Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / výměnný obchod
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:09
- Nahlásit

Taky jak se tu bavíte o pavoukách jsem si vzpomněla na jednu příhodu ...Kámošky muž se panicky bojí pavouků - chlap a bojí se pavouků No a když jsme s nima byli jednou na výletě na rybníce na lodičkách, tak najednou koukám, jak se kámošky muž klepe a vyskakuje následně z loďky....Já byla na druhé loďce se svým přítelem, takže až na břehu jsem se dozvěděla, že v loďce byl malý pavoučem a kámoščin muž nesnesl být s ním na tak malém prostoru (konkrétně se obával, že mu pavou zaleze do trenýrek:lol

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:13
- Nahlásit

Orry
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:14
- Nahlásit

Evik
a kdo vi co by tam videl

me vadi jen velci pavouci..jako krizak atd...

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:15
- Nahlásit

a to jako vyskocil do vody????proc nevyhodil toho pavouka?????

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:37
- Nahlásit

no protože se bál na něj šáhnout, on by ho nikdy nevzal do ruky, protože má fakt arachnofóbii a jeho poťouchlá manželka - moje kámoška ho v tom doslova a do písmene "nechala vykoupat" (ona nevěřila, že by do té vody skočil, tak toho pavouka odmítla vyhodit....no a manžel skočil:lol

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:45
- Nahlásit

haha no tak to je teda dobryyyyy...

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:09
- Nahlásit

pincher-tak fusekle nám tedy neschovává,ale umí je sundat, občas to udělá z dlouhé chvíle sám.........a opět jsme u návštěvy, když náhodou jí slíkne ponožku-že)

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:17
- Nahlásit

Tak tady vám převyprávím malou příhodičku-když chcete ty pavouky)

Včera mně náš pes zachránil život. Asi by mě byla ranila mrtvice, přinejmenším. Ale musím začít hezky od začátku.
Když Ježíšek četl dopisy, co by kdo rád pod stromeček, dozvěděl se, že můj manžel by velice rád sklípkana, náhradu za toho, co nám odešel do pavoučího nebe. Jenže tenhle by měl mít větší rozměry. Jednoho už jsme předtím měli, proč ne dalšího.
Ježíšek se opravdu snažil, obešla jsem mnoho zverimexů, než jsem ten správný exemplář sehnala. Dítko jásalo, jak jsem byla úspěšná. Má to být klidný druh, je velký asi jako dospělá ruka, celý černý a chlupatý. Zkrátka kus.
Pavoučice byla umístěna do terárka, které má zašupovací dvířka. Včera si je odsunula a vylezla. Nakráčela si to ke dveřím přes celý obývák, kde jsem byla já s naším půlročním štěnětem a oba jsme vesele po dlouhé procházce podřimovali.
Najednou se náš chlupáč(myslím psa)vymrštil jako když do něho střelí, letěl ke dveřím a štěkal. Musím podotknout, že štěká málokdy. V předsíni byla tma, já sama se psem doma a pes štěká do té tmy. Vstala jsem a potichu se šla podívat, co se děje, kdo se k nám vloupal. Směr psího štěkotu a postoj mého záchranáře mi jasně ukazoval, co tam je.
Co teď?
Jsem alergik a štípnutí vosy, nebo kousnutí od sklípkana je pro mě něco, z čeho se moc neraduji, ale koho denně kouše pavouk, že? (Ještě mě nekousl žádný, ale prý je to o něco horší, než ta vosa.)Také na ně nesahám a musím přiznat zcela dobrovolně, že nemám ani moc chuť.
Nevadí mi, že bydlí u nás, ale sedět s ním na sedačce nebo v křesle rozhodně nemusím.
Popadla jsem psa kolem krku, ano je štěňátko, ale větších rozměrů a váží přes 20 kg, tak že o nějakém chování v náručí ve stoje nemůže být s mojí postavou řeč. Strčila jsem hafíka do kuchyně a zavelela zůstaň. Povel už zná a chvíli vydrží sedět ani se nehne. Zavřít dveře jsem nemohla, protože máme "zašupovačky", které si náš čtyřnohý miláček umí lehce otevřít a vždycky čekám, kdy vylítnou z pantů, nebo v čem to je upevněno.
Popadla jsem průhlednou mísu, nic jiného po ruce nebylo a chtěla jsem pavoučici přiklopit. Jen jsem uděla krok k ní, rozeběhla se tak rychle, že jsem jen zírala. Stačila jsem jen zavřít dveře do předsíně, aby neutekla do celého bytu a pokusila se znovu poklopit mísu.
Situace stejná. A to jsem se pohybovala velice pomalu.
Pes opět přiběhl, byla mu dlouhá chvíle a zdálo se mu, že čekal už dlouho. Lítal kolem mě a kolem pavouka, který se snažil zalézt za stěnu. Ještě že v těch místech není ani mezírka.
Popadla jsem psa, aby si s pavoukovou neublížili vzájemně, zavolala mobilem manžela. Byli již se synem na cestě domů a do deseti minut opravdu přijeli. Po celou dobu jsem hafanovi v kuchyni povídala pohádky o tom, jak je skvělý a šikovný a jedním okem loupala do obýváku na pavouka.
Manžel přišel, pavoučice mu v klidu přelezla na ruku, potvora jedna, a byla "uklizena" zpět do terárka, jehož dvířka byla přelepena průhlednou lepicí páskou, aby nedošlo opět k úniku a to hlavně tehdy, když jsem doma sama.
Kdyby náš astafík ale nezačal štěkat, asi by mě opravdu trefil šlak, kdyby se ke mě pavouková přišla pomazlit.
Takhle jsme přežili ve zdraví všichni

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:28
- Nahlásit

hehe to je teda...fuk mit doma sklipkana tak me trefi.....a ona pani sklipkanova je nejak ochocenaaaa???? toje husty jestli jo...ja na ne muzu jen koukat pres akvarka...ale aby to po me treba lezlo to bych asi umrela...jak dlouho se tato havet doziva???

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:31
- Nahlásit

niko- samečkovéumírají brzy, toho jsme měli chvíli, sklípkanovou máme už 4 roky, ochočená -no s mužem si rozumí.)
tato příhoda se stala je to fakt skoro 3a půl roku zpátky. Asi za rok na to vylezla z terárka a byla pryč 3 měsíce....hledali milí rádcové,ale nenašli.....pak zase vylezla-asi byla za stěnou,ale i tam jsme se dívali)

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:33
- Nahlásit

a to nemela hlad?????a co to zere??smarja to je vec

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:35
- Nahlásit

niko, sklípkan se nekrmí denně, ale fakt občas...........a když se nacpe-pak zase má na dlouhou dobu pokoj...tak že neměla potřebu a třeba si za tou almarou chytla nějakou mouchu)
Co to žere? my dáváme střevlíky, ale vím že se dávají i červy a někdo i holátka- tak to je u nás zakázaný!)
stačí že mi doma cvrlikaj cvrčci) občas)

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 15:45
- Nahlásit

no fuj..to takovej pavou sezere mysku??,no du blejt velebnosti...treba zelva holatko sporada na dve otevreni huby..ale sklipkan si ji asi vychutnava co??
ty brdo to je zvire...mozna byste ji meli obcas prilepsit masickem..
zelva se taky krmi treba jen jednou tydne....ale 3 mesice??

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 16:04
- Nahlásit

niko, já to viděla jen v televizi, doma jsme to nedávali, myška mě příjde jako roztomilé zvířátko a nemám na to žaludek. pavouk je velkej asi jako chlapská dlaň, svou kořist paralizuje a pak spíš vycucne-blé)
cvrka zbodne i celýho.

nika00
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 16:05
- Nahlásit

no humus....navic ty holatka sou taky bleeee...abych pravdu rekla....

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 16:32
- Nahlásit

A to to tema zpocatku vypadalo jako velmi usmevne

jinak ten nelinajici dlouhosrsty, co ma Verca je bolonsky psik, patri mezi bisonky a ty opravdu nelinaji

Dolly
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 18:30
- Nahlásit

nika00
No ségra ty mají doma sklípkana už 13 let a pořád roste ještě že ho nechtějí hlídat, když jedou na dovo

Pupy
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:24 - Změnil/a: Pupy
- Nahlásit

Když je řeč o těch pavoucích nevíte kde je nejlepší skladovat cvrčky?
ps.nechtěla jsem zakládat novou diskusi když je to nepsí téma.

Anlie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:52
- Nahlásit

Pupy
Ve velice dobře uzavřené nádobě!!!
Měli jsme je na akvarisťáku blbě zavřený a pak je tam děcka dalších 14 dní lovili ;)

Pupy
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 15:32
- Nahlásit

Anlie
Tý jo a já myslela že je pustim aby se mi trošku proběhly no zatím je nechám v pokoji je jich docela hodně tak všechny snad nepochcípaj

Cikada
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 17:01
- Nahlásit

žanda
to je jeden z duvodu proc ja hafany proste miluji a jestli nekdo tvrdi,ze psi nemaji rozum tak asi v zivote zadneho nemel.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání