| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:50
- Nahlásit
Prostě to už nevidržím, a musím to napsat, vždy když sem du tak první(protože je to výrazné a nedá se to přehlédnout) je že vidím reklamu na eukanubu. Docela mě to štvě prtotože si vždy vzpomenu že je testovaná na zvířatech. Hlavně bíglech a je mi pak smutno
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:07
- Nahlásit
A taky je to šmejd za tu cenu. No jo, na tohle si musíš stěžovat u správce. Jenže ten za to má peníze...
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:13
- Nahlásit
Reklama na Eukanubu u nás právě skončila... Těch peněz zase tolik nebylo
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:25
- Nahlásit
Víťa
Ju to jsem ráda, už mě to opravdu štvalo ....
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 21:08
- Nahlásit
Víťa
Super
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 10 Bře 2006 21:45
- Nahlásit
Nedělal bych si moc velké iluze o tom, že žádná další firma nedělá podobné testy. Možná má výrobce eukanuby smůlu, že je významným celosvětovým distributorem a je tudíž lákavějším soustem než "menší ryby". Skoro bych se vsadil, podobně experimentuje více firem, nebo alespoň do nedávna experimetovalo.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 22:40
- Nahlásit
Víťa
JJ, velká spousta: Purina, Hills, Pedigree a další
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 04:55
- Nahlásit
Víťa
Nedělal bych si moc velké iluze o tom, že žádná další firma nedělá podobné testy. Možná má výrobce eukanuby smůlu, že je významným celosvětovým distributorem a je tudíž lákavějším soustem než "menší ryby". Skoro bych se vsadil, podobně experimentuje více firem, nebo alespoň do nedávna experimetovalo.
No samozřejmě, IAMS se tím aspoň netají, ostatní buď testují nebo vyzžívají jejich výsledky z testování nebo to svěří akreditované testovací laboratoři.
Vždyť konec konců nepotřebuje výsledky těch testů výrobce, aby mohl krmivo prodávat?
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 07:48 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit
Nechci se nikoho zastavat,taky me vadi testovani na zviratech a to na vsech.Myslim si ale,ze renomovane firmy testuji na psech prave proto,aby ti NASI psi dostali v krmeni to nejlepsi co jim bude vyhovovat.A to bez testu asi nepujde.A rict ze nebudu kupovat krmivo firmy ktera testuje na zviratech je sice jednoduche,ale nezapomente ze ty obycejnejsi firmy ktere netestuji a proto jsou tak levne,vyuzivaji prave vyzkumu firem ktere testuji.Proste udelaji krmeni stejneho slozeni a hotovo.Nebo si myslite ze jim nejaky pes sam rekne co je pro neho nejlepsi?
Dalsi vec je zachazeni s testovanymy zviraty.To se me vubec nelibi a tam bych samozdrejme hodne pritvrdil a caste kontroly by byly na miste.
Jeste jednou opakuju,nez se do me pustite,ze se nikoho nezastavam a mimochodem muj nazor je takovy,ze maso je maso!
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:51
- Nahlásit
Tonda
Tak já začnu. Možná by mnoho z nás změnilo názor, kdyby dostali možnost: podívej, dostaneš toto bezvadné krmivo pro tvého pejska, jestli budeš souhlasit, aby těchto deset (padesát?) zdravých štěňat (ukázat štěňata připevněná k podložce a připravená k zákroku) se podrobilo takové a takové tortuře. Budeš se muset dívat. Odměnou bude mít Tvůj pejsek krásnou lesklou srst a bude kypět zdravím.
Kdo by pak souhlasil?
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:54
- Nahlásit
Přece lidé chovají psy už tisíce let. Za tu dobu jsou bohaté zkušenosti, co je pro psy dobré. Proč tedy další testy.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:37
- Nahlásit
viveka
No já myslím,že kdyby Ti ukázali v jak hrozných podmínkách zvířata žijí,jejich cestu od narození až po porážku,tak se Ti taky bude hůř dávat psovi a sobě flákotu masa.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:45 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit
Endy
Já vím. Lépe bysme všechno co děláme zvažovali, kdybysme měli skutečně před očima důsledky. A bylo by to lepší.
Třeba bysme pak začli projevovat lásku ke zvířatům tím, že bysme místo piplání vlastních miláčků na úkor druhých šli pomáhat těm trpícím.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:46
- Nahlásit
viveka
(ukázat štěňata připevněná k podložce a připravená k zákroku)
K jakému zákroku? K jakému mučení?
A kolik jich takhle celkově trpí těch psů? Jaké je to utrpení proti těm, co jsou sněděni, staženi za živa či jinak hnusně zabiti pro kožešinu? Viděla jsi někdy statistiky, kolik psů umře u pokusů? Je jich zlomek třeba oproti těm, které umučíme my lidé a to třeba i u nás.
viveka
Nejspíš, aby krmivo mohlo do distribuce a výrobce nepozavírali.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:48
- Nahlásit
viveka
a by a by a by a kdyby .....leč takhle to nefunguje
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:55
- Nahlásit
Trotelchen
K jakému zákroku? K jakému mučení?
Něco si můžeš přečíst třeba tady:
http://www.ohz.cz/Klamani/tyrani.html
Jaké je to utrpení proti těm
Nepsala jsem, že jsou jediní, co trpí. Jen že trpí.
aby krmivo mohlo do distribuce a výrobce nepozavírali.
Blbej zákon. Měli by je pozavírat za týrání zvířat a ne za to, že používají receptury ověřené zkušeností.
leč takhle to nefunguje
Leč mělo by.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:24
- Nahlásit
Endy
Bohužel se na všech fórech probírá pořád jeden a ten samý článek čtyři roky starý.Ví někdo,k jakému za ty léta došlo zlepšení nebo zhoršení?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 11:36
- Nahlásit
viveka
ty www znam....a jak treba vis, ze je to pravda? ...tusim na tom webu jsou i nejake zakladni statistiky o tom, kolik tech psu je pouzivano.....
v zivote na tehle planete uz to tak chodi, ze umre sousta tvoru aby jini mohli zit....ale ja to neobhajuji, je to nesmyslne a nic to neresi .... mame volby....muzes se snazit ledacos zmenit...volila jsi pro nebo proti vstupu do EU?
A vis jak se musi upravit takove tele, aby vyhovovalo EU norme pro chov?? Pry je to docela hnus.....PAJINKA nam to mozna povi, jestli tu je )
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:09
- Nahlásit
Ahoj!
Mrkla jsem na seznamu na www.ohz.cz/klamani/tyrani.html a tam jsem zadala Saving lives- PSY TAM STAHOVALY Z KŮŽE ZA ŽIVA ( BYLO TO VYFOCENÉ) A PRACOVNÍCI KFC TAM HRŮZOSTRAŠNĚ ZABÍJELY KUŘATA ( NA VIDEU) !!!!!! Myslím, že se zvířaty obecně se zachází jak s kusem hadru!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:11
- Nahlásit
vsetci
Tak budme vegetariani (ja som uz dlhych 12 rokov) Len, cim by sme chovali nasich psov?
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:15 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit
pigie
No, já myslím, že ani my ani psi se nemusíme stát nutně vegetariány. Mohli bysme ale maso omezit na nutnou míru a zasadit se o to, aby s těmi zvířaty bylo zacházeno slušně.
ja som uz dlhych 12 rokov
Za to si Tě velmi vážím. Řekla bych, že je to na Tvých příspěvcích i znát.
Já jsem byla vegetarián 3 roky, nevydržela jsem.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:17
- Nahlásit
Trotelchen
jak se musi upravit takove tele
O tom mnoho nevím. Ale řekla bych, že psům ani liškám nijak nepomůže pomyšlení, že telata jsou na tom hůř.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:25 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
viveka
No, ja som za farmarsky chov. Kludne dam za vajcia, mlieko, maslo a aj maso viac, ak viem, ze zviera svoj zivot prezilo navolno v ohrade pod sirym nebom Ked som bola v Kanade, kupovali sme len taketo produkty.
Teraz len vajicka mam farmarske, mlieko ked sa pritrafi, maslo sa vtedy "dorobi", len maso nekupujem, aj ked priatelovi aj psovi by som take kludne kupila
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:30
- Nahlásit
pigie
Ano, to vidím jako řešení.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
Zdá se, že tu stránku na ohz teď někdo smazal?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
viveka
Len kedy sa u nas na to pride
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:02
- Nahlásit
vievka
Jestli myslíš můj příspěvek, tak to musíš na vyhledávači!!!!!!
|
Markyxx
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:20
- Nahlásit
Ikdyž ten farmářský chov taky neni zaručený, už se našlo dost případů kde na takovích farmách týrali zvířata, teď si moc člověk nevybere. JE TO HRŮZA
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:43
- Nahlásit
Jak testuje eukanuba na bíglech?
http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=iams
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 18:57
- Nahlásit
Pupy
Přiznám se,že když jsem na internetu viděla videa o testech,chtěla jsem dokrmit poslední pytel a s Eukanubou skončit.Pak ale vyvstala otázka,čím krmit.Všechny firmy s "lepším" krmivem testují nebo vychází z výsledků testů(některé firmy si výsledky prostě koupí).Testy se týkají především veterinárních diet.Když jí budu potřebovat,budu za ní ráda.Taky můžu začít vařit.Jenže když vidín v televizi týraná hospodářská zvířata,nebudu kupováním masa podporovat jejich chov?Teď po zimě bude zase spousta mrtvých kusů na pastvinách,které rozhodně pastvinamy přes zimu nejsou.Někteří chovatelé dobytka naberou od státu dotace na jednotlivé kusy a nechají ho napospas.Jak při koupi masa poznám,odkud maso pochází?
|