Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Sobectví nebo debilita??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:05
- Nahlásit

Včera jsem potkala známou. Ptala se mě, jak to dělám, že je moje boxerka tak lesklá? Povídám jí, že dávám občas žloutek, pangamin, tvaroh atd., ale hlavně, že krmím kvalitním masem a granulema! Zeptala se, za kolik kupuju granule. Řekla jsem, že cca za 1.300-1.500,- pytel. Šla do kolen. S hysterickým smíchem ječela, že to by teda do psa nevrazila. V náručí držela nákup z trafiky - karton cigaret, tři časopisy + bulvární deník... Pochopíte to????

nika00
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

ha ha ha..... ale nema cenu to resit..ja kdyz koupim granule za 1600 tak jde do kolen i muj tata...ten sice neutraci za blbosti ani nekouri, ale urcite by vedel o lepsim zpusobu jak penizie utratit...nejlepsi je to neresit...sama vis, ze delas dobrou vec a nazory ostatnich te zajimat nemusi...musis se povznest.. ja takovejhlema lidma opovrhuju... to treba moje segra ma labradorku, od mala ji kupovali drahy granule...ale zase k cemu, kdyz si s tim psem poradnenikdo nehral nevenoval se mu atd... je to ruzny..

Evulik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:14
- Nahlásit

ola
Asi to bude obojí, ale nic si z toho nedělej, protože k politování je ona.Někdo raději pečuje o psa a někdo zase o své " zdraví " - cigaretky. Četba těch debilit v bulváru taky poznáši duši.Na to si zvykej, že někteří lidé nás pejskaře nepochopí.

nels
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:18
- Nahlásit

mně se včera taky stalo něco podobnýho.Byli jsme venčit na Letné a jelikož je můj pes puberťák,tak za sebou tahá stopovačku skoro všude. no a procházeli jsme kolem staršího páru, hezky oháknutá panička..no a nakolik musela tu stopovačku překročit,tak nám se strašně nepříjemným hlasem říká: "to mu tu šňúru nemůžete odvázat?!!!" už jsem se nadechovala,že ji pošlu do ***,ale přítel mně uklidňoval,ať jsem ticho,že mi to za to nestojí. no kráva nebeská

Pepka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:22
- Nahlásit

Tak to já si dopřeju cigaretky a psiskovi supr granulky a masíčko. Kdyby kouřil, tak bych mu kupovala i cíga, ale je to nekuřák.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:31
- Nahlásit

Já si taky myslím, že pes je člen rodiny a měl by si dopřát jako si dopřáváme my, moje máma občas taky jenom kroutí hlavou, ale jak píše Ola je to na ní vidět je krásně lesklá, snažím se jí dát co potřebuje, ale i chutná

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:36
- Nahlásit

Naštěstí jsem se tenhle týden setkala s opakem. Byli tu na návštěvě lidi co mají od nás fenku z 1.vrhu. Když došla řeč na krmení, jen tak mimochodem vyšlo najevo, že krmí něčím co jim doporučil (a prodává) vet a pytel 15kg stojí něco málo přes 3500,-Kč. Nepamatuju si značku, je to něco neznámého. Je pravda, že jako štěně jim ji někdo přiotrávil, takže má mít něco dietního, ale i tak si myslím, že si z nich vet dělá zlatý důl. No ale oni to neřeší

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:39
- Nahlásit

Ketrin zase na druhou stranu- je od nich pěkné, že psovi dávají kvalitní krmivo,ale řešili by to jistě, pokud by to dát nemohli......také krmím myslím dost kvalitníma granulema,ale 3.500 by na mě asi bylo docela dost.

žofka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:48 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Jóó,tak tohle já už neřeším,už mě to stálo hodně sil a nervů,přesvědčovat lidi,že na ceně granulí se nemá šetřit.S tchýní jsem to už dávno vzdala a např u kamarádky,která krmí jen zbytky od stolu,už dělám,že to nevidím. Musí mi stačit,že jsem o tom přesvědčila dceru. A to,že mě vyjde 8kg skoro na 1000Kč,to už nikde nešířím,protože by mi leckdo řekl,že jsem padlá na hlavu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:51
- Nahlásit

žanda
Jasně. Pro mě by to bylo taky moc. Taky jsem jim říkala, že by určitě našli něco kvalitního za méně.

žofka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 10:51
- Nahlásit

ola
A jestli chceš odpověď na svou otázku tak věř,že je to obojí,tedy sobectví i debilita. Vystihla jsi to přesně.

leon
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:02
- Nahlásit

Já mám takovou švagrovou. Ta nechápala, že když jsem jí řekla, kolik stojí pytel granulí. Byla v šoku, prý že myslela, že tak dvě stovky za měsíc. To prý by do psa nedala. Pak mi vyprávěla, že sousedi museli se psem na operaci a že ta operace stála osm tisíc. Taky nechápala. Prý nevěděla, že jsou operace pro psy tak drahé. No prostě debata na úrovni. Ona se sice diví nám a ostatním pejskařům, ale já zase nechápu, že ona jde k holiči na melír za dva tisíce každé dva měsíce, svýmu patnáctiletýmu rozmazlenýmu synovi (můj synovec) koupí mobil za patnáct, kalhoty za tři, boty pod tři nejdou, musí mít značkový skejťácký. A vlastně mu taky koupila bígla, prý kvůli tomu, že nemá brášku, tak prý alespoň psa. Pes ho bavil půl roku, pak ho chtěli prodat (dokonce za stejnou cenu, prý aby neprodělali) Se psem to dopadlo naštěstí dobře, zůstal v rodině a synovec se občas na něj i zajde podívat.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:07
- Nahlásit

Mně vždycky dokážou nasrat lidi který furt brečí jaký jsou to chudáci že nemaji peníze na támhleto a tamto a přitom hulí jednu za druhou. Prostě to vůbec nevidí kolik měsíčně prohulí. Jsem na tyhle lidi alergická a pár jich znám. A to kolik dávám měsíčně za granule + kupuju ještě občas i maso taky nikde zbytečně neřikám, protože spousta lidí by to nepochopila. S těmahle lidma jako psala Ola se nemá cenu o tom vůbec bavit.

žofka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:11
- Nahlásit

leon
Jó,co k tomu říct,jak se říká u nás," lidi jsou různé,blbé a pitomé" O ceně za operaci bych taky mohla mluvit. To víš,ne každý bere psa jako člena rodiny se vším co k tomu patří.
Na druhou stranu mám známou,která před časem pochovala voříška a pořídila si zase voříška. Mimo to má plný barák koček. Ale jak se u ní zvířata mají a co jí to stojí, z toho by si mohl leckdo vzít příklad. Prostě všechno je v lidech a v jejich přístupu ke zvířatům. Nevím,kolik ti je,ale časem určitě zjistíš,že nemá cenu se z "takovými lidmi rozčilovat".My je holt nepředěláme.
Takže klídek,je to zbytečně vynaložená energie. Prostě pro některé lidi je to "JEN" pes.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:25
- Nahlásit

Jj, to je můj věčný spor s taťkou. Jeho názor je ten, že drahé granule jsou úplně stejné jako levné a že je to jen ždímačka peněz z lidí. Nemá smysl mu vysvětlovat, že to tak není. A tak vždycky, až dojdou granule našemu kokříkovi, objednám přes internet dražší a mu nezbývá nic jinýho než to zaplatit Sice mi vždycky hned volá a vyčítá mi to, ale já jsem daleko a na druhý den už o tom ani neví

shiba
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:28
- Nahlásit

žofka
Tak teď si asi na sebe upletu bič, ale pro mě taky nejsou psi členové rodiny, ale "jen" psi.
Mají kvalitní stravu, veškerou potřebnou péči, spoustu lásky, bydlí s námi v domě, spí na gauči (nebo kdekoliv jinde chtějí)... ale jsou to stále jen psi. Nikdy bych svou rodinu nesnižovala tím, že budu mezi ně řadit zvířata. To jsem ale divná, co?

leon
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:32
- Nahlásit

žofka
No nejmladší nejsem, takže už se ani nerozčiluju, nemá to cenu, je to prostě v lidech a ty nepředěláme. Naštěstí můj manžel (její brácha) je jiný než ona a je spíš takový ochránce psů jako já.
A u nás je taky jeden takový pán.Takovej samotář, docela chudej. Má tři voříšky a ti pejskové se u něj mají jako v ráji. Dokonce jednomu platí prý nějakou drahou léčbu.

Endy
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:45
- Nahlásit

Já nechala ve zveráku něco přes dva tisíce(granule pro staré,pro mladou,hračka,hřeben,dobrůtka-no znáte to) a měla jsem sebou kámošku.Taky šla do kolen a řekla,že by to za psa nikdy nedala.Já to krmení mám pro malé psy na tři měsíce.Prodavačka jí uzemnila tím,že někteří to dají za psa měsíčně.
Ke cti kamarádky musím dodat,že si vzala toulavou kočičku,nechala jí u veta prohlídnout,odčervit a odblešit a stará se o její právě narozená koťátka.

evina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:55
- Nahlásit

Tak já svým rodičům na otázku kolik stojí granule jen říkám "no, docela dost".Vím,že jim prostě nemůžu říct,tak vysokou čátku protože by to hned začali převádět na to,co bych za to mohla koupit dětem.Takže když jen naznačí,řeknu,že děti nestrádají.Prostě to taky nechápou...Každý člověk má zkrátka jiné hodnoty.A není to jen o psech...někdo vráží peníze do luxusního auta,do exotické dovolené,někdo to prochlastá a někdo to prostě dává do psů.

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:29
- Nahlásit

evina
to je přesné, já to taky raději nikde neříkám.Jinak já dneska narazila taky na dva trotly.Snažili se mi vnutit myšlenku, že PP má prvních šest pejsků z vrhu.Má cenu o tomhle někoho přesvědčovat?

Syska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:35
- Nahlásit

Odobočuji...Moni, nechce se mi hledat, hoď sem odkaz na Dorčiny stránky, mrkla bych se na ty štěňátka právě narozené...

ati
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:39
- Nahlásit

monika
nemá,mě jedna dáma tvrdila že rotvíci maj taky povoleno jen 6 štěňat.A ještě mi vynadala že jsem uplně blbá,protože ona to musí vědět protože si takového pejska koupila. Škoda ,že ji nezajímalo že já je několik let chovám a PP maj všechna štěňata.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:46
- Nahlásit

ati

dřív to bylo k pláči, teď už se tomu jenom směju, každej je chytrej jak rádio, všude byl, všechno ví, všechno zná, od všeho má klíče, takový taky znám bohužel se nějak nebezpečně množí.....

ati
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:47
- Nahlásit

Kalliope
to bude tím jarem,všechno vylézá hadi štíři a blbci

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:49
- Nahlásit

Syska
www.splnenysen.estranky.cz pak dáš aktualitky a pod pokecem klikneš na fotky

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:52
- Nahlásit

ati
to bude tím, u nás zase včera napadlo 20 cm sněhu.Lidi z toho blbnou.Já už to nikomu nevyvracím.Mají prý osmého kokříka tak proto nemá pp.

leon
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:01
- Nahlásit

Nemá to cenu vysvětlovat. Já se hádala minulý týden s dvěma kluky od nás (oba mají "nadpočetné" psy). Stejně mi nevěřili.
A našim jsem to vysvětlovala, když si přivezli psa. Ty mi naštěstí už věří a ví jak je to.
Oni si koupili před pěti lety psa bez PP (prý nadpočetného) z jedné ch.s. stanice. Vyprávěli, jak se tam při koupi nějak prokecli, že znají poradce klubu a ona byla v šoku. Prý mu to nemají říkat odkud mají psa, protože nadpočetná štěňata se mají utrácet a to ona prý udělat nechtěla. Takže před našima udělala ochránkyni psů a oni jí věřili.

ati
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:10
- Nahlásit

monika
20cm sněhu,ježiš kde bydlíš v Tatrách?

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 13:12
- Nahlásit

ati
v Beskydech. Frýdlant nad Ostravicí.Asi 20 km od Ostravy

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:03
- Nahlásit

leon

chichi, já mám taky "nadpočetného psa", ale on se narodil v roce 1991, kdy ten nesmysl o nadpočetných štěňatech skutečně ještě platil.....Takže přece jen může dneska ještě existovat někdo, kdo má tzv. "nadpočeného psa" "čistokrevného bez PP"

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání