Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak koupete svého psa?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 18:10
- Nahlásit

pigie
Prejav DBK.
A to je čo? Ovčanda má DKK a syndom cauda equina, ale DBK neznám. Ale určitě to má taky, ona má všechny nemoci.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 18:14
- Nahlásit

My na ně máme vanu ve sklepě, aby nás zádíčka nebolely. Je to stavební vanička na vysokých nohách a tam se koupe fajně. Ale to je právě důvod, proč Ašopes do té vany nemůže skočit. Normální by zvládla.

jeje
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 18:36 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit

Mucholabka

Ak má DKK určite má aj DBK, aj HD (to je to isté, česky, slovensky, anglicky)
kyčelního = bedrového = hip

brut
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 18:42
- Nahlásit

My koupeme "babulku" ve sprcháči asi 3x do roka s použitím šamponu, jinak jí jen oplachujeme. Ona nesnáší vodu a tak se jí snažíme umýt co nejrychleji. A pak honem vyfrotýrovat ručníčkem a vyfoukat fenem, teda ten fen používáme jen v zimě v létě schne na sluníčku. Bruta jsme zatím koupali s použitím šamponu jen jednou a to se vyválel v h***u. Jinak zatím byl taky pouze opláchnut. Jenže to je kachna a nechce z vody ven. Pro změnu ale nesnáší vysoušení ručníkem a o fenu ani nemluvím.
Co používáte za šampony? My obyčejný březový a potom žloutky rozmíchaný v pivu. Srst je po nich pěkně hebká a lesklá. Na Bruta bude ale dost veliká spotřeba a tak hledám alternativu.

Aknah
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 18:49
- Nahlásit

Tak ja jsem stastna panicka bileho psika, hezky maleho, nizkeho a milujiciho vodu, takze kazda louze, kterou potka je jeho. Dneska na vychazce tekl maly potucek vody po ceste, vytvoril malou tunku a pes do tunky hodil sipku

od malicka ho ucim, ze kdyz prijde z prochazky musime umyt tlapicky, do sprchoveho koutu davam bonbonek, nez jdeme ven, pak staci rici "tlapicky" a pes je ve sprchaci tlapky myjeme po kazde prochazce, samponem uz jsme taky myli, zrovna dneska, drzi bezvadne, ocas nahoru a tvari se spokojene, fenovani je uz horsi, to se mu libi min a cesani nechavam na pozdeji, uz ho to nebavi a zdrha mi.

jedna po prochazkova fotecka, jiste uznate, ze tohle se musi osprchovat

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 19:29
- Nahlásit

Aknah
Takového psa je lepší zároveň foukat a zároveň česat. Je to rychlejší a účelnější. Do budoucna se taky lépe češe a není třeba drahá rozčesávací kosmetika.

Zany
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:23
- Nahlásit

Jak to myslíš,že se do budoucna lepe češe? Já fenuju i češu zároven,ale používám k tomu i tu drahou kosmetiku.

Aknah
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:41
- Nahlásit

Mucholabka
ja vim, jenze ono ho to uz pak nebavi a utika, tak ho nechci mucit, vemu si to rozcesavani vecer k televizi, kdyz on spi a jen si ho obrazim jak potrebuju a nemusim se s nim prat. a navic samponem ho nekoupu zas tak casto, ze klidne investuju. a cesat stejne musim kazdy den, jinak by to cuckovatelo. a hodlam ho strihat, vystavovaci ambice nemam a taky chodime na prochazky do lesa, tak bude lepsi kratsi srst

Falco
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:14
- Nahlásit

My nemáme vanu, jen sprcháč, takže největší problém že, že to celé musím já stará ženská absolvovat vkleče před sprcháčem (ruce natažený dovnitř) a pak nemůžu vstát. Jinak Falco je jako am.kokr na veškerou údržbu srsti zvyklý, takže naštěstí neprchá. Ale moc velkou radost nemá, jen trpně stojí a čeká, až to skončí. Zato fénování a česání se mu moc líbí, u toho si slastně pobrukuje. Nejlepší je ale stříhání - při tom je schopen dokonce usnout.
Kompletní proces probíhá 4-5x za rok - minulý víkend jsme to právě absolvovali. V sobotu večer koupel, v neděli dopoledne střih. Nehorší je to právě po zimě, kdy stříhání trvá i 2 hodiny, protože přes zimu stříháme jen hlavu a na jaře pak musím zvládnout 5-ti měsíční porost i na těle.

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:26
- Nahlásit

brut
My obyčejný březový a potom žloutky rozmíchaný v pivu. Srst je po nich pěkně hebká a lesklá.

tenhle fígl jsem ještě neslyšela.....Mám ale pocit, že kdybych to vyzkoušela, tak se pes potom celý velmi důkladně oblíže (miluje jak pivo tak vajíčka:lol
Jinak já používám když už šampon, tak šampon pro miminka a jednou jsme museli použít nějaký speciál antiparazitární (když jsme si dovezli psa z útulku)....Jinak pokud není nutné, nešamponuju a když už musím, tak pak pesany splachuju vodou s octem (lžíce octa na litr vody), protože pes má kyselejší ph. pokožky než člověk.

Meta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:51
- Nahlásit

brut

Kolik žloutků na kolik piva??? A není pak ze psa mucholaka?

brut
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:04
- Nahlásit

Meta
Není z něj mucholabka. Záleží na velikosti psa. Já na "babču", která je veliká jako malej knírač používám 2 žloutky a půl litru piva. Poleju, promasíruju, nechám chvilinku působit a potom jen spláchnu. Poradila mi to jedna stará paní kdysi dávno u babičky na vesnici. Říkala, že to praktikuje vždy když jede s pejskem k vetovi, tak aby se líbil.

Evik
Denynka se naštěstí nelíže, dost jí to smrdí a tak se jako pravá dáma tváří , že je to pod její úroveň. Zato Brutovi by se tahle kůra zamlouvala, ale je na ní velikej ( ta spotřeba ... brrrr....)

Meta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:23
- Nahlásit

brut

Jó ahá, spláchnout...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:27
- Nahlásit

brut
promin, radeji budu videt horet materskou skolku nez takove zachazeni s pivem ....

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:28
- Nahlásit

Meta
Ja som hned vedela na co narazate a dost som sa pobavila. Skusala si sa obliat zltkami a pivom? Myslim, ze srst by jemna ani hebka nebola

Meta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:46
- Nahlásit

pigie

Se přiznám. Já jsem bohužel narážku nedělala, fakt jsem blbka, kterou nenapadlo spláchnout Ale to pivo své poloviče klidně uzmu k takovým bohulibým účelům...

brut
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:50
- Nahlásit

Jirikovo
Já pivo nepiju, tak co bych pro tu nebohou "babulku" neudělala. Ona má po něm tak krásnou srst.

pigie
Meta
Tak teď jsem se i já pobavila. Díky...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 19:50
- Nahlásit

tak mucholapka...nebo Mucholabka...to je mi chaos...

Líp se češe, protože když se ta srst natáhne, jde to prostě jednodušeji. Když se nechá uchnout, udělá provázky a pořád se k sobě lepí, češe se to hůř.

Zany
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:32
- Nahlásit

Tak to jsem špatně pochopila,myslela jsem ,že jako do budoucnosti se lépe češe.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:43
- Nahlásit

No do budoucna jo, jako výhledově měsíc.

Verca
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 10:14
- Nahlásit

Tak já teda nejdřív fénuji a ještě vlhké pak češu. Je pravda, že se srst pramínkovatí, ale takovou podle mě má srst mít... Jinak, když koupu, tak vlezu vždycky do sprcháče taky a je to mnohem pohodlnější. ;)

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání