska větší velikosti (Rotík,labík...).Máme strach z toho že nám šťeňátko ,,všechno" rozkouše atd...dá se tomu nějak zabránit?Máte s tímto někdo zkušenosti?
Další problém je ten že mamka,taťka a ségra jsou alergici..vím že s alergií jako takovou se člověk časem srovná ale musí i tak trochu chtít (jako mamka a taťka) ale moje ségra něják zvlášť o pejska nestojí takže se vás chci zaptat zda i přes to si (i když si ani něják chtít zvyknout nebude) se s tím dá srovnat..?
Mám několik knížek o Rotících a Labradorcích...a v obou píší že pejsek si na ostatní dom.zvířata v pohodě zvykne pokud s nimi jako mladý měl pozitivní zkušenosti je to pravda...?
Tak to už je snad opravdu všechno a předem Vám moc děkuji za rady

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 17:40
- Nahlásit

Pavlušša
Tak s rozkousáním musíš počítat. Možná nic nerozkouše, možná jo. Hodně se tu píše, že musíš psa utahat, aby ti prospal čas, kdy jsi pryč atp. Ale raději počítej s tím, že bude rozkousávat věci, když se bude nudit.
NO s alergií je to těžký. Alergie je hodně i o psychice. Ale pokud tvoje sestra pejska nechce, tak aby ti potom třeba nedělala problémy.

hana
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:13
- Nahlásit

jistě že pravděpodobně leccos zdemoluje pokud bude doma sám. Ale věci jsou nahraditelné. Spíš zvaž, kdo bude uklízet. To já osobně vidím jako dost podstatný problém u velkého psa v malém bytě s více lidmi. Nejméně 3x denně po vycházce umýt tlapy a břicho a setřít podlahu, pokud ho do koupelny nebudeš nosit. Umýt 3x denně koupelnu.Připravit se nato, že stěny a nábytek do výše asi 8O cm budou špinavé a oslintané. Chlupy budou naprosto všude, včetně jídla a čistého prádla a nedá se tomu žadným způsobem zabránit.Občas se přes veškerou výchovu počurá nebo udělá halďase. Velký pes=velká hromada, zvl. pokud bude mít průjem. Občas se i pozvrací. Rozkouše hračky a vše rozhází po bytě. Atd. atd. Takže kdo bude několikrát denně uklízet tak, jak jiný lx za týden ? Dále pokud někdo z alergiků už má astma, pes do bytu nepatří. Vím to všechno, protože mám v bytě větší psy.

evina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:24
- Nahlásit

hana: Dále pokud někdo z alergiků už má astma, pes do bytu nepatří. To je častá věta lékařů...Můj tatínek má astma a pes mu potíže nedělal.Já mám astma také a obtíže se s příchodem psa nezhoršili.Je ale fakt,že když přijdu na návštěvu kde mají psa velkého a dlouhosrstého,tak cítím,že častěji kýchám.
Pavlušša:já nemyslím,že alergii lze ovládat psychikou.Záleží jak jsou velké obtíže.Z rozkousáním věcí se musí ale počítat i když lze minimalizovat např.vymezením prostoru pro pohyb psa.Je sestra ochotná psa alespoň tolerovat?Mám manžela který také není ze psa na větvi,přesto toleruje.

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:37
- Nahlásit

Taky mám astma, mám dlouhosrsté plemeno, ale nelíná. Myslím, že většinou je stejně alergie na to, oc je v srsti, tím myslím prach atp. Já sama cítím, že se mi špatně dýchá, když přijdu domů se psem celým šedým (je bílá) a pak jí vyčesávám. Jindy problém nemám a spí s námi v posteli.

Handy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:37
- Nahlásit

hana
3x denně Handy do koupelny nejde. Nábytek taky nemáme oslintanej. Chlupy v jídle taky moc nenacházim. Promiň, ale zdá se mi že to trochu dramatizuješ...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:39
- Nahlásit

Pokud je někdo alergický, doporučila bych jinou rasu. Zní to divně, ale vhodnější je třeba pudl-nebo velký pudl. Pokud bude udržovaný, je to pes pro alergiky. Můj přítel má šílené astma, pudly snese jinak by šel bišonek, jork, ale malého psa asi nechcete, že? I když se zdá, že mají rtw a LR krátké chlupy, jsou pro alergiky méně vhodní než psi s dlouhou kudrnatou srstí bez podsady. Mám ještě NO a ten mému příteli co se týče dechových potíží trochu vadí. A to se koupe jednou týdně nebo si pořiďte curly coated retrívra, ale s tím tolik zkušeností nemám, nezkoušeli jsme reakci na něj. Nebudou z něj tolik vypadávat kraťounké chlupečky, které jsou pak všude a alergizují.

Endy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 18:57
- Nahlásit

Pokud by se dala alergie zvládat psychikou,alergologie by zela prázdnotou.Nikomu nedělá radost od jara do podzimu slzet,kýchat,osypávat se a házet do sebeprášky,případně si píchat vakcíny.
Pokud s pejskem nebudete 24 hodin denně,musíte počítat s tím,že se mu podaří něco rozkousat.Aby se to nestalo,museli by jste ho na dobu nepřítomnosti někam zavřít nebo mu dát košík a to pro štěně nebude to pravé.
Přikláním se k názoru,že psa v rodině by měli chtít všichni členové.Pokud sestra o pejska nestojí,mělo by se jeho pořízení ještě zvážit.

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:05
- Nahlásit

Pavlušša
Myslím, že máte doma příliš mnoho důvodu proč si pejska zatím nepořizovat. Pes není kytička, kterou může člověk dát pryč, když zjistí, že je na ní alergický.Pes je živý tvor, jehož příchod do rodin by měl být všemi schvalován a vítán. Pokud je pořízení psa do rodiny doprovázeno tolika otazníky, rozhodně bych s pořízení pejska radila ještě nějaký čas počkat.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:05 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Ahojky, taky se vyjádřím. Máme v bytě 3+1 labrouše a v květnu přibude golden. Takže, já mám astma a máma taky. Pokud je v bytě pes, je jasný, že se musí častěji uklízet. Jeho chlupy jsou naprosto všude, ale s tím se nic nenadělá i kdyby se člověk uuklízel k smrti S tou alergií je to pravda. Je to těžký, člověk může být alergický čistě jen na parazity, prach a nebo třeba na celýho psa, takže zvaž jak to s tou alergií u vás doma je a podle toho vybírej plemeno. Labrouš a rotík se moc nehodí pro alergiky kvůli těm krátkým chlupům. Sama pociťuju, že pokud si tu postel po něm nevyluxuju, tak mi ty chlupy v noci nedělaj dobře. Lepší jsou dlouhosrstí ( třeba ten golden ) a nebo kudrnáči ( královský pudl, curly retriever ). Zkus i zvážit to plemeno.
Jinak všeobecně si nemyslím, že velký pes nepatří do bytu nebo, že by tím nějak trpěl. S tím, že ti může štěndo něco rozkousat, tak s tím počítej radši dopředu. Já už uvažuju kam schovám kabely od pc, telefonu, jak vyřešit kytky, co maj naši v bytě....A pokud si toho samo mimi nebude všímat, tak tím líp, ale lepší počítat s tou horší variantou
Pokud štěndo dobře socializuješ ( seznámíš ho se vším, co ho může potkat a dopadne to normálně bez problémů ), tak není důvod, aby to v dospělosti pejsek řešil. Musíš ho do takových situací různě přivádět a postupně navykat a bude to v pohodě

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:06
- Nahlásit

Pavlušša
Myslím, že máte doma příliš mnoho důvodu proč si pejska zatím nepořizovat. Pes není kytička, kterou může člověk dát pryč, když zjistí, že je na ní alergický.Pes je živý tvor, jehož příchod do rodin by měl být všemi schvalován a vítán. Pokud je pořízení psa do rodiny doprovázeno tolika otazníky, rozhodně bych s pořízení pejska radila ještě nějaký čas počkat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:06
- Nahlásit

Já myslím, že alergie se psychikou ovlivnit dá, ale jen v negativním smyslu. Přítel je v pohodě a ničím netrpí, dokud si nevšimne, že kočka leží v posteli. Kdyby mu to nikdo neřekl, ... nebo je v pohodě, začnu mluvit o tom, jaké hromady chlupů jsem nastříhala a on začne pčikat. Ale opačně to fakt nefunguje, jako třeba "kočka je vykoupaná" a že by přestal pčikat, to spíš ještě začne, protože na ty chlupy a roztoče myslí.

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 19:50
- Nahlásit

Že jsou rodiče i sestra alergici, ještě vůbec neznamená , že jsou alergičtí na psí srst. Psa jste ještě (předpokládám) doma neměli a alergičtí přesto jsou. Pravděpodobně víte,na co mají alergii. Moje kamarádka je alergik - vadí jí některé pyly a rostliny , má 2 feny GR a ty jí vůbec nevadí, pravda je, že ji ani nenapadlo , že by jí psi mohli vadit a chtěla je ( to jen k té psychice ) . Takže nějakou kamarádku s pejskem pozvěte na návštěvu, co to udělá . Jinak v pes přítel člověka 3/2006 je článek Alergie:zakořeněné pověry , myslím že docela realistický.

hana
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:09
- Nahlásit

já jsem alergolog a plicní doktor.Takže vím, co mluvím. Člověk má alergii napřed na jednu věc, pak na dvě, na čtyři... alergeny přibývají zvlášť tehdy, když se s nimi člověk setkává. Subjektivní potíže nesouvisí se stavem dýchacích cest, rozhodující jsou plicní funkce měřitelné přístroji. Pokud má někdo astma a setkává se se svým alergenem, nutně potřebuje čím dál víc a čím dál účinnější léky a je pravděpodobné, že se dostane do stadia, kdy jsou plicní funkce porušené nezvratně a pak tráví život dušností a kašlem, aplikací sprayů každou chvíli, ev. občas v nemocnici, nebo jako pes u boudy uvázaný u kyslíkového přístroje. Alergik jistě může mít psa doma, u astmatika je to na zvážení. Pokud nemá alergii na psa, dřív nebo pozdeji ji mít bude a zhoršování plicních funkcí nikdo nezabrání, i když to člověk napřed necítí. Pudl je ale docela osvědčené plemeno, musí ho ale česat a stříhat někdo jiný.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:12
- Nahlásit

Já souhlasím s Dorfou. Už teď je mnoho otazníků a nejistot a v sázce je živý tvor. Měl by být vítán všemi.
Sama jsem dala před dvěma lety štěně do rodiny kamarádky, nevěděla jsem, že ne všichni v její rodině z toho byli nadšeni. Brzy nastaly problémy typu: kdo to po něm uklidí, mně se dnes nechce venčit, já jsem venčil včera, jé, on se tady zase vyčural, on je zase na mé posteli atd. Vše vyvrcholilo, když kluk, který si pejska vlastně hlavně přál, měl odjet na školní zájezd a vysvitlo, že nikdo z rodiny není odvázaný z vyhlídky postarat se týden o štěně.
Pejsek je dnes u mně zpátky, ale ta zkušenost pro něj nebyla dobrá a žádnému štěněti bych ji nepřála.

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:18
- Nahlásit

hana
muzu ze zkusenosti nekolika mych znamych jeste doporucit bisonky, at uz je to frise ci havanak a bolonak. segra a kamoska jou alrgicke snad na vsecho na co si vzpomenes a havanak jim nic nedela

mam na Tebe prosim otazku mimo psu: po 3-5 pouziti jakehokoliv sprchoveho gelu se zacnu silene drbat, myslis, ze to muze byt alergie a nebo je to neco uplne jineho?

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:24
- Nahlásit

hana
pavluššsa nic nepíše o tom, že by rodiče byli astmatici

hana
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:30
- Nahlásit

Aknah
pravděpodobně ano, ale ještě zkus použít po umytí nějaký krém, může jít jen o vysoušení kůže. Ve sprcháčích je spousta chemie a na některé složky existuje alergie. Znám paní, která má podobné potíže, myje se myslím nějakým dětským mýdlem.

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:36
- Nahlásit

hana
dekuju za odpoved, taky mam detske, ale i to neni dobre, obcas se drbu, obcas ne,ale po jinych se drbu vzdy, tak aspon tak

hana
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 20:57
- Nahlásit

Handy
Mě nejvíc štve, že dvě z mých štěňat žijí víceméně v kleci proto, že majitelům nedošlo, že už nebudou mít výstavní byt. Důvodem klece byla jen a pouze čistota bytu, nikoliv demolování. Takže od té doby na toto výslovně všechny upozorňuji. Divil by ses, kolik lidí je překvapených.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 21:56
- Nahlásit

hana
dvě z mých štěňat žijí víceméně v kleci
To bych nedovolila. Sebrala bych jim je.

Handy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 22:01
- Nahlásit

hana
No to je fakt hrůza! To se potom nedivim, že na to takhle upozorňuješ. Souhlasim s aren, sebrat a dát lidem u kterých by se měly líp...no dobře no, nábytek oslintanej je a chlupy v jídle taky mam(fakt)

Endy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 22:01
- Nahlásit

Aknah
Alergie na kosmetiku se dá zjistit u kožaře.Přípravky,o kterých si myslíš,že Ti způsobují alergii,si k ní přineseš a ona Ti je aplikuje na kůži,přelepí náplastí a nechá působit tři dny.Pak jdeš na kontrolu a zjišťuje se,zda máš reakci.Pak ještě dvakrát po 24 hodinách(myslím,už si to moc nepamatuji).Mně se na suchou alergickou kůži nejlépe osvědčil sprchový olej Nivea.

Pejskaři snad prominout malé odbočení od tématu.

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 22:20
- Nahlásit

Endy
dekujuuuuuuuuuuu moc, zkusim ten olej, kdyz ja se zacnu drbat po vsem, staci tak 3-5 umyti, mam tady prehlidku sprchovych gelu, ze je partner bude spotrebovavat jeste hoooooooodne dlouho. A to se po nekterych jen drbu a po jinych mam jeste i jine problemy

omlouvam se pejskarum, ale pokud by mi nekdo pomohl s timhle, byla bych fakt vdecna.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 22:23
- Nahlásit

Handy
Díky. Taky mám chlupy všude, i v kafi, ohryzaný nábytek a sežrané boty. S tím se musí počítat.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 22:27
- Nahlásit

Aknah
Jestli je to suchou pokožkou (můj případ), zkus po umytí pleťové mléko.

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 23:07
- Nahlásit

aren
dekuju, mazala jsem a nic, na pohled a na omak mi sucha neprijde a ani se nesupinkuje, tak nevim, mamca mi koupila nejaky sprchac v lekarne za cca 250,- Kc 150 ml a je to dalsi do sbirky, za chvili je muzu zacit prodavat

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2006 23:20
- Nahlásit

Aknah
mno já si je od tebe nekoupím mám obdobný problém,prej dermatitida..jen vyzkoušené věci můžu,sprcháče,krémy a vůně a vcelku mi vyhovují ty ne z nejlevnějších přítel ani necekne..páč když zkusím něco jinýho,jsem osypaná a vypadám jak rajče
sry za OT

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 08:42
- Nahlásit

hana
můžu se zeptat, jak je možné, že mám teda průduškový astma a bylo mi dovoleno v dětství u alergoložky mít doma psa?? Mám na něj dělaný pokaždý testy a nikdy se mi na něj neobjevila alergie a problémy nemám. Nevadí mi ani pobyt se psem v posteli ( i když vyluxovat si jí čas od času musím, když je tam přechlupíno ). Nějak nesouhlasím, že by se mi to mohlo zhoršovat. Psa mám doma už 12 let ( pudla ), teď ještě labrouše a bude golden, i když pudl už žije s babi a s dědou, ale labrouš a golden sou s náma v 3+1. Tak to sem asi nějaká divná, když mi to nic nedělá. Nehádám se, ale prostě mi to přijde divný

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2006 08:59
- Nahlásit

Aknah
K tomu odbočení - já mám to samé + alergie na všechno možné, ze začátku mi na kožním předepisovali speciální sprchový gel, nevím už jak se jmenoval, ale byl jen na předpis, to mi pomohlo a teď jsem zjistila, že mi nevadí kupovaná ručně dělaná mýdla. Mytí s nimi je strašné, protože nepění, tak to střídám s normálními sprcháči a jsem v pohodě.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání