Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Sodoma-Vrbátky-Gomora
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
maidmarion
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 20:52
- Nahlásit

Btw. kdyz jsou to vsechno jenom pomluvy na pani Siblovou, proc treba taky nekdy nenapise svuj nazor na nektere z for? Proc nabizi tak malo psu k adpoci? Je mnoho proc, tak by na ne mohla treba odpovedet...

maidmarion
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 20:56 - Změnil/a: maidmarion
- Nahlásit

Aren jaky je vubec vas vztah k Siblove? Byla jste ve Vrbatkach? Pokud ano, tak nam treba muzete odpovedet na nektera proc...Nema smysl jenom napadat ostatni...

aren
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:45 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

maidmarion
Neznám odpověď na všechny Vaše otázky. Odpovím co vím.
Paní Šiblovou jsem poznala před cca dvěma nebo třemi lety, když zveřejnila neutěšené poměry v olomouckém útulku Ligy na ochranu zvířat. Byla jsem tehdy zděšená, paní Šiblovou jsem kontaktovala, nabídla ji pomoc, seznámila ji s několika dalšími lidmi, kterým nebyl osud zvířat lhostejný. Pomohla jsem ji z útulku odebrat několik psů určených k utracení, které umisťovala porůznu v soukromí, něco u sebe, něco u známých. Jednoho pejska jsem měla tehdy u sebe i já. Pomáhala jsem inzercí v Profitu s umisťováním psů. Ona s rodinou a přáteli se pokoušeli najít místo pro vybudování vlastního útulku, a starali se o psy, které měli v péči. Pokoušeli jsme se dosáhnout toho, aby byla svolána mimořádná členská schůze Ligy, která by poměry v olomouckém útulku řešila. To se nepovedlo, ale na nejbližší pravidelné členské schůzi vedení útulku odstoupilo, a teď je tam již nová vedoucí, která se o psy dobře stará.
Paní Š i já jsme byly mezi zakládajícími členy občanského sdružení, které si kladlo za cíl pomoc zvířatům v tísni. V tom sdružení došlo hned ze začátku k rozdělení, já jsem zůstala v původním, paní Šiblová založila nové - EFAS. Obrovská záhada adresy Šemberova 7 spočívá v tom, že tam měli tehdy kancelář. Když kancelář zrušili, zadávali dále trvalé bydliště.
Po čase se mi několikrát stalo, že se mi dostal do rukou opuštěný pes, to tak člověk někdy přitahuje, jednoho jsem našla, o jednom mi řekli, jeden se přidal k mé smečce při venčení, a já tak nějak nevědíc co dělat, jsem zavolala paní Šiblové. A ona nikdy neřekla ani popel a okamžitě přijela a psa se ujala. Jednou to bylo půlroční štěně jakéhosi obřího plemene, kterému hned druhý den našla domov v Újezdě u Uničova, pak to byl kříženec NO, kterého jsme inzerátem umístili tak po třech měsících, pak to byla postarší fenka SAP, kterou jsme zkoušeli inzerovat jem krátce, paní Š pak řekla, že to nemá cenu, že si fenku nechá. Naposled to byl malý černý oříšek, snad jeden z těch, co byli u vás.
Vrbátky koupili teprve nedávno, chtělo to tam spoustu práce, bývali hodně unavení a sotva stíhali. Já jsem byla ve Vrbátkách jen asi čtyřikrát, teď po Vánocích už vůbec. Měla jsem spoustu práce s účetníma závěrkama, a taky mám své čtyři pejsky, kteří mě potřebují.
Občas jsme spolu mluvili po telefonu. Já jsem paní Š. i její rodinu velmi obdivovala za to všechno, co dělají a jak to všechno stihnou, i když někdy jsem jim vyčítala, že nestíhají stránky na internetu a že si tím škodí. Jenže oni vždy museli stihnout tolik jiných věcí, krmení, čištění, nemocné psy, úklid, počítač byl u nich až někde na okraji pozornosti, bohužel. Já sama stránky dělat neumím. Několikrát jsme se už domlouvali, že mě to naučí a budu to pro ně dělat, ale vždy se to nějak nestihlo.
Když se doslechli o poměrech v Dětmarovickém útulku, neváhali a rozjeli se tam, v tom mrazu mohlo každé zdržení stát některého psa život. Tehdy se udělala krásná atmosféra tady na fóru, všichni to sledovali, drželi palce, pořádala se sbírka, slibovala pomoc.
Sama jsem se těšila z toho, kolik lidí ochotných k pomoci se dokáže dát dohromady a spojit své síly.
A pak přišla studená sprcha. Lidé vezoucí sbírku dorazili do Vrbátek, já jsem se těšila na tu chvíli, jaká to bude radost, zachránění psi a pomoc od všech těch lidí, a setkání stejně smýšlejících... A zatím se ozvalo z jedné strany "hrůza, zlá trapička" a z druhé "prosímtě, co to bylo za gestapo" a od té doby pluji v jakémsi iracionálnu a nestačím se divit.
To je tak asi všechno co doopravdy vím. Doufám, že to zase nevypadá jako napadání někoho nebo něčeho.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2006 22:52 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

maidmarion
Jo, samozřejmě, s novináři ona spolupracovala, nějaké články i vyšly, jsou na těch stránkách EFAS, tamtéž jsou i fotky útulku a psi nabízení k adopci. Je jich i mnohem víc. Proč se nezeptáte přímo paní Š? Ona určitě pomoc hledala.

maidmarion
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 00:02
- Nahlásit

Pani siblova na me kontakt ma, mela jsem psy z Detmarovic doma a ona si je odvezla pry kvuli karantene, coz nedava moc smysl, kdyz ti psi byli mimo utulek, tudiz ji nemohli nakazit zadne psy, ale navadi...Rekla, ze se ozve a nic...Kdyz jsem ji pak volala nikdo to nebral ani mi zpatky nazavolala...ja proste jen rikam, ze si vzala na sebe moc velky ukol a nezvladla ho, tot vse...
Clanku bylo jen par, stejne jako fotek a internetove stranky jsou v dnesni dobe jedna z nejdulezitejsich veci...a psu k adpoci je jen par, tomu zbytku je snad lepe v utulku nez v rodinne? Proc je nedala k adpoci uz driv? Stejne jako den otevrenych dveri chybel apod. Ja bych cely projekt pojala uplne jinak, ale to je uz ted jedno...pokazila si jmeno sama, psi josu tam taky uz drzeni prilis dlouho a penize uz ji taky posle malokdo...Krasny zacatek a spatny konec...Co se stalo mezi ni a lidmi, co ji tam privezli veci, to uz nevim, ale asi nic dobreho...Pokud cela snaha troskotala jen kvuli jeji spatne komunikaci s lidmi a cely zamer byl jen dobry je to skoda, ale ted se uz nic nenapravi...
PS: proc se nemohla nest cela diskuze bez napadani ostanich, neni to hned lepsi, kdyz si o celem problemu promluvime rozumne?:]

maidmarion
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 00:13
- Nahlásit

Ohledne stavu utulku ve Vrbatkach jsem jiz rekla svoje - po tom cim prosli to pre muselo byt vyborne, ale ne dlouhodobe - meli byt ihned nabidnuti k adpoci. Dlouhodbe nemohli byt drzeni na pude apod. jak jsem jiz napsala - odvoz z Detmarovic byl spravny jen dalsi postup uz nebyl takovy jak bych si prestavovala...Vzdyt ihned po zverejneni stavu v Detmarovicich bylo mnoho zajemcu o adpoci psu, ale zadni nebyli nabidnuti...
A pokud hledala pomoc, tak asi ne na spravnych mistech a svym chovanim odradila mnoho tech, co ji byli ochotni pomoci..
Btw.stacilo rict a stranky jsem ji mohla klidne nechat udelat a nedelalo by mi problem pejsky nafotit a inzerovat...a takovych lidi bylo mnoho...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:00
- Nahlásit

PRO MUCHOLABKU

reaguji zde na Tvé příspěvky z mujpes a to proto, že myslím, že zde je více rozumných lidí.

Píšeš, že v této kauze se nic neděje, že ji Alfa nechala usnout atd a píšeš o "podivných lidech"

Chci Ti jenom říci, že kdyby jsi v době, kdy se to tady rozjíždělo, organizovala a uskutečňovala se pomoc pro ty psy a kdy jsem tady přišel s některými odhaleními, tak kdyby jsi tenkrát neječela, ale raději se opravdu snažila něco zjistit, mohla jsi k tomu, že jde o "divné" lidi dospět už tenkrát. A logicky nejen Ty, a mohli jsme tedy pak své síly věnovat na nějaké smysluplné řešení a ne na zdejší navážení se jeden do druhého. Nemusela jedna dotyčná nechávat ze všech diskuzí odmazávat celá fora a místo podělanosti strachem se mohlo něco opravdu udělat, protože takhle to těm lidem stále prochází.
Takže Tě prosím, ať před tím, než začneš někde příště zase na někoho konkrétního útočit, spíše se rozhlídneš okolo a pozjišťuješ, jak se věci mají...to samý je to v tý kauze, o kterou se snažím nyní. Bohužel dav fanatiků nepůjde zastavit asi ničím jiným, než opravdu ráznými právními kroky. Je to škoda, není v této nové věco zase až tak všechno špatně jako třeba v kauze této.
A neboj, paní Šíblová či jak se to jmenuje sice má nové stránky, asi se snažit dohonit v popularitě Artemis, ale na správní řízení se nějak pravidelně nedostavuje...jenže to už je problém našeho systému....že nefunguje.....
Ono je to totiž těžko, většina si popbrečela pořvala, jak pejsci trpí, ponadávala na chvd a Trotelchena, jak ty pejsky nenávidí a té hodné paní ubližuje a šlo to s veřejnosti nějak doztracena...už tam není tolik adrenalínu a slz, tak lidi zapomenou......takže tak nějak

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:10
- Nahlásit

Ale pořád nechápu, o co ti jde. Ty je chceš trestat za to, že jsou "divní"? Každý je přece něčím trošku mimo, ne? Peněz tam určitě není poskrovnu a daly by se víc využít ve prospěch psů, na druhou stranu, proč živořit, tak jako jedna určitá paní kvůli psům? A kam chceš všechny ty psy poslat? Do kafilerky? mi jde o každého jenotlivého psa, který si svůj život může prožít šťastně i v útulku. I když je to život trochu odlišný od povalování se na gauči, stejně jsou ti psi šťastní.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:14
- Nahlásit

Mucholabka
tak jo tak bojuj za každého jednotlivého psa a zabíjej tím spousty dalších po houfech..mnoho zdaru

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:16
- Nahlásit

zabíjej tím spousty dalších po houfech
Tak mi tedy vysvětli jak, protože na mě se musí pomalu. Já jdu zatím vyčůrat Ašovlkodlaka.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 08:26
- Nahlásit

Mucholabka
třeba někdy osobně nëmíním Ti napsat knihu...
ale v jednoduchosti

no tak třeba ano zmiňovaná zachránila opravdu dejme tomu XXX pejsků, vzala na ně nějaké peníze odtamtud či odjinud atd atd.....no a hlavně udělala si na nich jméno...na správní řízení nechodí a odpovědnosti za své skutky se tak vyhýbá, nájem neplatí, ale web si nový udělat nechá...to zas jo...no takže si dělá popularitu a příště až bude zase někde volná nějaká hromada pejsků, tak se o ni nejspíš s Rudánkem poperou.....a pokud tohle vlastně podporuješ...a to tím, že hlásáš něco o POMÁHÁNÍ KAŽDÉMU JEDNOTLIVÉMU PEJSKU má to za následek ubližování hromadám pejsků a lidí, což je přirozeným vyplynutím akcí lidí, kteří se o ty psy starají jen pro své ego či penníze....

Kony
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:11 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit

Trotelchen
Řekni už jednou prosímtě JAK pomáhání jednomu pejsku má za následek ubližování hromadám - to meleš pořád a všude, ale nikdy jsi neřekl JAK! A proč si pořád myslíš že se chce někdo zviditelňovat jen pro ego? Chápu zviditelňování pro peníze, ale to je logické - pokud někdo peníze na útulek potřebuje, tak je nesežene tak že se uzavře před celým světem. Mám pocit, že se snažíš zničit každého, kdo se objeví v TV.
Vrbátky mám zarohem a není to žádná hrůza!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 12:43
- Nahlásit

Kony
brepty brepty

aren
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:04 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Trotelchen
vzala na ně nějaké peníze
Odkud, prosímtě. Snad si nemyslíš, že ji Dětmarovice nebo Červená Voda dali výslužku.
Posímtě uvědom si, že jestli sám nejsi schopen žádné nezištné pomoci, že přesto existují lidé, kteří toho schopni jsou.
To je pro tebe asi obtížné si představit.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:07
- Nahlásit

Trotelchen
POMÁHÁNÍ KAŽDÉMU JEDNOTLIVÉMU PEJSKU má to za následek ubližování hromadám pejsků
To by mně taky zajímalo jak si to představuješ.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:11 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Trotelchen
nájem neplatí, ale web si nový udělat nechá
No, to se asi fakt topí v penězích, když nemá na nájem.
Web ji zadarmo udělal přítel. A Ty si vyber, co ti vlastně vadí. Když neměla web, soptil jsi, že nemá web, a teď soptíš, že ho má.
http://efas.zachrana.sweb.cz/
Web je potřeba nejen ke zviditelňování ega, ale hlavně pro nabídku psů.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:24
- Nahlásit

všem
Prosím, nepleťte si nicky "aren" a "arena". Aren jsem já, Arena je Trotelchen = chvd.
Jdu venčit.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:42
- Nahlásit

aren
vzala na ně nějaké peníze
Odkud, prosímtě. Snad si nemyslíš, že ji Dětmarovice nebo Červená Voda dali výslužku.

to ne, a co třeba město Litovel?????

Aništo...já ji nyní nechci rozebírat, tak dej pokoj je to zbytečný, já se snažil něco vysvětlit Muchošce)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 13:47
- Nahlásit

Trotelchen
ale nevysvětlil

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 14:34
- Nahlásit

aren
Prosím, nepleťte si nicky "aren" a "arena". Aren jsem já, Arena je Trotelchen = chvd.
Jdu venčit.

hele, nevíš, co znamená paranoia?
já tu žádnou arenu nevidím....hele že ty čucháš stejně jako já???

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 14:36
- Nahlásit

Mucholabka
Zlato, bude ta kniha?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 14:37
- Nahlásit

Trotelchen
Tead to mělo být na tebe, ale já jsem taky zlato.
Ten anti-spam mě štve. Co mám dělat do doby, než mi vyprší minuta? Jo, a ať je ta kniha o něčem pořádném,neomílej mi prosím to, co už vím. Já bych ráda něco objevného a bombastického, ať se mi odlehčí od učení, už je mi z těch yersinií a shigell špatně.

Kony
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 15:09 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit

Trotelchen
Brepty brepty, ale nic smysluplnyho jak k tomu teda dochazi jsi nenapsal, ty brepto S takovou mi připadáš čím dál směšnější, skoro jako tvoje názory u kterých se často dobře bavím A jestli je pravda jak kdosi řek, že máš 21, tak jsem se posledně s tím nedospělým jedincem docela přesně trefil a lecos to vysvětluje ))

Dáška
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 11:06
- Nahlásit

Tož já asi tuším, jak to Trotel... myslí- protože když budou lidé, města, skupiny atd. podporovat týrané, nechtěné, vyhozené psy- viz Šíblová nebo jakýkoliv útulek tím způsobem, že peníze se vždycky někde seženou, vždy od cizích lidí a ne od těch, co tuto situaci způsobili, těch, kteří produkují vořechy, týrají psy, nebudou mít problém v tom pokračovat, protože ty nadbytečný psiska můžou vždycky uklidit do útulku, kde se o ně někdo postará bez toho, aniž by na ty viníky padl trest nebo museli něco zaplatit a podobně. No, nějak mi nejde vysvětlit, jak to myslím (tuším), ale toť můj názor. No počkáme na vyjádření Vševědoucího

Dáška
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 11:09
- Nahlásit

Ehm..no a proto když se snažíme zachraňovat jednotlivé psy, bude takových psů čím dál víc, až nakonec dojde k nějakému radikálnímu řešení...hromadné utrácení nebo tak něco...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Dáška
Víš, já myslím, že když se opuštěného psa nikdo neujme, tak to toho člověka, který ho vyhodil, nijak nepoučí a nevytrestá. Bude mu to jedno, trpět bude jenom ten pes.
Stejně tak když nezachráním psa týraného, tak tím toho týrajícího taky nijak nevytrestám, trpět bude jenom ten pes.
Opuštění a týraní psi tady prostě budou, dokud budou nezodpovědní a bezcitní lidé. Otázka je, jak se k tomu postavit. Nechat to být je ohromně pohodlné, ale tím může dojít ke skutečnému hromadnému utrácení už teď, ne jen jako hypotetická možnost v budoucnu.
Všech, kteří se opuštěným a týraným snaží pomáhat, si velmi vážím.

Eimy
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:37
- Nahlásit

aren
Víš, mně osobně štve, že pí Šíblová shazuje celou tu pomoc (a nebylo toho opravdu málo, jen rozloženo mezi pí Synkovou a pí Šíblovou se to trošku zúžilo, to je možný). Dál mě naštvala informace, že se vybíraly peníze. Peníze se na jednotlivých místech nevybíraly, šlo o ryze MATERIÁLNÍ pomoc. Pro finanční příspěvky bylo uvedeno konto pí Synkové (po žádosti bylo smazáno) a uvedeno číslo účtu pí šíblové s tím, že finance se mají posílat tam a že pí Synková z nich taky něco dostane.
Je zajímavý, jak mají někteří lidi krátkou paměť...

aren
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:52
- Nahlásit

Eimy
Už jsem si říkala, kde jsi .
To s Tebou souhlasím. Ona paní Š ale neví, co všechno se vybíralo. Když my jsme se bavili na netu, ona lítala kolem čtyřiceti nebo kolika psů a nestíhala se ani vyspat. Když ta pomoc dorazila, sepsala jsem podle jejích informací po telefonu seznam, co všechno tam bylo, a na těch jejích stránkách je to i vyfocené. Granulí byly pokud vím, tři pytle dva větší a jeden menší, nepamatuju si už jak velké.
Na cestě byl kamion s cca 1000kg konzerv, který po másáži od alfabruntálu složil dar jinde.
Teď už se to s odstupem času těžko urovnává. Co ale vím, tak jádrem toho sdělení, ve kterém paní Š shodila tu materiální pomoc bylo to, že ta pomoc zdaleka nevyvážila následné problémy, které "dárci" způsobili. Nemám na mysli ty, co ty věci věnovali, ale ty, co dary do Vrbátek přivezli.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:55 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Eimy
Jo, já ji příležitostně můžu říct, že pokud vím, žádné peníze se nevybíraly. Nějakou dobu jsem s nimi nemluvila. Neměla jsem jim jak pomoct, styděla jsem se za svůj podíl na jejich těžkostech, tak jsem zbaběle zalezla.
Podle mně je zázrak, že přežili, a kdybych nebyla věřící, tak bych se asi věřící stala.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 14:14
- Nahlásit

Mucholabka
kniha????

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání