Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Reklama-eukanuba
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 19:06
- Nahlásit

Endy
Já vím že je to těžké, ale mě to přijde hrozné. Když jsme tak vyspělá "Země" tak snad musí být jiný zpusob jak zjistit jestli je žrádlo dobré ne?...

viveka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 19:46
- Nahlásit

Pupy
musí být jiný zpusob jak zjistit jestli je žrádlo dobré ne?...Přesně tak. Přece existují tisícileté zkušenosti s krmením psů.

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:04
- Nahlásit

Endy
Pak ale vyvstala otázka,čím krmit
Já v tom mám jasno - masem

Jenže když vidín v televizi týraná hospodářská zvířata,nebudu kupováním masa podporovat jejich chov?
A do granulí se maso nedává???

Pupy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:10
- Nahlásit

viveka
No právě...když to jde jinak a proč se kvuli tomu musí trápit...plně s tebou souhlasím. Kdby\ ti lidé měli k tem zvířatum soucit tak to na nich testovat nebudo ale oni testují a protže mají za to pak peníze. No co by člověk pro peníze neudělal co?...Je mi tech pejsku a kočiček(ostatních) moc líto...

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:07
- Nahlásit

Nikita
Do granulí se maso dává,ale krmivářské pokusy nejsou pro mě rozhodující,čím krmit.Rozhodující pro mě bude to,co nejlépe sedí mému psovi.I když o krmném mase velké iluze nemám a pro psy používám to pro lidskou potřebu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:22
- Nahlásit

Endy

Rozhodující pro mě bude to,co nejlépe sedí mému psovi.I když o krmném mase velké iluze nemám a pro psy používám to pro lidskou potřebu.

Ve všech s tebou souhlasím a krmím stejným masem jako ty. Jenže když má někdo velkého psa a nebo několik velkých psů, tak to asi nejde.
Kdyby nebyla poptávka po průmyslově vyráběných krmivech tak by nebyla jejich nabídka a pokusů by nebylo třeba. Jenže to jsou samá kdyby.

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:34
- Nahlásit

dorfa
No Ty se mnou asi souhlasit nebudeš,protože já krmím právě Eukanubou,malé k tomu vařím a seniorek mi je líto,tak jim taky trochu dám a občas jim dám kus syrového masa a zeleninu mi žerou jak králíci.Teď tedy krmím Proplankou,ale ne z důvodu testů.Dřív jsem kupovala telecí maso od Falca,bylo pěkné a dokonce při vaření vonělo,ale přeci se telata nechovají pro psy,tak si říkám,že to byla ta,co neodpovídala předpisům pro lidi.

dorfa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:41
- Nahlásit

Endy
Mýlíš se zatím jsem souhlasila úplně se vším. Já neodsuzuji lidi za to když krmí granulemi, nebo nechají vykastrovat svojí fenu atd. Já jen nemám ráda, když si někdo myslí, že jen ten jeho názor je správný a nic jiného nepřipustí. Mimochodem taky mám doma granule. Ale upřednostňuji maso.Cítím, že je to pro psa přirozenější.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:51
- Nahlásit

Testování na zvířatech se mi vůbec nelíbí!!!Ale pokud budu bojkotovat granule kvůli testům a dávat raději psovi maso,tak na druhou stranu i zvířata chovaná pro to maso žijí také většinou ve špatných podmínkách.A koupit granule levné bez testů?Pak dělám pokusného králíka ze svého psa.Tak co zvolit,když moc velký výběr nemám???

Nikita
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 00:33
- Nahlásit

Endy
o krmném mase velké iluze nemám
S kterým máš zkušenosti? Já s Vetamixem a to je opravdu moc hezké maso

Nikita
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 00:35
- Nahlásit

evina
pokud budu bojkotovat granule kvůli testům a dávat raději psovi maso,tak na druhou stranu i zvířata chovaná pro to maso žijí také většinou ve špatných podmínkách
Viz. výše - v granulích je ale také maso! Tedy v těch lepších, že? A ty složené jen ze šrotu zas nejsou pro psy

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 08:47
- Nahlásit

Co sa tyka fariem, traba si do tych fariem chodit osobne a popripade si tie veci potom nechat denne posielat, aby boli vzdy cerstve!

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 09:28
- Nahlásit

evina
Pak dělám pokusného králíka ze svého psa.
No to asi neděláš. Psi se krmí už tisíce let, ví se, co jim prospívá. Dnes už taky lze vycházet i z pokusů, co se dělaly dřív, a přece už se dnes testovat nanovo nemusí.
Já myslím, že těm testovacím laboratořím jde hlavně o zakázky, t.j. o peníze.

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 09:35
- Nahlásit

viveka

Psi se krmí už tisíce let, ví se, co jim prospívá. Dnes už taky lze vycházet i z pokusů, co se dělaly dřív, a přece už se dnes testovat nanovo nemusí.
Já myslím, že těm testovacím laboratořím jde hlavně o zakázky, t.j. o peníze.

K tomu již není co dodat.

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 09:38
- Nahlásit

viveka

Laboratoře testují na základě zakázky firem, které se průmyslovou výrobou granulí zabývají. A nejde v tom o nic jiného než o byznys. Ekonomika a etika to k sobě nikdy nepůjde.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:03
- Nahlásit

dorfa
Ekonomika a etika to k sobě nikdy nepůjde.
Mohla by jít, kdyby ty ekonomické priority byly o skutečných potřebách a měly trochu ohled například jen k příštím lidským generacím.
Napadá mně hrozná myšlenka, že ti výrobci granulí počítají s tím, že když o nich bude známo, že své výrobky testují na zvířatech, budou ty výrobky lépe prodejné, jakože "vědecky" ověřené.

Tonda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

Psi se krmí už tisíce let, ví se, co jim prospívá

Tisice let se psi krmili tim co bylo anebo spis tim co zbylo.A vetsina psu na svete je na tom dodnes stejne.Jen mizive procento nas nadsencu se snazi dat svemu psovi to nejlepsi.

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:22
- Nahlásit

viveka

byly o skutečných potřebách a měly trochu ohled například jen k příštím lidským generacím.

Jo jo, ve škole mě ale učili, že ekonomické zdroje jsou vzácné, omezené, zatímco potřeby jsou bezmezné. Takže tenhle protiklad ekonomika nikdy nepřekoná. Pravda člověk by mohl, ale takových lidí, kteří se dokáží zastavit a zamyslet se sami nad sebou bohužel moc není. Tak možná ještě někde v Tibetu, ale v Americe, Evropě? Jsme prostě konzumní společnost.

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:24
- Nahlásit

viveka

A vetsina psu na svete je na tom dodnes stejne.Jen mizive procento nas nadsencu se snazi dat svemu psovi to nejlepsi.

No vidíš není tento výrok typickým příkladem konzumní společnosti, a ještě s transparentem - „ to nejlepší pro mého psa“

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

dorfa
Kdyby Tě to ve škole učili jinak, viděla bys to jinak. Pokud zůstaneme konzumní společností, dopadneme na hubu. Není možná v lidských silách rozmnožit zdroje, ale je plně v lidských silách omezit své chtíče, neboli rozežranost, která stejně bez kontroly roste nade všechny meze a je nenasytitelná.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

Tonda
mizive procento nas nadsencu se snazi dat svemu psovi to nejlepsi.
Možná by stálo za zamyšlení, co to má společné s nadšením, co s láskou ke zvířatům a co s bezohledností, když trvám na tom, aby MUJ pes se měl CO NEJLÍP na úkor utrpení ostatních (těch pokusných).
Jinak si myslím, že zdaleka ne všichni psi v minulosti byli krmeni zbytky.

Tonda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:44
- Nahlásit

viveka
Nechci aby se muj pes mel co nejlip na ukor tech ostatnich.
Ale chtelo by to trochu uprimnosti.Kdyz Ti bude Tvuj pes trpet nejakou nemoci a nebo bude treba spatny na klouby,chces me rict ze mu nekoupis nejaky lek nebo treba specialni vyzivu proto,protoze byla testovana na zviratech?
Ja mu ji teda koupim,ikdyz s testovanim nesouhlasim.

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:46
- Nahlásit

viveka
Kdyby Tě to ve škole učili jinak, viděla bys to jinak

Pravda člověk by mohl, ale takových lidí, kteří se dokáží zastavit a zamyslet se sami nad sebou bohužel moc není.

Ačkoliv jsem se to ve škole učila, tak jak jsem napsala, tak se řadím mezi ty lidi, kteří se umí zastavit a zamyslet, takže to jinak vidím.

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 10:48
- Nahlásit

viveka
Poznání není zdaleka jen o tom, co tě naučí ve škole. Tam by člověka měli naučit myslet a ne jen přijímat dogmata.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 11:09
- Nahlásit

dorfa
Jasně.

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 13:05
- Nahlásit

Kdyby se zvířata krmila tak jako dřív, a pak se jejich maso dávalo psum, jako dřív tak by to bylo v pohodě. Ale ted se zvěř krmí samejma umělotinama(aby to zvíře rychleji vyrostalo atd) a pak než se to dám psum, tak ej to na nich ještě testovaný. Vlci také byli zdrávi když jedli maso, které ulovili!
Stejně to nepochopim, čím jsme vyspělejší tím jsme blbější!! Když to jde složitě tak proč to dělat jednoduše že?

dorfa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 13:35
- Nahlásit

Pupy
Protože člověk nejdříve chytračí a až pak přemýšlí. Košile je vždycky bližší než kabát.

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:11
- Nahlásit

je to smutne...ja uz sem probrouzdala snad milion stranek s odkazy na tyrana zvirata....jenze vy vsichni, co soudite, opravdu nejite maso?nepouzivate zadnou kosmetiku, leky, ocni kapky nic????to vsechno je totiz testovane...a co delate pro to, aby se netestovalo?co delate aby lidi nevybijeli mlade tulene? je to smutne...vzdy je mi z toho do breku...ale bnohuzel temer vsechno krmeni pro pejsky je z testovacich dilen...jedine co vas muze tesit, je, ze v eukanube neni masokostni moucka..

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

nika00
je to smutne...vzdy je mi z toho do breku
A co delas ty...?
Nerikam, ze se mohu vsemu vyhnout a ze je vse dokonale. Nicmene psa krmim masem. Pouzivam netestovanou kosmetiku. Pokud mam vyber (a finance ), volim "bioprodukty". Spoustu z nich se pokousim si vypestovat (mam tu moznost).
Pravda je, ze pouzivam leky. Snazim se pouzivat hlavne homeopatika, ale nekdy se jinym lekum nevyhnu. Jo a taky podporuju aspon financne Greenpeace, i kdyz to jsou obcas paka, tak jsou nejvic slyset a nejvic se angazuji v ochrane planety (vcetne tech tulenu).

nejsem dokonala a ne vzdy to jde. Ale tam, kde moznost volby mam, volim podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a snazim se zit ekologicky...

Petra
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

wami
Ahoj teď mimo, včera jsem poslala do švajcu kuli Shilohovi tak čekám na odpověď, už se nemůžu dočkat

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání