Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kde vykonavaju velku potrebu?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 14:47
- Nahlásit

Hrabáním pes zanechává pachovou značku. Opravdu po sobě nechce hovínko uklidit.

wami
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 14:48
- Nahlásit

Verca
To hrabani zadnima nohama vyplyva z toho, ze pri kadeni pes vylucuje drobne castecky pachu jednak z analnich zlazek (ty se chytaji primo na vykaly), druhak samovolne par molekul pachu do okoli z ocasni pachove zlazky.

No a tim hrabanim akorat rozryva zem, aby zvyraznil pach jak te cerstve zeme, tak hlavne tech pachovych molekul, co tam po sobe zanechal...

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 14:50
- Nahlásit

Psice si dneska vybrala obývák, protože má průjem Ale jinak taky hledá dlouho dlouho, než to někde udělá...

aren
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 18:47
- Nahlásit

pigie
Já to taky pozoruju, to kakání co nejvýš. Hlavně u psů. Fenka si čapne kdekoliv. Pejsek Píďa je obzvlášť vybíravý, jeho mistrným kouskem bývá umístění hovínka do otevřeného květu, nebo na čerstvě omítnutou světležlutou podezdívku plotu.
Korálek kaká zásadně se zdviženou zadní nožkou, aby bylo vidět, že je kluk.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 18:48
- Nahlásit

Eimy
To Ti nezávidím. U nás se dnes v obýváku jen blinkalo.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 18:51
- Nahlásit

pigie
Taky jsem přemýšlela o tom, proč se psi snaží umísťovat své značky co nejvýš, a vyšlo mi to tak, že chtějí, aby ten, co tu značku uvidí, nabyl dojmu, že ji udělal hodně velký pes.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 19:56
- Nahlásit

aren
Ano, presne o tom hovorim. Doprostred kvietka to sa nam stava bezne, a co najvacsieho samozrejme Doprostred plazivej tuje a pod. Mne to pripada, ze sa mi stava zo psa prasiatko A co sa tyka velkosti psa, tak Hugo potom konkuruje neviem komu, ked zvycajne maly pes pod jeho hovienkom presvisti, lebo ani nevie, co chudak ma nad hlavou na tej vetvicke

Aknah
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 20:51
- Nahlásit

Nas prcek si nasel mistecko, ktere mu vyhovuje a velkou potrebu chodi delat na jedno a to same misto. jen cim je vetsi a starsi, tak je to dal od domu.

Gája
to, ze sbiras vykaly po po sve fenuli je jen a jen dobre, taky po prckovi uklizim (a pekne to smrdi, ale bez pytliku ven nechodime) a jen at to klidne vidi cele sidliste: o))))))))

strasne me totiz dokaze na*rat, kdyz ja na svem pozemku (k nasemu cinzaku patri velky kus pozemku, bohuzel neoploceny) sbiram hovinka po vlastnim pejsackovi a pak taham vlastnimu pejsackovi cizi hovna z huby, to fakt besnim a nadavam jak stary dlazdic

Falco
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 22:03
- Nahlásit

Když už máme takové téma, mám dotaz.
Můj pes se vykadí na každé procházce (běžně chodíme 3x denně). Pokud je procházka delší než 20 minut, kadí znovu. Čím delší vycházka, tím více hromádek. Samozřejmě, že po první pěkně tuhé nadílce je hustota čím dál nižší a po hodinové procházce má prostě průjem. Ovšem když měl teď nemocnou nohu a chodil je na dvorek, udělal jednu velmi kvalitní hromádku za den. Dodávám jen, že vliv potravy to určitě není (má citlivé střevo, takže strava je důsledně hlídána).
Může to být také značkování? Nebo to souvisí s vleklými střevními problémy, které jsme léčili před rokem? Dělá to některý váš pes taky?

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 00:20 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Falco
tak náš pes tohle fakt nedělá..i když jsme venku hodně dlouho,tomuhle moc nehovím,ale že by dlouhá procházka měla směřovat k průjmu se mi moc nezdá teda...,ale možná že se mejlím....
náš haf taky vše dělá vysoko a nejlepší jsou hromádky na sněhu..závěj aspoň 1 m vysoká kam sotva dosedne a vypadá jak na záchodě..ale zas se to dobře uklízí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 07:57
- Nahlásit

Když jsem měla loni psa, tak ten kadil taky třeba 3x za procházku (akorát pořád to bylo stejně tuhé). zatímco čuby udělají jednu hromadu a je to. Protože to byl hodně temperamentní a akční mlaďoch, tak jsem si to vysvětlovala tím, že "nemá čas" se vykadit - dělal to totiž v podstatě v trysku - Jeho matka byla jako štěně taky taková. A myslím, že to může být taky i to značkování.

wami
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:01
- Nahlásit

Falco
Neplati to stopro o vsech psech, prujem by tam taky nemel byt vylozene jako prujem...
Nicmene pri pohybu psovi pracuji rychleji streva, takze ma jednak castejsi potrebu se vykadit a druhak to opravdu nebyva tak uplne zpracovane, ta potrava...

Me to prijde normalni, hovnousy mym psum taky "meknou a ridnou" v prubehu vychazky...

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:02
- Nahlásit

aren
Jo to já si taky nezávidim no dneska jí budu po troškách dávat rýži a pak budu přidávat kuřecí masíčko, tak uvidim, jak se "jí" to bude líbit

wami
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:24
- Nahlásit

isdpch
pravda, na pachove zlazky mezi prsty na tlape jsem zapomnela...

Zbytek taky souhlas, pekne to doplnuje to, co jsem psala. Dik.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 09:43
- Nahlásit

Falco
můj pes dělal to samý, taky nám končila dlouhá procházka vpodstatě průjmem, po změně stravy ho to přešlo (a to jsem předtim dávala taky pozor, aby mu zažívání nic nerozhodilo a najednou ho nerozhodí fakt nic)

Jerryk
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 10:00
- Nahlásit

I když je tady téma hovňousový, tak se zeptám. Můj čivaví kluk včera při návštěvě u našich (kam často jezdíme, takže to tam zná) přiběhl do kuchyně, poštěkal bráchu (kterého taky zná) a označkoval mu rukáv od bundy(měl ji přehozenou přes židli). Brácha má dogu z útulku, kterou můj pes ještě neviděl. Mám ho vychovanýho a ví, že to nesmí, ale tohle byl mžik, byl jako blesk. Někdy zvedne nožičku když ho přivolávám-to vím že to je projev drzosti, ale aby si značkoval v místnosti to je vrchol. Nebo cítil pach z bráchy a snažil se ho "přepsat"?
Teď to po sobě čtu a vypadá to, že mám drzouna dominantního, ale on je spíš bázlivější a nedůvěřivý.

Pupy
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 17:48
- Nahlásit

Moje bonkuje jen na trávě ale trvá ji to celou věčnost než najde to místo kam to chce ona...někdy je to fakt doba. Jiní psi vylezou vykadí se ale Pupyna hledá pul hodiny místo kam to má pustit.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 18:56 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Falco
Vícenásobné kakání míváme taky. Vysvětluji si to tím, že při dalším pohybu dochází k lepší peristaltice a tím k dalšímu vyprázdnění a vyčištění střev, a beru to tak, že je to vlastně jen dobře. Gaučák, který jen obejde blok, si tu druhou dávku bere zpátky domů, kde mu bude v těle kvasit až do příště.

Falco
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 21:43
- Nahlásit

birma
A o jakou změnu stravy šlo? Já jsem teď rok (po vleklých střevních potížích) krmila veterinární dietou od Eukanuby (granule). Poslední dva měsíce velmi pomalu (přidávám 10 granulí týdně) přecházím zpět na Eukanubu light, kterou jsme předtím krmili, a zkouším občas trochu masa, ale velmi opatrně.

monka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 22:02
- Nahlásit

Aj moj pes (bišónik) si hľadá dlho vhodné miesto na vykonanie svojej potreby A je to vždy najvyššie položené miesto, na prechádzke po meste vždy do trávy. Tiež začal v určitom období (teraz má rok) hrabať zadnými nožičkami, a nožičku pri čúraní dvíhal už od začiatku, ako sme ho kúpili (9 týždňov). Je to moj prvý pes, tak som si myslela,že dvíhanie nožičky je u psov už od narodenia Ale nemám pocit, že by bol dominantný-v negatívnom zmysle. Je vyrovnaný, veľmi priateľský-k ľuďom aj k psom. Na dlhej prechádzke sa tiež 2-3 krát vyprázdni,ale zatiaľ to boli vždy tuhé bobky.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání