Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co je to Jirikovo? (téma pro zasvěcené)
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 07:35
- Nahlásit

Zasvěcení jistě vědí, že Jirikovo, obyvatel hlavního města, studuje již několik století v Brně. Při té příležitosti jsem radostně souhlasila s možností, poskytnout nebohému pražákovi v pro něj nebezpečných ulicích města Brna ochranná křídla a zaštítit jeho pražskou SPZ svou moravskou národností (v reálu jsem si mnula ruce, jak to tady tomu "cajzlovi" dám pěkně sežrat).
V první řadě jsem na noc hodila svému Gafínkovi do pelíšku zkrvavenou hadru od zabíjačky, abych v něm evokovala pravěké pudy krvelačné šelmy ve víře, že tento své pověsti psa obranáře dostojí a pražáka rozsápe zuby a drápy, hned jak se přiblíží.
Nastala dohodnutá hodina. Hodila jsem komisaře Rexe do kufru vozu a kvačila směr vysokoškolská půda nebohého pražáka vyzvednout.
Prvním překvapením bylo, že ona usměvavá postava před brněnskou fakultou byla výrazně menší zeměpisné šírky, než sama deklaruje a než bylo možno na první pohled soudit z "kelímkové fotografie".
Inu nahodila jsem zcela nezákeřný úsměv a zastavujíce auto, sykla na psa: "Gery Lump, trhej!" a s ještě vřelejším úsměvem otevřela dveře u spolujezdce. Sotva se na první pohled pražská postavička přiblížila k našemu autu, pes vystartoval a narážejíce do skla hrozitánsky řval, štěkal a vrčel. Radostí jsem zaplesala, když Jirikovo usedl do vozu a pes mohutným skokem přeskočil zadní sedadla a vrhnul se přímo na vetřelce.
O něco méně mé srdce jásalo, když moje krvelačná bestie obratem začala mlátit radostným chvostem o celé auto a nebezpečné individum po krátkém očmuchání olízala na tváři, očích, uších i nose.
Jsem ale profesionál a dál jsem se tvářila, jak jsem šťastná, že jej můj pes vřele přivítal. Zopakovala jsem to tedy po svém čtyřnohém příteli a návštěvu rovněž srdečně přivítala (je na snadě říci, že jsem nepraktikovala ono oblizování obličeje).
Vyrazili jsme tedy do brněnských ulic naplnit sobotní odpoledne. Nebylo mi moc příjemné, když jsme se málem nemohli v restauraci najíst, neboť můj pes odmítl pustit obsluhující číšníky ke stolu, zatímco s Jirikovo se neustále přátelil. Uklidňovala jsem se faktem, že psovi vůbec nejde o Jirikovo, ale o vůni malé netopýrkovaté Ronie, kterou z něj cítí.
Hroznou satisfakcí musela být pro Jirikovo skutečnost, že zatímco já chtěla názorně ukázat skvělý výcvik svého psa (aporty, odložení a stopy), můj pes mě jedinkrát neposlechl a veškeré aporty a svou pozornost věnoval pragocentrické návštěvě.
Úplně mě pak otrávil fakt, že při seznámení Jirikovo s mými čtyřnohými přáteli z říše koní, tento ani jedinkrát nezaváhal a radostně tato ušlechtilá nevtíravá zvířata oplácával a oni s chutí jeho přízeň opětovali.

No a na závěr bych ráda řekla, že ač jsem člověk docela dost nespolečenský a introvertní, těžko navazující kontakty, ve společnosti cz-psového baviče Jirikovo, jsem si připadala jako největší pohodář světa, neboť jeho skvělej smysl pro humor, přirozená nestrojená přátelskost a bezprostřednost člověka okamžitě odzbrojí. Jirikovo je nejen skvělej vypravěč a bavič, ale má všeobecný rozhled a smyslné kouzlo osobnosti. Gaf by o tom mohl vyprávět.

A tak mě napadá, zda-li by se tu našli tací, kteří by nepohrdli možností při jeho příští návštěvě města Brna, posedět s námi v některé pohodové brněnské hospůdce, popít něčeho mňamkovitého a užívat si (stejně jako já) toho fajn pocitu, že to není ještě tak špatný, že ještě pořád ťapkají po světě pohodoví normální lidi. A já budu úplně nejšťastnější, když zjistím, že takových jako Jirikovo je Vás tu víc

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 07:51
- Nahlásit

Garfield
No sice myslim, že k povaze Jirikovo, co tady popisuješ mám hodně daleko, ale posedět bych klidně šla, to zas jo

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 07:54
- Nahlásit

Garfield
Ha ha ha... na to jsem čekala, Jiřikovo mi v sobotu psal a byl zvědav, jak ho popíšeš... ten bude překvapen...

Jinak já též po svém návratu jsem k dispozici, sice taky téměř Pražák (myslím tím předměstí zvané Brdy...), i když povahou jsem spíš ty...

Ale napiš i nějaký pikošky...

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 08:24
- Nahlásit

Garfield
jako vždycky moc hezky napsáno, až bude nějaká akce, dej vědět. Ráda vás uvidím " na živo".

wami
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 08:33
- Nahlásit

Garfield
Malinko OT, ale kdyz uz jsme u toho seznamovani...
Co takhle jit s par lidma z cz-pes zitra vencit? V 18.00 v Medlankach - konkretni misto se bude domlouvat na patricnem foru...?

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 08:37
- Nahlásit

wami
Jako jo. Konečně by mi to mohlo vyjít. Snad. Z práce jdu do Soběšic za iháčkama, ale v 18.00 hod už bych měla být za vodou.

Syska
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 08:48
- Nahlásit

Garfield
Krásně napsáno...moc jsem se nasmála. Kažodpádně jsem pro pro nějaký to posezení a pokecání...takže až se něco bude dít, tak dejte určo vědět

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 08:54
- Nahlásit

Vy se máte. Venčit i do hospůdky bych šla, ale musela bych jet přes 200 km.

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:05
- Nahlásit

Heleďte Brňáci, můj muž tam jede příští týden na výstavu nožů, tak bych potřebovala nějaké doporučení na levné a solidní ubytování. Dejte mi nějaký tip. Díky

Taky bych šla do hospůdky. Co takhle udělat sraz na nějaké větší výstavě, kam jezdí docela dost lidí z nás tady?

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:14
- Nahlásit

Evicka
No já když chodila s klukem z jablonce, tak tady v Brně spával v hotelu kozák... Platil tuším 400 / noc se snídaní... Ale jinak vubec netuším, kolik stojí ubytování v jinejch hotelích...

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:17
- Nahlásit

Garfield
Ještě tak mě napadá, tys to nazvala: CO JE... nemělo by spíš být KDO JE.. ? Aby se neurazil...

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:18 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Evicka
Víš, my brňáci v Brněnských hotelích až tak často nebydlíme, ale napiš mi, co je pro tebe "levné" ubytování. Měla bych typ, který by se lidem založeným jako Vy (myslivost, zvířata, tisíce trofejí a hlavně klid) určitě moc líbil.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:19
- Nahlásit

Co je Jirikovo?
Jirikovo je fenomén.

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:19
- Nahlásit

Jandula
INDIVIDUM je rodu středního, za určitých předpokladů neživotného, takže správná otázka zní co, nikoliv kdo

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:37
- Nahlásit

Garfield
Vždť jsi ho docela chválila, tak jaký individum... A to že si ho oblíbil i Gaf svědčí buď o tom, že Gaf je strašpytel, který se bojí každýho chlapa nebo lidumil...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:52 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit

V ramci zachovani objektivity a bez zakladani noveho tematu pohled trochu z druhe strany:
V dohodnutou hodinu a minutu posilam Garfieldovi sms. Odpvedi mi je strucny text, ze ktereho ja nebohy prazak identifikoval, ze dorazi za 10 minut. Chyba. Slo zrejme o nejaky mistni slang ci snad o pokus nechat me uboheho zmrznout, coz vzhledem k mym tukovym ochrannym vrstvam bylo spis prani nez vazne mysleny pokus. Tudiz za necelou pulhodku se pred skolou objevilo avizovane auto. Nutno podotknout, ze Garfield pro jistotu vzala vetsi auto sveho pritele, protoze trpela opodstatnenyma obavama, ze moje rozlozita postava by se do jeji male Polinky nemusela vejit. V aute probehlo standardni privitani, nejdriv jsem si na svou stranu naklonil Gafa a nasledne se privital i s jeho panickou. Ta se cestou na obed snazila zmast muj orientacni smysl vymyslenim ruznych zkratek prodluzovacek, ale nastesti sama po chvilce bloudeni zjistila, kde vlastne jsme a pote jsme jiz bez problemu dorazili k restauraci. Gaf si vzorne lehl pod stul a jen proste ten vrchni se mu zdal nejakej divnej. Nasledne po jidle jsme vyrazili smerem ke konim. Konecne jsem byl seznamen s cestou, na ktere byva
Gaf vencen z auta. Pote jsem byl seznamen s prvnim konem, druhym konem a tretim konem. S lidmi okolo koni me pro jistotu neseznamovala, bohate ji zrejme stacilo, jak si z ni delaji srandu. Z narazek jsem pochopil, ze vetsinou v podpatkach do staje skutecne nechodi ... Pak jsme si hezky povidali a bylo to v pohode a neverte Garfieldovi, kdyz o sobe tvrdi, ze je clovek nespolecensky a introvertni. I Gafa jsme vzali vyvencit, kde se predvedl, jak dokaze neposlouchat. Ale ja vim, proc to delal. On vedel, ze by mi bylo smutno, kdyby poslouchal na slovo a ja to srovnaval s ®onie ... I v zasnezenem lese se podpadtky neukazaly jako idealni obuv, ale nastesti vsechny krkolomne situace Garfield ustala a ja tudiz nemusel poskytovat svou mohutnou naruc pro zachyceni padu, protoze to by nemuselo tak dobre dopadnout.
Kdyz tedy pominu problemy s odjezdem od koni zpusobene setkanim dvou aut na uzke cesticce, probehlo cele odpoledne naprosto v pohode a dokonce me dovezli az k memu vozu s prazskou znackou ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:55
- Nahlásit

Jandula
Fšak individum je jen něco výjimečné, extravagantní a neobvyklé. A Gaf je obyčejnej psí chlap a cítí psí slečnu netopýrkovou, f tom je celá vjeda.

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:59
- Nahlásit

Garfield
Tak to až se seznámí se Sárinkou... to bude celej hin...

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:05
- Nahlásit

Jirikovo
Přijela jsem asi o 3 minuty později a nemístné poznámky mé kamarádky o podpadkách byly zcela irelevantní, neboť předmětná slečna byla jen návštěvníkem stáje, nikoliv trvalým obyvatelem a tudíž neví, že se tam běžně pohybuji v pracovní uniforma (tj. minisukně, podpadky a kabelka a celkové vzezření kancelářské pitomečky).
Řidičské schopnosti na úzké cestě při drobné kolizi jsem obhájila a Gafínek neposlouchal, bo byl ještě f šoku.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:05
- Nahlásit

vsem pritomnym je samozrejme zde jasne, ze Gaf byl na me mily z uplne jineho duvodu, nez je vune moji ®onie. Gaf byl totiz totalne v soku. On konecne a poprve ve svem zivote videl slusneho a hodneho cloveka (no jo, doma to proste nema) a tudiz hned pochopil, na ci strane ma stat ....

bord
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:54
- Nahlásit

Evicka
Mrkni na www dmjuventus.cz, kousek od výstaviště,moc pěkné okolí,ale vevnitř nečekej velkej luxus,zase ale dobrá cena..

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:04
- Nahlásit

Díky za odkazy, je to jen na přespání, takže žádný luxus není vyžadovám, hlavně aby tekla voda na umytí, neběhal tam žádný hmyz a bylo to přiměřené dvěma osamělým chlapům. Jinak akce je někde v centru, nevím přesně adresu. Jo a co je to za senza místo pro myslivce?

VlastaK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:05
- Nahlásit

Garfield
Jirikovo

Opět jste nezklamali. Vaše příspěvky jsou vždy pohlazením pro duši a zpříjemní mi celý den.
Bohužel moc často se v Brně nevyskytuju, patřím mezi pražáky. Navíc jsem zcela sobecky učinila na své osobě závislého manžela a své dvě děti, jedno dospělé a jedno téměř dospělé a samozřejmě našeho psího prcka. Vždy když je byť na pár hodin opouštím, mám pocit, že po návratu naleznu doma čtyři mrtvoly, protože beze mě přece namůžou přežít. A také, jak je z mých příspěvků zřejmé, jsem z trochu jiné věkové kategorie, ale moc ráda si s vámi píšu.
No ale nějaké hromadné setkání bychom mohli uskutečnit, nejlépe na půl cesty mezi Brnem a Prahou. To abychom nikoho nezvýhodňovali

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:08
- Nahlásit

VlastaK
Já bych spíš navrhovala, že až se Garfield vypraví do Prahy, že uděláme hromadné setkání....

Že by ti to Garfielde (trocha toho pragocentrismu) nevadilo...

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:12
- Nahlásit

Evicka
Na okraji Brna asi 10 minut od výstaviště je restaurace nyní s nově vybudovaným hotýlkem ve stylu mysliveckého gheta. Je to takové to krásné tmavé lakované dřevo, všude trofeje ptáků, které ani neznám, divočáci, vlk, rys, liška, hranostaj a kuna, jeleni, daňci a koloušci. Ono v takové ZOO jíst může někomu připadat morbidní, ale mně se tam moc líbí. To ubytování je už takové malinko lepší úrovně cena za noc 850,- Kč. Ale já tam chodím buď baštit nebo se opít. Dobře se tam parkuje, je tam klid a milá obsluha, výborně tam vaří. Hodím Ti dolů odkaz. Ale to ubytování je asi zbytečně luxusní na jednu noc, to je pravda.

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:13
- Nahlásit

Jandula
No jistěééé. Praha je krásná, já ji miluji, ale nesmím tam muset řídit a nechtěla bych tam žít. Jinak má svý nenapodobitelný kouzlo a atmosféru, která jinde v Evropě snad ani nemůže být. Praha je dáma mezi městy. Jen ti obyvatelé no....

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:14 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Evicka

Tak koukám, že zvedli dost úroveň a trošku je to tam vyšperkovanější. Znám to tam zejména v době začátků...

VlastaK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:17
- Nahlásit

Garfield
Jandula

S Prahou souhlasím na 100 %. Akorát jsem se snažila tvářit, že jsem ochotná kvůli některým z vás vyrazit i směr Brno

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:24
- Nahlásit

Garfield
O lidech se nebavíme, tam se sejdeme jen my, co máme společné smýšlení... jinak pohrdavé pohledy dámiček, když jsem já ve psím, znám...

VlastaK
Noo, já jsem ochotná dojet někam k Brnu, jinak totiž znám cestu směr Vídeň a to nevím, jak bych se dostala do centra, nedej bože se měla orientovat...

Ghianika
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:27
- Nahlásit

Garfield
tak přijeď do samého centra všeho dění v ČR...do Brd tam je nejlíp

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání