| Autor |
Zpráva |
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 08:09
- Nahlásit
CO DODAT? ANO, TAKOVÍ JSME! VÝKALŮ JE VŠUDE PLNO A NÁVNADY TAKÉ. TAKOVÁ JSME HOVADA.
Před třemi dny jsme uklízel před barákem chodník, který byl asi 3 měsíce pod sněhem...no bylo to fakt neskutečný, kolik tam bylo výkalů.
Takže na druhou stranu se mnohdy ani těm, co ty návnady dávají, nedivím, jsou to stejni pitomci jako ti, co nesbírají hovínka!
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 08:33
- Nahlásit
Trotelchen
Tak to s Tebou nemůžu souhlasit. Hovada jsou lidi, kteří nesbírají výkaly, ale pes za svého pána nemůže, tak proč by to měl odnést smrtí z otrávené návnady?!?! Pochopila bych, kdyby travič chtěl otrávit člověka, který nesbírá ta hovna, ale proč psa? Lidi, rozlišujte trochu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 09:01
- Nahlásit
Handy
mikroteňák je to co je v marketech na rohlíky, zeleninu apod.
moje generace ještě pamatuje za komančů poctivej igelit
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:18
- Nahlásit
fromeli
zkrátka každej by si měl ho*no uklidit a je fakt,že nějaký mi příjdou jakže i lidský a miluju,když se mi štěndo rozběhne k nějakýmu u kterýho je jasný,že se bude brodit po kolena.....takže jsem si opět po ránu vyklidila čůrací plácek a nadávala jako špaček...a mladá se mi pak po******* v obýváku na koberec
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:16
- Nahlásit
Trotelchen
Tvůj příspěvek byl fakt napsaný dost nešťastně...
Když mi před barák sejří cizí psi, můžu být maximálně naštvaná, ale uklidit to musím tak jako tak a rozhodně to přece nebudu řešit tím, že půjdu rozhazovat otrávené návnady psům, aby už mi nekáleli před barák, ne? Jestliže někdo tímto způsobem uvažuje, tj. stylem "už mě sere, že tu ti psi serou, tak je otrávím" tak takový člověk je podle mě zcela jistě schopen i zabít člověka. Lidí, kteří takto uvažují se opravdu bojím, protože je jen otázka času, kdy jim nějaký takový nápad vzklíčí v makovici.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:19
- Nahlásit
Evik
sice s tebou souhlasim, ale na druhou stranu je nutne, aby si pejskari uvedomili, ze mezi nami ziji i nervove labilni jedinci, kteri jsou schopni pachat zoufale ciny, kdyz se dostanou do situaci, s kterou si neumeji poradit. svym zpusobem jde o nemocne lidi. a na takoveto jedince musi brat pejskari rovnez ohledy a nedavat jim zaminku k zoufalym cinum. bohuzel to vidim u nas na sidlisti. nekdy mam pocit, ze sbiram jenom ja a soused z baraku a zbytek se tam jen tak vali .... zabit psa kvuli takove "blbosti" je samozrejme neprimerena a pro nas zdrave lidi nepochopitelna reakce, ale prvni chyba bohuzel vznika na strane pejskaru ...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:22
- Nahlásit
Margaret
Tak to s Tebou nemůžu souhlasit. Hovada jsou lidi, kteří nesbírají výkaly, ale pes za svého pána nemůže, tak proč by to měl odnést smrtí z otrávené návnady?!?! Pochopila bych, kdyby travič chtěl otrávit člověka, který nesbírá ta hovna, ale proč psa? Lidi, rozlišujte trochu
Ale dyt se mnou souhlasis...dyt jsem psal, ze ten, kdo nesbira hovna je stejne hovado jako ten travic. A ze se jim nedivim? No vcelku ne...odreagovat se na psu neznamena vetsinou trestni odpovednost....odreagovat se zabitim na cloveku tu trestni odpovednost mnohdy znamena...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:25
- Nahlásit
Evik
Když mi před barák sejří cizí psi, můžu být maximálně naštvaná, ale uklidit to musím tak jako tak a rozhodně to přece nebudu řešit tím, že půjdu rozhazovat otrávené návnady psům,
No ty to tak řešit nebudeš, ale jak píše jiříkovo, je třeba počátat s tím, že spoustu lidí to napadnout může.
Nebo si budeme nalhávat, že ne?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:08
- Nahlásit
no jasně že si nelze nalhávat, že když mi nikoho neotrávíme proto, že nám sere na trávník, že ostatní to taky neudělají.....Bohužel, a to má Jirikovo pravdu, se u případů, kdy někdo tráví psy kvůli hovínkům, většinou fakt jedná o duševně narušené jedince a že bychom mi zdraví neměli zavdávat příčinu k těm zoufalým činům....
Já sama znám od nás z chalupy jednoho cvoka, který už mi několikrát vyhrožoval zastřelením mého psa "jestli mu ještě jednou počurá stromky u cesty"....Ty stromky jsou u cesty na veřejné cestě, ale zasadil je tam on....člověk by si řekl, že s tím musel přece počítat, že stromky semtam nějaký pes pomočí, když si je nezasadil na zahradu.....Jenomže tímto způsobem právě ten člověk (na chalupě skoro-soused) neuvažuje - nedokáže to, neb je to skutečně duševně nemocný člověk (od jeho ženy víme, že byl několikrát hospitalizován na psychiatrii - jeho paní se nám tenkrát omlouvala za manželovo chování právě s tím, že za to nemůže....) Tento pán v létě lítá po zahradě se vzduchovkou a střílí sršně a ptáky a my tak vodíme kolem jeho pozemku psy výhradně na vodítku a dáváme si velký pozor abychom mu nezavdali žádnou příčinu k rozčilení. Náš starý pes a teď už i mlaďoch se naučili na stromky kolem cesty nečůrat a kolem pozemku toho chlapa mi jsou "podezřele předpisově" u nohy....oni to asi vědí....
Prostě výše uvedeným chci říct, že vím, čeho může být schopen duševně nemocný člověk, ale že někdy je těžké pro normálního člověka rozpoznat, že je nemocný a za své chování vlastně "nemůže"...
Jenomže normálnímu člověku, včetně mě, se strašně těžko chápe, že třeba i ten, kdo tráví ty psy proto, že mu to třeba činí potěšení a radost, je vlastně nejspíš stižen nějakou duševní poruchou, ale jiného druhu....
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:34
- Nahlásit
Evik
No já myslím, že bych nebyl zase tak kategorický...určitě je spousta lidí, kteří jsou legálně zdraví a přitom toho psa klidně otráví.....může to vycházet z různých faktů...třeba vyrůstali v prostřředí, kde se psi bezproblémově zabíjejí ve chvíli, kdy se nehodí (a to není vyjímka) nebo mají psa z jiných důvodů vžitého jako naprosto nehodnotnou věc. Dle mého je to skoro stejné, jak např. člověk, který má doma psa středního plemene a veškeré venčení probíhá 2x denně u vchodu paneláku, kdy páneček vypustí psa asi na 1-2 minuty podle nálady na vyčůrací proběhnutí kolem vchodu......když to tak vezmu, tak by možná lépe udělal, kdyby toho psa zabil....a podobných případů mám ve svém okolí více...takže také žádná vyjímka...a nemyslím, že by tíhle lidi byli nutně psychicky nezdraví...jen to prostě berou jinak....typicky hovadsky
|