| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:03
- Nahlásit
Mám dotázek. Tessince bude 12. února půl roku. Když jsme s ní doma (víkendy) čistotnost perfektní. Ale jakmile je přes všední dny sama (je to přes 9 hodin), tak pokaždé udělá loužičku i bobek. Můžu v jejím věku tolerovat, že to opravdu ještě takovou dobu nevydrží? Nebo bych to měla začít řešit, třeba odstraněním novin, který jí tam přes den nechávám, aby ji to nelákalo na ně chodit.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:04
- Nahlásit
Syska
dala bych noviny postupně pryč...možná si myslí že může,když tam je záchod...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:05
- Nahlásit
Syska
nevim, v pul roce uz moje ®onie vydrzela uplne v pohode. Mozna fakt dat pryc ty noviny ...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:13
- Nahlásit
Syska
my už jsme taky vydrželi. Noviny bych taky dala do pryč.
Vzááááácnááá shoda
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:16
- Nahlásit
Syska
Určitě dej ty noviny pryč. Za pokus nic nedáš a třeba je to vážně v tom. Je už ve věku, kdy by měla opravdu vydržet.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:23
- Nahlásit
A když jsi s ní o tom víkendu doma,chodíš s ní častěji nebo dodržuješ tu devítihodinovou pauzu?Pokud vydrží těch devět hodin o víkendu,zkus noviny schovat.Pokud chodíš častěji ven,nejdříve si to vyzkoušej.Možná nemáš před odchodem do práce čas udělat tak dlouhou procházku,aby štěndo udělalo loužičku i bobek.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:25
- Nahlásit
Endy
ja teda nevim, ale kdyz je ®onie sama doma, tak vydrzi relativne v pohode (soudim podle toho, ze ma venku jeste spoustu casu vsechno ocuchavat, nez se rozhodne vykonat potrebu) ale kdyz jsem s ni doma a ona nespi, ale pobiha a hraje si, tak po ctyrech hodinach proste uz chce ... podle me se to neda poznat podle toho, jestli vydrzi, kdyz s ni doma nekdo je ...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:26
- Nahlásit
Endy
Ráno udělá jak loužičku tak bobek. A přes víkend jsem ještě nezkoušela, aby vydržela těch devět hodin, takže netuším. Zkusím noviny schovat, to je asi kámen úrazu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:27
- Nahlásit
no ale my to teda učili taky tak,že i když jsme byli doma,odstup se zachoval stejnej dokud se to čubina nenaučila..pak už to bylo v pohodě,aspoň si to tak pamatuju.....je to celkem dávno
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:27
- Nahlásit
Endy
Já třeba chodím ráno jen na čůrandu a kakání. dokud se nevyčůrá a nevykaká, tak nejdeme domů. Jenže ona, co udělá jako první po ránu, tak loužičku a bobek (samozřejmě venku). A doma taky nevydrží bez loužičky těch 9 hodin. Má tam plínu a na ní jsou tak 2-3 loužičky. Má 5 měsíců.
Taky dobře nechápu, proč někdy vydrží nečůrat 4 hodiny a někdy už po hodině jde udělat mini loužičku. Podotýkám, že byt je přetopený, jídlo má pořád k dispozici (granulky) a pití taky.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:28
- Nahlásit
No jo, ale co když dám pryč noviny a ona to přesto bude dělat? Mám ji za to trestat? To přece po příchodu domů nemůžu...přes noc vydrží v pohodě i 12 hodin.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:30
- Nahlásit
Syska
To by mě taky zajímalo. Kdybych odstranila plínu, když nejsem doma, tak mám strach, že tu louži ani nenajdu, protože máme koberec.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:33
- Nahlásit
Syska
když přijdeš nemá cenu ji trestat.
Verca
a nemáš někde místnost, kde není koberec, třeba chodba a kuchyň a pod.?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:36
- Nahlásit
Takže se můžu těšit na to, že mi z ní vyroste prasátko...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:56
- Nahlásit
Syska
Já bych s tím odstraněním novin tak nespěchala,aby se ti nestalo,že ti začne chodit jinam.To,že udělá i bobek,je divné.To by už měla vydržet.Krmíš jí před odchodem do práce?Loužička se dá ještě tolerovat.Noviny bych jí dala ráno při odchodu ke dveřím a příchodem bych je zlikvidovala.
Verca
Máš ještě malou holku.Plínu jí tam ještě nech.Když bude potřebovat,půjde na koberec.Budeš jí pak zbytečně dusit.Měla by být ale u dveří a pes by měl být schopen si tam zaběhnout.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:58
- Nahlásit
Jirikovo
Pohybem se zrychluje metabolismus.Ty musíš tu svou holku pěkně honit,když musí ven už po čtyřech hodinách.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:07
- Nahlásit
Endy
to je uplne jinak. ona prohani me. porad neco nosi, co chce hazet a za cim chce behat a pak se o to pretahovat, pripadne se se mnou rovnou porvat ... takze ja kdyz jsem doma, tak si fakt neodpocinu, zatimco ona prospi kazdy vsedni den ....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:14
- Nahlásit
fromeli
Mám garsonku, malou chodbičku (snad 1x1m) a malou koupelnu se záchodem. Mám sice ohrádku, ale tu jsme chtěli používat, jen jak byla malinká, pro její bezpečnost. Teď víme, že kabely nekouše, tak jí necháváme běhat po pokoji.
Endy
Já myslela, že měsíc není až takový rozdíl. Ale ok. Plínu má na místě, kam chodila nejčastěji, tj. mezi gaučem a křeslem. Není to ale daleko od dveří. A myslíš nechat plínu, když nejsem doma anebo i když jsem. Já jí nějak nedusím, jen remcám, když se třeba vyčůrá vedle plíny, což mi, sice vyjímečně, udělá a já to pak uklízím. Když se vyčůrá i přes den, když jsem doma na plínu, tak to nekomentuju. Nechválím, netrestám. Je to dobře?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:18
- Nahlásit
Endy
To dělám, noviny jí dávám pouze před odchodem a s příchodem ty počůraný samozřejmě likviduju a nový už tam nedávám...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:19
- Nahlásit
Verca
Plínu bych dala ke dveřím a jenom na dobu,kdy jsi v práci.Pokud je štěně naučené,že se může vyčůrat kdy chce,tak mu nezabrání ani to,že mu plínu sebereš a udělá to na koberci.Pokud se ti fenka vyčůrá i mimo plínu,je vidět,že je něco špatně.Udělá to,když jsi pryč nebo i před tebou?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:20
- Nahlásit
Syska
Neboj, prasátko ne, když nedělá nic před tebou, tak to prasátko nebude...
Sára dělala doma loužičky do tý doby, dokud tam měla noviny... Pak jsem je ze dne na den odstranila a byl klid...
Jinak pes který je prase se nerozpakuje vyčůrat před tebou, tohle nám dělala první kokřice, za celý její život se nám to nepodařilo odstranit. Druhou jsme vychovávali úplně stejně a nikdy doma (ani jako štěňátko) neudělala nic...
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:25
- Nahlásit
Já myslím, že není třeba se vzrušovat- půlroční a pětiměsíční štěndo je ještě malé a podle mě nevydrží bez učurkání. Netrestejte štěňátka za přirozenost. Přijde čas, někdy v 6 někdy v 9 měsících a bude po problému.Každému to trvá jinak dlouho, než vydrží bez problému doma. A 9 hodin je dost dlouhá doba pro malého pesana.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:27
- Nahlásit
Syska
Tak to děláš dobře.Ale zkus se zamyslet nad tím krmením,že Ti štěndo udělá i bobek.Možná to bude chtít posunout dobu krmení.Můžeš zkusit jeden den(nejlépe po víkendu)noviny nedat a uvidíš,co to udělá.Když nebude žádná nadílka,už je nedávej.Když ano,tak bych se k nim raději vrátila.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:27
- Nahlásit
Syska
Já bych pejska za konání potřeby rozhodně netrestala. Pes je zvíře čistotné a pokud ne tak je většinou chyba někde v nás. Zkus změnit způsob krmení. Upravit dobu krmení, druh krmení atd., tak aby na psa ta potřeba přišla až v době když už jí můžeš vyvenčit. Představ si sebe, že se ti chce a máš to třeba 2-3 hodiny držet.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:28
- Nahlásit
Endy
nene, přede mnou ne. Ale jsem samozřejmě doma. Ale nevidím ji. Večer (to hlavně) se prostě vyčůrá, třeba za křeslem, ale vše je v blízkosti plíny.
2 dny zpátky mi počůrala peřinu, když blbla s přítelem. ale myslím, že to nebude nějak "úmyslně".
Ale že by se třeba na mě dívala a čůrala, tak to ne. To bych brala jako naschvál a řešila to, jako v "seznam u učůraného yorka".
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:38
- Nahlásit
Docela se ta diskuze rozjela..
Já si taky myslím, že je to ještě prcek a že se jí prostě chce. S tím krmením nevím, jak upravit. Dám jí granulky ráno do misky a pak jí dávám ještě večer, takže krmím 2x denně. To to mám stáhnout na 1x denně večer? myslím, že na to je ještě malá ne? Netrestám ji, prostě to přejdu a uklidím, ale připadá mi to, že když přijdu, je to všechno "čerstvý", jak kdyby to vážně bylo o chlup...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:41
- Nahlásit
Verca
V tom ale vidím problém,že se vyčůrá i mimo plínu.Proto by ta plína měla být u dveří a pokud je majitel doma,měl by pejsek chodit jenom ven a plína být odstraněná.Je to sice s malým štěnětem lítání i několikrát za hodinu,ale vyplatí se to a pejsek je v dospělosti stoprocentně čistotný.
Já učím chodit štěndo jenom ven(u nás platí zásada,že doma se nečůrá) a přesně na něm poznám,že chce čůrat.Přestane si hrát,sedí v pelíšku a když je to akutní,začne se klepat.A byli jsme třeba před dvěma hodinama,takže by mělo vydržet,ale blbne,potom se napije a je to tu hned.Teď už mám čubinku sedmiměsíční,takže vydrží a když už je čas jít a já se pořád nezvedám,přijde ke mně a hypnotizuje mě.Ale má v sobě naučeno,že doma nesmí a musí to držet.Jak má pejsek doma k dispozici pořád plínku,není naučený držet moč a chodí každou chvíli.Nenaučí se vyprázdnit celý močák.A v tom vidím ten problém.Naučené časté čůrání.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:47
- Nahlásit
Syska
A když s ní jdeš ráno ven tak stihne udělat všechnu potřebu?Malou i velkou?Pokud ne tak není divu, že to nevydrží než přijdeš domu? Zkus dát ty noviny tedy pryč, ale pokud by pejsek přesto potřebu udělal tak je budeš muset vrátit protože to prostě nevydrží. Ale hlavně netrestat.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:50
- Nahlásit
dorfa
Jojo, vyčůrá se i vykaká...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 14:00
- Nahlásit
Syska
Skus dat krmenie, ked sa vratis z prace a potom vecer na noc. Kamaratke fenka tiez kadila doma, ak krmila rano, prestala, zacala davat poobede a bolo OK
|