| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:56
- Nahlásit
Máte ho někdo na většího psa? a jak jste s ním spokojeni? A ještě prosím,kde nejlépe -mimo výstav koupit, díky.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:11
- Nahlásit
To bude tím žanduško, že nikdo z nás, co máme velké psy, zase nemáme postroj od rogz a ti co by teoreticky mohli mít postroj od rogz zase nemají velké psy.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:32
- Nahlásit
žanda
Ale kvůli Tobě si jej koupím, doma pověsím na skobičku a napíši, jak jsem s ním spokojená. JO?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:34
- Nahlásit
Garfield
žanda
mám středního psa a postroj od Manmatu s "ťapičkovým" vzorem a jsem velice spokojená
|
leon
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:52
- Nahlásit
Já mám taky postroj od manmatu. A jsem s ním taky spokojená. Dělají různé vzory a velikosti. Koukni na www.manmat.cz
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:10
- Nahlásit
žanda
no já od Rogz postroj mám, koupila jsem ho na www.tagisky.cz. Akorát jsem nějak blbě odhadla tu velikost, takže jsme ho zatim ani pořádně nevyzkoušeli. Co jsem ale koukala na jiný postroje, tak skoro všechny maji dva kroužky na zádech, což je asi správně, no a ten co máme my má jen jeden. Je to divný.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:14
- Nahlásit
Vcelka
postroj používám jako vodící a do auta, tj. netaháme, a vlastně nevím, na co ten horní kroužek je, zatím ho používám jen na připnutí známky a tagisky (viz foto výš)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
pro Garfileda- ty jsi hodná holčička, nakonec ho třeba vyzkoušíš a ještě ráda použiješ ) jen nevím jestli by na tý skobičce za ty prachy nebyl drahej )
včelko- že mají na tagiskách i postroje jsem ani nevěděla, stejně bych ho musela zkusit, já bych si netroufla to vzít od oka na toho mýho svalovce.
pro ostatní- ten manmat nemá ty postroje na pohled ošklivý,naopak,ale jen na normální venčení mi tam příjde těch popruhů nějak moc......na obrany se mi zase nezdá z fotek moc pevný..a asi ani není na to určený......no to rogz asi taky ne,že.....
I když doted jsme měli uplně obyčejný,neznačkový a vydržel rok .....ale hafík nějak papal přes zimu a prostě potřebujeme větší.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:38
- Nahlásit
žanda
A nebylo by teda jednodušší hafíkovi nasadit dietku?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:42 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
žanda
koukla jsem na tagisky, na postroje od R4D a principielně jsou stejný jako Guard od Manmatu , tak jaké popruhy navíc?
Jen je navíc polstrovaný a co se týče pevnosti, já osobně bych spoléhala víc na Manmat než na módní R4D.
Jinak kdysi to tu někdo psal, že právě ten manmaťácký černý guard používal na obrany.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:43
- Nahlásit
Od Rogz mi příde docela zbytečně drahý. Ještě když si ho pes pučí a tu plastovou sponu na zapínání ukouše. To jsou pak vyhozený peníze.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:45
- Nahlásit
a abych nevypadala jako najatý prodejce Manmatu, jsou i jiné firmy
jen s těmi hezkými popruhy to nebude tak slavné
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:55
- Nahlásit
zuzko, tak jsem se asi blbě dívala, ale černý jsem neviděla- no ještě kouknu-mám tu kapku honičku dneska- ale ty barevné jsou na bokách jako více překřížené.....ty mě příjdou spíš jako na tahání saní.....i když já postrojům pendrek rozumím.
včelko- naštěstí náš haf není likvidátor, tak že toho ukousání se nebojím....spíš že praskne (
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:04 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
žanda
já taky nejsem odborník, jen spokojený uživatel
ty ostatní postroje (pulka, sled...) mají lépe rozloženou váhu a tak mají i více popruhů
oni mají ten výrobek vyfocený vždycky jen jednou, ale pak je tam tabulka s kódy barev a úplně dole v "psím katalogu" je fotka všech vzorů
koukala jsem na to a guard mají ve všech vzorech, i v černé
a u guardu se zapíná na přezku jen ten zadní popruh (co vede okolo hrudníku za předníma nohama) a v těch místech tah nevzniká, takže by nemělo nic praskat
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:10
- Nahlásit
zuzko- já to jen prolítla, až se tu zbavím telef. ustředny, co tu mám od rána, tak to prohlídnu, potřebuju hlavně materiál co vydrží a čím méně přezek,tím lépe, raději pořádně sešité a raději dvojmo ) Na tvém hafí ten postroj vypadá hezky,ale jste malinko jiná váhová kategorie.))
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:15 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
žanda
taky máme xs - velikost fena husky
manmat by měl být dost kvalitní, ale taky si to nechá zaplatit, pokud ti jde hlavně o kvalitu (a samozřejmě cenu) a ani ne moc o design, tak se koukni do diskuze, na kterou jsem odkazovala, jsou tam odkazy na další dvě firmy, které postroje dělají
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:19
- Nahlásit
Zuzi, ale to mi příjde -dle fotky tedy soudím- že tvůj hafík není velký jako haskina....nebo jo?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:22
- Nahlásit
žanda
byli jsme na husky dnu a některé fenky (ty menší) byly stejně velké
no moje má 50cm v kohoutku
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:27
- Nahlásit
zuzi- 50 v kohoutku - to klidně věřím,že má,ale je v těle drobek-tedy možná to dělají i ty chlupy u haskinek,kterých ta tvoje holčička asi tolik nemá,pokud tedy z fotky okukuju a snad dobře vidím.....Ale potom tedy nám by byl malej- ne že bych měla dogu ) ale jsme kapku robusnější než vy.......čili z toho mě vyplývá,že XL bych musela vyměnit za větší )) tan popruh kolem těla.......kolik ti asi zbylo volného místa po zapnutí karabiny?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:30 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Manmat guard se bezne pouziva na obrany...
Ostatni postroje se daji na obrany pouzit taky, ale co se tyce Polaru (se kterym mam vynikajici zkusenost ja), tak i guardy jsou konstrukcne uzpusobeny spis tahu... Me to vyhovuje, na obrany a stopy mame postroj obycejny latkovy nepolstrovany za asi 200,- Kc, uz ho nosi muj druhy pes, a ze pri obranach jeho 35 kg poradne zabira - a postroj v pohode drzi...
Naopak na tahani (bezky, zbrnda, canicross, kolo) maji oba pesani postroje od Polaru a co se me tyka, tak maximalni spokojenost. A oba postroje mame site na miru... A kvalita je naprosto srovnatelna s manmatem + jsem u polarackych veci nasla nekolik velice prijemnych vychytavek...
Co se tyka designu - uprimne mam radeji ty barevny polaracky, nez emkovy manmatacky (tlapicky preziju ), ale jak se rika, proti vkusu zadny disputat...
Polar pouziva nejcasteji tyhle vzory: (Ja mam 6 )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:31
- Nahlásit
žanda
Jen male upozorneni: Zuzka psala, ze ma XS, nikoliv XL!!!
Co mas za psa...? Mas nekde fotku? Pomuzu ti vybrat velikost...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:35
- Nahlásit
wami, dle váhy psa jsi o maličko lepší, prozradíš mi plemeno?
Ono,jak jsem tedy dle svého miláčka zjistila, neplatí to, že napíšou pro psy do x kil......např kdysi jsem měla flexu na psa 50 kilo a můj měl tehdy půlku a zabrdžděnou flexu v klidu vytahoval......proto se toho tahu bojím ,aby to materiál vydržel.....vím,že je možnost ještě kůže -ale o tu moc nestojím.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:35
- Nahlásit
žanda
Bela má 15kg
vím, že postroj má i další strakáč Ford (20kg), ale pořád se pohybujeme u těch nejmenších velikostí, Ford má S
na tom popruhu okolo hrudníku rozhodně manmat nešetří, když zapnu Belu, zbývá dobrých 30cm popruhu, zatím jsem ho neustřihla, jen smotala a zagumičkovala
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:36
- Nahlásit
wami-aha, jsem slepá...........
mám staforda, teď má přes hrudník cca 73-75 cm......tedy bráno podle starého postroje....a plus to co mu chybělo do zapnutí....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:38
- Nahlásit
zuzi, omlouvám,se že jsem blbě četla tu velikost...... ale stejně bych musela vzít větší,my máme jednou tolik co vy +- nějaký to deko )
|
leon
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:41
- Nahlásit
My koupili velikost L. Ten popruh přes krk je akorát, ale ten přes hrudník byl dost dlouhý, tak jsme ho trošku ušmikli. (šarpej 50cm/24kg)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:41
- Nahlásit
žanda
Nemam "plemeno"... Lump je skorovlk...
Ale jestli ti mam pomoct, potrebovala bych videt tveho pejsu a vedet, jakou ma vahu...
Co se tyka postroju - tazne postroje toho ustoji opravdu hodne - jsou na to delane. V principu neznam zadny "pretrzeny" postroj, neexistuje utrzene ocko, atd. atp. Dokonce manmat snad na takove pripady poskytuje dozivotni zaruku!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:45
- Nahlásit
žanda
Na staforda... Tak nejprve ti zkusim poradit Polar - nema pevne velikosti, psa si zmeris podle navodu na strankach Polaru a postroj ti pan Pesek usije na miru tveho psa. Muzes si rict, jaky typ postroje chces - jak jsem pochopila, tahat moc nechcete, tedy idealni pro vas bude postroj "vodici" - ten vypada takhle:
No a mmt, ted se mrknu na manmaty...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:45
- Nahlásit
wami, super pesan, fakt krásnej kluk.
fotku vložím,snad se mi to povede, má 32 kilo.
Doživotní záruka, kruci to zní fakt, že to něco vydrží )))
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:49
- Nahlásit
|