Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak odehnat napadniky
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Vladus
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 19:22
- Nahlásit

Prosim vas lidicky, jak odhanite od svych fen nechtene napadniky???? Dneska jsme byli v parku a nase fenule ac je tyden po harani stale jeste psi pritahuje. On za nama bezi az z druheho konce parku, majitel nikde a snazi se mi ji nakryvat, jaka je v tomle pripade nejucinnejsi metoda je zastrasit a odehnat??

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 19:32
- Nahlásit

Vladus
pokud majitel široko daleko a pes je v mých silách, tak ho z jezevčice stáhnu dolů a snažím se na něj hartusit. Většinou v tu chvilku už někde je páník. Ale už jsem musela i dotěru mírně nakopnout.

RoSa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:04
- Nahlásit

Vladus
U nás v parku patří k nepsaným "dobrým mravům", že se s háravkama (nebo fenkama, který ještě vonějí) do parku prostě nechodí. Já mám taky fenku, ale když hárala, tak by mě nenapadlo se tam promenádovat - vím totiž, jak se o takových majitelích ostatní pejskaři v takovém případě vyjadřovali. Ale stát se to samozřejmě může i při venčení "kolem baráku". V tom případě jsem postupovala podobně jako fromeli

Lea
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:12
- Nahlásit

Mýmu tátovi se jednou krutě nevyplatilo odhánět nápadníky. Jednou se nějakej ratl prodral až na dvorek, viděl to táta a jak na něj začal hartusit, vlastní fena neváhala a štípla ho do zadku, co jí jako má co vyhánět nápadníky

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:28
- Nahlásit

Lea

Já jsem majitelkou 2 psů a několikrát se mi stalo, že přiběhla fena v nejlepším bez majitele a strkala psům zadek pod nos. To je taky moc moc příjemný, naštěstí jsem fenku pokaždé odehnala ke smůle mých psisek

Vladus
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:38
- Nahlásit

Ono tady jde o to, ze kdyz za mnou pribehne pes a nevidim majitele (coz se muze stat kdekoli, ze?), tak ho proste potrebuju co nejucinneji zastrasit aby dal pokoj. Na to jsem se puvodne ptala. Takze pokud mate nekdo treba nejaky tip sem s nim.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:40 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Bude ze mne mluvit jen zkusenost z detstvi, kdy jsem znala pejskare, kteri meli psy - za Svazarmu zvykle - na strelbu. Onen clovek mel boxerky v panelaku, vencit tudiz musel, a vzdy se na ne nalepili nejaci sexuchtivi sidlistnaci.. a jako odstrasujici prostredek pouzival poplasnak! Cuby na to byly zvykle (co by za to jini dnes dali!) a vsichni napadnici utikali...

Vladus
Pokud je fenka tyden po harani, zkuste nejaky spray, smradocha, ktery prehlusi zbytek fencina pachu.. A kdyz uz se na vas nejaky napadnik nalepi i po takove dobe, zadupat, zahartusit, byt ten zlej strejda/teta...

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 20:51
- Nahlásit

Vladus
A v čem je problém, když je týden po hárání a jen voní a nehrozí z toho žádná nechtěná štěňata.Majitelé psů ať si je hlídají a je-li to oňuchávání fence nepříjemné tak se musí umět ohnat a psa pořádně rafnout. Až se opravdu naštve tak to určitě udělá. Jinak opravdu jen to zastrašování psů hlasem, rukama, vodítkem atd.

evina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:14
- Nahlásit

Já mám psa-puberťáka,který si pomalu myslí,že každá čuba háráS jakou radostí vždy přivítám čubu která se dovede bránit,bohužel jich moc není.Já si pro svého psa samozřejmě dojdu ale dovede mě naštvat,když lidi na něj začnou dupat,tleskat apod.Řeším totiž nejistotu k lidem...Jinak se mi minule stalo,že slečna nechala volně pobíhat háravku,když viděla psa(beze slova)jí začala nahánět,stále s mobilem u ucha.To jsem už nevydržela a řekla jí,že může alespoň kváknout,že jí čuba hárá.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:15
- Nahlásit

dorfa
tak tak.. moje fenule ikdyz po napadnikovi touzily, po urcite dobe jsou na na samce hnusny.. a protivny.. Proste - kdyz jste tu nebyli v pravy cas, ted si trhnete...

Joker
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:16
- Nahlásit

jako odstrasujici prostredek pouzival poplasnak
Dovedu si živě představit, jak střílím pod okny bytovky z poplašňáku.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:32
- Nahlásit

Joker
Mozna dnes nepredstavitelne, ze? Ale on tenkrat proste strelil za zadkem harajicich fen - s tema to ani nehnulo, a pred rypakama sexuchtivych zenichu - a ty prchali!!! - a byl klid.. A ten poplasnak zase takovou prdu neda, a to strilel i mezi panelakama..
Ale to nemyslim jako recept pro dnesni dobu na odhaneni zenichu.. to byla jen vzpominka..

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:35
- Nahlásit

Fifi
Ten poplašňák, to snad ne. Pominu-li to, že nemám ráda když se člověk chová hlučně třeba i na Silvestra, tak už živě vidím, jak paničku venčící svojí čubinku nahání zásahová jednotka, jako nebezpečné individuum, které ohrožuje občany zbraní. Nova by měla co vysílat v televizi a tebe by čekalo přinejmenším obvinění z nabádání k trestnému činu obecné ohrožení, nebo šíření paniky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:56
- Nahlásit

dorfa
Si asi necetla, co jsem psala!
kteri meli psy - za Svazarmu zvykle - na strelbu.
A to je nejakych par patku zpatky
Ale to nemyslim jako recept pro dnesni dobu na odhaneni zenichu.. to byla jen vzpominka.

takze tak..

dorfa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:01
- Nahlásit

Fifi
Pozor co je psáno to je dáno. I vzpomínka vyjádřená na papíře (internetu) by mohla být brána jako návod, jak řešit problém s nápadníky.
Já být tebou tak už se bojím, aby nějaký majitel roztoužené feny tuto nostalgickou vzpomínku nevyzkoušel.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 22:07
- Nahlásit

dorfa
Jasny Pokud nekdo me vzpominky z detstvi vezme jako navod na zbaveni se nechtenych napadniku, jeho problem. Hlavne by mel byt clovek soudny a procist si vsechno.. A predevsim, byt si jisty reakcemi sve fenky..

Hele, to uz aby se clovek bal napsat cokoliv i blbou vzpominku, aby to nahodou nekdo nevzal jako navod..

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 00:25
- Nahlásit

taky bych to neřešila když je po hárání..nic nehrozí ne??
a u nás se jeden čas háravky vyvěšovaly i na nástěnku a chodily jinudy než ostatní

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 06:31
- Nahlásit

No mně nevadí, když si pes přijde čuchnout, ale když na fenku začne naskakovat, to už je o něčem jiném. Moje fenka je dost submisivní a dalo mi dost práce dostat jí do klidu, v kterém je dneska, takže si jí ojíždět nenechám, ikdyby z toho štěňata nehrozila. Sice se po psu ožene a cvakne, ale není to tak razantní jako u některých jiných fenek a ne každý sexuální loudil má chuť to vzdát, takže pak si myslím, že je zákrok na místě.
Stále hovořím o psu, který nemá v dohledu akce schopného pána.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:31
- Nahlásit

Můj mladý pes je úchylák s neodolatelnou touhou obskočit každou fenku na potkání, takže už vyvíjím různé metody, kterak mu v tom rychle a účině bránit.....Moje známá má fenku, která voní psům celoročně a na tu můj mladej nejvíc drží.... Tak kdykoli se jde třeba na společný výlet, asi tak 10x svého psa sundám z fenky, ale pak už si dává pozor....Pokud pes příliš otravuje, nenechám po něm cizí fenku vyjet, ale zkoriguju si ho sama. Když nepomůže povel "dolů" (na který už občas zabírá) a výhružný pohled, pak prostě psa vezmu za kůži za krkem a nad ocasem a "odhodím", nebo ho taky štípu do zadku
Ale je mi jasný, že ne každý majitel fenky si toto troufne na cizího psa.....

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:33
- Nahlásit

fromeli

přesně tak souhlasím s tebou.....i fenka by přece měla mít ve svém pánovi oporu a když páník vidí, že se jeho feně obtěžování psího nápadníka nelíbí, tak jí přece pomůže a nebude čekat "až si to čuba vyřídí sama".....Jak píšu výš, z vlastní zkušenosti vím, že někteří "nápadníci" jsou hodně neodbytní (jednoho mám(

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:35 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Evik
my máme na sídlišti buldočka, ten je šílenej, jsou mu tak dva roky a ten prostě naskakuje a naskakuje, Michelle dřepí na zadku a já ho z ní nestačím sundavat, ona po něm sice trochu cvakne, ale jemu je to fuk, pes je ale nezdolnej a nevadí mu ani "letecký den s Květy", ale naštěstí moc neváží
Podotýkám, že naskakuje hárání nehárání

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:38 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Evik
Ja to robim tiez tak. Ak nahodou utece k haravke, pridem chytim, odhodim (da to fusku hadzat s 55kg zivej vahy), ak si to skusa na nejakej vonavej, povel dolu, na ten funguje uz celkom spolahlivo.

Inak Vladus, ja by som to robila asi tak, ze psa k fene nepustim, proste ja mam na nu narok! Asi tak

jindriska
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 08:11
- Nahlásit

spíš se potýkám s tím, že mi psi obskakují našeho staršího pejsánka. Vydává asi nějaký zvláštní přitažlivý pach. Za to o fenečku se nebojím, nejdřív se ožene, když to nepomůže, psu uteče (podezírám jí, že je ještě křížená s divokým zajícem, ovládá takové smyčky kličky v závratné rychlosti, že lecjaký zajíc by záviděl) a když ani to nevyjde, běží ke mně a já už psa odeženu. Obskakování psa mi ale vadí, protože je to jen malý krůček k tomu, aby se do sebe pustili.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 09:09
- Nahlásit

fromeli

chichichi mému úchyláčkovi budou 17.3. dva roky...žeby tento věk se psy tolik cvičil ??

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 09:26
- Nahlásit

Chceme-li se dobrat spravne odpovedi na otazku, jak odehnat napadniky, musime si nejprve vyjasnit nektere pojmy. Tak treba napadnik. Z ceho to slovo vzniklo a co vlastne znamena? Vzniklo to ze slova napad? Takze ctitel bez napadu neni napadnik ale beznapadnik? Nebo to vzniklo ze slova napadat? Takze uchyl vlastne neni uchyl, uchyl je obycejny napadnik, jen mozna trochu druhou stranou nepochopen? Nebo to vzniklo ze slova napadne. Takze potom plachy ctitel neni napadnik, protoze se nabizi velmi nenapadne?

Vidite, vidite, chcete nekoho odhanet, ale vlastne ani nevite koho .....

birma
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 09:34
- Nahlásit

Tak Altárek má fenečky taky rád, moc rád akorát na ně moc nenaskakuje - zjistil, že se mu to nevyplácí a nechal si to vysvětlit i u kamarádčiný fenky, se kterou jsme venčili, když byla v nejlepšim a nastavovala se (párkrát jsem ho sundala a bylo dobře).
Ale ani za boha mu nemůžu vysvětlit, že nemá naskakovat na jednoho mladýho kastrovanýho pejska (cvičen jako asistenční)

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 09:46
- Nahlásit

birma
nechal si to vysvětlit i u kamarádčiný fenky, se kterou jsme venčili, když byla v nejlepšim a nastavovala se (párkrát jsem ho sundala a bylo dobře)
To si ako dokazala? Ja ho musim strhavat dole furt!

birma
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

pigie
no sundala jsem ho asi 4 krát za slabiny, byl pořád na stopovačce a pořád ty dva pozorovaly tři páry očí. Mýmu chlapečkovi to jako vysvětlení, že si stejně neužije a ještě mu to nebude příjemný stačilo

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 10:06
- Nahlásit

birma
No, mojemu to tiez staci povedat 4x, ale pocas jedneho vencenia s jednou fenkou. Na druhy den ho musim zase zhodit 4x, aby pochopil, ze ani dnes nie je ten spravny den

birma
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

pigie
jo to bylo během jednoho venčení. Sprostý bylo, že ona si k němu vyloženě chodila

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání