| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:36
- Nahlásit
Tak a je to v pytli. Neměla jsem se na ty stránky karanténní stanice Zvolen koukat. už před měsícem jse mi tam strašně líbila jedna fenečka, furt jsem na ni koukala a přemejšlela...no a teď je už v akutní nabídce,což asi znamená v praxi,že má pár dní a bude utracena.co mám dělat?mám doma jednoho puberťáka,začala mi nová práce...lidi vemte si ji někdo nebo tam budu muset zajít sama.
jinak [url=www.kszv.sk][/url]
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:43
- Nahlásit
a kterej to je hafik???
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:45
- Nahlásit
Bonie
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:46
- Nahlásit
me se hrozne libi ta Ela...je naadherna
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:47
- Nahlásit
bonnie ja taky krasna..koukala sem na ni....je chuderka hrozne vyplasena kdybych mohla hned bych si ji vzala..chjo
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:49
- Nahlásit
nechapu proc by je meli utratit??? vzdyt ty 3 co jsou jako akutni...jsou vsechno mladi psi kolem 1 roku.... jeziis...
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:53
- Nahlásit
nels
Už to tady jednou zaznělo v jinym tématu, že je nesmysl, že dávají ty pejsky utratit. Já osobně to taky považuju za psychický nátlak. Dovedete si představit, že si někdo hraje na záchrannou stanici pro pejsky, měsíc se o ně stará, krmí je a ošetřuje a pak je nechá utratit? To není normální, tak to přece nemůže fungovat. Ale je to můj soukromý názor, doufám, že se k diskuzi připojí někdo, kdo do toho skutečně vidí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:55
- Nahlásit
taky si myslim ze nemuzou utratit 3 mlade!! psy.... a duvod proc jsou na strance jako akutni, neznamena ze se utrati..ale vazne nevim jak to chodi v praxi...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:55
- Nahlásit
VlastaK
já taky,protože jinak je to šílený. a pejsci jsou tam úplně nádherní skoro všichni
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 16:59
- Nahlásit
jak na ne tak koukam, tak sem se zamilovala do Ely... chjoooo
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 17:32
- Nahlásit
z http://www.utulek-sternberk.estranky.cz/stranka/di skuze
O karantenni stanici Zvolen jsem se zajimala primo u vedouciho teto stanice, pana Vana, toto mi odpovedel na dotaz ohledne utraceni psu:
Dobrý večer . Píšem Vám ohladom psíkov zo stránky-www.kszv.sk . Týmto psíkom buďe končit 28.dňová lehota , ale to neznamená že budú utratený .
Po tejto lehote držím psi na vlastné a darcovské náklady.
R. Vaňo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 18:30
- Nahlásit
Ja jen doplnim, ze po diskuzi s par slovenskymi prateli, kteri si prosli patricne zakony, tak karantenna stanica (ani utulek) dokonce NESMI bezduvodne utratit zdrave a bezproblemove zvire...
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 19:07
- Nahlásit
Břetislava
wami
Díky za upřesnění. Nezdálo se mi, že by někdo mohl jen tak utratit zdravé zvíře. Ale doufám, že se mnou budete souhlasit, že je nemorální, když se tato informace na web stránkách zmíněné stanice skutečně vyskytuje.
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 20:35
- Nahlásit
Wami, tvoji priatelia žiaľ zabudli na jeden slovenský zákon (488/2002), ktorý za primeraný dôvod usmrtenia zvieraťa považuje aj "usmrtenie nechcených zvierat, ak pre ne nie je možné zabezpečiť náhradnú starostlivosť".
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2006 21:04
- Nahlásit
ppga
jenze tenhle se musi nejak obhajit a dokazat, ne...?
cetla jsem o tom taky (resili jsme to uz na serveru mujpes) a mam pocit, ze rikali, ze v tomto pripade se to musi nejak dokazat, ze existuje nejaky duvod, pro ktery je pes neudatelny...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 09:32
- Nahlásit
ach jo,já fakt doufám,že je neutratí,protože jsou tam moc mladí a nadějní pejsci a stejně nechápu,že ještě nemaj domov..
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:16 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
Oni je snad neutrácejí, ale většinou si je vezme nějaký útulek na Slovensku. Dělám ty stránky boxerů v nouzi a tak aspoň tak jednou týdně projíždím na netu všechny útulky v ČR a na Slovensku, tak jsem si toho všimla, že u některýho pejska bylo napsáno že pochází z kszv.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:18 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
wami
v tomto pripade se to musi nejak dokazat, ze existuje nejaky duvod, pro ktery je pes neudatelny...
No, ten důkaz by mohl být to, že si ho za tu stanovenou dobu nikdo nevzal, tudíž o něj nikdo nestojí.
Já si to představuju tak, že v pravidlech té karanténní stanice to utrácení asi je, no a když to pejskovi aktuálně hrozí, tak se mu snaží pomoct zaměstnanci vlastními silami na své vlastní triko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:39
- Nahlásit
aren
no ono to bylo mysleno ne tak, ze "proste si ho mesic nikdo nevzal", ale ze je neudatelny z duvodu tezke nemoci, stari, neprijatelne povahy...
ono se da asi vsechno obejit, ale stejne problemy resi utulky u nas, od kzsv je to proste jen citove vydirani...
|
nels
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:55
- Nahlásit
no nebýt vás tady na fóru,tak to vydírání by na mně teda pravděpodobně zabralo.což je na jedné straně fajn,protože fenka by měla domov,na druhé straně by to byla totálně zbrklá akce a hlavně nedomyšlená,takže pak bych tu možná další rok řešila vzniklé problémy.a možná ne
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:58
- Nahlásit
nels
Jj, ségra si v nejbližší době chce taky pořizovat hafáka. Napřed chtěla s PP, pak z útulku a jakmile viděla webový stránky karanténní stanice na Slovensku, byla rozhodnutá si ho vzít hned a právě z té stanice. Pak jsem jí řekla, jak to doopravdy je. Je to vážně psychologický tlak na lidi a přitom spousta pejsků je v útulcích i několik měsíců a let a hlavně oni by zasloužili nový domov.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:50
- Nahlásit
ahoj, vcera jsem byla u nas u veta a byla tam takova holcina s cernym psikem a s pritelem ktery mel labradora...ten psik byl vyhubly..byl z utulku a jmenoval se BONO...byl mi nejaky povedomi a pak jsem si vzpomnela na tuhle diskuzi...a tak jsem se zeptala a ona si ho vcera vzala z utulku na slovenku..a je to skutecne tenhle BONO..NADHERNY PES!!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:06
- Nahlásit
Orry
sem malinko out...nels psala o fenečce Bonie???
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:10
- Nahlásit
sarax
ano...ale kdyz se mrknes na ty stranky...tak je tam ted pejsek BONO a to je ten co byl vcera u toho veta
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:13
- Nahlásit
Orry
mno tak to je fajn....že někdo jel pro pesana až tam.... hlavně se asi bude mít dobře,pokud ho někdo chtěl a jel až do Zvolena
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:15
- Nahlásit
sarax
jj myslim, ze se uz bude mit fajn...mel nadherny vyraz a me prave zaujal na tech strankach toho utulku...a pak jsem ho vcera videla u nas...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:20
- Nahlásit
holkyyy me se desne libi ta Ela....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:21 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Aj ja som zamilovana.
- utulok v Zline, meno Atrej
Som natolko zamilovana, ze som ich uz aj kontaktovala. Nie je vsak k dispozicii, este je mala sanca, ze si ho majitel vezme spat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:25
- Nahlásit
pigie
a proc ho tam majitel vubec daval???nebo se pejsa ztratil???
Atrej je moc krasny, co je to za rasu?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:27
- Nahlásit
nika00
Je to 9 rocny novofundlandsky pes. Pes, ktory ma pred sebou par rokov zivota. Nechceli mi povedat, preco tam je. Iba to, ze o jeho osude zatial rozhodovat nemozu, pretoze je ista pravdepodobnost, ze si ho majitel vezme spat, aj ked predpokladaju, ze nie. Takze u nas su doma teraz place atd. Nik ma nechce pochopit, ale toho psa tam nenecham. Dostala som sa k nemu nahodou a fakt ma chytil za srdce (to musi byt osud). Vyzera ako Hugov dedusko...
|