Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co by kdyby :-)
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:34
- Nahlásit

určite bych se s nějakými spřátelila ....a začala by domestikace

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

birma
k te historii plemen je zajimavy clanek tady
http://www.boxer.cz/nemoci/vyvoj.htm

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

Trotelchen
To nevi nikdo, podle vykopavek se soudi na dobu, kdy zil praprapes zvany Tomarktus

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

dejavu

Kdyby člověk nedomestikoval psa, tak to těžko říci měla si se zeptat jako by to vypadalo kdyby nedomestikoval žádné zvíře. Myšleno zvíře, které neslouží jen jako jeho zdroj obživy a kůže. To je totiž dost podstatné. Protože pokud existuje dostatečné množství jiných domestikovaných zvířat (kočka, králík, papoušek atd.), tak by nás to asi moc neovlivnilo. Myšleno emocionálně a duševně.

Meta
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:37
- Nahlásit

Trotelchen

Obávám se, že to neví nikdo na světě)))

citace :"Jenže už první výsledky komplexního studia DNA byly pro učenou populaci šokující. Bylo zjištěno, že veškerá psí plemena lze vystopovat k vlkům, a žádným jiným šelmám. Druhá část objevu byla ještě neočekávanější – došlo k tomu před 40 až 150 000 lety."
Podle Ancient Civilisations: Six Great Enigmas; Will Hart & Robert Berringer

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

Trotelchen
Domestikace psa se datuje na 10.000 let tomu nazad.

nika00
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

ale zalezelo by, o jakem casovem horizontu se bavime

ja simyslim ze je to uplne jedno....uz se o nejake vecpavani se nekam snazime docela dlouho...tak jen doufam ze to nestihnem...pokud to bude vsechno pokracovat tak jak to je ted, tak se pobijem sami driv nez treba do nas narazi asteroid, jak vsichni tvrdi...

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:42
- Nahlásit

dorfa
o tom, jak by to vypadalo, kdyby nedomestikoval zadne zvire, jsem ted cetla knihu, mne zajima prave ta otazka, na kterou jsem se ptala. Asi jsi necetla odpovedi, ktere tu jsou, myslim, ze by to ovlivnilo vyvoj, protoze pes nemel vyznam jen emocionalni jako mazlicek, ale hral mnoho pracovnich roli v souziti s clovekem

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:46
- Nahlásit

dejavu
Ty pracovní role psa,které by jinak zastával člověk?.
No to přece nemůže lidskou populaci tak ovlivnit. Možná co do technického vývoje. Ale emocionálně ne. Vždyť, která pracovní činnost, kterou provádí pes nemůže být dnes nahrazena nečním jiným. Mě tedy napadají pouze pachové práce, ale ty stejně nejsou nikdy 100%, takže by nás to asi moc neovlivnilo.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:49
- Nahlásit

dorfa
jak by napriklad osidlil clovek bez psa arkticke konciny?

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:53
- Nahlásit

dejavu
No určitě by je osídlil, ale ne tak brzo. Osídlení arktických končin člověka příliš nepovzneslo? Nebo snad ano a v čem?

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:56
- Nahlásit

dorfa
Ja to nehodnotim a neptam se, co ho povzneslo, otazka byla v tom, co by bylo na svete jinak.

Gája
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:58
- Nahlásit

Myslím, že kdyby člověk nedomestikoval žádné zvíře, byl by zvířetem sám. Na svých dětech pozoruji smysl toho, že máme doma živou bytost, o kterou se musíme starat a která nás nesmírně obohacuje o pocity a city, které bychom jinak nezažili, a které se nedají naučit. Myslím, že člověk který nemá potřebu soužití s nějakým zvířetem, je ochuzen a zákonitě se to musí projevit i v jeho vztahu k jiným lidem. Možná to obecně neplatí, mluvím jen za sebe a za své blízké.

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:59
- Nahlásit

dejavu

Osídlení arktických končin, si myslím, že mělo jeden jediný význam. Jednoznačně se tím prokázalo, že člověk je za pomoci psa schopen přežít a žít i v extrémních podmínkách. Ale žádný přínos pro člověka (lidskou rasu) v tom nevidím.

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:02
- Nahlásit

dejavu
No já si myslím, že nic. Existence domácího psa člověku prospěla pouze po té emocionální stránce.Musíme ale odmyslet psa co by pokusné zvíře.Protože tady si myslím, že by řada léků, technických postupů v medicíně atd. objeveny nebyly. Otázkou zůstává, zda-li by to v konečném důsledku nebylo pro lidskou rasu lepší.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:10
- Nahlásit

dorfa
to uz je jina, utilisticka otazka, co je lepsi a horsi, to nechci hodnotit, ale kdyby narody nevytlacily eskymaky nekam na sever, bud by vyhynuli nebo by se presunuli jinam, byla by tedy nekde jina skladba obyvatelstva.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:31
- Nahlásit

myslim si, ze by clovek v lovu nebyl tak uspesny, kdyby nemel psy, kteri nejen stopuji, ale jsou schopni rychleji dobehnout a strhnout kus a vyznamnou roli mel i jako hlidac a ochrance

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:58
- Nahlásit

Meta
Druhá část objevu byla ještě neočekávanější – došlo k tomu před 40 až 150 000 lety."
Takže to by vylučovalo ty šavlozubé kocoury

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 11:59
- Nahlásit

nika00
Ja myslim, že vesmir je silnejsi nez my a ze si s nami v klidku poradi)

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:02
- Nahlásit

dorfa
pes jako pokusné zvíře....tak by se testovalo na jiných savcích....stejně ty výsledky jsou na různých druzích různé a nesvědčí o tom, že na člověku budou takové či makové!!

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:09
- Nahlásit

dejavu

Vypadla nám v elektrika, tak jsem toho využila a šla hodit něco do žaludku a při tom jsem přemýšlela nad nesmrtelností eskymácké populace.

Geografie a její podobory jsou mi dost cizí. Ano asi máš pravdu eskymáci by asi nepřežili. Na druhou stranu, jak by tento fakt, lidskou rasu ovlivnil? Asi nijak. Pokud vím, tak eskymáci jakožto nějaké etnikum lidský vývoj příliš neovlivnili, což by o jiných etnikách a kulturách rozhodně říct nešlo. A skladbu obyvatelstva si nemyslím, že by to významně ovlivnilo. To ovlivnily úplně jiné kultury a s tím související fakta (války, nemoci, šíření viry atd.).
Trotelchen
To jsem ráda, to mě ani nenapadlo, že asi mnohem lépe mohli testovat na prasatech, stejně jsme tomuto tvoru nějak blíže než k pejskům.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

dorfa
Neurážej ta něžná stvoření.:-D

dorfa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:21
- Nahlásit

Trotelchen

Co ty v tom napsaném textu všechno neobjevíš? Já myslela jako geneticky, že jsme k prasátkům blíže,než ke psu.
Prasátko bych neurazila u některých lidí si však svou služností již nejsem jistá.

Meta
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:37
- Nahlásit

dorfa
"Eskymáci" je název v současné době politicky nekorektní a kulturně nepřípustný. Musíš používat název Inuité.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 14:11
- Nahlásit

Ta původní otázka dejavu je zajímavá....tak jsem se taky zamyslela a nic mě nenapadlo.....Takhle nám připadá, že by bez psů byl člověk ochuzen o tu citovou část, ale kdyby psy neznal a nedomestikoval, tak by stejně nevěděl oč je ochuzen......
Já jsem ráda, že s námi psi jsou a chci aby se měli s námi dobře.
Takže mě přece jen napadá, že kdyby člověk nedomestikoval psa, nejspíš by na něm dnes nepáchal ta zvěrstva co se všude po světě dějí....(ovšem zcela jistě by je páchal na čemkoli jiném včetně svého druhu....)

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání