| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:07
- Nahlásit
Syska
Já si tedy myslím, že to bude krmením. Budeš muset krmit něčím, co jí déle trávit, a nebo podávat žrádlo v jinou dobu.Jiné řešení není.
Problém totiž není v tom, že by pejsek nebyl čistotný, ale jeho biologické potřeby jsou trochu jiné.Ale je naděje, že se to časem upraví samo, protože štěňata mají přece jen trochu rychlejší metabolismus než starší psi.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:17
- Nahlásit
Sysko, krmení jednou denně u půlročního pejska je málo. Krmit nejmínˇdvakrát denně.Ona holčina ještě roste, nebo chceš zakrslika ?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:25
- Nahlásit
Evulik
Evi, právě na to jsem se ptala, že musím krmit 2x denně. Zakrslíka? To rozhodně nechci..
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:29 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Endy
No řídila jsem se radou chovatelky a učila jsem ji na plínu a taky lítala s ní ven, ale je pravda, že na začátku čůrala i doma, protože čůrala klidně několikrát do hodiny. A to jsem fakt nestihala. Jenže teď už nijak nečůrá doma, když jsem doma i já, ale jak se vyčůrá tak buď na plínu nebo vedle. Jenže ona furt blbne. A u ní je to tak, že vydrží i 4 hodiny a někdy jen dvě nebo i hodinu.
Takže mám, když jsem doma, schovat plínu a běhat s ní co dvě hodiny ven, jako jsem to dělala předtím? Jenže takhle přeci bude zvyklá čůrat často, ne? Anebo schovat plínu a běhat co čtyři hodiny, jako teď? A když udělá louži, tak to uklidit a neremcat?
A jak jsi to řešila, když jsi byla v práci? (teď jsem zapomněla jestli jsi ona nebo on, promiň. )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:30
- Nahlásit
Syska
Ved vravim, krm po prichode z prace a pred spanim Dufam, ze tam je rozdiel aspon 5 hodin
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:40
- Nahlásit
pigie
Rozdíl je tam 6 hodin, můžu to zkusit....
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:51
- Nahlásit
Verca
Když Ti pětiměsíční štěndo udělá louži,tak jen remcej a na psa se zlob.Ono nestačí zaremcat a za chvíli si hrát,jak když se nic neděje.Čubina musí pochopit,že udělala něco špatně a Ty se kvůli tomu zlobíš.Jestli jí chceš mít čistotnou(a to určitě chceš)plínu po dobu co jsi doma ukliď.Je jasné,že musíš do práce a že to nemůže celý den vydržet,tak tam jí to budeš muset ještě tolerovat.Ale nemůže Ti udělat louži na koberec,když jsi doma.A neomlouvej jí tím,že to bylo v blízkosti plíny.Začni s ní znovu od začátku.Nemusíš běhat ven každou hodinu.To ona už vydrží.Ale udělej s ní delší procházku.Po pořádné procházce je pes utahaný,vyvenčený a déle vydrží.Teď je otázka,zda Tvůj pejsek vůbec chápe,že procházka je od toho,aby se venčil a nešel po příchodu domů na plínku.Možná to má fenečka v hlavě trochu pomotané.Napiš trochu víc o tom,jak chodíte pravidelně ven a zda se tam venčí.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:52
- Nahlásit
Syska
Taky bych to tak s tím krmením zkusila,ale asi bych to sebrání novin o pár dní posunula,až si pejsa zvykne na změnu.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 15:10
- Nahlásit
Syska
Když Ti pětiměsíční štěndo udělá louži,tak jen remcej a na psa se zlob.Ono nestačí zaremcat a za chvíli si hrát,jak když se nic neděje.Čubina musí pochopit,že udělala něco špatně
Pokud si necháš prosím poradit tak toto rozhodně nedělej. Pes nechápe, že se zlobíš za loužičku, či bobek, který udělal před 20 minutami, nebo hodinou. Pes je tvor přítomnosti. Pes to chápe jinak: Panička přišla domů a zlobí se. Nechápe za co. To si jen mi naivně myslíme, že když se bojí, stydí, tak chápe, že je to za tu louži pod stolem, která tam už je 2 hodiny. Není nic horšího než psa trestat, za jeho přirozené chování a ještě po delší době kdy to nemůže pochopit.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 15:15
- Nahlásit
dorfa
To byla rada pro Vercu a bylo to myšleno pro chvíli,kdy je Verca doma a čubina jí něco udělá.Tak tam predpokládám,že na to nepřijde až za delší dobu ale hlavně jde o to,že její fenka do dneška moc nechápe,jak to s tím čůráním vlastně je.Verca jí to musí vysvětli a naučit.Je přesně příkladem toho,kam to přehlížení vede.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 15:23
- Nahlásit
Endy
O.K. Pak je to O.K. Pes je tvor přítomnosti na tom je založena jeho výchova i výcvik.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 15:40
- Nahlásit
dorfa
Ja som si kludne hundrala pod nos, ked som utierala mlacku
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 16:00
- Nahlásit
tak ja taky se svou troskou do mlyna, vcera mi mlacek malicky (3 mesice a kousek) udelal obrovskou radost, 2x si rekl, ze chce ven, ma doma moznost jit i na hadr, ale to chodi minimalne, protoze litame co dve hodiny ven a pak mi tu radost zase zkazil, udelal louzicku v pokoji, kde je karton na zemi a zatim je tam skladiste vsecho mozneho: o((( jinak s tou prochazkou, vsichni tady rikaji jak si rozhybe na prochazce streva a udela si poradny bobek cestou, tak u nas prd, dela bobek 3x za den, rano, cca v poledne a pak vecer. Prochazka, neprochazka
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 19:00
- Nahlásit
Proboha lidi nechtějte od miminek, aby kakala a čurala jen na venku a na povel.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 19:41
- Nahlásit
Endy
Moje fenka si spíš myslí, že se venčí doma i venku. Když jdeme ven, tak hned udělá louži. Ráno udělá hned i bobek. Po ránu je to fakt hodně krátká procházka. Pak přijdu domů a děláme dlouhou procházku, taky když vyjdeme ven, tak se hned vyčůrá (to fakt dělá pokaždé, jen, co vyjdeme ven) a pak i vykadí. Pak se nají a někdy udělá po hodince loužičku (ale na plíně) a někdy to vydrží až ty tři až čtyři hodiny. Pak jdeme ven a zase čůrání a bobek. Jenže chyba byla ta, že poslední venčení jsme měli mezi 20 - 21 hod. Ale už se na tom pracuje. Když jsme jí totiž venčili mezi tou 20-21 hod., tak si lehla a spala a jak se vzbudila, tak si cupitala, ale nehrála si, byla utahaná a prostě šla udělat louži a jaksi nedošla, no... Právě, že přes den čůrá na plínu, ale večer, hlavně po spaní ne. Ale fakt to není pravidelně. Za poslední dva týdny se to stalo dvakrát, že se vyčůrala na koberec.
Dneska jsme odstranili plínu, pejsa vydržela 4 hodiny a pak jsme šli na procházku. Mezitím spala.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 19:44
- Nahlásit
Jinak nemyslím si, že bych s ní musela začínat od začátku. Na koberec až tak často nečůrá (možná jsem se o tom ani neměla zmiňovat, protože teď to vypadá, že to nezvládáme a přitom to je fakt vyjímečně). Podle mě si prostě zvykla čůrat častěji a doufám,že tím, že jsem odstranila tu plínu, tak se to snad spraví. Dneska jsem jí viděla několikrát čuchat na místě, kde byla podložka, ale nikdy se nevyčůrala.
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:08
- Nahlásit
Teda ja nevim, ale nutit pulrocni stene aby bylo pravidelne samo doma 9 hodin, to je docela sila, nemluve o tom, ze pro takhle mladeho pejska takovou dobu zadrzovani curani a kakani mi taky neprijde moc zdrave.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 15:48
- Nahlásit
Tanaki
Díky za podporu, taky si myslím, že zadržování je pro tak malé štěně blbost.
|