| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:53
- Nahlásit
Je to takové cvičení k zamyšlení pro ty, ce mají chuť a čas. Co si myslíte, že y bylo na světě jinak, kdyby člověk nedomestikoval psa. V čem všem by byl teď svět jiný?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
dejavu
po ulici by pobihali zdivoceli psi. kdyby chtel jit clovek na zachod, musel by to delat jako na Sibiri. v jedny ruce louc a v druhy ruce klacek na odhaneni vlku .... takze jsem za domestikaci psu docela rad, protoze v cem bych potom drzel noviny?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:56
- Nahlásit
Tak začnu - možná by nedošlo k osídlování polárních krajin.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:57
- Nahlásit
dejavu
Byl by smutny a clovek by nikdy nepoznal, co je opravdovy pratelstvi
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:58
- Nahlásit
Jirikovo
|
viky
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:59
- Nahlásit
Jirikovo
no a proc v cem ?Mohl bys je drzet na necem
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:01
- Nahlásit
a hlavně by nebyly tyto stránky..
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:02
- Nahlásit
viky
no v jedny ruce horici louc. tam dat noviny, tak dojde k obrovskemu lesnimu pozaru ... v druhy ruce klacek na odhaneni vlku nebo psu. tam dat noviny, tak si moc nepoctu, kdyz budu kolem sebe furt machat ....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:02
- Nahlásit
Clovek by nikdy nevedel, co je opravdove, protoze drive ci pozdeji by poznal,ze lide jsou falesni.... A nikdy by se nedozvedel, co s nim udela takovy psi pohled...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:05
- Nahlásit
Jirikovo
no, sice nevim jak na to jsi, ale mozna, ze klacek bys nepotreboval a tim padem bys mohl machat necim jinym a druha ruka by byla furt volna, ne...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
Kdyby nedomestikoval zvirata, nevytvoril by si k nim clovek vztah a mozna by jich vetsinu uz ted vyhubil...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:07
- Nahlásit
dejavu
bohuzel to dela i tak...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:08
- Nahlásit
Možná by nebyl ani tak uspesny zivocisny druh, kdyby ho pes nehlidal a nevaroval pred blizicim se nebezpecim lovicich selem.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
Asi miliarda lidí na světě by muselo jíst něco jiného, neboť nepředpokládám, že by člověk lovil psovité šelmy za účelem jezení. Člověk se jinak totiž šelmami moc neživí.
Ve spoustě asijských zemí by bylo ještě chuději, neboť by nemohli exportovat tolik kožešin a jiných výrobků ze psů.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:11
- Nahlásit
dejavu
Možná by nebyl ani tak uspesny zivocisny druh, kdyby ho pes nehlidal a nevaroval pred blizicim se nebezpecim lovicich selem.
Nechapu....nejaké šelmy loví běžně lidi?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:12
- Nahlásit
ja si myslim ze lidi vybijeji zvirata, i kdyz uz k nim maji tzv citovy vztah...jak nekdo muze ubit mlade tulene???videli ste jaky maji nadherny velky oci???jak nekdo muze zaziva stahnout kocku z kuze, jak nekdo muze sezrat opici mozek, jak nekdo muze uriznout zaziva koni nohu, jen proto ze se mu zasprejcla.... mozna ze kdyby lidi meli ze zvirat respekt a neosvojovali si je, taky by se jich bali a nezabijeli je..ale mozna by je prave proto vybili hned
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:13
- Nahlásit
Trotelchen
Ja myslim, ze v praveku tomu tak urcite bylo.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:15
- Nahlásit
uspesny zivocisny druh=lide????? no to sand ne??? zatim jsme neudelali nic uspesneho..vsechno jen nicime...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
nika00
ja si myslim ze lidi vybijeji zvirata, i kdyz uz k nim maji tzv citovy vztah...
bohuzel toto je naprosta pravda, vzdyt lidi se dokazi vybijet i sami mezi sebou.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
dejavu
Já nad tím taky přemýšlel i u psaní toho předešlého příspěvku....a teď nevím, ale v jaké vývojové fázi byl člověk, když tady byly šelmy typu šavlozubého kocoura a tak? Já myslím, že tito kocouři se s člověkem moc nepotkávali a i si myslím, že člověk jakože člověk s domestikovaným psem po boku již byl natolik organizovaný, že nebyl loven šelmami...no ale nevím...mám v této historii mezery. Ty to víš na jisto, že jsou někde nějaké zmínky o tomto...myslím teda jinde než ve filmech apod )
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:20
- Nahlásit
vsechno jsou bohuzel jen prachy i kdyz v tomhle pripade nechapu jak nikdo muze zbit psa a hodit ho do studny..jeste ziveho...ale asi jsem moc hloupa, kdyz to takhle resim, vzdyt lide daj do igelitaku i mimino a hodi ho do popelnice... ja nevim, kde se to v "lidech" bere...jak to muzou udelat??
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:20
- Nahlásit
nika00
Jakto že ne? Zatím jsem úspěšně a beztrestně zdevastovali skoro celou planetu a naši čím dál více zdegenerovaní potomci ji budou devastovat ještě více.
Jestli a jak moc budeme úspěšní i nadále, to se uvidí, já tipuji, že ne, ale kdo ví! :-/
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:22
- Nahlásit
hmmm bohuzel nam je nase planeta malo a uz se serem i na devastaci vesmiru..... takze asi uspech...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:25
- Nahlásit
Trotelchen
nevycházím z filmů jediné, na co se tady dá spolehnout, jsou vykopávky, podle nich se člověk potkával nejen se šavlozubým tygrem a ostatními jávanskými šelmami. Viz zde:
http://civilizace.mysteria.cz/view.php?cisloclanku =2004041903
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:26
- Nahlásit
nika00
prosím, držme se tématu, tohle tu nevyřešíme, úspěšným druhem se v tomto případě myslí ten nejvíce rozmožený
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:27
- Nahlásit
nika00
no to nebude tak jednoduchy....si myslim.....prece jen treba k tomu Marsu zatim neletela ani prvni posadka a cesta nebude zrovna kratka .....myslim, ze nez budeme schopni osidlit jina nebeska telesa, pozdechame na degeneraci nebo treba nejaky prima virusík ) huahá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:29
- Nahlásit
já někde četla, že by se nikdy nerozvinula lidská civilizace a je dost pravděpodobné, že by člověk jako druh vyhynul. Bóhužel, zdroj nevím...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:29
- Nahlásit
dejavu
pardon, kdyz me tohle proste vzdycky rozcili...uz jsem zticha
trotelchen
to sice jo, ale uz tad maj miliardari zaplaceny vejlety do vesmiru a posmrtny rozptyleni tamtez
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:30
- Nahlásit
dejavu
Tak to možná jo, ale já teda myslím, že Homo Erectus ještě nedomestikoval ani nežil společně se psy nebo jo?
Kdy začla domestikace psa? Já nefím...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 10:33
- Nahlásit
nika00
to sice jo, ale uz tad maj miliardari zaplaceny vejlety do vesmiru a posmrtny rozptyleni tamtez
Ale obletet po orbite planetu popripade pristat na Mesici je uplne jinde nez osidlit jine nebeske teleso...ale zalezelo by, o jakem casovem horizontu se bavime.....ja totiz teda lidstvu tisice let urcite nedavam...spise desitky max. nejakou stovku...
|