| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:32
- Nahlásit
Ladynku pudlici hodím do vany a ona trpělivě čeká, až ji vymydlím. Jen občas dá přední packy na okraj vany a kouká, co to s ní provádím. Potom jí vyfenuju a za pár minut už o ničem neví.
Ovčandě řeknu "jdeme se koupat, hop!" a už je předníma nohama na vaně, zadníma se taky škrábe dovnitř, ale s těma jí musím pomoct, protože dysplazka jejímu množiteli nic neříká. Ašopes si ve vaně lehne, já ji napustím teplou lázeň a nechám ji pořádně vyhřát, pak ji našamponuju, osprchuju, utřu, vyfenuju a Ašopes by do toho šel zas Když jsem ji ale stáhla do bazénu, zjistila jsem, že neumí plavat, zadek jí padá a vody se hrozně bojí.
Dan, starý kříženec, se při koupání klepe a dělá, jako by chytal záchvat Parkinsona.
Kočka Gina, peršanka, stojí ve vaně a čeká, až bude po všem, nechá se vyfenovat, olíže mě a taky za chvilku o ičem neví. Horší je kočka Můra, ta škrábe, kouše, řve a vůbec dělá alotrie, ta se fenovat nedá. Navíc je naštvaná, do rána se s náma nebaví.
Jak se koupou vaši psi?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:47
- Nahlásit
Tak Tessinka je kačena převtělená do psa, protože co se oteplilo, tak vymetá každou louži. A taky podle toho po každé prochajdě vypadá, takže bříško sprchujeme každý den. Po příchodu do bytu stačí zavolat HOP! a malá už je ve sprcháči, odevzdaně si sedne a čeká, než se svleču a přijdu za ní. Nejdřív se pořádně nachlemtá vody ze sprchy a pak se nechá osprchovat...má to jako denní rituál, takže je v pohodě..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:54
- Nahlásit
Když nebudu řešit, že se špageta vykoupe v každém počasí a ročním období v potoce, řece či rybníku, tak doma ji šoupnu do vany na její podložku, osprchnu, našamponuju (to tak 3-4x do roka), zabalím do osušky a vezmu z vany do náručí, kde ji pořádně osuším tou osuškou. Pak ji nechám vylítat po bytě a pokud už jdeme do postele nebo potřebuju, aby rychleji uschla, nebo je třeba chladno, tak ji vyfénuju, jinak nechám proschonout na vzduchu. Když sprchujeme "podvozek" v těhle bahnodnech, tak jí nefenuju vůbec, jen osuším ručníkem.
Učila jsem na koupání a fén od mala a tak je naprosto v pohodě.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:57
- Nahlásit
Jak koupete svého psa?
v naproste vetsine pripadu za pouziti pruzracne tekutiny bez vyrazneho zapachu, ktere se bezne rika voda ...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:00
- Nahlásit
Já když koupu kokřici tak je takový malý rituál.Nechá se v pohodě vykoupat, vydrbat ručníkem a pak už má připravenou deku na sedačce v rohu a tam si hupsne.Zabalím ji jak miminko a ona tam vydrží celý den.Doga ta je horší.Když se jí nechce tak je celkem problém narvat 55 kg do vany.Když už tam ale je, tak je to v pohodě.Nechá se okoupat i osušit a pak si jde lehnout na pelíšek.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:15
- Nahlásit
to nas orry koupani teda nemusi...myslim to ve vane se samponem..nekdy se zabejci a je to s nim fakt tezky..a pak stoji jak opareny, kuli oci a kouka jak by nejlip zdrhnul ...kdyz vyskoci z vany tak pak lita po byte a tre se o koberce..jinak z prochazky ho utirame a to vzdy reknem: jdi do koupelny..tak tam jde..sedne a ceka az mu otrem brisko....plavceni v rybnice ale miluje..ovsem musi se koupat on...jakmile jdu jaaaa....chytne ho zachvat zachranarstvi a proto abych vylezla z te vody a neutopila se je schopny udelat cokoliv...takze ted uz preventivne davame vsechny veci na strom
mnooo a Rocky..? to je jeste stenik..ale uz jsem ho musela hadrikem otirat...uz vim co je to taky bilej pejsek ...z venku byl jak prase...zlaty cerny Orry tam se ta spina aspon ztrati..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:15
- Nahlásit
Eda se koupe úplně sama v potocích, říčkách, řekách, ale nepohrdne rybníkem, nádrží nebo v nejhorším i kaluží...
Jirikovo
jako vždy, ftipné
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:16
- Nahlásit
náš mladej vodu miluje, já ho tedy nepotřebuji často koupat, máme zahradu a do domu chodí jen na chodbu....takže koupeme tak 1x do roka když je v létě teplo (v tomto intervalu všechny tři psy). Mlaďochovi dám na zahradu dětskou vaničku plnou vody, on se chvíli rochní, až se celý sám namočí, pak ho vydrbu šamponem, zběžně spláchnu z toho nejhoršího, vodu vyleju, dám mu novou a on už si zbytek dodělá sám To starší pejsa má chorobný strach vlézt do dětské vaničky, takže toho osprchuju nejdřív ze zahradní hadice, pak našamponuju a zase plachujeme hadicí...všechno na zahradě na trávě....
Nejstarší pes ten je vůbec na koupání nejlepší....toho strčíme do vaničky, on si tam lehne a nechá se drbat a šamponovat tak dlouho, jak je potřeba, někdy se mu ani z té teplé vody nechce
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:30
- Nahlásit
uz vim co je to taky bilej pejsek
Tak to je přesný! My měli taky vždy tmavé pejsky a od té doby, co mám bílýho, tak vím, co je to zaliskaná od hlavy až k patě...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:34
- Nahlásit
Syska
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:36
- Nahlásit
Mucholabka
zadek jí padá
Prejav DBK. Aj Hugo ako fundlak ma s tymto problem, po 15 minutovom plavani, zadok ide dolu. Dufam, ze ked bude plavat poctivo, tak ho udrzi nad hladinou aspon hodinu
S kupanim ziaden problem, len tie oci, ktore hovoria, sampooon, nieeeeee! A ma tendencie mi pchat mokru, nasamponovanu hlavu medzi nohy a strasne sa liskat. A pritom samozrejme potajomky zlizovat sapmon z papule.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:42
- Nahlásit
uz vim co je to taky bilej pejsek
To věřím, já když na prochajdě v takovým blátivím dni potkám někoho s bílým psem (obzvláště chlupatým), tak ho vždycky lituju. Cllif ten je tmavej, takže pořád stejnej ať už je zabahněnej nebo čistej.
Zatím jsme ho ještě nekoupali (je mu 9 měsíců), jen jsme žínkou namočenou v šampónový vodě čistili "podvozek".
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:46
- Nahlásit
Soudrško učitelko, svého psa koupu asi takto:
Přijdu z venku, za mnou si spokojeně hopká 33 kg kula bahna nasáklá vodou, smradlavá, na hřbetě jí kuňkají žáby, místy se mezi ušima plácají pulci, okolo zadních tlap má omotaného úhoře, podvozek ze směsi písku, kamínků a mazlavého jílu.
Dobrovolně se kula do koupelny nedokoulí. Než se mi ji tedy podaří dosmýkat do koupelny, většinu živočichů (žáby, pulce, úhoře) odloží v předsíni. Koupelnou se táhne mokrá hnědá stopa jak od stáda slimáků.
U samotné nádoby zvané vana se pokouším zvedat střídavě přední a zadní část psa a mohutným pohybem jej přehodit přes okraj vany. Pes kope, kouše, kňučí, snaží se utéct, přičemž odloží na stěny a strop koupelny větší část kamení a písku. Za pomoci rodičů, sousedů a spolužáků ze základní školy (nejméně 3 celé třídy) umístím psa do vany. Pes se pokouší vyskočit a zdrhnout, čímž si omotá kolem krku hadici od sprchy a začne se škrtit. Pes updne do bezvědomí. Přemýšlím, zda dát psu umělé dýchání, či využít jeho indispozice k rychlému osprchování. Jsem humánní, přikloním se tedy k resuscitaci. Pes po prvním vdechnutí procitne, uvědomí si, kde je, postaví se jak Zorro na zadní a předníma plácne do umyvadla. Mýdlo, pasty i zubní kartáčky vyletí do vzduchua rozbijí žárovku u světla. Pes využije tmy a z koupelny uteče. Při výskoku z vany otřepe zbytky vody.
Závěrem docházím k závěru, že se v podstatě všech nečistot zbavil a tak se jdu tedy sama vykoupat (smýt bahno, písek, pulce a čolky).
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:51
- Nahlásit
Garfield
Přijdu z venku, za mnou si spokojeně hopká 33 kg kula bahna nasáklá vodou, smradlavá, na hřbetě jí kuňkají žáby, místy se mezi ušima plácají pulci, okolo zadních tlap má omotaného úhoře, podvozek ze směsi písku, kamínků a mazlavého jílu.
Ty vogo, buď ráda, že to je jen kula bahna, u nás to minule byla kula hoven (pardon za ten výraz, ale jinak to popsat nejde)... A narvat to stvoření do vany bez větší újmy - nic moc...
Ale jinak, když jí už narvu do vany, tak trpělivě čeká, občas se zlomyslně otáčí, ale jinak v pohodě. Fén se ani neodvážím vytáhnout, protože tyhle zvuky nesnáší...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:59 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
U nas psa koupeme dva - jeden se s nim narve od vany a drzi ho uvnitr, druhy sprsi prvniho a obcas se snazi vodu dostat i na psa. Nesamponujem.
Pes zoufale kvili, sousedi klepou smetaky do sten, ten, co drzi psa uvnitr vany kvili taky, protoze je cely poskraban a polit studenou vodou.
Jakmile se sprcha vypne, pes dvoumetrovym obloukem skace z vany a oklepava se. Pak zmizi z koupelny jak namydleny blesk. Chvili se honime po byte s rucnikem, pak rezignuju, psisko narvu do tricka, at aspon nejaka ta voda se vsakne a jdu susit koupelnu.
Pes s nama nemluvi do vecere (sve).
Jeste, ze toto cele podnikam maximalne 4x do roka...
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:47
- Nahlásit
wami
a polit studenou vodou
Vy psa koupete ve studený vodě? Proč? Vždyť teplou pustí víc špíny a druhý páník nemusí kvílet
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:49
- Nahlásit
Margaret
Pardon - vlaznou vodou...
Protoze klasicky teplou nema rad...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:52
- Nahlásit
wami
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:02
- Nahlásit
wami
Co je pro psa příjemně vlažné, je pro člověka studené jak prase. On málokterej chlap má takový hustý kožich jako ti Tví bizoni.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:11
- Nahlásit
Garfield
No prave...
Jezis, jeste ze jsme tenhle tyden odvolali hromadne venceni na neurcito, protoze po vykoupani v tom jezere, co ted je misto Zamilca, chvilkovem srovnavani sil s Gafem a ozuzlavanim se s fenkou jakekoliv velikosti by me teda doma cekal presne tenhle vanovy souboj...
Nic nebude, vcera jsme byli pryc cely den, tak dneska bude jen odpocinkova slusnacka vychazka po asfaltovych cestickach...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:11 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Já si zase myslím, že bílý pes je výhoda, protože aspoň vidím, kde je špinavý a do postele mi vleze čistý. Jen ty dlouhé chlupy.... Tam se ta špína drží dost.
Jinak Phoebe jsme začali koupat asi ve 4-5 měsících a úplně v pohodě. Já to prostě dělám nekompromisně a učila jsem jí už od mala zůstaň a zvládla to skvěle a proto když jí koupu, tak opakuji zůstaň a ona krásně drží. A pokaždé z venku jí sprchnu aspoň nožky, případně i bříško, takže i kvůli tomu je zvyklá... Jinak jí po vykoupání fénuji a jinak jen drhnu ručníkem.
jo a když jsme u koupání, tak nikdy jsem neviděla ošklivějšího mokrého psa než je ten můj.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:15
- Nahlásit
...ale tak dnes už do tý vany skáče Garfield sám a fakt se mu to i líbí...
Ale původně to vypadalo jako v tom mém příspěvku. Přesto dodnes koupání psa prostě nemusím, za prvé bolí záda a za druhé pak 3 dny šůruju koupelnu.
|
Janysek
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
Moje Betyna venku vymete každou kaluž s bahnem,v létě si do ní ještě lehne a chladí si břicho.Jde si klidně zaplavat do řeky,do potoka,do rybníka.Ale domácí koupání k smrti nesnáší,vždycky někam zaleze a musím jí do vaničky donést.Neocení vůbec vůni šampónu,ani to,že jí panička zbavila špíny..Je černá,tak se to nevidí,ale stojí to vždycky za to.Nenávidí fénování a je pak uražená.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
wami
http://www.skorovlci.tombru.com/brezen/brezen7.jpg
JEZIS TO JE NUNÍNEK!!! BYCH MU HNED UKOUSLA HLAVICKU.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:22
- Nahlásit
Garfield
...ale tak dnes už do tý vany skáče Garfield sám a fakt se mu to i líbí...
U nas to vypada porad stejne - jen pes vyrostl a zesilil a hlavne objevil svuj krasny hlasek...
Takze pokud to fakt neni po navratu dokonaly blatokul, resim to trickem, ktere po zaschnuti (psa i tricka) hazim rovnou do pracky. Proste pes oschne a do tricka opada to blato...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:30 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
...tady jsem ho ještě drapla pod křídlo a mlask s ním tam, ale pak to bylo horší. A letošní zimu, resp. únor - březen jsem mu hezky slušně polehounku vysvětlovala, že když zkusí do tý vany skočit sám, tak dostane mňamku. Svíjel se, kňučel, nevěděl jak a pak to zkusitl, zůstal viset, tak jsem mu pomohla a vlezla za ním do vany. Sedla si, chválila ho, oplácávala, rvala kokinama. Pomali jsem vylezla, psa držela s vypětím sil uvnitř a pustila čurůček vody, jímž jsem mu omývala pacičky. Voda pak stříkala výš a výš a pes pochopil, že o nic nejde. Venku pak dostal všechny kuřata, balónky, medvídky, kosti a kokina a příště už tam mašíroval s nadšením.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:50
- Nahlásit
Garfield
Bezva, beru to jako návod: kterak vykoupat psa bez větší úhony a s vyprázdněním nastřádaného kapesného. Já toho svého ještě nekoupala, tak nemám zkušenosti, ale jak tak koukám, tak tě to nepřijde nic moc levně.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:50
- Nahlásit
Garfield
Coz o to, spravny postup znam...
Ale Lump je tak trochu klaustrofobik... Takze jsou mu vsechna kokina jedno, jen chce uz z te hnusne vany veeeeeeeeen!
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:04
- Nahlásit
To já s koupáním nemám absolutně problém, vezmu ty dvě kila čtyřicet, dám je do vany osprchuju namydlím znovu osprchuju, ručníkem vysušim a jsme čistoučký a voňavoučký
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:12
- Nahlásit
wami
no náš Griffča se právě taky bojí vany a dokonce i té dětské vaničky, kterou v létě normálně postavíme na trávník, takže není v uzavřeném prostoru...Na kokina ho tam taky nedostanem, protože on není na žrádlo a na hračky taky ne....takže Griff je při bahnitém počasí věčně zprasený a doma nesmí dál než do předsíně Pořád uklízíme a jakmile nastane teplo, tak se jde sprchovat na zahradu
|