Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / POMOC - Ovčárům
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2006 22:13
- Nahlásit

Evik
Tak nakonec jsem se ohledně toho obojku i granulek domluvila s jednou holčinou a ta je vezme do nějakýho útulku v Ostravě.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 07:29
- Nahlásit

já jsem koukala na Střední Čechy a našla jsem tam tohle, ten baráček nic moc , ale je to polosamota, cena 960 tis. což je taky docela dost. Možná by to chtělo říct do jaký ceny by to připadalo v úvahu aby se líp hledalo.
http://www.sreality.cz/zemedelske-objekty-prodej-p alcice-cechtice-1972969012cz

monika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 08:32
- Nahlásit

Vcelka
to by bylo pro Rudu bezvadné.Jen by to chtělo stáhnout cenu, je to i tak hodně drahé. Jen tak přemýšlím, kdyby jsme všichni,kdo chodíme na jeho stránky šoupli ticku, tak se to dá koupit.Nebo jak už někdo navrhoval, posílat Rudovi pravidelně nějaký peníz, byť malý. Jak moc to hoří?

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 08:50 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

monika
Nápad to není špatný, koukla jsem na statistiku a je zde 1212 zaregistrovaných uživatelů, ta ticka by byla super, jenže uspořádat takovou sbírku není prča a všichni zaregistrovaní už sem třeba ani nechodí, nebo tu byli jednou a konec. Nevím kdo by si to vzal na triko.., no myslím, že to začíná už pěkně doutnat. Možná kdyby Víťa vyhlásil na stránkách nějakou sbírku na Rudovo konto, možná je to blbost, tak zkuste někdo poradit něco lepšího. Vím, že ta ticka je pro študáky dost a pro maminy asi taky, ale možná by se to dalo zvládnout....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:02
- Nahlásit

Gája
monika
To je fakt dobrý nápad - sbírka. Jezdit stavět k Rudovi kotce apod. nemůžu, ale peníze pošlu.

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:10
- Nahlásit

Ketrin
Jsem tak ráda, že tohle píšeš, já jsem si myslela, že je to strašná naivita z mé strany, ale tvých názorů si moc považuju a když jsi pro... tak snad se přidají i ostatní. Jsem na tom totiž s tou pomocí stejně, časově jsem někdy dost v presu, ale tohle snad nezrujnuje nikoho, když si uvědomím že za tuhle částku nekoupím boty pomalu svém malé dceři, která má č. 37 a i nejmenší balení značkového parfému stojí mnohem víc, za ticku neuděláš nákup na víkend pro čtyřčlenou rodinu a Rudovi by to tak pomohlo...Včera v judu jsem ho viděla poprvé "naživo" a byla jsem překvapená jak rozumný a milý je to člověk. Kéééž by to vyšlo.

zuzka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:39
- Nahlásit

Gája
přiznávám, že běžně peníze neposílám, popravdě, radši je dám nějaké prověřené nadaci, ale pokud by vznikla sbírka na koupi nemovitosti, přispěju

myslím, že to je vlastně jediné rozumné řešení, protože pokud bude pořád někde v nájmu, bude pořád v nejistotě. Ono se taky mnohem lépe rekonstruuje a velebí, když víte, že investujete čas, námahu i peníze do "svého" a nemusíte se bát, že se budete za pár měsíců či let stěhovat

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:45
- Nahlásit

zuzka
Naprostý souhlas, už si nezaslouží další "putování s kotci" na zádech. Navíc mi přijde nápad moniky mnohem reálnější a rozumnější, než věřit tomu, že mu někdo něco pronajme zadara a nebo za 1Kč. Myslím, že na jeho konto by to bylo nejlepší, je to v jeho zájmu.

monika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:46
- Nahlásit

Myslím si, že by to konečně mělo smysl.Kdyby byl ve svém tak mu může každý potom políbit ... Ten objekt co tady našla Vcelka
by byl supr.

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:55
- Nahlásit

monika
To by bylo, ale pořád si myslím, že na to, jak vážné je to téma, tak nás sem dost málo přispívá svými názory na takový posunový nápad, jako jsi měla ty. Škoda, jiné diskuze jsou stále aktivní a tahle je tak trošku mimo, že by to nezajímalo ostatní pejskaře??? Nevím, když ho někdo potřebuje, tak ho využije, ale když je to naopak, jakoby se to týkalo jen malé skupiny lidí. Já jsem ho zatím nikdy nepotřebovala a mám aspoň nějakou snahu mu pomoci... tak proč nás není víc. Myslím, že je dost lepších lidí než jsem já, ale na tomto fóru se mi to tak nejeví..

Meggi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 09:57
- Nahlásit

V okrese Kolín je spousta opušťených bývalých JZD alis kravínů a prasečáků. Pokud je někdo seznámen s celkovou situací a přesně zná veškeré požadavky co je k tomu třeba zkuste volat :
MÚ pečky 321 785 051, MÚ Zasmuky 321 796 401, MÚ Česky Brod 321 612 111, MÚ Kostelec 321 697 531 - ta by mohli nabídnout JZD - Konojedy, Žďánice. a pak OÚ Stříbrná Skalice 321 693 131

zuzka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:15
- Nahlásit

Gája
nemyslím, že je důležité, kolik lidí se vyjádří na této diskuzi, asi lepší "účast" by měla být na rudových stránkách, ne?

sice jsem bohužel neviděla občanské judo, ale jestli se tam dobře uvedl, jako "ten, co se postará o psy, co nikdo nechce", možná by mohla i Nova pomoci, zveřejněním záměru uspořádat sbírku

taky my si tu sice tlacháme, ale měl by se k tomu vyjádřit hlavně Ruda, jestli by do toho šel, přeci jen i vlastnictví nemovitosti má i svoje úskalí

monika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:16
- Nahlásit

Gája
já ho jednou potřebovala a volala mu v neděli odpoledne.Byl moc ochotný mi poradit a fakt ho zajímají hlavně pejsani.Je to prima člověk a zasloužil by si, aby mu pejskaři pomohli.Vždyť všichni jak tu jsme vydáme nemalé peníze na ty naše mazlíky, kupujeme jim kdejakou ptákovinu, tak by se jeden měsíc pejsek uskromnil a Ruda by měl vystaráno.

monika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:19
- Nahlásit

zuzka
přeci jen i vlastnictví nemovitosti má i svoje úskalí
to máš sice pravdu, ale věčné stěhování ani Rudovi a ani jeho smečce fakt nesvědčí. Jednak to taky stojí prachy a druhak psychice to neprospívá. Ať už té psí, či lidské. Jednou ročně zaplatí daně (ty nejsou nijak závratné) a pak už jen nutná údržba domu. Pokud zvládal Ovčáry, zmákne i tohle.

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:21
- Nahlásit

Já myslím, že ta reportáž z Juda bude i na stránkách Novy v archivu. Tedy doufám, protože na to spoléhám.

zuzka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:22
- Nahlásit

monika
jasně, jen že nechci rozhodovat za něj
on musí říct, jo jdu do toho

řeší se tohle i na jeho stránkách? hoďte sem někdo link, já se v té záplavě témat vždycky nějak ztratím

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:23
- Nahlásit

zuzka
To máš pravdu, všechna důležitá rozhodnutí jsou na něm, my si tu tlacháme a snažíme se svými výmysli dát něco dohromady. Na Rudových stránkách by se to určitě objevit mělo, ale já chodím nejvíc sem a mám pocit, že návštěvnost na těchto stránkách je větší, ale nesledovala jsem jejich statistiku, tak nevím, možná se pletu. Ale to je jedno, čím více se to objeví na netu a možná i v TV, tím líp. Já sama se angažuju v této diskuzi.

zuzka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:24
- Nahlásit

fromeli
tu novou jsem nenašla, nevím, jestli tam vůbec dávají "retro"

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:25
- Nahlásit

Akorát nevim jestli by tam nebyl málo ten pozemek, má jenom 1241 m2. No ale myslim že by se dalo najít i něco lepšího do toho milionu a taky se spíš přikláním k tomu si něco koupit do osobního vlastnictví, aspoň by měl Ruda jistotu že ho odtud už nevykopnou. A tady u toho co jsem našla je i možná hypotéka, tak kdyby se něco vybralo a zbytek si vzal na hypotéku tak furt lepší platit hypotéku než nájem.

petl
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:29
- Nahlásit

tutaj je link
http://dogs.erbak.com/viewtopic.php?t=919&start=61 5

monika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:30
- Nahlásit

URL
toto by měla být přímo ta diskuze

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:31
- Nahlásit

Vcelka
S hypotékou to není dnes tak jednoduché, mám vlastní zkušenost a myslím, že by ji Rudovi ani nedali.. Jsou s tím velké obštrukce a zaplatíš pak docela dost na úrocích. Spíš ta sbírka mi přijde reálná a nechcete někdo otevřít nové fórum s názvem třeba "Sbírka pro Rudu", bylo by to jen formou dotazu na lidí, co sem píšou. Ať furt netlachám jen já, ale první je potřeba Rudovo vyjádření vůbec k tomuto nápadu.

monika
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:32
- Nahlásit

petl
ty si rychlík

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:32
- Nahlásit

zuzka
tady by se to mělo objevit, zatím tam tento týden není, ale oni maj nějaký den vždy zpoždění.

petl
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:35
- Nahlásit

monika
ani ne tak rychlík jako pravidelný návštěvník

tosca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:39
- Nahlásit

Tak jo, taky se ozvu, abyste věděli, že to někteří třeba jen sledují a protože nápad nemají, tak se neozývají.

S tou sbírkou ... dobrý nápad, ale pozor na zákony a legislativu. Vyhlásit sbírku není tak jednoduché a pokud vím, tak ji mohou vyhlásit pouze přesně definované subjekty. Možná v tomhle by mohla LOZ pomoci, oni by snad sbírku vyhlásit mohli ...
A další věc, tady je sice registrováno spousta lidí, ale ne každý odtud je nakloněný tomu, co Artemis dělá. Ná fóru Artemise je to snad lepší a lidí je tam dost (spousta z nás je registrována na obou fórech) ale ne každý je schopný přispět tisícovkou. Pro člověka s mým příjmem to problém není, ale když se kouknu na lidi kolem sebe, pro většinu by to problém byl. Takže mám obavy, že jednoduché počty počet uživatelů x 1000 zde platit nebudou a to ani zdaleka.

Co se týká včerejší reportáže, viděla jsem ji, uvedl se podle mého názoru výborně. Ale já nejsem v tomto směru referenční osoba.

Na hypotéku bych nesázela, já teda detaily o Artemisovi neznám, ale jedním ze základních předpokladů pro hypotéku je potvrzení výše příjmu (a musí být dostatečný, aby ji dali). Ráda bych se mýlila, ale pravidelný, dostatečně vysoký příjem asi nebude to, co by Artemis mohl doložit. Takže jemu hypotéku asi nedají

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:50
- Nahlásit

tosca
Tak teď jsi mě dostala, je pravda, že na zákony jsem si nevzpoměla, prostě jsem doposud přispěla, když jsem cítila, že je to potřeba, ale nikdy jsem nepátrala po tom jak založit sbírku v souladu se všemi zákony. No není a nebude to zřejmě jednoduché a hlavně o pomoc musí zažádat on sám i třeba tu LOZ. Jinak s tou hypotékou máš naprosto pravdu, takže holky proberme se a pojďme to řešit, až na základě Rudovy iniciativy. Teoreticky víme, že aspoň nás pár by přispělo, ale zbytek je na něm. Bohužel na tomto bodě to asi prozatím končí (co se týká sbírky). Nápady pište dál, těch není nikdy dost....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:54
- Nahlásit

k prispivani a neprispivani .... zatim je to ve fazi teoretickych uvah a nikdo nevi, jestli do toho Ruda pujde, takze to proste nema smysl resit. je to jeden napad a dulezity bude, kolik lidi pripadne prispeje. jinak jelikoz Ruda neni neziskova organizace z hlediska zakonu, tak by musel penize zdanit ... to jen tak na okraj, ze to fakt neni jednoduchy ...

zuzka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:58
- Nahlásit

a jak se zákon "tváří" na neoficiální sbírku?
tj. neodvysílala by se sice v médiích, ale jen po netu a známých
je to něco prti něčemu, když někdo dobrovolně pošle někomu jinému peníze? Musel by z nich třeba zaplatit daň?

na diskuzi na rudových stránkách Petl našla pozemek za 50 000, to už není tak závratná suma, určitě by se vybralo i trochu víc, aby bylo aspoň na nějakou chajdu.

zuzka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2006 10:59
- Nahlásit

Jirikovo
na své diskuzi se Ruda vyjádřil, že do vlastnictví by šel, alespoň tak jsem to pochopila

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání